התפתחות מוטורית

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך
../images/Emo41.gif מצטרפת לשאלה ומוסיפה

איתי גם בן 10 חודשים, במצב כמעט זהה. ילד חזק ופעלתן, שלא זוחל על שש ולא מתיישב. זוחל גחון במהירות רבה, מטפס על כל דבר, עומד הרבה על שש ומתנדנד ומסוגל גם לעמוד אם תומכים בו. שאלתי לגביו כבר בפורום, ונאמר לי שעדיין מוקדם לפיזיותרפיה וכדאי לנסות לעזור לו בעזרת תרגילים. אנחנו הולכים לג'ימבורי עם הדרכה של מרפאה בעיסוק, והיא אמרה שהסיבה שאינו מתיישב וזוחל על שש היא שחגורת הכתפיים שלו לא חזקה מספיק. היא המליצה לי על תרגול בעזרת גליל - שכיבה של הילד על הגליל עם הידיים פשוטות קדימה, כדי שיתמוך בעצמו כשכל הגוף מורם. הוא לא ממש רוצה לעשות את זה, ומתעצבן נורא. יש תרגילים נוספים? דבר נוסף: התייעצנו לגבי פיזיותרפיה עם הרופא של איתי (איש מקסים שאנחנו סומכים עליו מאוד) והוא אמר שאין מה למהר, הילד חזק ונמרץ וזה רק עניין של זמן. להקשיב לו?

לאמא של חמוצי

ממצב של עמידת שש את יכולה להציע לאיתי להרים בכל פעם יד אחרת לעבר צעצוע. במצב זה עליו להישען רק על ברכיים ויד אחת תומכת כך שהוא יתחזק עוד ויכין עצמו לזחילה. לגבי הדרכה לתירגול ( פיסיותרפיה או אחרת). לפעמים נראה לי שיש חשש גדול מידי מהדרכה כזואצל מי שלא מכיר ולכן אני רוצה לומר שהדרכה או טיפול יכולים להיות נחמדים ואפילו נעימים לתינוק. הרופא אומר שזה עניין של זמן ואני סומכת עליו כי הוא ראה ובדק את איתי אבל נראה לי שקשה לך לעמוד מהצד ולהרגיש שאולי את יכולה לעזור לבן שלך ולא עושה זאת. והאמת היא שלא מוחרכים לחכות ובודאי שלא מזיק להגיע להדרכה מוקדם יותר אך אם את עדיין מרגישה מודאגת למה שלא תקבעי פגישה עם פסיו'. תוכלי לקבל הדרכה לתירגול או שמקסימום יגידו לך גם בפיסיותרפיה שזה רק עניין של זמן. בכל מקרה זה עדיף על להישאר במצב של דאגה

תודה רבה ../images/Emo140.gif גם על האמפתיה

כי באמת הדאגה נובעת מרצון לעזור לו. אני רואה שקשה לו. למשל, כשהוא שוכב על הבטן ומשחק עם צעצוע - הוא מחליף ידיים כל הזמן כי קשה לו להישען על יד אחת. הוא ילדון מאוד חברותי ולא חושש מרופאים, כך שהדרכה אצל מומחה יכולה להיות נחמדה. המון תודה על העידוד, עזרת לי מאוד

dotan51

New member
זה לא קופץ../images/Emo105.gif

שכחתי שזה לא קופץ אם לא כותבים...

עד שהמומחים יענו אנסה להרגיע

לפחות בנקודה אחת: גם איתי שלי זוחל גחון א-סימטרי, והייתי מודאגת. פיזיותרפיסטית שטיפלה בבן של חברה אמרה שזחילת גחון בצורה לא סימטרית היא הדבר היחידי בתחום הזה שלא מהווה בעיה.

אמא של בונבון שלום

מתאורך, עדיין חסר לו שיווי משקל בישיבה. אני ממליץ על לימוד מעברים לישיבה ממצבים שונים, כדי לשפר את שיווי המשקל ולעודד אותו להתיישב עצמאית. מעמידת שש, להוביל את הישבן מעט לאחור והצידה לכיוון הרצפה, בסוף התנועה הוא ישב בישיבה צידית עם הידיים על הרצפה, בדרך כלל ממצב זה עוברים לכיוון שכיבה על הבטן או לשש, ולאחר תרגולים רבים הוא לומד ליישר את הרגליים, להרים את הידיים ולהתיישב . שבי מאחורי גבו עם רגליים פסוקות ,הושיבי אותו קרוב אלייך בישיבה מזרחית, הפילי אותו עלייך מאחור בזווית קלה והצמידי את ירכיו אל הרצפה, המתיני שיתרומם כלפי ישיבה קדימה (אם הוא לא מתרומם, החזיקי מולו חפץ מעניין כדי שיתרומם אליו), לאחר שתרגל מספר פעמים, הגדילי במעט את הזווית וחזרי על כך שוב. שבי באותה תנוחה, הושיבי אותו קרוב אלייך כשרגליו פסוקות, הניחי את ידיו על הרצפה קרוב, החזיקי בירכיו והמתיני שיתרומם כלפי מעלה לישיבה, לאחר מספר תרגולים, הגדילי את המרחק של הידיים. השתדלי לא להושיב אותו ישיבה מלאה, ישיבה עם הידיים ברצפה יוצרת התמודדות שמשפרת את שיווי המשקל ומובילה לישיבה.

תודה רבה!

לדעתך אין צורך כרגע לגשת לטיפול פיזיוטרפי? אני פשוט מודאגת כי דילג על שלב ההתיישבות. צועד חופשי מסביב לרהיטים, מטפס על מדרגות בלי שום קושי ומתנועע באופן חופשי כאוות נפשו... כאילו לא חסר לו כלל השלב של הישיבה

oeroni

New member
התהפך והפסיק

הבן שלי בן 7 חודשים בקרוב. לפני חודש בערך התחיל להתהפך מהבטן לגב. עשה את זה כמה פעמים ומאז לא עושה יותר. מה קורה? הוא היה חולה פעמיים מאז, יכול להיות שזה קשור? האם לפנות לאיש מקצוע?

הפסקת היפוך

נסי לגלגל אותו בעצמך במהלך היום. זו פעילות נעימה מאד והיא גם יכולה "להזכיר" את ההיפוכים. מה עוד הוא עושה? האם מתהפך מגב לבטן? האם עושה סיבובי ציר בשכיבה על הבטן? האם משחק עם צעצועים בשכיבה על הבטן? האם מרים רגליים משכיבה על הגב ותופס עם הידיים?

bklein2

New member
חודש מתנדנד על 6 ולא מצליח לזחול..

יאיר עוד שבוע בן 7 חודשים. מזה כחודש מתנדנד המון על 6 אבל כדי לזחול יורד על הבטן ומתקדם ועולה שוב על 6 וכך מצליח להתקדם .האם זחילה זו היא תקינה? מדוע לא מצליח לזחול על 6 כראוי? לי נראה שהידיים קורסות לו ואינן חזקות מספיק,כיצד ניתן לעזור לו? יש לציין שמתהפך לשני הכיוונים יפה.

זחילת 6

שלום bklein2, על מנת לעודד אותו להתקדם בצורה של יד ורגל נגדית בזחילה, אני ממליצה לך על דברים הבאים: 1) בעמידת 6 תרגלי עזיבה של יד אחת לקראת חפץ. באופן כזה תתבצע העברת משקל על יד אחת בלבד, כשהיד השניה עסוקה בחפץ. תרגיל כזה מאמן גם את מערכת ההפרדות וגם מחזק את חגורת הכתפיים. 2) תרגיל מריצה בו את אוחזת בפלג הגוף התחתון, כולל בבטן התחתונה ומעודדת את יאיר להתקדם קדימה על ידיו. עם השגת שיפור, את יכולה להעלות את הקושי ע"י אחיזה אחורית יותר המספקת פחות תמיכה לשאר הגוף והעברת המשקל אל הידיים. 3) מעבר מכשולים ועליית מדרגות - שניהם מעודדים הפרדה, גם של הידיים וגם של הרגליים. 4) תרגיל אופניים עם הרגליים - כשיאיר שוכב על הגב (אני בספק אם הוא יהיה מוכן בגילו לבצע אותו...) את מניעה את רגליו בצורת דיווש באופניים. 5) הרבה עבודה של מערכת ההצלבה, כגון אחיזה של יד ורגל נגדית, מסג' אלכסוני (לאורך אלכסוני הגוף), מעבר קו אמצע הגוף ע"י כל אחת מהידיים.. וכו'. אשמח לעדכון. בהצלחה, ענבל.

bklein2 שלום

יאיר עדיין לא למד לשחרר יד אחת ממצב עמידת שש ולהשתמש באלכסונים של גופו ( יד ורגל נגדית) על מנת לזחול ולכן הוא משתמש בשתי ידיים ושתי רגליים . סביר להניח שהוא ישכלל את הזחילה הזו אבל תוכלי לעזור לו אם תלמדי אותו להשתמש ביד ורגל נגדית ( משחקי הצלבות) ואם תתני לו לעבור מכשולים קטנים בזחילה . על מנת לעבור מכשולים או לזחול במשטחים רכים כמו משטחי כריות חייבים "לחשוב" על התארגנות מחודשת של הגוף כי הזחילה שתיארת לא תהיה יעילה. הרעיון הוא לתת ליאיר סביבה שתגרה אותו לשכלל את הזחילה שלו.

גלגולי שלום

קודם כל לא להילחץ זה בטווח הנורמלי. הרמת הרגליים למעלה משכיבה על הבטן עד למצב שהידיים יגיעו אליהם היא התחלה מצויינת ומשם הטיית הרגליים הצידה גוררת את כל הגוף לכיוון היפוך. את מוזמנת לראות אצלי באתר מאמר עם תרגילים ללימוד היפוך. אם יהיו עוד שאלות אחרי הקריאה אני כאן.

galgoly

New member
ענת שלום

זה בדיוק מה שעשיתי לאחר הפניה אליך כשהתארחת בפורום הורים לתינוקות( שם אני יותר מצויה....) ובאמת התחלתי לעשות את התרגילים עימו.. אבל בינתיים לא מסתמנת כל כוונה להתהפך... העניין הוא שהוא מרים רגליו אל הידיים שלו כשהוא על הגב.. לא על בטנו. לציין שאני עושה לו פעם פעמיים בשבוע "בייבי שיאצוו עם די-וי-די של עדי גולן" ובנוסף כ-4 פעמים בשבוע את התרגילים שהמלצת. האים עלי לנסות לגלגלו חצי דרך מנק' פגשית הרגליים עם ידיו כשהו על הגב...? ולאיזה צד לעשות זאת..? זה משנה..?

למעלה