חזרתי !!!

Zack DA

New member
מתנות ../images/Emo13.gif

המממממ ידעתי ששכחתי משהו. בכל אופן...... אח, ברזיל ! מדינה נפלאה. הקורקובאדו והחופים של ריו, הירידים של סאו-פאולו, המפלים באיגוואסו ומערכת הכבישים של ברזיליה.... אח...

ברוך השב לפלשתין המאוחדת ../images/Emo13.gif

(זה מה שיהיה לנו פה בסופו של דבר אם לא נקבל שכל וניפרד מהפלשתינאים).

אין כאן שום פרובוקציה,

יש כאן נסיון לפתוח דיון בנושא שאני מקווה שיעניין את הגולשים בפורום. הנושא הוא: כיצד אנחנו רוצים לראות את מדינת ישראל לטווח הרחוק - כמדינה יהודית (מבחינה דמוגרפית) וקטנה, או כמדינה דו-לאומית גדולה יותר. אני מעדיף את האפשרות הראשונה. ואתה?

אז תגיד בבקשה.

דמוקרטית או לא? אם לא דמוקרטיות, אז אני חושב שאין ממש טעם לדיון בינינו, לפני שנסכים ששיטת הממשל הדמוקרטית היא הכי פחות גרועה מבין כל האפשרויות. אם כן דמוקרטית, אז תסביר לי איך בבקשה מדינת ישראל יכולה להיות גדולה ויהודית ודמוקרטית, תוך כדי שליטה על מליוני פלשתינאים.

Zack DA

New member
היא תהיה דמוקרטית למחצה

תראה, זה כמו שארה"ב הייתה פעם דמוקרטיה "מצויינת", אבל רק גברים לבנים היו מצביעים. כאן זאת מדינה יהודית, ואין שום עיוות בזה שרק יהודים יצביעו.

פריפטס

New member
ובאותה מידה

יכולים הצרפתים להחליט שהם מגדירים את המדינה שלהם כ"נוצרית מוסלמית" ולא לתת ליהודים זכות הצבעה. מה תגיד אז? וארה"ב לא היתה דמוקרטיה כשרק גברים לבנים היו מצביעים, אתה לוקח דוגמה מטופשת של דבר שאנחנו לא רוצים להדמות אליו. כלומר, יכול להיות שאתה כן רוצה שנדמה אליו, אבל אז יש לך בעיה רצינית.

Zack DA

New member
אבל זאת מדינה יהודית

הרי ברור שבמדינה היהודית היהודים צריכים לקבוע את גורלם, לא הערבים. אם צרפת תגדיר עצמה כנוצרית-מוסלמית - היא תהפוך לדמוקרטיה למחצה. אבל זאת זכותה, כמו שזאת זכותה להפוך לדיקטטורה.

פריפטס

New member
וכמו שזכותה

להפוך לפשיסטית, לכבוש חצי עולם ולרצוח 6,000,000 יהודים?

Zack DA

New member
לא ../images/Emo70.gif

יש הבדל בין צורת השלטון לבין מה שהשלטון עושה. להפוך לדיקטטורה זה דבר אחד, ולרצוח בעזרתה 6 מיליון יהודים זה דבר אחר.

פריפטס

New member
דיקקטורה תמיד תגן על עצמה

על ידי רצח המתנגדים לה. ומה ההבדל בין לרצוח את המתנגדים לה, שלא עושים שום דבר לא מוסרי (אלא להיפך) ובין להרוג יהודים (או מוסלמים, או נוצרים, או בודהיסטים)?

Zack DA

New member
רצח חפים מפשע הוא דבר פסול

באופן בינלאומי. זו זכותה של מדינה להיות דיקטטורה. זאת לא זכותה לרצוח חפים מפשע.

פריפטס

New member
כלומר

מה שבעצם אתה אומר שדיקטטורה זה בסדר כל עוד חפים מפשע לא נרצחים. ועינויים, זה בסדר? ושאר הפרות של זכויות אדם על מנת לשמור על יציבות השלטון הדיקטטורי? (וכן, אני חותר לאנשהו)

למעלה