חזרתי !!!

Zack DA

New member
תראה

אם מי שרוצה להשאר במדינה נשאר - והיא דיקטטורה - אז הוא מקבל על עצמו שהיחס אליו לא יהיה כמו בדמוקרטיה.

פריפטס

New member
אתה שם לב מה אתה מנסה לעשות?

אתה מציב גבולות ברורים מאוד, לפי ראות עיניך (וראות עיניך בלבד, אגב), בקשר למה מותר ומה אסור בדיקטטורה. במציאות זה פשוט לא עובד ככה. דמוקרטיה היא דמוקרטיה ודיקטטורה היא דיקטטורה. אם אתה רוצה להשפיע על השלטון- זו דמוקרטיה. ואם דמוקרטיה- אז תצטרך להתפשר גם על נושאים שכואבים לך. ואם אתה מעדיף דיקטטורה- תאלץ להתפשר על כך שלא אתה תקבע ולא אתה תציב את הגבולות, ואם במקרה תסכים עם מה שהדיקטטור הכל-יכול רוצה- אשריך.

Zack DA

New member
הנקודה שלי היא, שאנחנו לא יכולים

לשפוט מדינה על צורת השלטון שלה - אלא רק על המעשים שלה. אם יש עם שכולו מוכן לחיות בדיקטטורה - אין בזה פסול. אם הוא בוחר לרצוח מיליוני יהודים - זה מה שפסול. ואת זה אני מצפה ממך להבין, ידידי.

Zack DA

New member
אני אנסח ניסוח זהיר

אי אפשר לשפוט שלטון בגלל צורת המשטר שלו.

Zack DA

New member
מה זה למה לא ?????

מי אתה שתשפוט עם אחר ? ואם באיזו ארץ יש מלך ששולט בעם שלו, מי אתה שתכפה עליהם דמוקרטיה ? למה, הערכים שלך יותר טובים משל עם אחר ?

פריפטס

New member
למה לא= מילת שאלה + מילת שלילה

"מי אתה שתשפוט עם אחר ?" זה הקטע, שאם אין דמוקרטיה, אני לא שופט את העם אלא את השלטון. וזכותי לשפוט עמים אחרים, עושים את זה כל הזמן. "ואם באיזו ארץ יש מלך ששולט בעם שלו, מי אתה שתכפה עליהם דמוקרטיה ?" השאלה היא אם זה על המלך או על העם, והתשובה- על המלך. "למה, הערכים שלך יותר טובים משל עם אחר ?" במילה אחת- כן.

Zack DA

New member
איזה קשקוש

אין לך שום הוכחת שהערכים שלך יותר טובים משל עם אחר. וזה שאתה חושב שדמוקרטיה היא הטובה ביותר זה לא אומר שאתה צודק. ובכל אופן, אין לי בעיה עם ירדן. וירדן נשלטת ע"י מלך, מה לעשות. לעומת זאת, אם ירדן תפתח במלחמה נגד ישראל - רק אז תהיה לי בעיה איתם.

אז אם הבנתי נכון,

אין לך בעיה עם שלטון רודני, כל זמן שהוא עושה מה שאתה חושב שנכון לעשות? לכן גם אין לך בעיה שיהיה שלטון כזה במדינת ישראל. אלא מה, אתה מניח בטעות, שתמיד השלטון הרודני יפעל על פי מה שאתה חושב שנכון, ויעשה את מה שטוב לאינטרסים שלך. וכשזה לא יקרה - מה תעשה? אגב, האם לא היו אלא פוליטיקאים מהימין שטענו שאין לחתום על הסכמים עם מדינות ערב ועם הפלשתינאים בפרט, כל זמן שהם לא דמוקרטים?

Zack DA

New member
אבל אני לא בעד שלטון רודני בארץ

אלא דמוקרטיה חלקית. ואני אכן חושב שברגע ששלטון רודני בחו"ל יעשה משהו שהוא לא בסדר - יהי אפשר לבקר אותו. אבל אי אפשר לבקר אותו רק בגלל שהוא שלטון "רודני".

זה לא דמוקרטיה חלקית - זה בכלל לא

כאשר יש לך במדינה מליוני אנשים שאין להם בכלל אפשרות להשפיע על גורלם, אז איפה כאן הדמוקרטיה?

Zack DA

New member
אז קודם כל אני שמח שקבלת את דעתי

בנושא שפיטת מדינה זרה. עכשיו לגבי הדמוקרטיה החלקית. ודאי שהיא לא דמוקרטיה במלוא מובן המילה שהרי יש ציבור שלם שלא מצביע. אבל, לדעתי, אי אפשר לומר שזאת לא דמוקרטיה בכלל, ברמת התפקוד וזכויות הפרט - זאת דמוקרטיה לכל הציבור. ההבדל הוא רק בהצבעה לכנסת ולממשלה, זה הכל. חוץ מזה, לפני שנדבר אם זה טוב או רע - רק תסכים איתי, שזה עדיף על רוב ערבי. ואל תגיד לי שאתה מעדיף שנבסס רוב יהודי.... רק תענה.

איפה ראית שהסכמתי איתך?

אני בהחלט חושב שאנחנו צריכים לשאוף לכך שכל המדינות יהיו דמוקרטיות. אלא מה, אין לנו יכולת לעשות זאת, ואני לא בטוח שאפילו למעצמה חזקה כמו ארה"ב יש את היכולת להפוך את המשטרים לדמוקרטים. נחיה ונראה, מה יקרה בעירק. זו לא דמוקרטיה בכלל אם לאזרחים אין אפשרות להשפיע על אופי המדינה שלהם. אני לא רוצה לחיות במדינה בעלת רוב ערבי ולא במדינה הדיקטטורית שאתה מציע שתהיה פה. אם נגיע למצב שאחד משני אלה יקרו, אני אאלץ לעזוב את המדינה.

Zack DA

New member
נו באמת....

נניח שלא הייתה לך אפשרות לעזוב: שנינו יודעים שהייתי מעדיף את המשטר שאני מציע על פני רוב ערבי שיביא, כנראה, למוות הבטוח של שנינו במקרה הטוב, ולחיים בהשפלה והתעללות תחת האיסלאם במקרה הרע. --------- לא מצאת תשובה לדברי ולכן אני מסיק שאין לך מענה לטיעון שאי אפשר לבקר משטר על עצם היותו משטר מסוים, אלא רק על פי המעשים שלו.

השאלה שלך דמגוגית מדי,

כי אתה מנסה לגרום לי להגיד שאנחנו צריכים פה ממשל אפרטהייד וזה ממש לא מה שאני חושב. לטענתי, ביום שבו נגיע למצב כזה, אפשר יהיה לפרק את המדינה. עניתי לך לגבי ביקורת על מדינות לא דמוקרטיות - בוודאי שאפשר וצריך לבקר אותם על הממשל שלהם. אין ולא יכול להיות ממשל דיקטטורי שלא יבצע פשעים על מנת להחזיק את עצמו בשלטון. לכן כל משטר שאיננו דמוקרטי הוא בהכרח גרוע ופוגע בזכויות האדם. אנשים לא בוחרים לוותר על הזכויות שלהם אלא נאלצים לעשות זאת מפחד שיפגעו בהם. (אלא אם שתפו להם את המוח מגיל צעיר, כפי שנעשה במגזר החרדי).

Zack DA

New member
למה לפרק את המדינה ? יהיה פה

גן עדן. ליהודים. אבל בגלל זה זאת מדינת היהודים. -------- נניח שעבדאללה מלך ירדן מתייחס מאוד יפה (על פי קריטריונים שאתה תגדיר) לתושבים שלו - מי נותן לך את הזכות לשפוט אותו רק בגלל שהוא מלך דיקטטור ולא ראש ממשלה נבחר בבחירות דמוקרטיות ?

Zack DA

New member
ואגב -

האם זה אומר שאתה בעד להפוך את ירדן לדמוקרטיה, חס וחלילה ?

למעלה