חזרתי !!!

אם הייתה לי אפשרות - בוודאי.

כן, ברור לי שגם עבדללה הוא דיקטטור שצריך להשתמש בשיטות רודניות על מנת להבטיח את שלטונו. זה לא שהוא באמת נבחר על ידי כל הירדנים. יש שם שלטון של המיעוט הבדוואי על הרוב הפלשתינאי המדוכא. העניין הוא שלנו אין ממש אפשרות לשנות את המשטר בירדן (ניסינו בלבנון לפני 21 שנה, זוכר? זה לא כל כך עובד...) ובנוסף, המשטר הזה נוח לנו אף על פי שהוא רע לתושבי ירדן.

Zack DA

New member
אתה משוגע

אתה תומך במדינה פלשתינית מעיראק ועד קלקיליה.

תודה על המחמאה

אבל בסופו של דבר, אתה צודק -מה כל כך נורא בזה? האם המדינה הזאת תוכל איים עלינו יותר מאשר מצרים למשל עם הטילים הכימיים שלה והמטוסים האמריקאים החדישים?

פריפטס

New member
יש לך איזשהו מושג

מה הקרבה של יישובים שונים בצפון לקו הגבול עם סוריה\לבנון?

Zack DA

New member
הם ישובי "קו עימות".

אבל אתה לא יכול להרשות לעצמך שהמרכז הכלכלי, השלטוני והמדיני יהיה חשוף כך. למען האמת, הסיבה היחידה שסוריה נכנעה (חתמה על הפסקת אש) היא בגלל שישבנו 30 קילומטר מדמשק.

אז מה?

יואיל נא הגאון צחי לחשב כמה זמן לוקח למטוס מצרי להגיע לתל אביב. מה חשוב כאן המרחק?

Zack DA

New member
אתה מתבדח, נכון ?

זה מרחק שנותן זמן ליירט מטוס או טיל.

אתה מייאש...

הרעיון הוא שאפשר לעשות שלום גם עם מי שיש לו יכולות צבאיות, ואתה לא חייב להכניע את כולם ולהיות היחיד בעל הנשק. המצרים או הירדנים מסוגלים לגרום לנו הרבה יותר נזק ממה שהפלשתינאים יכולים כעת או יוכלו בעתיד הקרוב. לכן הקרבה של הפלשתינאים, אפילו שהיא מאפשרת להם לגרום נזק אם ירצו בכך, איננה סיבה להמשיך לשלוט בהם לנצח. ואם אתה תמשיך לכתוב הודעות של שורה וחצי, אני אאלץ למצוא ימני אחר להתכתב איתו. זה מתחיל להימאס עלי.

אם כך,

אז כמו שחשבתי, אין טעם לכל הויכוחים בינינו לפני שהגענו למסקנה שדמוקרטיה ממש (ולא מה שאתה מציע) היא המשטר הרצוי לנו. אתה רוצה בדמוקרטיה בכאילו הזאת, רק משום שאתה בטוח שאתה תהיה בצד העליון - של האנשים השולטים, בעלי זכות ההצבעה. מי ערב לך שזה ישאר כך לתמיד? אחרי שתסלק את הערבים מהשלטון, סביר שיבוא מי שיגיד שהגיע הזמן לסלק גם את חסרי ההשכלה - "מי הם שיקבעו את עתיד המדינה? מה הם בכלל מבינים?" אחריהם יגיע השלב שבו יסלקו את העניים - "למה שהם יחליטו מה יהיה פה? הרי הם בכלל לא תורמים למדינה והם רק נטל עליה" בשלב מסויים זה עלול להגיע גם אליך, צחי. הרי אתה לא חסין מפני חוקי ביטול זכות הצבעה כאלו. זכור גם, שהאנשים שמהם תשלול את זכות ההצבעה, יהפכו במהרה לממורמרים יותר ויותר, מה שיהפוך את החיים במדינה לגהינום לכולנו - ההתקוממות שתהיה פה תהיה חמורה בהרבה מזו של הערבים בשטחים הכבושים.

Zack DA

New member
אמרת דברי חכמה ../images/Emo13.gif

אבל מצד שני אני חושב שמדינת ישראל היא כבר היום לא באמת דמוקרטיה. חוקים "גזעניים" כמו חוק השבות מסבירים לנו שאנו עלולים לאבד את המדינה שלנו באופן דמוקרטי. אתה ואני לא רוצים את זה, נכון ?

האם אינך מבדיל בין חוק השבות,

לבין ביטול זכות ההצבעה לערבים? חוק השבות הוא חוק ככל חוק, ואינו פוגע בזכויות של אזרחי ישראל הערבים, ולא פוגע ביכולת ההשפעה שלהם על הנעשה במדינה, בניגוד לביטול זכות ההצבעה שיהפוך אותנו למשטר אפרטהייד בדומה לזה שהיה בדרום אפריקה. במצב כזה לערבים לא תהיה שום יכולת השפעה והם יחיו בדיקטטורה. אין ספק שאין שוויון כרגע באין אזרחים ערבים לאזרחים יהודים, אולם זה כמובן לא המצב הרצוי, וזה נעשה רק מטעמים בטחוניים (מופרכים לדעתי). האם אתה באמת לא מבין מה כל כך רע במשטר אפרטהייד?

Zack DA

New member
הוא הכרחי ../images/Emo13.gif

אני אשאל אותך שאלה: אם השמאל יעביר מחר הצעה שתזכה ברוב של 61 ח"כים, וגם בל"ד יהיו חלק מהגוש הזה. האם הם עושים את זה כי זה מה שטוב למדינה לדעתם ?

בוודאי שכן

יתכן שמה שהם חושבים שטוב למדינה שונה ממה שאני חושב שטוב למדינה (שכפי שאני רואה, שונה ממה שאתה חושב שטוב למדינה). מה הקשר בין זה לבין הרצון שלך למדינת אפרטהייד, ולאמונה שלך שמשטר כזה יכול להחזיק לאורך זמן?

Zack DA

New member
כאן הטעות שלך

הח"כים הערבים לא עושים את מה ש"לדעתם טוב למדינה", אלא מה שטוב לפלסטין ויחזק אותם בבחירות. הם כמובן יטענו שלדעתם זה גם טוב למדינה.

נניח לרגע שאתה צודק

אם אתה מסוגל להוכיח שח"כ או מפלגה מסויימת פועלים באופן מובהק נגד המדינה היהודית הדמוקרטית, אז ניתן לפסול אותם מלהיות בכנסת. כפי שנפסלה למשל כ"ך. מה הקשר בין זה לבין ביטול הדמוקרטיה והפיכתנו לממשל אפרטהייד? האם אתה באמת לא מבין מדוע ממשל דמוקרטי עדיף על ממשל דקטטורי?

Zack DA

New member
כיצד אפשר להוכיח שהם פועלים נגד

הדמוקרטיה ? הרי הם טוענים שזה טוב גם למדינה. ואז כל ויכוח לגבי האם הם מרמים את הציבור יהיה פוליטי ולא משפטי... אני מעדיף דמוקרטיה על דיקטטורה. אבל קודם כל שתהיה לי מדינה. בדמוקרטיה של 100% אני אאבד את המדינה. ואתה יודע שזה ככה. אני מציע לבחון אלטרנטיבות.

פריפטס

New member
אוקיי, בוא נתעכב כאן רגע.

"אני מעדיף דמוקרטיה על דיקטטורה. אבל קודם כל שתהיה לי מדינה." במילים אחרות- המדינה קודמת לכל. אם אפשר שהמדינה תהיה גם טובה לאזרח, מה טוב. אם לא, לא נורא. זה, בעצם, מה שאמרת. נכון?

Zack DA

New member
כן.

השואה הוכיחה שהעם היהודי צריך מדינה משלו. קודם כל מדינה.

למעלה