ישראל
באיחוד האירופי

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך
לראות אותנו כציבור אבוד זו טעות

ברור שיש כל מיני טיפוסים שיגייסו את השואה לכל טיעון וילכו למקום הנוח של "הם שונאים אותנו..", אך גם אירופה צריכה לעשות את חשבון נפש שלה, עצוב לשמוע שהם "מוותרים" עלינו במקום לנסות לרדת לסיבה שזו המציאות.

ne ro

New member
תגיד יובל..

כל הכתבות והמאמרים והתגובות העויינות והשנאה שמראים בכתבות של הישראלים לאירופה באמת לא מבהילות אותך? אני אנסח את זה אחרת: עם כזו שנאה ועויינות בישראל לאירופה, כיצד תוכל להצטרף לאיחוד האירופי ? ( איך אפשר בכלל לחשוב על הרעיון המטורף הזה???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????).

Lilac Wine

New member
../images/Emo6.gif

עם כזו שנאה ועויינות של יהודים ישראלים לשעבר,או לא לשעבר לישראל,הכיצד נוכל לחיות יותר?!?!!??!!? במציאות הכל מתגמד!

כבר הסברתי למה זה לא מבהיל אותי

/למה אני לא חושב שזו הסיבה שאנחנו לא נכנסים או נכנס לאיחוד. חלק מה"שנאה" היא של חלק קטן ושולי למדי במדינה, כל מיני אנשים קורבניים ולא חכמים במיוחד שחושבים שכל העולם אנטישמי ולא תשובה הם ישלפו את השואה. חלק מה"שנאה" היא בעצם ביקורת לגטימית על היחס שאנחנו מקבלים מהאירופאים בכל הקשור לסיכסוך ביננו לפלשתינים, חלק מזה, אטימות, היום שמעתי דוגמא של שרה אוסטרית מצד אחד היא אומרת שהיא "מבינה" אותנו "אבל" מצד שני היא מתנגדת לפעולה שלנו, זו אטימות מדרגה ראשונה, מה לעזעזל היא רוצה שנעשה? היא לא יודעת שבעזה אין עורף וחזית, הכל מעורבב באיזור הכי צפוף בעולם, כאשר פוגעים במחבלים גם האזרחים נפגעים וכאשר פוגעים בתשתיות התשתיות מנוצלות גם על ידי טרוריסטים. שוב פעם, אטימות וטיפשות ממדרגה ראשונה. יחד עם כל השנאה אלפי ישראלים הכינו לעצמם דרכונים של מדינות אירופאיות, "שיהיה", גם אם לא משתמשים בזה כרגע.

ThisIsRoi

New member
כל הקישורים שהבאת הם ישנים!

פתגם ידוע: "לא קיים דבר יותר ישן מהעיתון של אתמול".

ne ro

New member
אני יודע!!!

פשוט רציתי להראות את השנאה של הישראלים לאירופה לאורך ה- 6 שנים האחרונות.. .

a e q u i t a s

New member
זה לא שנאה - זה עוינות יש הבדל

זה לא שנאה, אף ישראלי לא יקח סכין וירצח אירופאי כי הוא אירופאי, פשוט יש פה עוינות הדדית, זה לא התחיל מאתמול זה שרוש עמוק בתודעה הישראלית / יהודית למול האירופאים... האנטישמיות הנוצרית בזמן ימי הביניים, הפוגרומים ומעל לכל השואה היהודית בזמן מלחמת העולם הראשונה, יש פה חשש וחוסר אמון הדדי... אבל זה בהחלט לא שנאה...

ne ro

New member
רק שאלה קטנה

זה אולי נובע מהמצב הפוליטי בישראל ומהתמיכה של אירופה בפלסטינים? ..

a e q u i t a s

New member
השורשים נעוצים בעבר

לסכסוך ישראלי-פלסטיני יש השפעה כמובן על דעת הקהל האירופאית והישראלית, אבל גם שורשי העוינות הדדית נובעת גם בגלל החויות הטראומיות שהעם היהודי עבר על אדמת אירופה, ולא רק שואה, אלא גם פוגרמים, אפליות, אינקוצוזיה ותעמולה אנטישמית אירופאית בתקופת ימי ביניים וכו...

ne ro

New member
אני לא חושב שזה הסבר מספיק טוב.

אני חושב שזה קשור יותר לעמדה של אירופה בנוגע לסכסוך הישראלי- פלסטיני. ולא מהסיבות ההיסטורית. נראה לי מאוד פשטני שזה נובע מהסיבות ההיסטוריות.

גם וגם

העויינות הישראלית נעוצה גם בעבר וגם בראיה החד צדדית האירופאית. דווקא לתלות הכל בסיכסוך היום זה ראיה צרה, חוץ מזה הסיכסוך הישראלי פלשתיני הוא בן 100 שנה, האירופאים לא ממש מודעים לכך.

ne ro

New member
ואגב.

אני באמת מאמין שהעולם צריך לפחד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מישראל בלי שום קשר לפלסטינים.

אין לנו שום כוונות נגד העולם

נכון שאנחנו יושבים על חבית נפץ אדירה ואם יש מקום שיכול שיכול לסחוף את כל העולם לעימות אז זה כאן, נראה לי שאנחנו מודעים לזה אז זה כבר פחות מסוכן אם לא היינו מודעים לכך.

למעלה