ישראל
באיחוד האירופי

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך
אני לא הייתי מייחס חשיבות רבה

ל"עויינות והמתיחות בין ישראל לאירופה" גם בתוך אירופה אין בין כל המדינות רגשות חיבה יתרה, זה לא מפריע להם להיות תחת גג האיחוד האירופאי בגךך אינטרסים דומים ואופי דומה של המדינות. הדבר האחרון שמעניין את האירופאים זו "השנאה הרבה של הציבור הישראלי לצרפת". אופי המדינה כמדינה יהודית וכל מה שנובע מכך מבחינת חוקים, הסיכסוך ביננו לבין הפלשתינים, המצב הייחודי של לחימה בטרור והפעולות המתהקשות כדי לטפל בו באופן יעיל, כל אלה מתנגשים הנורמות האנרכרוניסטיות הבינלאומיות אינם מאפשרות שילוב של ישראל באיחוד האירופי.

ne ro

New member
זו לא שנאה של הישראלים לצרפת

זו שנאהשל הישראלים לאירופה בכלליות. ואני שמח שלא נתקלת בה. באמת אין לי כוח לחפש עכשיו ב NRG כתבות על הפיגוע במדריד כשכמה נבלות ישראלים מקשרים בין הטרור האיסלמי בעולם לבין המצב בישראל ואומרים "הלוואי שיהיה עוד פיגועים כאלה באירופה.. או עכשיו יבינו אותנו"..

יש טעות קשה להבדיל בין טרור איסלמי

אחד למשנהו, אותה טעות היא להבדיל בין דרג מדיני-פוליטי לדרג ביצועי-טרוריסטי, או לעשות הדבל בין אירגון טרור אחד לאירגון טרור אחר. אני אישית שם אותם באותו שק, ברגע שאתחיל לשים סייגים ולעשות הבדלות זה לא יגמר, המשותף זה האידאולוגיה, פשוט כל אחד לוקח אותה למקום אחר, אך האידאולגיה היא אותה אידאולוגיה. אני גם מאלה שחושב שאירופאים לא מבינים מה זה אומר לחיות תחת טרור, עובדה, הם מטיפים לנו מוסר ומגיבים בפחדנות לפגיעה בהם. יכול מאד להיות שרק טעימות נוספות מאותה תרופה מרה יעוררו אותם והם יוכלו להסתכל בעיניים לאותה בעיה, בלי פרשנויות, בלי "הם לא התכוונו...", "הם פוגעים בנו כי עשינו ככה...". אל תצפה הבנת יתר של ישראלים את האירופאים כאשר האירופאים חיים בבועה כל כך גדולה ורואים דברים בצורה כל כך חד צדדית, יש כאלה שקוראים לזה אנטשמיות, אני קורה לזה אטימות, חוסר רגישות, תמימות, חוסר הבנה בסיסי של המציאות.

ne ro

New member
תלוי

למשל פורטוגל הייתה מדינה ממש נחשלת והנה עלתה רמת החיים בה כמעט מערבית; בדאבלין תראו שלטים כמעט בכל מקום "נעשה בשיתוף האיחוד האירופי".. במזרח אירופה כמו שאמר לי חבר צ'כי שלי מצפים שרמת החיים והכלכלה תושווה לזו שמערב אירופה.. .......

ne ro

New member
אבל אל תשכחו

שלמעשה האיחוד האירופי הוקם כדי להגן על הסקטור החקלאי הכושל של צרפת.

אלון 58

New member
גם זה נכון,אבל...

במדינות אחרות באיחוד-האירופי,שלמשל הונהג בהן מטבע האירו,זה גרם להאמרת מחירים דרסטית,במדינות כמו ספרד ואיטליה מקללים את האירו,בפורטוגל להבדיל לא היתה השתוללות מחירים עם הנהגת האירו,היתרון היחידי של זה כיום שאין צורך להחליף כסף במעבר מארץ לארץ.יחד עם זאת חברות באיחוד מחייבת לשנות חוקי הגירה,ולקבל כל עובד מחברות האיחוד.היו שאמרו שאם ישראל היתה מתקבלת לאיחוד(היפוטטי בלבד),היא היתה מחויבת לקבל לתוכה גם פלסטינים,שטויות,לאלה גם האירופים לא מחויבים,רק מהגרים מחברות האיחוד,הפלסטינים לא יהיו חברי האיחוד,ולמעשה גם אנו לא,זו רק ענין לא מעשי,הכל היפוטטי.

ne ro

New member
נכון.

זה הכול היפוטתי כי בחיים לא נתקבל אליו.

ne ro

New member
גם בפורטוגל עלו המחירים.

אתה יודע למה? כי בכל רחבי אירופה כשהחלו להשתמש במטבע בתחילת 2002 עיגלו המחירים כחפי מעלה.

אלון 58

New member
ברוב שאר אירופה זה ידוע...,

אבל קראתי כתבה כלכלית לא מזמן,שדוקא בפורטוגל זה לא ממש קרה,אולי באופן מתון בהשואה לספרד השכנה,למשל.

ne ro

New member
צ'ארלס טאנוק

מהמפלגה הבריטית השמרנית הוא חבר הפרלמנט האירופי ואמר שישראל איננה יכולה להשתייך לאיחוד האירופי מפני שאיננה נמצאת גיאוגרפית באירופה.

ne ro

New member
וחוץ מזה..

ישראל איננה טורקיה או קפריסין שאפשר לפרש כחלק מאוד מורחב מאירופה. ישראל לא באירופה. נקודה. היא נמצאת באסיה, במזרח התיכון, ולא באירופה בשום צורה ואופן.

אני מבין היטב את הקונטקסט

שבהן הן נאמרו, החרמות, קריאות לבטל הסכמים, זה לא מעניין אם זה יוזמות פרטיות או לא, זה מגיע מאירופה. יש כאן המון צביעות של אותו שגריר, "נדהמתי מהשנאה...", נכון שלשואה יש עדיין חלק בעיניין, מה לעשות שאנחנו לא לוקחים בקלות 6 מיליון נרצחים, עולם אדיש ושותק, טימטום של טרום מלחמת העולם השניה ולאחר מכן כשיש לנו מדינה אירופה רק מנסה להחליש אותנו, לכפות עלינו חוקים שיביאו אותה לידי כליה כמו החלטה 194 של האו"ם... בכל מקרה, כמו שכתבי קודם, ה"שנאה" הזו שהיא לא בדיוק שנאה אלא בעיקר תרעומת על היחס שאנחנו מקבלים מאירופה, עובדה שרוב מי שיכול רוצה לעצמו אזרחות של מדינה מתוך האיחוד.

למעלה