כתבתי תשובה בפורום אחר
אבל היא כל כך ארוכה שיבאס אותי אם היא תישאר רק בפורום אחד. הנה תסבלו. למה לבחורה יכול להיות חשוב איזה רכב יש לגבר ואיזה מקצוע יש לו: אפשרות 1: כי היא יודעת שכאישה הסיכויים שלה להתקדם ולהבטיח לעצמה רמת חיים גבוהה הם פחות טובים, ולכן היא מנסה להבטיח איכות חיים טובה בעתיד על ידי בחירת בן זוג מבוסס. יש הרבה נשים שלא משנה כמה תשקענה במה שהן באמת אוהבות - לא תוכלנה להבטיח לעצמן רמת חיים סבירה (למשל, מורות), אז הן מנסות לקבל גישה למשאבים דרך הגבר. אפשרות 2: כי בחברה המערבית (ובהרבה חברות אחרות), הצלחתו של הגבר נמדדת בעיקר במונחים החומריים. עבודה טובה ורכב טוב אלה לא רק מטרות בפני עצמן, אלא גם עדויות ליכולת, להצלחה, להערכת החברה כלפי אותו גבר. אפשרות 3: כי אתה מחפש בת זוג במקום שמעודד הדגשת יתרונות חומריים ושטחיים. כשאתה מכיר בחורה במסיבה או דרך חבר, לרכב שלך יש הרבה פחות חשיבות ולכריזמה שלך יש הרבה יותר משקל. אבל באתר האינטרנט, אי אפשר לשאול שאלות כמו "האם יש בינינו כימיה" או "האם תהיה בינינו שיחה סוחפת", אז שואלים על האוטו אפשרות 4: יש בך משהו שמעודד או מושך נשים מהסוג הזה. אין לי מושג מה זה, וכמובן שזה יכול להיות גם לא נכון. אבל אני, בתור בחורה שלא מזיז לה ביצה שמאלית איפה בן זוגה עובד והאם בכלל עובד, יודעת שיש סוגי גברים שלא אתעניין בהם (לאו דווקא גברים רעים, סתם ראש אחר). למה לגברים זה לא משנה? אפשרות 1: כי יש הרבה פחות נשים בעלות משרות יוקרתיות ורכבים נוצצים. אם הגברים יסננו יותר מדי נשים בגלל משרה זוטרה או רכב קטן - לא ישאר להם ממה לבחור. אפשרות 2: כי אתה לא באמת יודע מה חשוב לגברים (אני מניחה שלא חיפשת להכיר גבר, ומה שהחברים שלך מעידים על עצמם לא תמיד משקף את מגוון העדפותיהם). בתור אישה שכן יצא לה להתעניין בגברים, אני דווקא התרשמתי שגבר בעל השכלה גבוהה, משרה נחשבת ומעמד סוציו כלכלי בינוני + יעדיף אישה דומה ולא מוקדנית אורנג' שנוסעת באוטובוס. יעדיף כבת זוג כמובן, לא כסטוץ. אפשרות 3: מתחבר לאפשרות 2: אולי הגברים מחפשים יותר מהנשים קשרים חולפים, סתמיים ומין מזדמן, ולכן באמת לא משנה להם מה היא עושה ובמה היא נוסעת. כשזה מגיע לארוחות אצל ההורים - אני מבטיחה לך שכולם יעדיפו לבוא עם רופאה או מתכנתת ולא עם דיילת בסופר פארם. אבל הרבה גברים חושבים בצורה כזו: לא נפסול אותה בגלל המעמד הנמוך, פשוט לא נשדרג את הקשר מעבר לכמה מפגשים קלילים. אפשרות 4: לגברים יש יותר סיכוי להגיע להכנסה גבוהה, והם פחות תלויים בנשים להשגת הסטטוס הכלכלי הראוי לילדיהם. בשורה התחתונה - יש ויש ויש, אבל מעדות אישית - כשהייתי זבנית ב"הום סנטר", לא עמד אלי תור של חתיכים משכילים ומצליחים.