כבר 200 אלף איש עוקבים אחרי אדם בטוויטר!!!

mokasosex

New member
עכשיו אני כבר בוכה,

בבקשה בואי ללמד אצלנו, בבקשה. אני בטוחה שתשלבי בשיעורים ביצועים לשירים, עם הסברים קצרים, תמציתיים ומובנים. אם את יודעת קצת רקע על השיר, האם השיר הזה נכתב זמן קצר לפני שהיא נפטרה מהשחפת? ולמי היא מחכה, את מי מייצגת דמותו של הדוד? זה סתם מסקרן אותי

mayarel

New member
געגועים לאהוב

דוד בתנ"ך הוא גם אהוב ולא רק קרוב משפחה. זה הרמז. רחל היתה מאוהבת בגבר נשוי (אם אני לא טועה.. או שלא אהב אותה חזרה??) - זלמן שזר, אחד מנשיאי המדינה. אני מתארת לעצמי שזה הוא שהיא מחכה לו.. היא כתבה לו כמה שירים כולל גן נעול שבטח למדתם..

mokasosex

New member
תודה ../images/Emo24.gif

האמת שעוד לא. בנתיים הספקנו ללמוד את השיר "רק על עצמי", בו היא ממשילה עצמה לנמלה. השיר הזה מציג צד אחר לחלוטין מזה שמוצג במוזכר לעיל, אמנם שניהם שרי יגון והחמצה, אבל ב"זמר נוגה" היא מוצגת בתור אישה עם מאווים ורגשות ולעומות זאת בשני, כדיכאונית שאבדה את הכל. עכשיו אני רואה אותה אחרת. ואו, באמת שאת מעיין שופע של ידע. כל פעם אני מרגישה שאני לומדת ממך. ברצינות הכי גמורה אני מקנאה בכל מי שזוכה ויזכה ללמוד ממך.

mayarel

New member
../images/Emo24.gif זה כיף לקרוא וללמוד

תמיד אהבתי. אל תתני למורים לא טובים להרוס לך סקרנות לגבי דברים.. אם למשל מדברים על ספרות אז נחמד לקרוא שירים סתם ולחשוב לבד על משמעות, נחמד לקרוא ריפושים כמה פעמים עד שקולטים כל מיני דברים שהם כלים לפירוש.. אני אוהבת אומנות, על כל סוגיה. מוסיקה, ציור, קולנוע, כתיבה. זה מרחיב את הנשמה.. לא יודעת.. גורם לי להרגיש טוב לגבי עולם שיש בו כזה יופי.

mokasosex

New member
מסכימה .

למזלי, עד לשנה האחרונה סבתא שלי שבזמנו הייתה מורה בסמינר הנחילה לי את האהבה למקצועות ההומניסטים. היא הראתה לי את החלקים היפים שבתנ"ך ואיך משיר פשוט אפשר ללמוד עולם ומלואו על נבכי נפשו של המשורר ועוד דברים מסוג זה. אני מאושרת לקרוא את מה שאת רושמת בנושאים האלה, כי זה מראה שיש עוד כמו סבתא שלי. זה מראה שלא כולם כמו המורים שבאים לבית הספר ללמד את החומר לבגרות ותו לא. חסרים מורים שינחילו גם אהבה למקצוע אותו הם מלמדים. חסרים מורים כמוך.

mayarel

New member
אה וזכרתי

כחכות רחל לבן דודה= 14 השנים שרחל אימנו חיכתה ליעקב..

InbarKiii

New member
אני חושבת שהאפשרות השנייה יותר הגיונית

חחחחחחחח סורי אבל אני לא חושבת שהוא כתב את זה בתור איזה ספרות מרגשת הוא בכלל לא זכר את זה כשאמרו לו D: למרות שאחלה פירוש מאיה

InbarKiii

New member
חחח אצל חברה בסוכה :)

יצאתי קצת מהפורום חחחח וBTW ניסתי את ה"דייט אוף דה דיי" בפייסבוק ויצא לי אדם על הלחיצה הראשונה!
חחחחחחח הייתי בשוקקקקקקקקק ~נועדנו אחד לשנייה~

mokasosex

New member
גםאני יוצאת עם חברות

אבל גונבת להן את הפלאפון כדי להתעדכן במה שקורה.. *התמכרות, מישהו* כן אדם פופלרי לאחרונה

mayarel

New member
תודה נשמה

ואיך הוא כתב את זה ישאר תעלומה.. גם עבורו

וואו תודה לשתיכן של התרגום ../images/Emo24.gif

BB כזה מוכשר
זה ממש יפה ריגש אותי!

heart1soul

New member
אוי כבר המון זמן אני מחפשת את השיר הזה!!

חחחחחח זה פשוט ענק הוא הורג אותי האדם הזה

mokasosex

New member
תרגום, לגמרי בעצמי ../images/Emo6.gif

זריחה הדיו של הלילה רוקד עם עירבוביית האש במעלה ההר המשונן מונשפת פסגת ארגמן מחוץ להסוואה הלא ברורה. עורב נאנח בחרמנות מרפאה . משפשף פעם אחרונה בתוך אגוזי רוחות וקורי עכבישים. חתול האשפתות הגושי הזה עדיין מסתורי לי. על הגג הזה.. מחפש הוכחה. עשיתי את זה לבד, אז סליחה אם יש שגיאות.

t r e c o o l

New member
חחחחחחחחחחחח

את מודעת לעובדה שהבנו את המילים אבל הקשר בינהם הוא הבעיתי כאן נכון?..חחח בעברית זה אפילו יותר מוזר "עורב נאנח בחרמנות מרפאה" זה ענק..חח

t r e c o o l

New member
חחח וכל הכבוד שבגיל 14

האנגלית שלך כ"כ טובה.. אבל עכשיו תתרגלי קצת ספרות ותנתחי את השירה טוב? חח

mokasosex

New member
ממ .. לא אוהבת ספרות.

אז אני אשאיר את למומחיות שפה, תודה
ואם את שואלת אותי לדעתי הוא היה נורא שיכור שכתב את השיר הזה או משהו. אין כמעט קשר בין השורות .

MISHMISH56

New member
כל הכבוד....

באנגלית ספרותית קשה לתרגם מילה במילה לעברית אבל זה היה הכי קרוב...גאה בכן בנות יקרות

למעלה