עוד מוצר מעולה. להשוות ל PEBBLES לא יהיה נכון, כי PEBBLES עוסק בעיקר בפסייח.גראז' אמריקאי, והסאונד הרע לא קשור לסדרה אלא לז'אנר.... ההשוואה הנכונה היו ל"בן דוד הגדול" של CIRCUS DAYS : ל RUBBLES
מהרכבי ה UNDERGROUND FOLK הבריטים (סקוטלנד)הפסיכדליים יותר. בעצם זה די היה פרויקט של איש אחד, clive palmer, שהיה קשור גם ל INCREDIBLE STRING BAND הנהדרים. מומלץ האלבום המבדח מ 1972: MOYSHE McSTIFF & THE TARTAN LANCERS OF THE SACRED HEART
האיש, ששמו המקורי (אליו גם חזר לאחרונה) הוא DON VAN VILLETT (בדיקת איות אח"כ...K?) , היה מהוגי שעטנז מוסיקלי ספק גאוני ספק לולייני ששילב בלוז, רוק, פסיכדלייה, ואוונגארד בשלבים שונים של התפוקה שלו. יש שאומרים גאון, ויש שמווים לזאפה. כך או כך, אמן חשוב שפרש לבסוף מעסקי המוסיקה לטובת ציור. המלצה אישית: SAFE AS MILK וגם ראוי לציין את מה שנראה בעיני THE MOST OVER RATED LP OF ALL TIMES והוא כמובן: TROUT MASK REPLICA שזכה לשבחים מפה עד להודעה חדשה, וגם לקטילות אכזריות. אני בצד של הקטילות... וסליחה
שמעתם על ריי קודר איש הסשנים שעבד הרבה גם עם הסטונז, ועשה הרבה אלבומים משל עצמו (ופסקולים בלי סוף), נכון? אז ככה. COODER כותבים ב "C" אבל ריי לא נכנס ללכסיקון שלנו כי הוא לא ממש מתקשר עם פסיכדליה. מה שכן, הוא היה שותף פעיל בהרכב מאוד (אבל מאווודדדדד) פסיכדלי שנקרא CEYLEIB PEOPLE. באלבום היחידי שלהם שנקרא TANEYET יש לנו קטעים אינסטרומנטלים ארוכים של ג'אמים מוזרים אך מהנים עם סיטארים גיטרות וכלי הקשה. "קוסמי" לאללה... שווה לחפש את ההוצאה בדיסק.
מהנסיונות הטובים יותר לשלב מוסיקת נשמה עם פסיכדליה. (הרכבים אחרים שעשו את זה: RARE EARTH, WAR, SLY AND FAMILY STONE, FUNKADELIC, ) הלהיט שלהם TIME HAS COME TODAY הוא ההוכחה הניצחת שאפשר. מומלצת גרסת האלבום הארוכה.
הרכב פופ פסיכדלייה מבוסטון שבו היה חבר מי שהיה אח"כ קומיקאי מצליח בטלויזיה ובקולנוע, השחקן CHEVY CHASE האלבום חמוד (ותו לא) ויצא בהוצאה מחודשת ב AKARMA
הרכב WEST COAST מהסיקסטיז, שיש הטוענים שעשה את האלבום הפסיכדלי הראשון. אני חושב שה S/T שלהם היה אלבום מצויין, לא "כל כך" פסיכדלי, לא ראשון, אבל שווה מאוד.
בהחלט ..דיסק מצויין שיצא בהוצאה מהודרת באקרמה...שלא לדבר על הוצאת הויניל 180 גרם...חגיגה לעיניים..עינינית את צ'ירקו הייתי יותר מסווג כפרוג בסגנון...פאזי דאק..קאטפילה ודומיהם...הפסייק סמוי ומינורי להערכתי באלבום הזה
CATTAPILA לא טרחתי להזכיר ב "C"... הוא כבר ממש מחוץ ל"מסגרת" שלנו, שלא לדבר על CAMEL. לגבי הרכב הפולק ה"מתקדם" המבריק COMUS אני לא בטוח... אולי יש מקום להכליל אותם כנסיון סמי-פסיכדלי.
היידד על האבחנה...מפסגות הפולק לדעתי..לא נופל מהמלו קאנדל המיתולוגי לא לשווא וורנון כותב עליהם..."אובליגטורי מיוזיק.." אם כי שוב ...לא כפסייק טיפוסי אלא אחד מענפיו המסועפים של הז'אנר.