אינטרנט כרשת תמיכה ונשים
ביום חמישי התארחתי בבית נשים פמיניסטי ברב שיח שעסק באינטרנט כרשת תמיכה. יחד איתי התארחה סקאלי, מנהלת פורום בנות ללא אם והיצתתה קבוצה אינטימית של כ- 10 נשים. היה לנו דיון מרתק ומעניין. סיפרנו על הפורומים שאנחנו מנהלות ואיך הגענו לזה, על החוויות שלנו בפורומים וקיימנו דיוןן שלא רצינו להפסיק. הבטחתי שאני אמשיך את הדיון האמיתי שלנו באופן וירטואלי והנה אני עושה זאת
אני מעלה לכאן כמה נקודות שעלו בדיון ואשמח אם תגיבו ותמשיכו את הדיון, כי אני מאוד אוהבת "לשמוע" אתכן.
האם יש הבדל בין פורומים "נשיים" ל"גבריים"
האם יש הבדל באופן שבו אנחנו מתבטאות לעומתם? באופן שבו אנחנו תומכות? מה לדעתכן גורם להבדלים הללו?
האם יש ברשת משהו שגורם לנו להיפתח ולדבר יותר מאשר בחיים האמיתיים? האם זה רק בגלל המאפיינים של הרשת או בשל מאפייני התקשורת שלנו כנשים בעולם "האמיתי"? האם בשל קשיים בעולם האמיתי אנחנו פונות לעטולם הוירטואלי?
למה פורומי ההורות מלאים נשים והמין הגברי כל כך חסר פה? האם הם לא הורים של ילדינו באותה המידה?
האם היכולת שלנו להתחבר זו לזו ברשת יכולה להיות מקור לביצוע שינויים בעולם שמחוץ לנו? האם זה יכול להוביל בסופו של דבר לשינוי אמיתי בחיים שלנו? האם הפטפטת הוירטואלית יכולה לקרום גידים לכדי תנועה אמיתית?
האם הדמוקרטיה בפורומים הנשיים אמיתית
האם יש השפעה של מנהלות הפורומים על הלכי הרוח? האם יש השפעה של הגולשות
האם אתן חשות שאתן תמיד יכולת להביע את הדיעה שלכן למרות השונות שלה או שיש מצבים שבהם אתן בוחרות לצנזר
אתן מוזמנות להעלות נקודות נוספות לדיון
ביום חמישי התארחתי בבית נשים פמיניסטי ברב שיח שעסק באינטרנט כרשת תמיכה. יחד איתי התארחה סקאלי, מנהלת פורום בנות ללא אם והיצתתה קבוצה אינטימית של כ- 10 נשים. היה לנו דיון מרתק ומעניין. סיפרנו על הפורומים שאנחנו מנהלות ואיך הגענו לזה, על החוויות שלנו בפורומים וקיימנו דיוןן שלא רצינו להפסיק. הבטחתי שאני אמשיך את הדיון האמיתי שלנו באופן וירטואלי והנה אני עושה זאת