נעיצה

../images/Emo41.gif חגי לוי מתארח ../images/Emo41.gif

ביום ראשון, ה- 25.9.05, ב-21:45 (מיד עם סיום הפרק) יתארח Live ב Blog Tv חגי לוי, יוצר הסדרה. אתם מוזמנים לשרשר לו שאלות לכאן כבר מעכשיו.

שאלה לחגי לוי ואיך נכנסים לבלוג?

האם הכותבים הם מקצועניים בתחום? הכל נשמע אותנטי במאה אחוז ונשען על חוויות אישיות שחוו מטפלים עם מטופליהם. הצעה למקרה לטיפול - זוג שדווקא האשה התוודתה על בגידה.וראוי שיהיה זה לאו דווקא זוג שנשוי שנתיים. אלא, זוג לאחר 15-20 שנות נישואין. ואולי אפילו שהבגידה שלה היתה קשורה לניצול של מנהל במקום העבודה שלה, שההיענות שלה היתה מתוך דאגה למקום העבודה שלה והצורך הקיומי של המשפחה, ושהיא התוודתה על כך מספר שנים לאחר שזה נפסק תוך שמירה על הסוד הקשה הזה כל זמן הניצול.

salsa17

New member
אמיתות הסידרה

ראשית-כל רציתי לשבח אותך על הסידרה המעולה, שבהתחלה שללתי אותה ואמרתי לעצמי ש"זו בטח סתם עוד סידרה דבילית וחסרת משמעות שלא שווה 'לבזבז את הזמן' עליה" {ולא ראיתי את הפרקים הראשונים,ואני מצטערת מאוד על כך, ואשמח אם יהיו שידורים חוזרים שלהם}, אך ברגע שבמקרה צפיתי בקטע קטן מהסידרה (לפני כעשרה ימים),לא יכולתי להפסיק לצפות וממש "רותקתי למסך" וקלטתי איזו סידרה מעולה זו,ועם שחקנים מעולים,ואיך אני מרגישה כאילו אני ממש נמצאת בחדר-הטיפולים, ורואה ומבינה מה עובר על כל הצדדים,גם על המטופל וגם על הפסיכולוג, ולומדת גם דרך כך דברים חדשים על-עצמי ועל אחרים, בקיצור-זו פשוט סידרה מעולה. אך מה שרציתי לשאול זה: אם האירועים ודרך העבודה של הפסיכולוג זהים למציאות, ומסתמכים על הידע שקיבלתם מהיועצים הפסיכולוגיים, או שהם הוקצנו-למשל,כדי שימשכו יותר קהל? (האם הסידרה מציאותית?).

noritch5

New member
אני הרגשתי בדיוק כמוך!!!

בהתחלה חשבתי שזאת סתם סידרה שלא שווה לראות אותה בכלל אבל היא כל כך מעניינת ומעמיקה. הפרשנויות של ראובן לבעיות המורכבות של המטופלים פשוט מרתקות לדעתי.

tipeshet

New member
שאלה..

איך עולה רעיון לסדרה שכזאת, שבה כל פרק, במשך פרק שלם, יש רק דיאלוג בין פסיכולוג למטופל? זה בכל זאת לא משהו שגרתי שעושים בתוכניות טלויזיה.. האם חשבת שאתה מאתגר את עצמך בכך שאתה מנסה משהו חדש?

לחגי....

בתור מישהו שעבד עם אסי דיין אני יודע שיש לו המון מה לתרום ולהעשיר את הסדרה אז רציתי לשאול כמה מתוך הרעיוניות המוצגים בסדרה הם שלו והאם הוא מעורב בתהליך היצירה של הסדרה?...ובנוסף מה גרם לך לבחור בו?

leaput1

New member
סליחה על ההתערבות

סליחה על התערבותי ,אבל אם תתבונן היטב בהבעות ובמחוות של אסי דיין,קרי ראובן - שפת גוף נפלאה ואוהדת ,משרה ביטחוןומשדרת אנושיות ,תבין מה צריך להיות במטפל אמפאתי, רגיש אנושי ואוהב מטופלים המכבד את המטופל בכל רמח אבריו. אסי דיין משחק נפלא ,רק חבל שאינו יכול ליישם ,ולו חלק זעום, בחייו הפרטיים.. תודה על ההקשבה

לחגי

שמתי לב שבין כל המטופלים כמעט יש מכנה משותף אחד - הם רובם חשים המון כעס והמון עוינות כלפי המטפל - ראובן. מאיפה זה בא? זה קצת מוגזם לא, באמת בעינכם כל המטופלים חשים עוינות כלפי המטפלים שלהם?

j e t l a g

New member
שאלות לחגי

לפני הכל- אני רוצה להגיד קבל עם ועדה שזו הסדרה הטובה ביותר שראיתי אי פעם בטלויזיה (!) ולהודות על העבודה הקשה והנפלאה שנעשתה ביצירת התכנית. טקסטים ברמה גבוהה, דמויות מורכבות ואמינות, רמת משחק מעוררת התפעלות, מקצועיות בתכנים שלא גורעת מהדרמתיות. אני ניהנת מכל רגע ולא מזיזה את ראשי מהמסך ולו לשנייה אחת. :) ולשאלות: 1. האם השחקנים נאמנים לטקסטים הארוכים אחד לאחד או משנים את הטקטס מעט במהלך הצילומים? 2. האם ישנם מקרים או סיטואציות "בחייו של מטפל" הלקוחות מן המציאות וכך נכנסו לעלילה שבתכנית? (סקרנות צהובה) 3. אני מדמיינת אוירה מאוד דכאונית וקשה, האם כך היה על הסט כל הזמן ומה עשיתם כדי להשתחרר קצת? ולסיכום- חגי לוי, אתה גאון אמיתי, תודה לך על יצירתיות ועומק וסיבה להדליק את הטלויזיה. אולי יגיעו שאלות נוספות בהמשך. רויטל.

elberkami

New member
האם התאהבות הנעמה לא תופסת נפח גדו

האם התאהבות הנעמה לא תופסת נפח גדול מדי בתסריט? אינני מתכוון שהיא אינה אמינה בעיני, אולם היא מעבירה את הפוקוס מהתבוננות בטיפול והתרכזות בצעדים הקטנים שעוברים על המטופל אל משהו הרבה פחות עדין, משהו קצת יותר צהוב. הענין הזה היה מורגש בעיקר בסצינה שבה אסי ונעמה החליפו מבטים דרך החלון הענקי שיש לו בחדר בשמן שהיא התחבקה עם ידין. זה סיום קלאסי של אופרת סבון. שאלה שנייה שלי נוגעת לחלון הענקי הזה. מה היו השיקולים להכניס אותו ולהשתמש בו בסידרה. אני מניח שידעת שזה "לא כמו במציאות" אבל בכל זאת זה אמור לתרום משהו. למשל כשרואים את איילה נכנסת לאוטו עם המאמן שלה ואת ראובן לא מבסוט מזה זה מיד נותן לנו את ההרגשה שהמאמן הזה זה איזה ערס גס רוח שמנצל אותנ. אבל לא היה עדיף לגלות אותה רק בתוך כתלי החדר? ונקודה נוספת שהיהרתי בה כעת היא בנוגע לכל הצילומים שמחוץ לחדר, כמו של נעמה וידין במטבח או של הזוג לפני שהוא נכנס לטיפול. זה שוב מעלה אצלי את השאלה אם לא יותר נכון לגלות אותם בתוך החדר ומעבר לזה כלום, הרי זה אלמנט מרכזי בטיפול, שבעצם כל מה שיש זה השעה הזאת בשבוע וזהו, השאר נתון ביד הדמיון. טוב אז תודה רבה על הסידרה שהכי נהניתי לצפות בה ב27 שנים האחרונות ואשמח תהרהר גם אתה קצת בנקודות האלו. יובל, בן 27.

leaput1

New member
הרהורים ...

שלום לך יובל גם אני צופה בסדרה בשלמותה אורכית ורוחבית בעניין רב מאד. (בערוץ 1 בכבלים - וי. או. די .ניתן לצפות שוב ושוב בכל סדר שתבחר ) אכן מעבר להיותה סדרה המחקה את המציאות של המעשה הטיפולי הסדרה גם מכילה אלמנטים דרמאטיים. שהרי טיפול אמיתי אינו נעשה לרוב בצעדי ענק ,אלא נבנה טיפין טיפין.. במעשה הטיפולי לדעתי שזורים יותר מאלמנטים שמביאים איתם המטפל והמטופל, ישנו החדר האמור להוות מרחב מוגן על תכולתו ועיצובו. (אגב הייתי משפרת בהרבה את מראהו המוזנח. הייתי יוצרת חלל מחבק ועוטף יותר ולא קר ופרוץ ) לחלון יש גם משמעות טיפולית וגם אומנותית,לדעתי - מעולם המטופל החוצה ופנימה ,אפקט השיקוף,וכו'. באשר להעברה האירוטית שהיא מעבר לזה "אפקט נעמה " הייתי אומרת שזו דרך להציץ לעולמו של המטפל עולם סבוך ומורכב של בלבול תחושתי, חוסר איפוס לעיתים וחיפוש אחר זהות אמיתית של ראובן בעצמו. האם הוא הילד -הורה חיקוי לאביו? מוקף בכוונה בנשים כוחניות ומיפולטיביות?? תמהתני.. אשמח לשמוע תגובות

מורן 55

New member
היתאהבות בבעל סמכות

בפגישה עם גילה ראובן מסביר את היתאהבות נעמה בו שגם מטופלות אצל גניקולוג מתאהבות וגילה אמרה שאין זה אותו המיקרה ואני סבורה שדוקא אצל רופא הנשים שם מספרןת המטופלות לרופא את בעיותהן האינטימיות ביותר וגם ניבדקות בדיקה אינטימית יש הרבה יותר סבירות להיתאהבות ולראיה ישנם הרבה גניקולוגים שהיתחתנו עם הפציינטיות שלהם.

מורן 55

New member
היתאהבות בבעל סמכות

בפגישה עם גילה ראובן מסביר את היתאהבות נעמה בו שגם מטופלות אצל גניקולוג מתאהבות וגילה אמרה שאין זה אותו המיקרה ואני סבורה שדוקא אצל רופא הנשים שם מספרןת המטופלות לרופא את בעיותהן האינטימיות ביותר וגם ניבדקות בדיקה אינטימית יש הרבה יותר סבירות להיתאהבות ולראיה ישנם הרבה גניקולוגים שהיתחתנו עם הפציינטיות שלהם.

j e t l a g

New member
שיטת הטיפול של ראובן

בהנחה שהדמויות והסיפורים נתמכים בידע מקצועי רב ועבודת מחקר לא קטנה, באיזו שיטה מטפל ראובן?

leaput1

New member
כמה שיטות חברו..

לעניות דעתי הוא משלב שיטות שונות כמו שיקוף, בניית נרטיב יחד עם המטופל נוסח חיים עומר ונחי אלון...(מומלץ מאד להתוודע אל כתביהם ).

j e t l a g

New member
תודה

וואלה, תודה. ובכל זאת הייתי רוצה לקבל גם את תשובתו של חגי לוי.

בשום אופן לא גישה נראטיבית!

בי נשבעתי לא להתערב ולא לכתוב יותר בפורום הזה כי דעתי על הסדרה ידועה, אבל לאחר קריאה של התגובה האחרונה לא יכולתי להתאפק. אין שום קשר בין הגישה הנראטיבית - עליה כותבים חיים עומר ונחי אלון - לבין הסדרה. זה ממש חילול הקודש. אני משוכנע שיוצרי הסדרה מימיהם לא שמעו עליה וראובן בוודאי איננו מטפל נראטיבי. לא אלאה אתכם בהבדלים שבין ה"טיפול" של ראובן לבין הגישה הנראטיבית, אך האחרונה מבוססת על טיפול ממוקד, מדויק, מחושב, המשלב עקרונות מתורת הספרות וכן ידע אנתרופולוגי עשיר ועוד דיסיפלינות, כולל כמובן שימוש בנראטיב הפסיכודינמי במקרה הצורך. הדמות של ראובן מבוססת על היצוג הקולנועי המוכר של דמות המטפל בשילוב של מעט ידע אקלקטי פסיכודינמי בעיקרו ושחזור של חוויות הטיפול שעברו הכותבים. בין כך ובין הגישה הנראטיבית אין דבר וחצי דבר.

leaput1

New member
על מה אתה כועס???

לנסיך הגאות והשפל סליחה אם פגעתי בתחושת הגאווה המקצועית שלך. חילול קודש? כבר אין טעויות אולי מחוסר ידע? שים לב לניסוח שלי, יש כאן שילוב של אלמנטים נרטיביים. אני עברתי טיפול בשיטה זו שים לב למטפוריקה, מעולם לא נטען שזו השיטה הדומיננטית בטיפול אצל ראובן. אגב, אין צורך בשליפת ציפורניים בשימוש עמוס במושגים... הגד לי ,נסיך יקר, על מי ועל מה בדיוק אתה כועס?? ולא באיזו שיטה...

leaput1

New member
על מה אתה כועס???

לנסיך הגאות והשפל סליחה אם פגעתי בתחושת הגאווה המקצועית שלך. חילול קודש? כבר אין טעויות אולי מחוסר ידע? שים לב לניסוח שלי, יש כאן שילוב של אלמנטים נרטיביים. אני עברתי טיפול בשיטה זו שים לב למטפוריקה, מעולם לא נטען שזו השיטה הדומיננטית בטיפול אצל ראובן. אגב, אין צורך בשליפת ציפורניים בשימוש עמוס במושגים... הגד לי ,נסיך יקר, על מי ועל מה בדיוק אתה כועס?? ולא באיזו שיטה...

למעלה