נעיצה

איילה ובקיאותה בפסיכיאטריה

1. לא הרבה אנשים יודעים דיכאון מהו וכשראובן סיפר לאיילה על פרק דיכאוני בחייו היא שאלה אותו אם מאז הדיכאון הוא על כדורים. 2. ייתכן גם שאיילה גלשה באינטרנט וידעה שלא כל כך קל להתאבד מבליעת כדורים בטח לא אופטלגין ולכן עשתה מה שעשתה האם לאיילה ידועים פרטים מוכמנים על הפסיכיאטריה ?

תיקתקית

New member
אפשר לענות לך למרות ששאלת את חגי?

נדמה לי שהיא שאלה אותו אם הוא על כדורים בגללש היא מצאה את הכדורים באמבטיה שלו 0 וגם בלעה אותם. למה לא קל להתאבד מכדורים? איפה קראת את זה? לאיתן ולך: היא עשתה את זה כי היא שוב נואשת, ואפשר להגיד שלא היה איכפת לה להתאבד, והטיפול הביא אותה למקומות... וזה היה דחף רגעי, לא מהלך מחושב. אבל למה שמישהו לא ירצה להתאבד באמצע טיפול של פסיכיאטר? ולמה זה לא ביג דיל???...

זה לא מדוייק- רק לגבי חלק מהכדורים

לגבי אנטי פסיכוטיים- מאוד קשה עד בלתי אפשרי להתאבד איתם (המינון הקטלני הוא מאוד מאוד גבוה), נדמה לי שגם לגבי נוגדי דיכאון זה נכון, אבל עם נוגדי חרדה מאוד קל לבצע התאבדות. לגבי אקמול אין לי שמץ.

תיקתקית

New member
טוב שהוא מתארח! קצת פידבק לסדרה

קודם כל - תודה על הסדרה האיכותית הזאת. שנית (ולא בקיצור יותר): חבל שהעמסתם במלודרמטיות. הסדרה בשבוע הראשון הייתה יפה ואיטית איך שהיא. בכל זאת, גם הדרמות כתובות היטב, אבל אתה לא חושב שזה מוביל לרף מסויים? דווקא הפרקים של מאיה מרון הם הכי נוגעים ללב, הכי יפים, הכי כנים, איך שהיא. תהיה עונה שניה? חבל, כי דרמות כאלה מתאימות לעונה שניה, בדיוק כשמתחילים להתרגל לקונספט..
אבל הדגש הוא שזו הסדרה הכי איכותית שנעשתה בטלויזיה. בתור אחת שאוהבת פסיכולוגיה מאוד.. זה התענוג היומי. תעשו הרבה כאלה! זה גורם לי לשמוח שנולדתי תבקופה כזאת, שהטלויזיה יכולה להביא גם דברים מרתקים ולא רק זבל.. (וחבל שהרוב זבל
). רציתי גם לומר, שממש טוב שיש תסריטאים שונים לסדרה, ככה שהטיפולים שונים ביניהם באופי שלהם. אני מתרגזת מאוד על גילה אלמגור והמטפלת חסרת הרגישות והאימפולסיבית שהיא מגלמת - אני חושבת שיש מטפלות כאלה, אבל שיטת הטיפול הספיציפית הזאת היא לא פופולרית ונחשבת מיוחדת.. אפילו שפה מדבור בהדרכה. אז יש אי נוחות כשצופים בה נכנסת בראובן, וראובן נכנס בה, והם ממשיכים להיפגש, כנראה בגלל שבכל זאת היא באמת הבנאדם היחיד שהוא יכול לדבר איתה, עם כל החסרונות שלה, הוא זקוק לה. אולי מצד שני זה מרענן לראות אותם כך בסוף השבוע של הטיפולים המעמיקים. זה ממש טוב שאתם שמים שידורים חוזרים קצת אחרי, למי שפיספס, וגם בסופשבוע. תודה על זה. ותמשיכו ליצור עוד סדרות כאלה (ותבטחו קצת בנו שאנחנו לא רוצים כל כך הרבה דרמות..)

talitakumi

New member
"סערת נפש"/יורם יובל כמקור השראה

חגי שלום תוך כדי צפייה, קופצות לי הקבלות בין הסדרה לבין הספר הנ"ל והסתקרנתי לדעת האם "סערת נפש" הוא מקור השראה לתסריט? ההקבלות באות לידי ביטוי ב: א. הרעיון הכללי (יחסי מטפל-מטופל) ב. הדמויות והמקרים בפרט (לדוגמא פרק בספר: "יחסים אירוטיים בטיפול"-נעמה. "מלחמה ושלום בין מטפל למטופל" גם שם המטופל מחפש את הפסיכולוג הטוב ביותר ומתעמת איתו-ידין, "טיפול בהפרעת אישיות גבולית" בחורה צעירה מנסה להתאבד בשל פרידה מאדם אהוב-איילה) ג. אסכולת הטיפול של הפסיכולוג הסדרה מדהימה ואני מברכת על היוזמה, ההפקה, המשחק, והכל בעצם!!! תודה והמשיכו לרגש!!!!

mkarin

New member
תגובה לדמיון ל"סערת נפש"

אגב, אני חדשה בפורום, מכורה לסדרה ולנושא בכלל. קראתי/ שמעתי לא מזמן שכשהספר של ד"ר יורם יובל יצא, חגי לוי והיוצרים האחרים ידעו שזה הזמן לסדרה כזאת, שעוסקת בטיפולים פסיכולוגים.

salsa17

New member
מענה על שאלות?

האם באמת חגי לוי יענה על השאלות ששלחנו לו - בפורום זה?ואם כן- מתי?

אין לי אלא להצטרף לברכות שנאמרו ...

אין לי אלא להצטרף לברכות שנאמרו כאן. אמנם אני מצטרף גם לדברים שנאמרו ע"י elberkami לגבי המימד הטלנובלי של התאהבות ראובן ולגבי מלאכותיות החלון, אבל גם זאת נעשה בטוב טעם. וחוץ מזה יש לכם מן הסתם גם שיקולים הכרחיים אחרים. שאלתי העיקרית היא מהו הסיכוי שיהיה המשך לסדרה? אין ספק שזו סדרה הדורשת עבודה רבה. מקווה שיהיה לכם תמריץ לעשות אותה. ושאלה נוספת - האם כבר ניסיתם לייצא את הסדרה לחו"ל? לדעתי אין שום סיבה שהסדרה לא תתפוס בחו"ל לפחות כמו בארץ (לא שאני יודע עד כמה היא תפסה - בעצם זאת הנה עוד שאלה מעניינת אם תרצה לענות עליה - עד כמה היא תפסה?). אודה ולא אבוש שמשום מה ארגיש גאווה מסוימת אם הסדרה תצליח בחו"ל, והעיקר אהיה שמח בשמחתכם שמגיעה לכם לאחר שהענקתם לנו (סלח לי על השמאלץ) מכשרונכם בסדרה טובה זו. תודה, ניטשה המבכה

noritch5

New member
שאלה

קודם כל אני רוצה להגיד שבעקבות הסידרה הזאת לדעתי אתה יוצר מבריק ומוכשר וכל הכבוד לך, והסידרה פשוט מעולה, היא מעניינת וגורמת לי להיסחף לבעיות ולתכונות המטופלים כל הזמן, ואני חושבת שלא רק אני מרגישה ככה. השאלה שלי היא: איך עלו לך אותם רעיונות לבעיות הכל כך מורכבות של המטופלים ולתכונות שלהם, ובמיוחד איך חשבת על הפרשנויות המרתקות של ראובן לדברים שהם מספרים לו?

noritch5

New member
שאלה

קודם כל אני רוצה להגיד שבעקבות הסידרה הזאת לדעתי אתה יוצר מבריק ומוכשר וכל הכבוד לך, והסידרה פשוט מעולה, היא מעניינת וגורמת לי להיסחף לבעיות ולתכונות המטופלים כל הזמן, ואני חושבת שלא רק אני מרגישה ככה. השאלה שלי היא: איך עלו לך אותם רעיונות לבעיות הכל כך מורכבות של המטופלים ולתכונות שלהם, ובמיוחד איך חשבת על הפרשנויות המרתקות של ראובן לדברים שהם מספרים לו?

Martha

New member
סדרה מרתקת ומעניינת ../images/Emo45.gif

כל הכבוד על המקוריות, החדשנות. בהתחלה חשבתי שדיבורים בתוך חדר ישעממו אותי אחרי הפרק השלישי אבל הדיאלוגים החכמים, הרגישויות של המטופלים ושל אסי דיין, (שהוא מבחינתי הפתעה), הדקויות בבעיות..אני מרגישה שהם מצליחים להעביר את עוצמת הרגשות שכולם חווים שם, המטופלים והמטפל. מעניין גם לראות את בעיותיו של אסי במטפל וגילה פשוט מעולה לתפקיד. כל הכבוד לשחקנים הנהדרים. כל הכבוד לכותבים. אני ממש מרגישה שאני מול המטפל שלי. אין לי שאלות לחגי. רק ח"ח על הסדרה המצויינת.

Martha

New member
אופס...אם אפשר לשרשר את ההודעה

הזו לשרשור של חגי..? תודה

Dark Force

New member
שאלותיי../images/Emo13.gif

לפני שאני אשאל את שאלותיי אני ממש רוצה לציין שהסדרה פשוט מעולה, וצוות השחקנים והכתיבה הכל פשוט איכותי ופשוט כיף לצפות
מה היה הטריגר שהביא אותך להתחיל לכתוב סדרה כזו שונה, שלא מזכירה אף אחת מקודמותיה? האם לפני שהסדרה עלתה היו חששות שנושא הסדרה לא יתפוס בקרב הצופים הצעירים והמבוגרים?

ZIPILEND

New member
לחגי

תוכנית מרתקת ואמיצה,מקדימה את זמנה על אף האיחור. אם היית מפתח את סיפורה של אחת הדמויות לסרט-מי מהם זה היה?

סידרה מעולה! ! !../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

סוף סוף על החיים האמיתיים ולא טלנובלה\דרמה יומית מצוצה מה***.

שאלה לחגי...

לגבי הדמויות, האם הדמויות המטופלות "הומצאו", או שסיפור חייהם פחות או יותר מתבסס על סיפור של אדם אמיתי

ועוד שאלות ובקשה לחגי

כפי שכבר נאמר פה, לרוב המטופילם (אם לא לכולם), יש סוג של התנגדות לטיפול, והם מתקיפים את ראובן במהלך הטיפול, האין זה מוגזם במקצת
האם ביצירת הסדרה חשבתם שהיא תעלה את מודעות הציבור לטיפול אצל פסיכולוג
ועוד בקשה... חגי, אתה יכול למסור לאיילת זורר שתתחתן איתי

למעלה