"נשבע לכם שראיתי / שמעתי..."

EagleEye

New member
../images/Emo45.gif אותנו לימדו על הצפרדעים..

זה היה כל כך טוב XDD

super nothing15

New member
אוח זה היה מצויין לראות אותכם

מתרכזים באיך עושים החייאה על צפרדעים. ולמה עושים החייאה על צפרדעים, כי הן נורא יקרותOo. אבל את זה עושים בכל קורס שישים:p

Queen nuli

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo57.gif../images/Emo39.gif

אצלנו מקבעים את החניך, כולם מוצייאיןם אותו החוצה משפריצים עליו מים מהצינור תוקעים אותו מתחת לאמבולנס 4x4 והולכים

ימיתיי

New member
:)

ואווווווו זה כבר תהעללותתתתתתתתת אצלינו משפריצים עירוי.... וזה תמיד החניך המעצבן חחח

או בקורס מדריכים שעידו הראה לנו

קיבוע תקני ללוח גב וחניך מסויים המשיך לצלם אותו עד שאחרי שכמעט חטף קופסא בראש מצא את עצמו בורח בכל קריית הרצוג מעידו

super nothing15

New member
Oo

אני הייתי הקורבן בקורס של יולי:| בכלל לילי התעללה בי כל הקיץ. עמיחי,פעם היא שמה לי רגל כשנכנסתי לכיתה שלה ודפקתי כזאאאת נפילה באמצע הכיתה\: :(

והנה התור שלי

מה תגידו על נהג אמבולנס, כונן וגם מתנדב ביחידת חילוץ שהגיע להחליף עירוי בערכה כי שלו פגתוקף לפני חילוץ של אישה מיובשת...אני קולט אותו לוקח ערכת לידה והולך בשיא הטבעיות...צעקתי לו "היי מה אתה מתכוון לילד אותה!?" או מתנדבת נוער עם פה גדול (מאוווד) שאמרה ליולדת בדואית דבר ראשון "כיף חאלק" דבר שני שאלה אותה כמה ילדים כבר יש לה..היולדת אמרה "חמסה" אז היא בליווי תנועת יד אומרת לה "סוסההה!!" את המקרה הזה בילינו אני והפראמדיק בלעשות לה תנועות של ששש

עוד מקרה משעשע

הגענו עם הנט"ן לחבירה עם רגיל - "שיכור מחוסר הכרה, רגיל מבצע הנשמה מסייעת" לא מחוסר ולא בטיח, גם בהכרה, גם נושם, גם מונשם בלי אירוואי וגם פתחו לו ווריד שכמעט הכניס אותו להלם היפווולמי, אה והסט עירוי, היה מאוד שטוף...... לא נעים

D r o r R

New member
קרה לי משהו דומה

הגעתי עם לבן לשרוע, לא מגיב לכאב. הכנסנו A.W. והתחלנו הנשמה מסייעת, תוך כדי שהזמננו נט"ן. פתחו לו וריד, נדמה לי שכבר התכוננו לאינטובציה, ותוך כדי שהלכו להביא נרקן, הוא פתאום התעורר... שאל אותנו "איפה החבר'ה? איפה הכסף?" והלך.

super nothing15

New member
אממ שמעתי על רופא בקופ"ח

שעשה עיסויים על בן אדם בהכרה, שומעים "1..*איי!*..2..*איי* 3..*אאוץ'*.."
זה יכול להיות מראה משעשע, אבל אני בהחלט בספק שזה נכון

Seidman

New member
האמת שזה נכון

אאל"ט זה היה באחד הכפרים באיזור חיפה.

afiksambol

New member
ומה על רופאת נט"ן, שבישרה למשפחה

שיקירם סובל מהתקפה של דפיקות לב ? (או לחילופין : האם בדרך כלל הוא סובל מכרוניק אסיסטולה וכרגע יש לו התקף סינוס קצר, שתיכף יעבור...)

עמיחי נ

New member
זה היה לי..השבוע ביום שבת...

שלחו אותנו לסייע בהחייאה.. הבנאדם היה חי..

עמיחי נ

New member
אני קצת יפרט

שלחו אותנו לסייע בהחייאה בבית אבות שהצוות הרפואי התחיל ואמבולנס לבן בא לסייע לו. הגענו לשם ושניה לפי ההגעה אמרו לנו שמורידים אלינו את החולה ושהוא בהכרה מלאה ושבסוף לא היתה החייאה. הכנסנו את החולה לנט"ן,הרמתי לו את החולצה כדי לשים מוניטור, ולהפתעתי הרבה מצאתי סימן עגול ואדום על בית החזה של החולה. אמרתי לפראמדיק שבדק עם הצוות של הלבן שהיה שם,שאישר שהצוות של בית האבות התחיל בהחייאה כשהאדון החביב כנראה היה בהכרה..אבל היה קצת עייף...

New member
עדיף על מצב הפוך

רופא מגיע לחולה שאיבד את ההכרה. מחבר מוניטור. רואה קצב לא ברור. מה עושים ? אק"ג! יוצא האק"ג, עדיין הקצב לא ברור. מה עושים? מזמינים ייעוץ קרדיולוגי. קרדיולוג מגיע, רואה את המוניטור, מביט באק"ג, מזהה VF, נותן שוק. (החולה כנראה, למרות הטיפול הרפואי המסור, שרד) מוסר השכל: עדיף לגור עם עוד ארבע אנשים בתוך ארון, מאשר לשלם 450 לירות על דירה של חדר וחצי. אבירם

tani101

New member
גם לי יש כמה..

בקורס 60 שלי המדריך כתב על הלוח als והסביר שזאת החייאת בע"ח...שצריך לדעת אותה כדי שהבעלים של הבעלי חיים לא יחטפו התקף לב כשיקרה משהו חמור לכלב/חתול שלהם אז המדריך שאל מה עושים כשנדרס גמל?? אז המתנדבת ענתה,ף"לוקחים ארבע לוחות גב ומחברים" ומתנדב אחר אמר אהה עכשיו אני מבין מה זה als ...animels.... כמו כן יש את ההתעללות המוכרת בבדיקת אמבולנס ראשונה "בדוק תקינות צמיגים ומנוע" אז אחד החונכים רצה לעבוד על החניכות שלו ושלח אותה מתחת לאמבולנס לבדוק את המנוע והצמיגים ...הבחורה בשיא ההתלהבות על החלוק החדש שקיבלה לפני דקה וחצי נכנסת מתחת לאמבולנס ומחילה לשאול את החונך שאלות על איך זה נראה ואיך זה צריך להראות אחרי 10 דקות היא יוצאת עם חלוק שחור לגמרי וכל החבר'ה שהיו בתחנה התפוצצו לה בפרצוף מצחוק.. לוקש נוסף שהאכילו חניכים מקורס הוא שאם יש אדם מחוסר הכרה ששוכב על הפנים והוא כבד מאוד ואי אפשר להפוך לבדוק הפרשות את מורידים מכנסיים תחתונים ומתחלים לסקשן במלוא המרץ..:)

נו באמת...

הקטע עם החיות עושים בכל קורס...אני יכול להגיד לכם שגם בקורס האחרון ניסינו לעשות את זה אבל מרוב שזה כ"כ נדוש החניכים כבר ידעו על זה מסיפורים של חברים שלהם.... גם הסיפור עם הלוח גב נדוש...היה לי חניך מעצבן שלא רק שמילאנו אותו במים/עירוי ואת כל מי שקיבע אותו ללוח גב...כשהם סיימו לקבע אותו כולל את הידיים ככה שהוא לא יכול להשתחרר...שמנו אותו על שולחן בצד בכיתה והמשכתי להדריך בערך עוד איזה שעה... הכל מוכר...נכון ענבל?

עמרי זה מזכיר לי

שעברנו על לוח גם הסברת וקשרת אותי והרמתה וצילמת ההיא היה חיוורת כמו המדים הלבנים שלך. וביתב די היסטרית

למעלה