סקר שביעות רצון מבתי חולים

חנה ../images/Emo45.gif

אחרי שילדתי כל כך יצאתי מתוך נקודת הנחה שזה שאני לא מניקה זה לא בסדר כך שלא העליתי על דעתי שאולי היו צריכים להדריך אותי מה עושים עם תינוק שניזון מבקבוק. את הפורמולה בחרתי פשוט לפי מה שנתנו בבית החולים, הנחתי שזה בסדר. לא ידעתי אפילו שיש תגובות שונות לסוגים שונים (למזלי זה הלך טוב). על העלבונות שספגתי מהצוות אני כבר לא מדברת... כשביקשתי כדורים אמר לי הרופא שמאוחר מדי וצריך לקחת אותם מההתחלה (זה היה אחרי ארבעה ימים כשהבנתי שאני לא אניק). תודה על פקיחת העיניים. שירלי

התבונה מגיעה בלידה השניה

אז בקשתי כדורים כבר בהתאוששות. חבל על הסבל שסבלתי בלידה הראשונה. שלושה שבועות שחורים משחור. יותר נפשי מפיזי. המגמתיות בכל פורום / דיסצפלינה / סביבת יולדות היא שערורייתית לטעמי. גם הפעם, קבלנו מרשם ובנזוגי הסתובב בראש השנה לחפש בית מרקחת שיש בו את הכדורים במשך 3 שעות (!) אותם הייתי מעדיפה שיבלה איתי, כי בהרבה בתי מרקחת אין בכלל כדורים כאלה. בבית החולים יש אותם אבל הם מסרבים לתת כי זה יקר וגם הנכונות שלנו לשלם לא עזרה לנו במיוחד. אם אוכל לטרפד את הצעות החוק שעומדות לעגן את ההתנהלות הלא מוסרית, מפלה ופסולה הזו - אעשה זאת בתענוג רב.

רותי ע

New member
בתור אחת שהפסיקה מהר

וסבלה מרגשות אשמה אני מסכימה איתך שהיחס לאלו שבוחרות לא להניק ראוי שישתנה. צריך לתת לגיטימציה גם לאלו שהפסיקו ושהן לא יחפשו "נסיבות מקילות" כמו "נגמר לי החלב" או "שבלתי מכאבי תופת". שיוכלו להגיד-"לא רציתי" וזהו. לא יסתכלו עליהן בעין עקומה. אני לא מסכימה שמי מהעובדות על הסקר עשתה משהו מגמתי בכוונת תחילה

זו בדיוק הבעייה

בהרבה נושאים שקשורים לנשים והנקה כן או לא בכללם - אין פה "כוונה" של האישה הספציפית אלא הטמעה ומעט מדי חשיבה שוויונית, שיכולה אולי לאזן את ההטמעה הזו.

אחת הסיבות שלא ממהרים לתת את

הכדורים, הם כמה מקרי מוות שנגרמו בשל שמוש בכדורים ליבוש חלב לפני כעשור (נדמה לי שקראו להם פרילאק). אני נטלתי אותם כדי להכנס להריון - יש לי נטיה ליצר חלב גם לאחר שהילד נגמל, והם גרמו לי להתעלף באמצע הלילה. צריך להזהר מכאלה דברים.

אולי. אבל גם לא מקבלים הסבר

או הדרכה או חלופות או משהו כלשהו. כלום. את קיימת רק אם החלטת להניק. גורלך מפסיק להיות חשוב אם לא. כפי שציינתי במקום אחר - באישיותי הרדיקלית - זה אחד הדברים שחיזקו את החלטתי לא להניק, שאולי לא היתה נחושה כל כך אם לא היתה כפייה הסטרית כ"כ בנדון.

האמת,

היות והגוף שלנו מתוכנת להניק, והתערבות תרופתית לא הוכחה כדרך בטוחה, הדרך האחרת היא שפוט דרך של סבל נורא. וכמפורעת הנקה ממשית, יעצתי בזמנו לחברה שמאוד לא רצתה להניק דווקא כן להניק. והנה ההסבר לכל אלו שלא מעונינות ולא רוצות גם לקחת תרופות מסוכנות, ורוצות להמעיט את הסבל. הגוף הוא מנגנון מדהים שמווסת את כמות החלב לפי הדרישה. בימים הראשונים הגוף מבולבל ולא כ"כ יודע את המלאכה ויוצר גודש, אבל אחרי הגודש (שלא מורגש כמעט אם מיניקים לפי דרישה) המנגנון מתחיל לעבוד. בסוף כל הנקה תתני לתינוק בקבוק. מהר מאוד, הוא יגלה שהוא מעדיף בקבוק (פחות פיתוח שרירי לסת), ויגדיל את מנת הבקבוק על חשבון מנת חלב האם. תוך שבועיים מהלידה את גמולה כמעט ללא כאב, וללא התערבות תרופתית. והתינוק בכל זאת זוכה במעט חיסון מאימו. מקווה שעזרתי לאלו שלא רוצות להניק, ומקווה לעזור לאלו שחוששות אבל רוצות להצליח בפעם הבאה.

ואצלי זו היתה בעיה הפוכה

התתכן בעיה רפואית של חוסר בחלב? אצלי אחרי הלידה כמעט ולא היה חלב. שאיבות ממושכות של שעות לא הניבו כלום! כך שכשהפסקנו את נסיונות ההנקה לא הייתי צריכה לקחת כלום כי פשוט לא היה חלב והמעט מעט מעט שהיה נעלם. מה זה גודש???!!! מעולם לא חוויתי... שירלי.

5% מהנשים לא יכולות להניק

בגלל פגם אורגני. אבל אם אני זוכרת את הסיפור שלך מהעבר, הייתי מיחסת את היובש שלך ללחץ גדול מאוד. שאיבה אינה אינדיקציה למיעוט חלב. התינוק שואב הרבה מעבר למה שיוצא לאם בשאיבה (מנסיון מר בשאיבות, עד שלמדתי את הטכניקה). בילד הבא, שיבוא בדרך עד כמה שיותר קלה, אם תרצי להניק, תלכי לקורס הכנה להנקה, ותדאגי ליועצת הנקה שתבוא לבי"ח לעזור לך. כיף לך שלא חווית גודש. הגודש הנורא שלי ארע בלידה 5, בה קבלתיטשטוש שהרדים את איתי, שלא רצה לינוק, שהושקה במטרנה, למרות הוראות ברורות לא לעשות כן, ולכן לא רצה לינוק, עד שצעקתי. הגודש היה היסטרי ממש, ולא הצלחתי לישון בגללו יומיים. אבל מאז - אני לא יודעת מה זה גודש.

תודה ציפי ../images/Emo13.gif

אבל אם היובש נובע מלחץ אז כנראה שגם בפעם הבאה זה יקרה כי אני טיפוס לחוץ מטבעי... חייבת להרגע, חייבת להרגע, חייבת להרגע, חייבת ל......... אולי אם אשנן את המנטרה הזו (מה שלא יזיק לי בכלל בחיים) ועם לווי צמוד של יועצת הנקה יש סיכוי שזה יצליח... בכל מקרה תודה, שירלי.

zimes

New member
כפיה היסטרית?

חנה, אני רציתי להניק, והכריחו את הילד שלי לשתות מבקבוק. זו כפיה.

|גם| זו כפיה

אל תסיקי שאני בעד כפייה לצד כלשהו - להפך. המערכת חורקת לכל הכיוונים אבל ה"קונצנזוס" על הדחיפה להנקה בקרב אלו שמנסות לשפר אותה לא תתקן אותה בעיני, אלא להפך.

גבירותי ורבותי מניקות ומאכילים

האם ידעתם שיש נשים שאינן יכולות להניק? הדבר נובע מפגם בבלוטת יוצתר המוח, האם אתן מבינות שהפעלת "מכבש" לטובת צורת האכלה זו או אחרת לא מביאה לשיפור בבריאותו של התינוק כי אם להלחצת האם, נסיון לעמוד בקריטריונים לא ברורים שמוצגים בתי החולים ובסופו של דבר למצב שההאכלה האמיתית נעשית רק עם היציאה מבית החולים. יש לאסור כל פרסום גם של הפורמולות וגם של עמותות ההנקה בבתי החולים, מי שמעונניינת תוכל להזמין נציגים אליה הביתה, יש להעביר את התפקיד לאחות מוסמכת שתדע לייעץ לכל הצדדים ללא משוא פנים, וזה כולל אימהות מניקות, אבות המעוניינים להאכיל כשהאם אינה יכולה להניק, אימהות שאינן מעוניינות להניק ועוד קבוצות שאולי שכחתי. צריך לזכור שכל אחת מאיתנו רואה את ההורות בעיניים שונות ואין לכפות דיעה זו או אחרת על אנשים אחרים. כמו כן הרשו לי לציין שאת אותה רוח של סבלנות ופייריות כדאי להכניס גם בסקר. האכלה נעימה. בתאבון לכולם. אפרת

zimes

New member
חלילה. אני האחרונה שאכריח אמא להניק

אם היא לא יכולה (כולל לא רוצה = לא יכולה, נפשית). ולגבי הסקר - צר לי. גם לי היו עוד שתיים-שלוש הערות שלא הספקתי להגיד לדיאנה בזמן. באסה.

zimes

New member
להסרת הספק, אם לא הייית מובנת

מה שאמרתי לגבי הסקר היה - יש לכן הערות? הזמן לשינויים בסקר היה בשבוע שעבר. נגמר, זה הסקר שיש. רוצות סקר שונה? באסה. תודה לדיאנה על העבודה שנעשתה ושתעשה בנושא!

אני מבינה את התגובה

אבל לא ממש מקבלת אותה. בואי נאמר משהו אחר - החוק להטרדה מינית למשל. אם היה זמן תגובות לפני קריאה שניה או שלישית (דמיוני לחלוטין, כמובן) והיה שם משפט שאומר שהכל חל על נשים שלבושות בחצאית שמכסה את הברכיים והן מתחת לגיל 40. ולא ראית. אז עבר החוק לרעתך. מי שלא ראתה - באסה. תסלחי לי, זו גישה (שהצגת) של דיקטטורה אפלייתית ומגמתית שתנציח, בטיפה פה טיפה שם, עוול קיים (ובגדול). גם את וגם דיאנה צריכות למשוך את הסקר ולבקש יפה ממי שענתה לענות על עוד 2-3 שאלות שנוספו לצורך השוויון, הפריות, האמינות והכוונה האמיתית לחולל שינוי. אם התשובה שלך היא "באסה" אז הרשי לי להודיע לך שהבאסה היא שלך (ואולי גם של דיאנה) כי תמיד תהיינה קוצים באחוריים כמוני שלא ייתנו לגישה כזו לנשום לרווחה. מאוד, מאוד מקומם. ועוד מאשה.

גם סגנון הדיבור הזה , מאיפה ?

את מורה במקרה ? חביבתי, אנחנו לא פקודות שלך וכדאי שתתייחסי לגולשות בגובה העיניים. אפילו אני, ש"מואשמת" מדי פעם ביהירות, טורחת להסביר בהרבה מילים וביושרה סבירה כל דיעה שלי.

רותי ע

New member
רגע, רגע, בואו וניקח פסק זמן ../images/Emo45.gif

נושא ההנקה הוא נושא מאוד טעון וקל להיגרר לאמוציות שרק יהרסו ולא יעזרו לאף אחד. אז בואו ניקח כולנו נשימה עמוקה..

קשה לי מאוד לקחת אוויר

כשמנהלת פורום הנקה מגלה חוסר אחריות, מקצועיות והבנה ברמה שמסכנת לטעמי את מי שניזונים מעצותיה. זה כמו - תסלחו לי על ההשוואה ולהבדיל - עמותת אפרת.

לא התכוונתי להשמע יהירה.

נאמר לי שהודעה זו שלי לא הובנה, לכן נכנסתי שוב להבהיר את דעתי. (לא כי חשבתי שאת לא מבינה, אלא כי חשבתי שאם אחת לא הבינה, אולי עוד מישהי לא הבינה)

למעלה