בוקר טוב, לגבי התפקיד של הטבע...
כשקראתי את הודעתה של צימעס עליה הגבתי, לא ראיתי בשום מקום שהיא מצהירה שבגלל שהטבע עשה אותנו יונקים, את (וכל אישה) חייבת להניק. כן נאמר בהודעה, שזהו המזון המתאים ביותר עבור תינוקות, באופן טבעי. אני מסכימה שאין טעם להניק כשאין רצון לכך, אני מסכימה ותומכת בכל אמא שמחליטה שההנקה לא תשרת אותה ו/או את תינוקה ובוחרת להאכיל בפורמולה. אין לי דבר וחצי דבר נגד פורמולות, איני סבורה שהן "רעילות" או מזיקות כהוא זה לתינוקות הניזונים מהן (בתנאי שאינם אלרגיים כמובן). גם אני נתתי פורמולה לבתי. אני אישית (ו-3 אחי) גדלתי על חלב פרה, וראו זה פלא, זה לא הזיק לנו. אין זה סותר את העובדה שלהנקה, כשהיא נעשית ברצון האם, יש יתרונות שלחלב פרה ולפורמולות המהונדסות לעולם לא יהיו. אלו עובדות מדעיות. אני בחרתי להניק בין השאר מטעמי נוחות: נראה לי קל ונוח יותר לשלוף ציצי מאשר להתחיל לערבב, לחמם, לשטוף, לעקר, לדאוג לתנאים מתאימים כשיוצאים מהבית... אני רואה בהנקה, מעבר לצורת הזנה וסוג מזון, מעין "שחרור" אישי שלי מדברים שהעיקו עלי, הקלה על חיי. כדי להגיע להקלה זו, נאלצתי לעבור תלאות לא מעטות, ועדיין אני חושבת שזה היה שווה. ה"מסיונריות" של ה"קמפיין" בעד הנקה - אני כל כך לא מסכימה. נתקלתי באמהות מניקות בודדות בלבד, שדוחות מכל וכל את הבחירה האישית והחופשית של אם לא להניק. רוב רובן של הנשים המניקות שאני מכירה, רואות בכך בחירה אישית מאוד של האם, ולגיטימית ביותר. לא "התארגנו" ו"גיבשנו אופן פעולה" כדי להפוך את כל האמהות הלא-מניקות למניקות. כל אחת ודעתה האישית, כל אם, מניקה או לא, וזכותה לבחור איך לגדל ואיך להזין את ילדיה. וכן, גם אנחנו, המניקות, ה"אמהות האידיאליות" (בציניות רבה כמובן) זוכות לביקורת ולהערות ולחץ להפסיק את ההנקה. אנו נחשדות מיידית בפנאטיות, בתמהוניות, בפינוק יתר של ילדינו, ואף בהרעבתם והזנחתם! והציבור שחושב כך לא שומר את דעותיו לעצמו, וכלל אף אנשי רפואה ואנשי מקצוע המטפלים בילדים. למרות זאת, לא ראיתי אם מניקה היוצאת בזעקות חמס כי "מתבצע קמפיין פאנאטי נגד הנקה". כל ההתלהמות הזאת, וההגזמות הפראיות, להגיד דברים שלא נאמרו ולשלהב את היצרים... מאיפה זה נובע? מה רע עשינו לך, בכך שבחרנו להזין את ילדינו בדרך זו ולא אחרת? כל כך מפריע לך שהצלחנו להשיג את רצוננו, ונתנו לתינוקות שלנו את חלב האם שלנו??? לא מבינה את זה.