סקר שביעות רצון מבתי חולים

אורית ג.

New member
צימס... לא רק שאת לא צריכה להתנצל

גם לא את צריכה להתנצל. לא על דעתך על ההנקה. לא על הפורום שאת פותחת. לא על ההערה שהזמן להעיר הערות כבר עבר. לא על תודתך והערכתך לדיאנה (וגם אני מודה לך דיאנה , עשית עבודה גדולה ופיירית , ביקשת הערות והכנת סקר מקיף ככל יכולך וההערות שהיו לך באותו רגע. וגם לך יש עוד כמה פורומים שאת כותבת בהם וגם חיים מחוץ לפורומים... ובנוסף את גם מניקה
) ולא על כך שלא היית מובנת. זכותך להחזיק בדעותייך, בהצלחה על הפורום שאת פותחת, תודה שאת מנסה להיות פתוחה גם לדעות אחרות , כל הכבוד לך שאת מתנצלת גם כשלא צריך והמון המון הערכה על זה שאת מסוגלת לסבול את הסגנון שמטיחים בך פה בלי להתרגז (אני כבר יומיים מנסה) קבלי
וגם
(וגם דיאנה)

אני חולקת עליך הפעם

מי שאיחרה להעיר על עיוות כלשהו תחייה איתו לנצח ? נסי להחיל על זה את "מבחן קובי ניב" בענייני ברית מילה...
יפה שיש סקר, נפלא שיש מי שעמלו להכינו - מבחינתי שלי הדעתנות הזו של תומכות ההנקה והנקה בלבד (עם עלה תאנה סמלי בסגנון שהביעה צימס) גורמת נזק ממשי לנשים אמיתיות - זו לא סמנטיקה לצרכי דיון בלבד. וחבל. לו עמדתי במקומה הייתי מן הסתם מרימה את הכפפה אבל אני לא שם - ועד שהכפפה תורם אמשיך לומר את דעתי (הלא טוב) על המגמה המוטה הזו. מלבד זו - ההערה האירה פן די מפחיד בפורום הנקה, שדומה בעיני לפורום חזרה בתשובה ששתינו התנגדנו לו - מדובר כאן באמת אחת, האמת המוחלטת. או בסגנונו של אמיר, הרי "ידוע" שזו האמת המוחלטת וכל השאר הוא 2nd best. שאלה לצימס, מה הצעד הבא - לשלוח עו"ס להוציא ילדים לא מונקים מחזקת אמהותיהם המרעילות ? אם לא לזה התכוונת, עדיין לא מאוחר לתקן את הרושם.

imale

New member
סליחה שאני מתערבת... ../images/Emo10.gif

חנה, עם כל הכבוד לדעותייך הצודקות בעניין הטיית הסקר, קצת נסחפת עם הנושא. דיאנה עשתה כמיטב יכולתה, בהתנדבות. את מציינת שלא ראית את הטיוטות לסקר "כי יש לך חיים" (בין השאר), אבל דורשת שעורכי הסקר ישנו אותו מיידית לפי הדרישות שלך... להם ודאי אין חיים, וכל מטרתם בחיים לשרת את גולשי תפוז ושגיונותיהם. הסקר אמנם מוטה, אבל לדעתי הסיבות לכך הן שעורכת הסקר היא אם מניקה, בקשר עם נשים מניקות, וזו זווית הראיה שלה. אני גם רואה בדרישתך הכה נחרצת קצת "זעקת הקוזק הנגזל" - האם באמת כל כך קשה להאכיל תינוק מבקבוק בפורמולה? האם חוסר תמיכה בעניין זה זהה לחוסר תמיכה באם שרוצה להניק ולא מסייעים לה? את בתי האכלתי בחלב ששאבתי, אך גם בפורומולה. לא היה לי קשה להשיג דוגמיות, דפי הסבר ושלל מידע בנושא, עוד בבית החולים. גם האחיות שמחו להסביר לי איך להחזיק את הבקבוק (באמת נורא קשה!) אם ישנו את הסקר, אני לא אענה עליו שוב (גם לי יש חיים) אבל אשמח אם זה יקרה, ותהיי מרוצה. הערות לגבי ההתנשאות של צימעס לא היו במקומן לדעתי. הודעותייך מתנשאות לא פחות.

האמת היא שאני לא "דורשת"

אלא שתגובתן היתה כל כך מקוממת, שדי הבהירה לי שהגישה המפלה והבעייתית הזו היא לא מקרית - הן ממש כנראה מאמינות בה. וזה בהחלט מקפיץ לי את הפיוז. להזכירך - לא רק שלא דרשתי, אלא אף הייתי מהראשונות למלא את השאלון במתכונתו הנוכחית ולשלוח לרותי, תוך הערה לגבי החריגות שראויות לתיקון (מסתבר שלא בעיניהן). מי שיוצאת לסקר "טוב" כל כך שנועד "להיטיב" בסופו של דבר עם יולדות תוך התייחסות מרעה במכוון, לפי הצהרותיהן, לאוכלוסיית יולדות ענקית - עדיף לה לכן שתמנע מלעשות טוב לנשים אחרות. זו דעתי שהתגבשה במהלך הדיון וכפועל יוצא מתגובתה של דיאנה ומהתגובה המרושעת והעילגת (לא כלפי, אגב, באופן אישי אלא כלפי הקהל שאותו כביכול היא משרתת) של צימס. יש לי כבוד רב לכותבות הסקר, שהצהרתי עליו הלכה למעשה בעצם מילויו לפני כל הערה (שאגב - הם ביקשו אותה בגוף הסקר. בשביל מה ?). רק שתעברי על השרשור ותקראי לבד איזה תגובות קבלו ההערות. יש, מתוך 120 אלף לידות בשנה, עשרות אלפי יולדות שאינן מניקות מסיבות שונות. לפי הסטטיסטיקה - 12 אלף מתוכן רוצות מאוד ולא יכולות, למשל. באסה.

zimes

New member
חנה, יש לי שאלה אלייך

אני אציג את דעתי בנושא הנקה, ותגידי לי איפה זה פוגע בך: (אני לא שואלת איפה את חושבת שונה ממני, אלא מה מדברי גורם לך לחשוב עלי דברים רעים) הטבע יעד את תינוקות האדם לאכול חלב אם, לכן, כברירת מחדל זה המזון הכי מתאים להם. במקרים בהם האם אינה יכולה להניק (וכמו שאמרתי בעבר, אני כוללת פה מקרים בהם האם אינה רוצה להניק מסיבה אישית, אם כי אני לא מבינה רצון זה), יש להאכיל את הילד, והוא, כמובן יזון בפורמולה. יש מקרים רבים בהם האם נתקלת בקשיים, ואין לה כתובת. לאלה אני מאוד רוצה לעזור.

הטבע גם יעד אותנו להכנס להריון

וללדת בלי שום בעיה, ועדיין עובדה שחלק גדול (אולי אפילו רוב) הנשים שאני מכירה חוות בעיות כלשהם בכניסה להריון שלא לדבר על הלידות (בעצב תלדי בנים?). הטבע יעד אותנו, אולי, לחיות בטבע, לאכול מטוב השדה ו/או לצוד חיות (תלוי כמובן אם את בצד הטבעונים או לא). הטבע יעד אותנו גם לחיות ערומים או בסחבות, או אולי בגדים טבעיים, חס וחלילה אופנה לא להשתמש בטכנולוגיה וכלי תחבורה בטח לא בתרופות וכמובן הוא גם יעד אתנו האמהות להיות צמודות לעוללו עד גיל? (תזכירי לי את המשנה), חס וחלילה ללכת לעבוד, או סתם לנפוש בלי הילדים. מצטערת, המושג הזה "טבע" הוא ארכאי אם לא פרימיטיבי. הציויליזציה היא כבר חלק מהטבע או שהטבע כבר ממש לא רלוונטי. רובנו חיים בצורה אחרת ואם מישהי מקבלת החלטה להניק או לא להניק היא עושה זאת לא בגלל הטבע אלא משיקולי התאמה לתפיסת העולם וצורת החיים שלה. איך את יכולה לכלול "מקרים בהם האם אינה רוצה להניק מסיבה אישית" במקרים בהם האם אינה יכולה להניק? את באמת לא מבינה את ההבדל בין יכולת פיזית לבין בחירה אישית, או שאת פשוט לא מקבלת את זה שיש בני אדם שונים ממך, עם גישה אחרת?! אני מסכימה עם חנה שהגישה שלכם מזכירה את הקמפיין של "אפרת" ומסיונרים אחרים. אם מישהי מבקשת עזרה בהנקה, תעזרו לה כמיטב יכולתכם, אבל תעזבו את מי שרוצה לחיות אחרת ומודעת לכך, במנוחה. יש לה את כל הזכויות לעשות את זה.

רותי ע

New member
אני ממש לא מבינה על מה הויכוח..

חנה ואמא של אביב-אני מאוד מסכימה איתכן איך צריך לקבל אם שלא מניקה. גם אני הייתי מאלו שסבלו בגלל שהחברה משדרת לנו שאם שלא מניקה היא לא בסדר. אבל צימס כותבת בדיוק את זה-מי שלא מניקה ולא משנה אם בגלל שלא יכולה להניק או בגלל שלא רוצה, כבודה במקומה מונח. הן באות לעזור רק לאלו שרוצות אבל קשה להן. ומה רע בזה?

צימס לא ממש אומרת את מה שייחסת לה

ואני באמת (בלי ציניות) מעריכה את ההגנה שהיא זוכה לה, גם לצורך ריכוך הדיון. צימס אומרת בהודעתה במפורש שהיא מוכנה לתמוך רק באילו שלא יכולות להניק ולא באילו שבוחרות לא להניק. ה"טבע" גם קובע שאשה לא צתא מהבית בלי כיסוי ראש וגוף וולא ליווי של גבר. עשינו (נשים) כמה שינויים ב"טבע" מאז. שגם צימס מן הסתם נהנית מהם.

ואלו שלא רוצות הן "לא כדרך הטבע"

את יודעת מה זה מזכיר לי ......?! שוב, שיעזרו למי שרוצה עזרה ושלא יפריעו לכל השאר הבעיה היא שיש להן יומרות גם להחליט מי באמת "צריכה" עזרה (=כל מי שלא חושבת כמותן)

imale

New member
בוקר טוב, לגבי התפקיד של הטבע...

כשקראתי את הודעתה של צימעס עליה הגבתי, לא ראיתי בשום מקום שהיא מצהירה שבגלל שהטבע עשה אותנו יונקים, את (וכל אישה) חייבת להניק. כן נאמר בהודעה, שזהו המזון המתאים ביותר עבור תינוקות, באופן טבעי. אני מסכימה שאין טעם להניק כשאין רצון לכך, אני מסכימה ותומכת בכל אמא שמחליטה שההנקה לא תשרת אותה ו/או את תינוקה ובוחרת להאכיל בפורמולה. אין לי דבר וחצי דבר נגד פורמולות, איני סבורה שהן "רעילות" או מזיקות כהוא זה לתינוקות הניזונים מהן (בתנאי שאינם אלרגיים כמובן). גם אני נתתי פורמולה לבתי. אני אישית (ו-3 אחי) גדלתי על חלב פרה, וראו זה פלא, זה לא הזיק לנו. אין זה סותר את העובדה שלהנקה, כשהיא נעשית ברצון האם, יש יתרונות שלחלב פרה ולפורמולות המהונדסות לעולם לא יהיו. אלו עובדות מדעיות. אני בחרתי להניק בין השאר מטעמי נוחות: נראה לי קל ונוח יותר לשלוף ציצי מאשר להתחיל לערבב, לחמם, לשטוף, לעקר, לדאוג לתנאים מתאימים כשיוצאים מהבית... אני רואה בהנקה, מעבר לצורת הזנה וסוג מזון, מעין "שחרור" אישי שלי מדברים שהעיקו עלי, הקלה על חיי. כדי להגיע להקלה זו, נאלצתי לעבור תלאות לא מעטות, ועדיין אני חושבת שזה היה שווה. ה"מסיונריות" של ה"קמפיין" בעד הנקה - אני כל כך לא מסכימה. נתקלתי באמהות מניקות בודדות בלבד, שדוחות מכל וכל את הבחירה האישית והחופשית של אם לא להניק. רוב רובן של הנשים המניקות שאני מכירה, רואות בכך בחירה אישית מאוד של האם, ולגיטימית ביותר. לא "התארגנו" ו"גיבשנו אופן פעולה" כדי להפוך את כל האמהות הלא-מניקות למניקות. כל אחת ודעתה האישית, כל אם, מניקה או לא, וזכותה לבחור איך לגדל ואיך להזין את ילדיה. וכן, גם אנחנו, המניקות, ה"אמהות האידיאליות" (בציניות רבה כמובן) זוכות לביקורת ולהערות ולחץ להפסיק את ההנקה. אנו נחשדות מיידית בפנאטיות, בתמהוניות, בפינוק יתר של ילדינו, ואף בהרעבתם והזנחתם! והציבור שחושב כך לא שומר את דעותיו לעצמו, וכלל אף אנשי רפואה ואנשי מקצוע המטפלים בילדים. למרות זאת, לא ראיתי אם מניקה היוצאת בזעקות חמס כי "מתבצע קמפיין פאנאטי נגד הנקה". כל ההתלהמות הזאת, וההגזמות הפראיות, להגיד דברים שלא נאמרו ולשלהב את היצרים... מאיפה זה נובע? מה רע עשינו לך, בכך שבחרנו להזין את ילדינו בדרך זו ולא אחרת? כל כך מפריע לך שהצלחנו להשיג את רצוננו, ונתנו לתינוקות שלנו את חלב האם שלנו??? לא מבינה את זה.

האמת היא שהתשובות כאן

התייחסו
בדיוק
לדבריה של צימס. למשל: "במקרים בהם האם אינה יכולה להניק (וכמו שאמרתי בעבר, אני כוללת פה מקרים בהם האם אינה רוצה להניק מסיבה אישית, אם כי אני לא מבינה רצון זה), יש להאכיל את הילד, והוא, כמובן יזון בפורמולה." או עניין ה"טבע". תגובתך מאוזנת ונכונה לטעמי, רק שאינה מייצגת חלקים ממה שנכתב פה (לצערי). מחנה, מרעילת ילדים נגד רצונו של הטבע שאינה מניקה מסיבות אישיות ובלתי מובנות ולא נכללת כמובן בקבוצת הנשים שצימס רוצה נורא לעזור לה
(תהיתי אם קראנו את אותו הטקסט, אגב).

בטח שלא ראית

אם מניקה היוצאת בזעקות חמס כי "מתבצע קמפיין פאנאטי נגד הנקה", מכיוון שאין קמפיין כזה. אני (שדוקא הנקתי, אבל זה ממש לא קשור) מכבדת את כל הנשים שמחליטות להניק ובאותה מידה את כל הנשים שמחליטות לא להניק. ואני ממש לא מרגישה שהמטיפות להנקה מכבדות את אלא שמחליטות לא להניק. כמו שחלק לא מכבדות את החלטתי לחזור לעבודה לאחר 3 חודשי חופשת לידה, בניגוד לי שבהחלט מכבדת את אלו שבוחרות להשאר עם התינוק בבית יותר זמן. וציטוט מצימס: "הטבע יעד את תינוקות האדם לאכול חלב אם, לכן, כברירת מחדל זה המזון הכי מתאים להם" והיוצא מהכלל הוא "במקרים בהם האם אינה יכולה להניק " או "מקרים רבים בהם האם נתקלת בקשיים" כל השאר (כלומר מי שבוחרת לא להניק) לא שייכות למין האנושי בכלל. נכון, היא לא אמרה את זה בדיוק כך, אבל ככה זה נשמע.

ציפי ג

New member
"גורמת נזק ממשי לנשים אמיתיות "

שאלה - האם אנו המיניקות איננו נשים אמיתיות? האם רק אשה לא מיניקה היא אמיתית? אמנם אני מאוד וירטואלית בזמן האחרון, אבל כשמששתי את עצמי עכשיו הרגשתי גוף. חנה, האמת המוחלטת שלך היא שנשים מדוכאות על ידי המין הגברי או הממסד, וחלק מהדיכוי זה ההסברה להנקה. לכן, עד כמה שהבנתי, לא הנקת את בתך. זכותך. אבל האמת הזו שלך, היא לא האמת של כולן. מה לעשות? הקשיים העומדים בפני אם לא מיניקה, הם קשיים חולפים, בעוד שהקשיים העומדים בפני אם מיניקה, ממושכים יותר. לדעתי, גם את ערה לזה. (אחרת איפה כאן בדיוק הדיכוי ?) ההערה שלך לדיאנה היתה יכולה להענות בצורה אחרת, לו היית מביאה יחד עימה מספר שאלות שנסחת על נושאים שהפריעו לך בתחום הזה. גם לי יש מספר הערות על הסקר, ולא בגלל שהוא לא טוב, אלא בגלל שהוא לקח בחשבון את נסיונן של הנשים שנסחו אותו, והן כמובן לא כל הנשים כאן. אבל בעת שנסחו את הסקר, הייתי , כמוך , עסוקה מאוד, ולא התפניתי להעיר את הערותי. אבל היות ואני לא התפניתי, והן בהחלט כן פינו מזמנן, אני לא ראיתי מקום בכלל להעיר על כך. בסוף הסקר יש מקום להערות חשובות ויכולת להסביר יפה במילים שלך מה הפריע לך ביחס ליולדת הלא מיניקה. אני מסירה את הכובע לכל הנשים שנאו בנטל, אני מקווה שהסקר הזה יצביע על תקלות בדברים חשובים בבי"ח , כמו חוסר יחס ליולדת, אי הענות לבקשותיה, ועוד, ויביא לשיפור המצב בביה"ח.

ציפי, כולנו נשים אמיתיות

ויש לנו את הזכות לבחור אם להניק או לא, כמו שעומדת לנו זכות דומה בהרבה דברים אחרים בחיים. יועצת הזנה טובה בבתי חולים תדע לאבחן את רצונה של האשה, חששותיה ולייעץ לה בהתאם. אני בטוחה שיש כאלו שרוצות להניק וחוששות מקשיים כמו שיש כאלו שלא רוצות ומניקות מתוך תפיסה מוטעית שזה משמעות היותה "אמא טובה". יועצת הנקה תעמיק את המורכבות הזו כמו שאשת מכירות של מטרנה תקשה על האישה השניה. לדעתי צריך לאסור על כל פרסום בבתי החולים ואני חושבת כמו אפרת (הבית) שצריך שאחות הילודים תהייה המסייעת. ואולי מישהי עם הכשרה טיפולית-חברתית כלשהי. ודאי שהכשרה תזונתית מלאה. יש מקום לפורום הנקה שמנוהל ע"י מי שמבינות את זה, אין מקום ע"י מי שמגנה בגלוי ובבוטות את הבלתי מניקות. פורום הנקה הוא סוג של פורום תמיכה - ובתקופה מהרגישות בחיי נשים. הכשרה תעזור. מציעה לגולשות להשאר בפורום בוואלה, שם לפחות ההכשרה והנסיון והרגישות קיימים (וסליחה משותפתה של צימס לניהול - זה ממש לא אישי מלבד מידת ה"אישי" בהיותי אשה ואם).

לא רק שהיא הובנה

אלא גם שההתנצלות לא לגמרי מספקת לאור ההבהרה הראשונה שפרסמת. אבל אין לי כוונה להתייחס אל מי שאינו מסוגל לקבל דעות של אחרים גם כשהן עלולות לתרום להשכלתו הכללית אפרת שאגב הניקה בשמחה את שני ילדיה, אבל מוכנה לקבל כל דרך האכלה כל עוד התינוק חי ובריא. קפיש?

אמיר.

New member
סליחה - ומי ייצג את הילד ???

כולם יסכימו שהכי טוב לתינוק - זה לינוק. חבל על הויכוח. מצד שני - ישנן בעיות (שהוזכרו כאן) אבל הן המיעוט. צריך לתת לאותם מקרים את היחס הראוי והמכובד. לכן - את היעוץ בבית החולים - יש להפקיד בידי מומחים/יות שמכירות את הבעיות ודרכי הטיפול... כל השאלה צריכה לסבוב סביב מי שלא רוצה להניק, לא מפני שאיננה יכולה (פיסית או רגשית, או שזה מסב לה כאבים איומים (שזה בעצם כלול) אלא במי שלא רוצה להניק כתוצאה מאיזה קבעון סביביתי של יופי או ´פרמיטיביות´ וכדו´. הערה - מעולם לא הנקתי, בעיה פיזית מן הסתם.

עוד דבר

הנאורות הזו מקסימה אותי כל פעם מחדש - "מי שלא רוצה להניק כתוצאה מאיזה קבעון סביביתי של יופי או ´פרמיטיביות´ וכדו´." charming.

למעלה