עִבְרוּת שמות- אובדן זהות

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך
זה רק שם.

שם. לא משנה איך קוראים לך, זה עדיין אתה. פעם אמרו בסדרה מצוירת וטיפשית משהו חכם : "אנחנו חתולים, לחתולים אין שמות, אנחנו לא צריכים שיזהו אותנו לפי שם, כי אנחנו כבר יודעים מי אנחנו" אתה זה אתה, ולא משנה צירוף האותיות שנתנו לך כדי לזהות אותך. זה כמו מספר תעודת זהות- זה לא קובע מי אתה. אתה קובע מי אתה. לדעתי

vk3

New member
זה מאוד משנה...

אנחנו לא ממש
ים וללא שם אין לנו זהות... אני חולק על דעתך

Ilan sky

New member
Most of the ppl who replied here

aren't so "smart" they say that if you change your name youll be worser person, i think they all wrong because i changhed my name because i'm jewish (unlike other ppl here i guess)and i was happy to change it to be part of this country and fill part of it, all the people that i know (and im familiar with many )know my original name but they choose to call me by my new name, all those how have a problem should think twise before they make a comment, you can allways go back to russia where you will fill better with your names. personally i fill very good whit this!

vk3

New member
למה לתקוף ../images/Emo10.gif ../images/Emo35.gif

טעות רצינית בידייך... אף אחד לא טען שעם שינוי השם הופכים לאנשים פחות טובים... ממש לא נגעת בנושא
דיברנו עקרונית על עברות שכנגד רצון האדם, שלא בהסכמתו המלאה או תחת לחץ חברתי/ אילוץ. האמיני או לא, אך רובנו כאן יהודים בדם ( וגם אם אחדים כאן אינם יהודים, אז מה
) והיה " קצת" לא נעים לשמוע ממך " חיזרו לרוסיה היכן שיטב לכם"... נימה גזענית או שמא טעות בידיי
אין רע בעברות, חוץ מכאשר הוא נעשה נגד רצונו של אדם

מה??

שים לב למי שרשרת את זה, בהתחלה נבהלתי, אני לא אמרתי את זה! שרשרת את זה בתגובה אליי

vk3

New member
מה פתאום ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בלתי אפשרי... התגובה אפילו נמצאת מתחת לתגובה אליה הגבתי בסטייה שמאלה- כפתיחת פסקה חדשה.

Dynamo1929

New member
תתחיל להרגע...

שמע,לפני להגיד מי כאן חכם ומי לא, אני ממליץ לך בחום ללמוד הבנת הנקרא ולקרוא היטב עוד הפעם את התגובות כאן! אני לא חושב שיש סתירה בין להיות חלק מהמדינה ומהחברה הישראלית ולא לעברת את השם. וגם... סלח לי, אבל מי אתה שתגיד מי כאן יהודי ומי לא? יש כאן יהודים פי 10 ממך, שבניגוד אלייך, לא נכנעו ללחץ חברתי ולא עברותו את שמם. ומה בדיוק הבעיה שלך עם עדות אחרות?? אה, ועוד משהו, לפני שאתה אומר לנו לחזור לרוסיה ששם יהיה לנו טוב יותר, אולי תנסה להבין את הצד שלנו?? ובמקום להגיד "או שתהפכו להיות בדיוק כמונו או שתחזרו מאיפה שבאתם", תנסה לבוא לקראתינו ולקבל אותנו כמו שאנחנו, עם השמות הגויים שלנו ועם התרבות ה"מוזרה" שלנו ואולי אז נוכל ליצור תרבות חדשה וחברה חדשה שבה כולם יהיו שווים בלי הבדל דת (!) גזע ומין!! ומילה לסיכום, בגלל אנשים גזענים ופרמיטיבים כמוך שמפקפקים ביהדותם של העולים ומנסים להכריח את כולם לעברת את שמם, המדינה והחברה הישראלית נראת כל כך גזענית ומפלה!

למעלה