עִבְרוּת שמות- אובדן זהות

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

Dynamo1929

New member
נחייה ונראה...

אבל, נראה לי שאשתדל להביא לו שם אוניברסלי יותר, כמו אלכס, לדוגמה.

s h u r i k

New member
../images/Emo4.gif

פעם היה לי פיצול אישיות ביגלל שתי השמות שלי (אלכס וסשה) אבל עכשיו אנחנו מרגישים בסדר - תודה ששאלתם
!! יש לי הרבה שמות.. אלכס(נדר), סשה, שוריק, סנ'ה... יש אפילו כאלו שקוראים לי ל'ושה (מה ניסגר איתם?!?!
)!! אני אוהב את זה!! השם הרשמי שלי (כמו של כל האלכסים) זה אלכסנדר... כעשיתי את ת.ז. שלי רציתי לשנות את השם שלי לסשה.. כי אני מת על השם הזה... אבל היו צריכם את שני ההורים במקום כדי שאני יכול לשנות את השם שלי.. אבל מכיוון שהייתי צריך את תעודת הזהות כי נסעתי ל"רוק העצמאות" אז נישארתי עם השם "אלכסנדר"... וחוצמזה פרופסר אלכסנדר גינזבורג נישמע יותר טוב מפרופסר סשה גינזבורג (מהחיים בסרט
)

natigr

New member
לדעתי עברות השם הוא צביעות נוראית

של אנשים שמתביישים במוצאם. החברה הישראלית היא גזענית ופרמטיבית ביותר. אני בתור ישראלי שנולד בארץ מתבייש להיות חלק מהחברה כאן. כל החברות שהיו לי כאן היו עולות מרוסיה והתחתנתי עם אוקראינית.

vk3

New member
פששש... ../images/Emo49.gif

וד"ש לאוקראינית שלך... כי גם אני אוקראיני
.

natigr

New member
לא הייתי שם ביקרתי רק בקרים ובקייב

הים השחור בקרים פשוט מהמםםםםםם

אז למה, למה, למה אתה לא עוזב?

באמת? אם כ"כ רע ומסריח פה, למה אתה לא עוזב? אני אגיד לך למה. אנשים כמוך חזקים רק בדיבורים. הם נהנים לפתוח ת'פה וללכלך על המדינה ועל תושביה מפה ועד טימבקטו, אבל כשזה מגיע למעשים, תכל'ס, הם ימצאו לך כל תירוץ אפשרי לזה שהם בסופו של דבר בוחרים להשאר כאן. עצם ההכללה שלך על החברה הישראלית, שאתה משתייך אליה, על אפך ועל חמתך, היא גזענות בזויה ומגעילה לא פחות. אבל זה בסדר, אתה לא האדם הראשון שנהנה להתחכך כמו פודל ברגליהם של ציבור שלם רק כדי לזכות באהדתו. יש עוד המון כמוך. את אורי אבנרי, אתה מכיר?

natigr

New member
אם היית יודע מה עובר עליי בגלל המדי

נה הזאת שאבי ואימי תרמו רבות בהקמתה לא היית פותח את הפה

ועדיין זו לא תהיה סיבה

להכללה מגעילה וגסה שכזו על כל הציבור פה. אנשים דפוקים יש בכל מקום, ועצוב לי שדווקא בפורום הזה, היכן שאני קורא כ"כ הרבה על טענות לקיפוח מצד החברה הישראלית, אני שומע התבטאויות מכלילות כלפי הישראלים.

datiza

New member
לי לא הציעו, לי עשו את זה../images/Emo70.gif

כשהגעתי ארצה (אגב גם ב94) שינו את שמי מדריה לדליה.. לי לא היה איכפת וגם עכשיו לא... וממשיכים לקרוא לי ככה. אבל בת.ז. זהות שלי כמובן השארתי את שמי המקורי.
(מה שמוזר גם שדליה זה שם ערבי ודריה זה שם של כפר ערבי ליד חברון- מארה לי את זה הקופאית בארומה
) היי קיריל! זוכר השהבטחתי לחזור כשמחשב שלי יפסיק למות כל רגע? אז הנני :)

vk3

New member
ה ל ל ו י ה ../images/Emo70.gif ../images/Emo24.gif ../images/Emo25.gif

ברוכה השבה למעוננו
סוף, סוף...

למעלה