עִבְרוּת שמות- אובדן זהות

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך
בעע ../images/Emo4.gif

ארוך מדי, לא קראתי..סורי
מה שכן, לי שינו את השם מ-קטיה ל-קרן. האמת? אין לי בעיה עם זה, אבל אולי אני אשנה שוב כי המון אומרים לי שקטיה יותר יפה. כלומר, אני רוצה שירגישו שאני רוסייה, ומצד שני, כבר התרגלתי להיות קרן ולא קטיה. בכל מקרה, מהי דעתכם? שווה לי? אני לא בטוחה שאני אעשה את זה, אבל עדיין חושבת.. אה, ואגב, תודה על התמיכה בשרשור שלי

vk3

New member
../images/Emo10.gif

אז קראי עד הסוף... בשביל מי אני מתאמץ
אני מאוד אוהב את קטיה... זה שם יפה ביותר, אך גם קרן הוא אחד השמות היפים בעברית. עם מה יותר נוח לך

Lara F

New member
טוב יאללה! כמה אפשר לחרוש על אותם

שירשורים? -כל פעם שאני נכנסת לפורום אין אף הודעה חדשה... וזה נמאס לי (בעיה נפשית קשה) אז קיצר פתחתי הודעה חדשה חסרת תכלית... הציאו נושאים מעניינים לשיחה... ולא סוגיה לשם שינוי או משהו מורכב וחפרני... משהו נחמד קליל ושכולם יוכלו להשתתף בו...
-כל אני יודעת אני משועממת-מה אפשר לעשות- קיל מי...
(עזבו פשוט לא הייתה תמונה של אקדח,ופצצה נראה לי כאוב אז הלכתי על זה)

Lara F

New member
../images/Emo35.gifלואיסנה?

אכן כן... אפילו בעיני היא כוסית....
ואני לא ממהרת לתת מחמאות, ככה ש...

the freaky girl

New member
אממ. ../images/Emo4.gif

היא אולי כוסית, אבל אני לא אוהבת אותה, או בכלל את ה"מורדים" המעפנים האלה, שצצים בכל פינה.. אפילו פעם אחת נבהלתי כשראיתי פתאום את הפרצוף שלה כשרציתי לה\בחור גלידה.. טראומה..

vk3

New member
ראו, ראו אותה...

לאחרונה היינו יותר מדיי קלילים והגיע הזמן שנדון על משהו יותר תכליתי... אני מבין שזה יותר מדיי עבורך
. וזה מצויין שנושא/ נושאים מעניין/ ים רבים ונשאר/ ים ה- TOP/ ים זמן רב
זו השאיפה של כול פורום... אז הודעתך דווקא Ne V Temu

Lara F

New member
../images/Emo67.gif

זה כל מה שיש לי להגיד לך... חהחהחהחהחה

vk3

New member
זה נראה כאילו שאת אוכלת ../images/Emo93.gif ../images/Emo4.gif

Lara F

New member
בטח לא מתכוונת לאכול *** ממך...

די קיריל אין לי זין לשטויות שלך- ואגב- אין לי כזה בכלל.... אז ככה ש... יהיה בסדר
רילקס
ואם לא, תאלץ לשלוח אותי לאוסטרליה לניתוח שינוי מין..

jole

New member
הי, הגעתי אליכם מהשער...../images/Emo13.gif

אני הגעתי לארץ ב-72 לעפולה , הייתי בת 6 ונכנסתי ישר לכיתה א'. המורה החליטה על דעת עצמה (ההורים ישר התחילו לעבוד, לא ידעו עברית בגרוש, אז גם לא ממש ניתנה לנו הזדמנות להתנגד
) והחליפה לי את השם ל"רינה" למה? ככה! מה זה קשור לשמי איתו נולדתי שהוא ז'אנה- כל קשר מקרי בהחלט. (וראיתי שמישהי רשמה אני מניחה את אותו השם אבל בג'. אני מקפידה מאד שיהיה רשום בז' כי זה השם שלי ולא בג' כמו סיומת של קוטג'- אוף אין פה צליל אז אני מקווה שאני מובנת
בכל אופן לאחר 3 שנים עזבנו לעיר אחרת ואמא שכבר ידעה עברית על בוריה אמרה חד משמעית שאם אני אומרת למישהו שקוראים לי רינה - שלא אבוא הביתה (
)וכך חזרתי להיות ז'אנה. האמת, אישית לא ממש אהבתי את השם, אבל גדלתי לתוכו עם השנים ולמרות שבצעירותי אמרתי לאמא שברגע שאני אגיע לגיל 18 אני אחליף, אני שמחה שלא עשיתי זאת והיום אני אוהבת מאד את השם. חייבת לציין שמבחינה חברתית לא ממש הרגשתי שונה או אחרת, אולי נתמזל מזלי והחברה שהייתה סביבי פשוט קיבלה אותי כמו שאני עם השם שלי. בגדול זו הייתה חוצפה של המורה לשנות את השם ככה על דעת עצמה, ההתנשאות של לדעת מה יותר טוב עבורי, עם מה יהיה לי יותר קל וכו'. אני בעד להשאיר את השם כמו שהוא ולא משנה מה הוא כי אני מאמינה היום יותר מתמיד שלשם שניתן לנו יש משמעות ומשקל בחיים שלנו, וזכותנו שיישאר כמו שניתן לנו.

vk3

New member
וואו... הופענו בשער תפוז ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo2.gif

איזה כייף זה לשמוע את זה...
והמון תודה לך על התגובה הנהדרת
ז'אנה ואולי תצטרפי אלינו...

בעזרת השם

הלאומיות היהודית החדשה נולדה אולי עם הרצל. אלא שהלאומיות הזאת לא הייתה ממריאה והופכת שלמה ללא אליעזר בן יהודה. השפה העברית - ולא הדת, כמובן, שהרי רובנו איננו דתיים - היא המכנה המשותף הרחב ביותר והחשוב ביותר של מדינת ישראל. בראשית ימי העברית החדשה, טענו חסידי בן יהודה כי אסור לנו לשרבב מלים לועזיות אל תוך העברית. כך, נולד ה"שח-רחוק" כתחליף לטלפון, וכך עדיין מתאמצת האקדמיה ללשון העברית ללמדנו, למשל, ש- to compile זה "להדר". במירוץ אחר העברית נולדו ה"חיפושיות" כתחליף ל"ביטלס", וכן הלאה. תפיסת "היהודי החדש" של בן גוריון חייבה את קציני צה"ל לעברת את שמותיהם. יגאל סוקניק הפך לרב אלוף יגאל ידין, זונדל שטיינברג הפך לאל"מ זאב שחם, וכן הלאה. ברוח הזאת הפך גם משה תהילים זועאגר לדן בן אמוץ. האם התהליך הזה חיוני בימינו? אין לי תשובה חד-משמעית, לכאן או לכאן. אני יכול גם להביא את סיפורי האישי שלי, כיליד הארץ בשנות החמישים, בן לאב עולה מרוסיה, שבילה את שנותיו כילד וכנער עם שם פרטי עברי למהדרין - ושם משפחה רוסי שעורר תמיד את השאלה הבלתי נמנעת "מה זה? מאיפה זה? יש עוד כאלה בארץ?" (זו מילה שקשורה בתהליכי מסחר, זה מרוסיה הלבנה, וכל אלה שנושאים את השם הזה הם בני משפחה אחת...) מעולם לא הציעו לי לעשות זאת, ובוודאי שלא לחצו עלי. אבל בגיל 16, היה לי כבר ברור שאני מעברת את השם. בניגוד לכל חברי שמיהרו להוציא תעודות זהות בגיל 16, חיכיתי עד גיל 18 כדי שהתעודה הראשונה שלי תהיה כבר עם השם העברי. הותרתי את השם הרוסי כשם שני, כדי לשמור בכל זאת על סוג של רצף. כשנישאתי - קיבלה רעייתי את השם העברי בלבד, יחד עם שמה העברי שלה (שגם הוא, כמה משעשע, נולד כעברות של הוריה, בשנות החמישים...) בפרספקטיבה של מעברת וותיק, אני יכול להציע כמה תובנות. ראשית - אם התהליך קשה לכם - אל תיכנסו אליו. שם רוסי אינו חוסם את הכניסה ולוא גם בדלת אחת מדלתות החיים בישראל. מצד שני - אם אתם נושאים בשם זר ביותר לאוזן הישראלית, מומלץ לשקול לפחות שם נוסף, עברי. ולסיום, רעיון קטן דווקא לזוגות צעירים היוצאים לדרך משותפת, חדשה, בישראל: הנה ההזדמנות שלכם לשוויוניות מלאה. לא השם שלו, לא השם שלה - אלא שם עברי חדש, משותף. במבט של הרבה שנים לאחור - אני יכול לומר שאני שמח על המהלך הזה.

vk3

New member
וואו... ../images/Emo51.gif ../images/Emo70.gif זה היה נהדר...

ora s

New member
החלטתי להגיב

לא הייתי בפורום הזה הרבה זמן , אני שייכת לשמיניסטים
, בכל מקרה לי כן עיברתו את השם הפכתי מסבטה לאורה. כמו שהרוב פה מבינים זה פשוט הפירוש. בכל מקרה עליתי לארץ בגיל צעיר מאוד, 4, ואני חושבת שהגננת הייתה זאת שהציעה לי ולהורים להחליף לי את השם( מכל הסיבות שכתבת) אז החליפו לי אותו. אני לא יכולה להגיד ש"אורה" זה פחות מהזהות שלי כמו"סבטה" או להפך. אני מתברת אם שני השמות וחושבת ששניהם הם חלק ממני. בדר"כ אני מסתובבת בחברת לא דוברי רוסית ולכן מאז ומתמיד אני אורה. למרות שבזמן האחרון יש אנשים, גם לא דוברי רוסית שקוראים לי סבטה, חוץ מהמשפחה כמובן. כשקיבלתי את הת.ז אז חשבתי אולי כדאי לי להחליף את השם גם בת.ז אבל מהר מאוד הבנתי שסבטלנה זה חלק ממני ואני לא יכולה להחליף את השם הזה. בקיצור היום יש לי שני שמות , ועוד כמה כינויים, שכולם חלק ממני. אני לא יכולה להגיד לך אם אני שמחה שעיברתו לי את השם או כועסת על זה כי "אורה" זה חלק ממני באותה מידה כמו "סבטה" וזה רגיל בשבילי. אם הייתי מגיעה לארץ בגיל מאוחר יותר אולי לא הייתי מעברתת את השם כי באמת כמו שמישו פה אמר בגיל יותר מאוחר כבר מתפתחת אצלך זהות, כנראה בגיל 4 זה לא כזה משנה...

למעלה