שפרה לליאון, מנסה להבין למה שי הודח:
אתמול בערב: ... בהתחלה משהו גרם לי להרגיש ששי מנהל מאבקי כוח, מין תחושה שהוא משחק את המשחק. הוא גם אמר לרנין – רנין סיפרה לי אתמול - שהוא באמת בא בהתחלה ככה אבל ככל שהוא הכיר את האנשים..... אני חושבת שההתחלה שלו היתה בעוכריו וזה שהוא התחיל בתור "משחק את המשחק" נרשם לגביו מבחינת הצופים בבית. זה הדבר היחיד שאני יכולה להבין דרכו את העובדה שלא בחרו אותו. יכול להיות שהרושם שנוצר לגביו הוא שהוא משחק משחק, ומי שלא כאן לא יודע שנוצר משהו אמיתי. גם לנו לקח זמן להבין שנוצר משהו אמיתי, אז זה היה יכול בקלות מאד להתפספס. לכן אני חושבת שכל מי שמשחק את המשחק זה יחזור אליו בפנים. ואחר כך הוא יכעס על עצמו שהכשיל את עצמו כששיחק את המשחק. כל מי שייצא מכאן ויחזור הביתה ויראה מה שקרה, ויבין כאילו... אתה מבין מה אני אומרת? ---------------------- 1. אינני מבינה למה כוונתה "משחק את המשחק". מנסה למצוא חן בעיני כולם? או אולי ההיפך, מלכלך ומפלג כדי לסכסך בין אנשים וליצור לעצמו קבוצה מגובשת. מה היא ראתה בו בהתחלה שנמחק מעיניה אחר כך. 2. בקבוצה באמת נוצר "משהו אמיתי", זו היתה קבצה מגובשת שמאמינה אמונה מוחלטת במנהיג שלה. ועם זאת בלתי נתפס איך אישה בעלת עמוד שדרה מוסרי כמו שפרה לא ראתה ש"הקבוצה האמיתית" מתנהגת כקבוצת בריונים אכזרית וחסרת מעצורים. 2. שפרה דייקה בהבחנה שאנשים שייצאו ויבינו מה קרה יכעסו על עצמם על כך שהכשילו אותם, אבל פספסה לגמרי בסיבות להכשלה. האנשים שמכשילים את עצמם הם אלה שמשפילים ומעליבים, מרכלים ויוצרים קבוצות של "טובים" ו"רעים", והיא בין האנשים האלה והיא ממשיכה להיות ביניהם. דיירי בית האח הגדול עדיין לא תופסים שהדבר שמצטלם הכי גרוע הוא רוע. יכול להיות שהם בכלל לא תופסים שזה רוע. נזכרתי שקרן אמרה בראיון ל"אחות הקטנה" שאחרי שיצאה הבינה את סיפורי הקנגרו וטיל הלאו של ערן, אבל בתוך הבית היא לא הרגישה בזה. היא ישבה עם כולם ליד ערן וכולם האזינו לסיפורים שלו בדיוק כמונו בבית, רק שבמסגרת הקבוצה באח הגדול, בתוך הדינמיקה החברתית שהיתה שם, הזוועה בכלל לא נקלטה אצלם.