עדכוני צהריים יום 23, ה23.9

את לגמרי צודקת , מניסיון

אני בעצמי אנורקטית כבר 6 שנים , והייתי במצבים שבהם בשתמשתי בכדורים משלשלים , ו...מניסיון - שלושה כדורים זה לא מינון של מתחילים. בכל בית מרקחת ההוראות שייתן לך הרוקח הוא לקחת 1 עד שניים גג. ואם היא כבר לקחה שלושה סימן שיש כאן משהו מסריח (תרתי משמע...). וחוצמיזה , מה אתם מתפלאים? הבחורה הייתה בולימית , זה פאק שנשאר לכל החיים ההפרעות האלה , אם לא מטפלים בהם כראוי , וזה אומר טיפול פסיכולוגי עמוק וארוך , זה לא עובר. וגם אם כן מטפלים - נשארים שרידים. תמיד. אז פלא שהיא לוקחת את זה? בחורה עם הפרעות אכילה שתוקעים אותה בבית אחד יומם ולילה בלי יכולת לעשות ספורט מטורף או לשלוט לחלוטין על האכילה שלה - תשתגע מזה. בנוסף לכל הלחצים הנפשיים שיש במקום כזה , שסביר להניח עוררו את ההפרעה שלה (הרי כולם יודעים כבר שהפרעות אכילה זה לא רק עניין של דימוי עצמי נמוך - זו בעיה נפשית) במוקדם או במאוחר בחורה כזאת תתחיל להקיא שם , או לשלשל, או אנעאף. צריך להוציא אותה משם , לי אישית - לראות דבר כזה מהלך על המסך שלי - זה עושה רע . במיוחד כשאני מנסה לשפר את תפיסת המציאות שלי לגביי רזון , ועושה נסיונות רבים ולא מוצלחים במיוחד להחלים.

ShukyD

New member
אבל עם כל הקושי והכאב זה חלק מההתמודדות...

אי אפשר לעטוף אותך בצמר גפן ולהסתיר ממך את כל הרוע והקושי בעולם אם כן, ההתמודדות שלך לא אפקטיבית צריך לעמוד מול כל הדברים, הטובים יותר והטובים פחות ולהגיד עברתי את זה, אני מאחורי זה, גם אם חלקית.. ולהגיד על כל שיפור הכי קטן תודה שאת במצב יותר טוב ממה שהיית לפני כן בקשר להשפעה של רנין על ילדות בבית זה כבר עניין של ההפקה, עוד מעט יום כיפור.. שיחשבו על זה טוב אבל מי שכבר עבר את זה.. באמת שזה חלק מההתמודדות היום יומית.

תראה....

אני לא מצפה ממי שלא היה שם להבין את זה. אני בעצמי עוד לא במצב המשקלי של רנין אפילו (יש לי עוד לעלות לשם...) , לפי מראה עיניים בלבד. ככה שזה בטח לא מגיע ממקום של השוואה או תחרותיות. אבל.....אני מכירה את ההשפעה של זה. זה אולי כבר לא יכול להשפיע עליי באותה צורה כמו על בנות בריאות , כי אני כבר לגמרי במודעות לעניין , עברתי הרבה טיפולים ואשפוזים כדי להבין מה מביא אותי לשם. אלב על בנות מהבית , ילדות בגיל ההתבגרות - כשמציגים להם דמות כזאת על המסך כאילו זה טבעי ונורמלי , ועוד היא לוקחת משלשלים מולן..... מי אמר שילדה מהבית , שתרצה להרזות , לא תשאב מרנין את רעיון המשלשלים? ואת נזקי המשלשלים על הקיבה אני אפילו לא יודעת אם אני צריכה לפרט פה....זה כדורים מסוכנים ביותר , שהורסים את כל דופן המעי ותהליך העיכול וספיגת הנוזלים בגוף. ההתמכרות להם היא קשה מאוד- וכראייה לכך אני יכולה להביא לך דוגמאות של בנות שלאחר שימוש ממושך במשלשלים לא יכלו עוד להוציא צואה בעצמן. הן נאלצו במשך תקופות ארוכות להגיע לבית חולים פעם-פעמיים בשבוע כדי לעבור חוקנים. ואני לא מגזימה. אז להראות דבר כזה על המסך , נראה לי פרובוקטיבי ואף מסוכן לאוכלוסיה. אני אפילו פחות חוששת לי או לבנות כמוני - שכבר נמצאות בשלב המודעות של ההרס הנגרם מהפרעות אכילה. אבל בנות שלא עברו את זה....למה שזה לא ייראה להן אטרקטיבי?

ShukyD

New member
אני מבין מה שאת אומרת

אבל זה לא מקור הבעיה את רואה דוגמניות בעיתונים ששוקלות אפס קילו ודף אח"כ יש לך פרסומת של דיאטות ו"הגזרה שתמיד חלמת עליה" וכו' מחדירים לבנות מגיל 10-11 בעיתונים כמו מעריב לנוער וראש אחד שזה מגניב להיות רזה ושזה מגניב להסתובב ושהצלעות שלך יותר בולטות מהציצים שאנשים אוהבים להרגיש עצמות ושזה סקסי שכמה שאת שוקלת פחות את שווה יותר ואני אגיד לך תכלס - מה זה לא אני ראיתי כל כך הרבה בנות שהן רזות דקיקות אבל מכוערות ומצד שני כל כך הרבה בנות שהן ברמה של השמנה חולנית שהן יפייפיות וגם אם מישהי בעיניי <ואני אומר בעיניי כי אני לא יכול לדבר בשם אחרים אבל אני מאמין שגם אחרים חושבים ככה> הייתה יפיפייה ועשתה הכל כדי להיות רזה "כמו בטלוויזיה", היא תהפוך בשניה למכוערת בעיניי. זה גם גורם לבחורות צעירות להראות זקנות וחולניות. ברור לי שזו בעיה נפשית ואני לא מאשים אף אחת מהבנות האלה שהן בסך הכל קורבנות של תפיסה חברתית לקויה. אני לגמרי מאשים את משרדי הפרסום, העיתונות והתקשורת בזה. וכשזה נהפך לטרנד, אז להביא מישהי ששוקלת כמו ילד בכיתה ג' בגיל 24 לתוכנית בפריים טיים שרואות בעיקר בחורות צעירות, זה לא משהו חדש וכשהיא מדברת על זה זה רייטינג ואף אחד לא עושה לעצמו את החשבון כמה ילדות הסתכלו על רנין ואמרו וואי אני יותר שמנה ממנה ואני עוד ילדה.. ופתאום כשהיא דיברה על המשלשלים נפל להן האסימון והן הלכו לעשות בדיוק אותו דבר וזו הטעות של כולם ועל זה הם צריכים לשלם כי הם לא מבינים בכלל את הפוטנציאל השלילי העצום שיש לסצינה כזאת.

לא, אני אגיד לך משהו בכנות

ואני באמת מבינה בנושא הזה, ויודעת לזהות אנורקסיה כשאני רואה אותה... וזו פעם ראשונה , בכל הכמה שנים האחרונות , שאני רואה אנורקסיה פאראקסלנס (יוו , יצאה מילה מעוותת. מקווה שככה כותבים את זה..חח) על המסך. פעם ראשונה - ואני אומרת לך בכנות - בתור מישהי שהייתה בכל המצבים האפשריים (הייתי לפני שנה במצב ששקלתי 18 קילו) ועד היום אני במצב די אנורקטי , זאת פעם ראשונה שמישהי על המסך נראית לי ממש קרוב לבנות שראיתי באשפוזים. וכל הדוגמניות בקטלוגים - לא מתקרבות בכלל לכזה מצב של הפרעת אכילה. ועוד דבר - האנורקסיה אצלי בכל מקרה , בהחלט לא הגיעה ממקום של להרזות. מעולם לא הייתי מלאה אפילו. אבל...זה עניין של מצב נפשי רעוע וביטחון עצמי רע. וכמה שיכלו להגיד לי שאני יפה לפני זה זה לא עזר. וכמה שאמרו לי שהרזון המוגזם ממש לא יפה לי - זה גם לא עזר. המחלה הזאת היא עיוורת לחלוטין , ומי שנכנסת אליה - רק בנס אולי היא תינצל. ככה שלא צריך להקל בזה ראש. להגיד : "נו , טוב , אז ייראו אחת כזאת על המסך , גם ככה כל העיתונים מלאים בכאלה". זה לא עובד ככה , וגם - עוד לא הייתה תכנית שהראתה מישהי כזאת בכל הפוזות האפשריות , עם כל ההתנהגויות החולות שלה - 24 שעות ביממה רצוף. זה מ-ח-ל-ח-ל. וזה לא בריא.

ShukyD

New member
אז איפה ה"לא" שלך?

אמרת בדיוק מה שאמרתי ולא טענתי שהדוגמניות בעיתונים רזות פשוט הבנות שיש להן את ההפרעה הזאת לא יודעות להבדיל בין גוף בריא לגוף חולה ולא משנה כמה הן יהיו רזות הן עדיין יגידו "אני יותר שמנה מהדוגמנית הזאת" זה מה שמוביל לשם, מעבר לזה הכל בראש אני לא אומר שבחורות מלאות נופלות לאנורקסיה אני אומר שבחורות שיש להן אנורקסיה בטוחות שהן לא מספיק יפות ואולי אם הן ירזו יותר יתייחסו אליהן בחורות ששוקלות 30 קילו ורוצות לרדת "רק עוד 10 קילו כדי להיות כוסית" ברמות שהעור מתחיל להדלל להן והגוף לא בנוי בשום צורה ואז הן אומרות איכס אני שמנה כל העור מדלדל לי ושומדבר לא יפה ומעוצב כמו שרציתי אז הן עוד יותר מרזות ומשם הדרך לעולם הבא קצרה במיוחד זה מחלחל, זה לא בריא, אני מסכים איתך בכל מילה רק אמרתי שזה הפך להיות נורמה והראו לנו את זה בהתחלה בעיתונים בקטנה אחרי זה בפרסומות אחרי זה בפריים טיים אז כבר אף אחד לא קם וצועק כשמראים לנו את זה 24 שעות ומה זאת אומרת האנורקסיה אצלך לא הגיעה ממקום של לרזות? אמרו לך שאת יפה - לא האמנת - רצית לרזות כדי להיות יותר יפה בטח שמשם זה הגיע אחרת היית מוצאת דרך אחרת להעלות את הבטחון העצמי זה היה לגמרי העניין הזה יודעת מה אני עושה כשאני מתבאס שאני שמן? אוכל

ממש ממש ממש לא

האנורקסיה אצלי בהחלט לא הגיעה ממקום של הרזיה. לא האמנתי שאני יפה גם ב18 קילו. וזה לא בא ממקום של לרזות....אצלי זה מגיע ממקום של (אם אנחנו כבר פותחים את זה כאן) להיעלם. לחלוטין. אני לא רוצה שיגידו לי כוסית באותה מידה שאני לא רוצה שיגדו לי שאני משהו אחר. מבין? זה ברמה של היעלמות טוטאלית , לא רוצה גוף בכלל. לא אחד יפה ולא אחד לא יפה. פשוט - שלא יהיה שם. אבל זאת רק אני והקיצוניות שלי , שהבאתי את עצמי למצב שאני כבר באמת קולב מהלך. אני לא רציתי גוף עם אופי , גוף שאפשר לתאר אותו בכלל. לא רוצה שיגידו דברים על התחת שלי או על הציצי או אנערף , אני מעדיפה שלא יהיה תחת בכלל ולא ציצי בכלל , ועדיף גוף של מטאטא , כדי שלא יהיה פה בכלל נושא לדיון. מבין את הכוונה שלי? וכמו שהמחלה שלי לא הגיעה מהמקום של הרזיה , תתפלא לדעת כמה בנות נופלות לשם בלי שום קשר לרזון בכלל , או לנורמות חברתיות. (קפוץ פעם לפורום הפרעות אכילה , ותבין. יש אצלנו בחורה למשל , שאח שלה אנס אותה במשך שנים ולכן היא אנורקטית. נסיון לטשטש את המיניות , להישאר ילדה...מליון סיבות.)

ShukyD

New member
אוקי עכשיו זה יותר ברור

זה מוזר לחשוב על זה אבל אני יודע איך נפש יכולה לעבוד הייתה לך איזו טראומה שגרמה לזה? משהו ספציפי? <מן הסתם כן אבל השאלה אם זה היה משהו משמעותי כמו ההיא שסיפרת, או משהו שיכולים לראות אותו כיומיומי ולא משמעותי> אבל כן, למרות שאני מבין מאיפה זה נובע, מוזר שאנשים רוצים לברוח גם מתשומת לב חיובית אלא אם כן באמת עברו טראומה שקשורה לזה, כמו שאמרת.

אמ.....טוב , זה

תראה , אני לא יודעת כמה זה מתאים לפה...אבל באופן כללי אני יכולה להגיד לך שאצל הרוב זה לא משהו משמעותי אחד שקורה. זה התנהלות כללית של הסביבה , לרוב הסביבה המשפחתית הקרובה. כשיש בסביבה שלך משהו פתאלוגי שגורם לזה....ככה שאם כבר - בהקשר של הפרום הזה - רנין יכולה לדבר מהיום עד מחרתיים שהמשפחה שלה מקסימה ומושלמת , אבל הפרעות אכילה , וזה משהו שכל איש מקצוע יאמר לך - זה בעיה שמקורה בדינמיקה משפחתית לקויה. אז שרנין תהלל כמה שהיא רוצה את עץ המשפחה המרהיב שלה , כנראה שהיא בעצמה לא לגמרי הגיעה בטיפול למקור המחלה שלה , אחרת היא הייתה מבינה ויודעת שהמשפחה שלה רחוקה מלהיות מושלמת. וזה פשוט מגוחך , מבחינת כל איש מקצוע או כל מישהי שעברה טיפול בהפרעות אכילה , לראות מישהי כל כך חולה נפשית ופיסית שמדברת על החיים שלה כאילו הכל דבש. וזה בדיוק מראה את תפיסת המציאות המעוותת של מופרעות אכילה , שמאמינות באמת ובתמים שהחיים שלהם זה סרט אמריקאי וורוד רק בגלל שהן נראות כמו קיסם. (וכראייה לכך - האהבה הענקית והאמוציונלית מידי עם תייסיר - זה יכול להיות נכון , יכול להיות שזו מערכת יחסים שמתקיימת במציאות בדיוק באותן עוצמות כפי שזה מצטייר התיאורים של רנין - אבל - וזה אבל גדול - רוב הסיכויים שכל האמוציות האלו הן תוצר לוואי של ההפרעה הנפשית שלה. ואני בהחלט נזהרת פה בדבריי בגלל שאני לא מכירה את המערכת יחסים שלהם יותר ממה שנראה על המסך , אבל בכל זאת אני יכולה להעיד שבהפרעות נפשיות כאלה ואחרות מרגישים הכל מאוד מאוד חזק , ויש נטייה לסוג של "ריגשי" כזה , בלי אפילו להיות מודעים לכך. אני הגעתי למצבים שאני בוכה ממש מכל שטות , היו דורכים עליי לא בכוונה בקניון והייתי בוכה מזה , ככה שאתה מבין למה אני מתכוונת).

תראה....

אני לא מצפה ממי שלא היה שם להבין את זה. אני בעצמי עוד לא במצב המשקלי של רנין אפילו (יש לי עוד לעלות לשם...) , לפי מראה עיניים בלבד. ככה שזה בטח לא מגיע ממקום של השוואה או תחרותיות. אבל.....אני מכירה את ההשפעה של זה. זה אולי כבר לא יכול להשפיע עליי באותה צורה כמו על בנות בריאות , כי אני כבר לגמרי במודעות לעניין , עברתי הרבה טיפולים ואשפוזים כדי להבין מה מביא אותי לשם. אלב על בנות מהבית , ילדות בגיל ההתבגרות - כשמציגים להם דמות כזאת על המסך כאילו זה טבעי ונורמלי , ועוד היא לוקחת משלשלים מולן..... מי אמר שילדה מהבית , שתרצה להרזות , לא תשאב מרנין את רעיון המשלשלים? ואת נזקי המשלשלים על הקיבה אני אפילו לא יודעת אם אני צריכה לפרט פה....זה כדורים מסוכנים ביותר , שהורסים את כל דופן המעי ותהליך העיכול וספיגת הנוזלים בגוף. ההתמכרות להם היא קשה מאוד- וכראייה לכך אני יכולה להביא לך דוגמאות של בנות שלאחר שימוש ממושך במשלשלים לא יכלו עוד להוציא צואה בעצמן. הן נאלצו במשך תקופות ארוכות להגיע לבית חולים פעם-פעמיים בשבוע כדי לעבור חוקנים. ואני לא מגזימה. אז להראות דבר כזה על המסך , נראה לי פרובוקטיבי ואף מסוכן לאוכלוסיה. אני אפילו פחות חוששת לי או לבנות כמוני - שכבר נמצאות בשלב המודעות של ההרס הנגרם מהפרעות אכילה. אבל בנות שלא עברו את זה....למה שזה לא ייראה להן אטרקטיבי?

קמבילי

New member
קוקולה, למה להסתכל על רנין תסתכלי על שפרה

היא יפהפיה, בעיניי היא ממש אלוהית, ואין גבר אחד בבית האח הגדול שלא נטרף עליה. אז ג'ני הכי יפה וקרן הכי "כוסית" אבל שפרה היא הכי הכי. האישה הנצחית, פאם פטאל שכל הגברים נופלים שדודים לרגליה, ולנו הנשים נותר רק להתבונן בקנאה. אני מקווה שתצליחי בכוח המחשבה לאזן את תפיסת המציאות לגבי הגוף שלך. אני בעצם בטוחה שתצליחי!!

תודה נשמה...

אבל כמו שכתבתי כבר לשוקי למעלה...זה לא מגיע משם. תמיד הייתי רזה , אבל אחרי כל כך הרבה שנים של אנורקסיה כל תפיסת המציאות מתעוותת בלי קשר ליופי.

Prime Time

New member
מאיפה היא השיגה אותם?

מלכתחילה היא ידעה שהיא לא תוכל לחרבן?

אני אסביר ../images/Emo13.gif

אז קודם כל הכדורים הגיעו לוילה עם מיקי שהשאירה אותם אחרי שעזבה ( כנראה חלק מהמורשת שגברת מיקי לוין הותירה אחריה ) . לא ברור למה רנין לקחה דווקא 3 כדורים . אבל עצם זה שעולה הדיון בנוגע להפרעות אכילה ( כתוצאה ישירה מהימצאותה של רנין בתוכנית ) זה דבר חיובי . אני לא חושב שאם יש לרנין הפרעת אכילה כזו או אחרת זה אומר שההפקה צריכה להוציא אותה משם . חלק מכל הרעיון הוא ההתמודדות של האנשים עם האתגרים שמוצבים לפניהם . אני גם לא חושב שאחת מדמויות המתמודדים תהפוך לדמות שאנשים אחרים ינסו לחקות . אלא דווקא שהבעיה ( הפרעות אכילה ) עולה בתוכנית פריים טיים ולא רק בנוגע לדוגמניות , זה הדבר החשוב ביותר . כי עד כה נושא הפרעות האכילה עולה רק בהקשר של עולם הזוהר והדוגמנות . מה שמביא למסקנה שקיים חיבור בין העולמות הללו . ואז ילדה בת 12 שרוצה להיות יפה חושבת שעליה להיות רזה ( קרי אנורקסית ) בצורה מוגזמת . זה המסר שהיא מקבלת מאמצעי הפירסומת וגם מההגבלה בין אנורקסיה לדוגמנות . כאשר הנושא עולה לדיון לא כחלק מעולם הדוגמנות אז לפי דעתי המסר עובר בצורה נקיה יותר וברורה יותר . אנורקסיה או בולימיה זאת בעיה נפוצה . ועל פי דעתי זה חשוב שגם הנושא הזה יעלה בתוכנית פריים טיים לדיון . וזאת על מנת שיושמעו הדיעות והסיפורים האלה שבדיוק עכשיו העלו כאן מספר אנשים . אחת הבעיות העיקריות בהתמודדות עם אנורקסיה או בולימיה ( כמו גם עישון ) היא שאנחנו כחברה מעדיפים לטאטא אותן מתחת לשטיח . ובתוכנית כזו יש אפשרות להעלות אותן לדיון ולשוחח עליהם . הנה תיראו מה סיגריות עושות לאנשים ( עד כמה הם מכורים , הם מוכנים לוותר על אוכל עבור סיגריה ) . גילוי נאות : אני מעשן מכור בעצמי ועצם ההתבוננות מהצד בנושא הסיגריות גורם לי לחשוב על הדברים . אני מקווה שכך גם יקרה בנושאים אחרים עבור אנשים אחרים .

kiksky

New member
הכי הצחיק אותי מה שוונסה אמרה

כשהיא שמעה שרנין לקחה 3 כדורים היא אמרה: 'מסכנה, בטח מרגישה חרא.' ואז היא תיקנה את עצמה ואמרה 'אהה,, רגע,, רנין לא מרגישה חרא בגלל זה היא לקחה כדורים'

ruti

New member
היא נראית לי אנורקסית בלי שום קשר לתוכנית

היא הגיעה כזאת רזה עם מסת שריר אפס. היא יותר רזה מהמראות שיש מסביב שזה מפחיד. היא מאוד לא נשית. לדעתי העצבים שלה זה בגלל האנורקסיה. לא ראינו אותה מקיאה אבל ברור שהיא לא אוכלת כלום הילדה

S SRV

New member
לי זה נשמע כמו קנאה

רנין מהממת. היא נראית הכי טוב שם, ויש לה את הגוף הכי יפה.

למעלה