עידכוניי ערב - יום 55, ה- 25.10

Fairywitch

New member
וואו, אתם ממש עיוורים ואובססיביים.

זה כבר באמת מוציא אתכם מטומטמים, סליחה. אולי בכ"ז תתנו לעובדות לבלבל אתכם?
 

shlomitgueta

New member
אני שואלת ברצינות: מה קשור אלגית לחלב ושותה

חלב סויה אם היא אוכלת נוטלה ואוכלת עוגות? גם שם יש חלב סויה? אני באמת לא יודעת... תאירו את עייני.
 

Fairywitch

New member
אני לא בקיאה בסוג האלרגיה שיש לה-

אולי שתיית חלב פשוט גורמת לה בחילה או הפרעות בקיבה? ואז כשזהכוס חלב אחת מהולה בעוגה שלמה- זה באמת לא מפריע. אז לשתות היא שותה חלב סויה, אבל במאפים זה פחות מפריע לה. ייתכן גם שזה כן מפריע לה- אבל היא מתפשרת למען טובת הקבוצה.
 

rinatt1

New member
היא שותה חלב סויה כי זה יותר בריא. נקודה.

אין לה שום אלרגיה הכל שטויות בשביל לצאת כאילו היא מוותרת... ואתם קונים את זה.. והגיע הזמן שתוריד דברים מהתקציב הטבעוני והיקר שלה, כי גם ככה היא כל היום טוחנת ומהכלללללל אז שלא תבלבל את המוח שהיא מוותרת בשביל הקבוצה - חוצפנית אחת. והכי חוצפנים שהם אומרח םעל עינב שהיא לא מוותרת על הסיגריות בשביל הקבוצה- למה, מישהו ויתר בשבילה כל איזה קילו אורז, איך צבר אמר, "גרגר, אני לא אתן". אז עכשיו הגיע הזמן שהם יוותרו כמו שיוסי ועינב ויתרו כל השבוע וסבלו.
 

ShukyD

New member
אני אאיר את עינייך, בתור אחד שלא אוהב את שפרה

כשאני למשל שותה חלב בתור משקה, עף לי התחת יום שלם בשירותים... כשאני אוכל גבינות <קוטג', לבנה, צהובה וכו'> לא גם שוקולדים לא, גם עוגות לא. רק חלב <אפילו שוקו לא תמיד, אבל לרוב כן> אוקי? עכשיו תפסיקו לחפש?
 
../images/Emo62.gifהארה 2

חלב מעל טמפ' מסויימת (אפיה) משנה את התכונות הכימיות שלו לכן שתיית חלב ואכילת עוגה שיש בה חלב שונים בתכלית
 

קופנגן

New member
זה לא כזה מוזר

יש הרבה אנשים שלא מסוגלים לשתות חלב כנוזל אבל אוכלים מוצרי חלב אחרים. לי אישית יש דודה שלא נוגעת בחלב נוזלי, אבל אוכלת שאר מוצרי חלב כמו גבינה , קוטג' וכו'
 

קופנגן

New member
יכול להיות שהכוונה שלהם ב"אלרגיה"

היא לא כמו ההגדרה של המונח בספרי הרפואה.
 

עינת י

New member
כי היא רגישה ללקטוז

מי שרגיש ללקטוז יכול לאכול גבינה כי היא מופחתת לקטוז אבל חלב לא כי יש בו הרבה לקטוז
 

לונה 2

New member
תפסיקו לקשקש על אבחנה בין לקטוז ללקטוז....

גם אני רגישה ללקטוז ולקטוז יש בכל מוצרי החלב כולל במאפים חלביים תפסיקו לקשקש היא פשוט בעניין של לאכול בריא כמו שעינב יוסי וונסה ורנין בעניין של לעשן.
 

עינת י

New member
לא אמרתי שיש הבדל בין לקטוז ולקטוז

אמרתי שיש הבדל בכמות הלקטוז. אני ממש לא בעד שיפרע , אגב.
 

קפרי

New member
מי שאלרגי לחלב מגיב לא טוב למרכיבי החלב, אך

זה שונה לעומת אי סבילות לחלב שהיא תגובה גופנית שלילית לחלב ואין לה כל קשר למערכת החיסונית. לעומת מצב האלרגיה, באי סבילות למזון עלול להיווצר פירוק לא תקין או בלתי מספק של הלקטוז (הסוכר העיקרי בחלב). כתוצאה מכך עלולים להיגרם כאבי בטן, התנפחות הבטן, גזים, בחילה ושלשול. מוצרי חלב כגון גבינות קשות, יוגורטים (בעיקר ביו) מכילים כמות קטנה מאוד של לקטוז, במצב של אי סבילות לחלב, מותר להשתמש במוצרי חלב, ולהנות מכול היתרונות הבריאותיים שלהם. יחד עם זאת יש לעשות זאת בזהירות. להלן מספר כללים עליהם כדאי להקפיד במקרה של אי סבילות לחלב: לשתות חלב יחד עם ארוחה או עם מזון אחר - להעדיף גבינת קוטג' וגבינות קשות המכילות מעט מאוד לקטוז - לאכול יוגורט או לשתות משקה המכיל תרביות חיידקים חיים - גבינת בולגרית מכילה מעט מאוד לקטוז
 

קפרי

New member
חכמים רואים שזה מנוסח ע"י מומחים, אני לא

חייבת, רציתי להעביר מידע למי שסתם משמיץ והעברתי. מודה שגם אם אני יודעת משהו (ואני יודעת) לא אצליח לנסח במדוייק וטוב כפי שהעתקתי. יש רע בזה?
 
למעלה