מי שאלרגי לחלב מגיב לא טוב למרכיבי החלב, אך
זה שונה לעומת אי סבילות לחלב שהיא תגובה גופנית שלילית לחלב ואין לה כל קשר למערכת החיסונית. לעומת מצב האלרגיה, באי סבילות למזון עלול להיווצר פירוק לא תקין או בלתי מספק של הלקטוז (הסוכר העיקרי בחלב). כתוצאה מכך עלולים להיגרם כאבי בטן, התנפחות הבטן, גזים, בחילה ושלשול. מוצרי חלב כגון גבינות קשות, יוגורטים (בעיקר ביו) מכילים כמות קטנה מאוד של לקטוז, במצב של אי סבילות לחלב, מותר להשתמש במוצרי חלב, ולהנות מכול היתרונות הבריאותיים שלהם. יחד עם זאת יש לעשות זאת בזהירות. להלן מספר כללים עליהם כדאי להקפיד במקרה של אי סבילות לחלב: לשתות חלב יחד עם ארוחה או עם מזון אחר - להעדיף גבינת קוטג' וגבינות קשות המכילות מעט מאוד לקטוז - לאכול יוגורט או לשתות משקה המכיל תרביות חיידקים חיים - גבינת בולגרית מכילה מעט מאוד לקטוז