עידכונים מהבית - 02.09 | יום ה- 32

Lomsahne

New member
ברור שהוא לא המדד לדת ולא קרוב לזה..

אני בא ממשפחה מסורתית ודוד שלי דתי וסבא שלי היה רב וסבתא שלי ואני יודע שהוא רחוק מלהיות זה שמייצג את הדתיים,מה שכואב לי שבתכונית זה מה שיוצא הוא כביכול האחד שמייצג את הדתיים בין אם תרצה ובין אם לא ומה שאני מקווה שבאמת לא יווצר הרושם שהוא זה שמייצג דתיים כי זה לא נכון בעליל.

הבעיה שאשר מגדיר עצמו כדתי ולא כמסורתי...

אבל אם הוא באמת היה דתי הוא היה שומר נגיעה מונסה אתמול שלא רק שלחץ לה יד אלא גם נישק אותה... והדחף שלו להיצמד ללאון פשוט מחליא אותי, כאילו הוא לא יודע איך להפגין אהדה והבנה מבלי להמרך על אנשים הוא פשוט דוחה... הוא כלכך פרימיטיבי ....

quarantine

New member
הוא יכול להגדיר את עצמו איך שבא לו. הוא לא ..

הוא לא מייצג אף אחד כמו שלאון לא מייצג הומואים וכמו ששיפרה לא מייצגת חוזרים בשאלה ורנין לא את הערבים. אתם מנסים בכח להכניס אוכלוסיה שלמה בבן אדם אחד וברור שהוא לא יעמוד בציפיות שלכם. מה שמצחיק ואתי שאנשים חילונים פתאום מבינים גדולים בדת שמפריע להם פתאום שדתיים לא שומרים מצוות מסויימות. אתם לא מבינים שכל הזמן יש התחזקות בדת בנושאים מסויימים יש כאלה שעם הזמן שומרים יותר. אפילו אנשים צדיקים לומדים כל יום דברים חדשים ושומרים יותר ומחמירים יותר. אי אפשר לצפות מאדם לעשות ה כ ל זה לא הולך ככה. מי אני שאשפוט אדם אחר למה הוא שומר משהו אחד ולא משהו אחר. הוא עושה מה שהוא יכול ורוצה ויכול להיות שעם הזמן אחרי שהוא יתחזק יותר הוא יוכל לעשות מצוות נוספות. אי אפשר לצפות שהבן אדם ישתנה מן הקצה אל הקצה. זאת למידה אינסופית. אני לא יכולה להגיד לבן אדם תעשה הכל או כלום. מי אני שאגיד כזה דבר? הבן אדם עבר כבר ת דרך מהמקום שהיה נמצא בו אז אני שלא עושה את אותן מצוות אבוא בביקורת לבן אדם שנלחם מול עצמו כדי לבצע את אותו שינוי? אנשים אוהבים לבקר אחרים לפני שהם מבקרים הם את עצמם. מה שמצחיק זה שהביקורת על השמירת מצוות היא רק מצד החילונים אתם לא תשמעו דתי אומר לאדם אחר למה אתה לא שומר מצוות כך וכך ואת אלו כן? איזהמן דתי אתה? כל דתי מבין שההתחזקות זה תהליך וכשזה איטי ובהדרגה זה נטמע יותר ואתה שלם עם זה יותר. בקיצור אנשים אל תהיו חכמים גדולים ופתאום אתם מכן מכירים מצוות שצריך לשמור אבל מה אתם לא עושים בעצמכם אלה דורשים מאחרים. קצת ביקורת עצמית.

GALLL117

New member
אמאלה, איך אנשים פה חפרו על זה.אשר בחור מדהים

מצחיק, מעניין,יהיה משעמם מאוד בווילה בלעדיו. תאכלס, למה כולם פה יורדים עליו כל כך כשהוא התעצבן על שפרה וריכל עליה קצת? הרי כל אחד מהמתמודדים עשה את זה במשך התוכנית.. אם אתם חושבים שדתיים לא מרכלים ומתעצבנים לפעמים, אז טעיתם בענק. דתיים הם לא צדיקים מסדום. אז בגלל שהוא דתי אתם מנפחים את זה? תרגעו. חוץ מזה, התוכנית תתחיל להיות גלולת שעמום בלעדיו.. ושפרה? פלצנית, משעממת ואף אחד לא ירגיש בחסרונה.

Lomsahne

New member
וקרן לא פחות גרועה...

כשהיא רצתה להתרחק מנעמה היא ידעה טוב מאוד לפנות לשפרה... מי שראה היום את השיחה בין רנין שפרה וצבר מבין טוב מאוד מיהם פה האנשים הטובים אנושיים חכמים ונעימים ועכשיו אחרי השיחה של אשר עינב וקרן ומיהם פה האנשים שמלכלכים מאחורי דמות מלאך אנשים טיפשים שרק מלהקשיב להם אני מקבל עצבים בגוף {שאגב עכשיו לא יתנו לי להרדם הרבה זמן}...השיחה היום בין רנין צבר ושפרה הייתה כזאת שיחה תכליתית בלי ללכלך על אפחד בלי לעשות לשון הרע על אפחד בלי לגדף אפחד והשיחה בין אשר עינב וקרן הייתה בדיוק ההפך,אנשים אני מקווה שתפקחו טוב טוב את העיניים ותראו מה שאני רואה {ואגב אני לא מדבר רק על האנשים הספציפים האלה} שזה שבן אדם דתי או מסורתי והוא מתנהג בפנאטיות ובורות בלתי מתקבלת שכזאת והיא {עינב-בנאדם מסורתי} אמורה לייצג אותי.חבל כי אל עינב באמת התחברתי היא חמה מצחיקה וכיפית ומוסיפה הרבה על אף הצעקות והתנהגות שלה אבל הלכלכלוכים וההתחסדות {יושבת מול אשר בתחתונים וחזייה אדומים שבקושי עולים עליה ועוד מדברת} די מגעילים. וגם אשר נמאס כבר שצריך לכבד אותך ונמאס שאותך צריך להבין,מישהו חייב לך משהו ? אם הוא מדבר כמו שהוא מדבר לא מגיע לו בכלל כבוד שיתבייש לו,מה חשבת שתבוא לבית כנסת ? פתאום הוא מפיל על שפרה את זה שהוא לא ישן בחדר של הנשים ועוד בשיא חוצפתו הוא מלכלכך עליה אחרי שהוא מציין את העובדה שהיא באה לשאול אותו אם זה מפריע לו והוא עונה לה שלא,אז מה הוא מצפה ? שהיא תנחש ? חבל לי שזאת הדרך שהוא בחר כי גם הוא עד לפני כמה ימים תפסתי ממנו כבנאדם חכם אבל התמונה לאט לאט מתחברת לי ואני מבין שמה שחשבתי היה טעות.

Lomsahne

New member
תיקון...

מצטער אם נוצר הרושם שאני טוען שיש מישהו פה שהוא לא בנאדם טוב,כי אני באמת מאמין שכולם פה אנשים טובים חלקם יותר חלקם פחות... זה שדיברתי על אשר ועינב לא התכוונתי להגיד חס וחלילה שהם לא אנשים טובים אלא שהם אנשים צרי אופקיים {נדבקתי מרנין}.

FreshF5

New member
ידידי

אגיד לך משהו מיום ליום אני לומדת שהטוב בסופו של דבר מתגלה נכון שיש רגעים שזה לא נראה ככה, ולפעמים זה מתפלש בנמוך בסוף זה מתעלה ויוצא החוצה לוקחת בחשבון שאתה אחד שיבין לאן חתרתי (ואם לא אני במסרים)

bibaso

New member
אני לא מבין

על סמך 2 שיחות מקריות בלבד קבעת את דעתך על האנשים ?? מה עם כל הסיטואציות ההפוכות שקרו ?? ועוד כמה הערות : הכותרת היא "וקרן לא פחות גרועה... ", ועד כמה שראיתי היא רק ישבה שם, וגם מדבריך לא הבנתי במה היא חטאה. עינב לא אמורה לייצג אותך אלא רק את עצמה, ואם היית רואה את זה כך, נראה לי שהיית כועס עליה פחות.

Lomsahne

New member
זה הקטע...

זה בדיוק העניין,זה שהיא לא התערבה וישבה ושמעה את כל הליכלוכים זה מבחינתי בדיוק הבעיה.אפחד לא חייב אותה לצאת נגדם אבל לפחות לעזוב את המקום.. מספיקה שיחה אחת כמו שהייתה עכשיו כדי שהערכה שהייתה לבנאדם תפגע,כדי שאני אעריך אותו מחדש מבחינה אישית הוא יצטרך לעשות מעשיים שיזכו אותו בהערכה. אני מרגיש שבוילה כל בנאדם מייצג משהו אחר {והם בעצמם אומרים את זה} ועינב מבחינת הגדרת הזהות שלי הכי קרובה לשם {היא מרוקאית כמוני ומסורתית כמוני} אבל התפיסת עולם שלי ושלה כל כך כל כך שונים בשנות אור...וזה הקטע מפריע לי שאני מרגיש מיוצג על ידי מישהי כמוה,ואתה צודק כנראה שהם הייתי רואה את זה כמו שאתה רואה את באמת הייתי מרגיש אחרת.אגב אני לא כועס עליה,אין לי מה לכעוס עליה אני בכלל לא מכיר אותה פשוט מצער אותי שקרה מה שקרה ושככה אני מיוצג {אין מה לעשות היא מרוקאית ואני מרוקאי גם אם אני ארצה וגם אם לא היא כרגע מייצגת בתוכנית את כל המרוקאים}.

bibaso

New member
עכשיו ראיתי גם את הפוסט שהתחלת אתו, על אשר

קודם כל - מבחינת ההתנסחות - סתם תאר לך שאני מצליח לשכנע אותך שטעית לגבי אשר בדרך שפרשת את "הליכלוכים" (ואם לא הרי יכול לקרות לך פעם שטעית במשהו) - מה שיקרה הוא שתרגיש מאד לא נעים עם עצמך לראות את הכותרת ‫"אשר איש קטן ומגעיל..." ולכן תמיד עדיף להתאפק - גם אם התעצבנת על משהו ולכתוב את זה בדרך שלא תתבייש אם טעית. מה שאני ראיתי זה שאשר שמרגיש פגוע משפרה (אני מקווה שאין לנו ויכוח על כך, כי זה רלוונטי לנושא) פרק את מה שעל ליבו מול עינב (שגם היא לא ממש מתה על שיפרה) ואני לא זוכר מה עינב אמרה עליה, אבל בקשר לאשר מה שאני זוכר זה בעיקר דברים ששפרה פגעה בו, ולדעתו זה בכוונה מתוך האנטי שלה כלפיו). אם הטענות מוצדקות או לא - זה עניין אחר, אבל אני ראיתי אותו מתאר מה הוא מרגיש. (ולדעתי - אם השיחה היתה עם אצלו בבית עם אשתו, שלא משתתפת במשחק, הוא היה אומר את אותם דברים). בסך הכל - מה שכתבתי בנוגע לעינב נכון גם פה - אם לא היית מרגיש שאשר מייצג אותך, היית כועס עליו פחות. בסך הכל הם רצו כמו הרבה מאוד אנשים להשתתף בתוכנית - סתם כי בא להם ומי שהגדיר להם משבצת זו ההפקה. אשר לא בא לתוכנית במטרה להציג את היהדות לעם ישראל (אם כי הוא מרגיש אחריות מסוימת ומנסה כמיטב יכולתו לא לפשל בנושא), אלא כדי לזכות אולי במליון. בסך הכל זה שהוא חזר בתשובה אומר שהוא מנסה לשפר את מידותיו - ואנו לא מכירים אותו לפני זה בכדי לדעת כמה התקדם בכך עד כה. לך תדע - אולי פעם כהיה לו קונפליקט עם מישהו הוא היה מתנהג כמו שי, ואז אם היית מכיר אותו מקודם היית מעריך אותו ?? בקשר לקרן - לא נראה לי שהיתה לה סיבה למחות ולעזוב את המקום - ממה שאני התרשמתי ממנה עד כה יש מצב שהיא אפילו עלולה לנסות לפשר בין אשר לשיפרה. דבר אחרון בנוגע לצבר רנין ושיפרה יכולת גם ליפול על יציאות אחרות לחלוטין של אותם אנשים ששודרו בזמן אחר, וזה שראית משהו נעים מהם מראה שיש להם גם מעלות טובות, אבל לא אומר כלום על הרעות אז זה לא הוגן להשוות בין שתי שיחות בצורה שאתה עשית. זה מה שקוראים דמגוגיה - למרות שלא נראה לי בכלל שהיתה לך כוונה רעה כשכתבת את זה כך.

My Little Fairy

New member
כתבת יפה ../images/Emo45.gif

שיפרה אדם מקסים לפי התרשמותי, וגם אשר. קשה לי להבין למה הם לא יכולים לכבד אחד את השני.

קרן הכי טובה...

שם..כמובן אם אתם מדברים במונחים של שחור ולבן וטוב ורע...אבל לדעתי קרן פשוט מנסה לשרוד שם אחרי הלינץ שעברה (גם משפרה וגם מצבר וכמובן ממה שמו...וגם רנין לא התגלתה שם כליברלית פתוחה ומקבלת) היא משתדלת לא להכנס לריבים ולמלכודות..כי ברגע שהיא תגיד משהו ..משום מה ישכחו את כל הדברים שכולם אמרו ויזכרו רק את הדברים שלה(כפי שקרה עם נעמה, הרי כולם לכלכו האחד על השני, אבל בסוף יצא שרק נעמה דיברה) קרן חכמה, למדה מהנסיון ובנתיים שומרת על פרופיל נמוך.. אני מתה עליה היא חכמה , ומקסימה ולמרות שבהתחלה הציגו אותה כ"קרן מפיתוח" היא בחורה די צנועה ונדיבה עינב לוקחת לה כל פעם בגדים (ולא חשוב איך הם ניראים עליה - כל אחד מיוחד בדרכו) והיא די משתפת איתה פעולה, אז מה אמרתי יפה, צנועה, חכמה ,..מקסימה... נדיבה ואיך לא... יש לה את הרגליים הכי ארוכות והכי יפות !

My Little Fairy

New member
רגע, לא הבנתי כלום.

אשר רוצה לישון בחדר של הנשים ובגלל ששפרה מתפשטת שם הוא לא יכול?? קשה לי להאמין שאשר יורד לרמה של עינב. לא מתאים לו. מה בדיוק נאמר בשיחה הזו?

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifוהלוואי והרבה יפקחו את העיניים כמוך../images/Emo140.gif

ח"ח.

מה הפריע לאשר הפעם?

ששפרה החליפה בגדים? הוא בטח מצפה שהיא תלך עטופה כמו אישה באפגניסטן. מעניין שלא מפריע לו שקרן וונסה מסתובבות לידו כל היום בביקיני, ובכלל לא הפריע לו שצבר חילוני גמור כשהוא ישב לו על הברכיים ודיבר על "דרך ארץ קדמה לתורה" (מה שהוא כמובן יודע ליישם רק כשזה נוח לו. אשר בן אדם צבוע וטיפש ואני מאוד מקווה שהוא יועמד להדחה ביום ראשון.

insane sanity

New member
שפרה מפריעה לו כי הוא מרגיש מאוים ממנה.

והוא ינסה להמריד את כולם עליה. היא היחידה שמבינה יותר ממנו במשהו.. שהוא עצמו אמור להבין ומגלה חוסר בקיאות מוחלט. זה הכול :)

cookies10

New member
אשר אמר בפרוש ששיפרה מבינה יותר טוב ממנו

אשר לא מכחיש ששיפרה מבינה יותר טוב ממנו יש הבדל בין אחד שנולד לתוך זה, או אחד שחזר בתשובה.... כמובן שיש לו עוד הרבה מה ללמוד, אף אחד לא נולד גאון אבל ששיפרה תעשה צחוק מהדת זה פוגע בו אישית... קשה לא להבין את ההתנהגות המגעילה שלה ואת כל מה שהיא פולטת מהפה לגבי דת הוא בפרוש אמר, לו היא לא היתה יודעת מה היא אומרת, או שזה היה מישהו אחר ניחא...לא הייתי כועס, אבל אחת ש19 שנה גדלה בבית חרדי ויודעת את כל החוקים מתנהגת עושה הכל ההפך הגמור, ומבזה את הדת שלה בצורה קיצונית של הכפשה, וזה מה שמרתיח אותו ובצדק... כי אנחנו יהודים, והדת מחזיקה אותנו,ומקרבת אותנו בחגים ובמינהגים צריך גם מזה וגם מזה ואני לא דתי, אבל אני נותן מקום לכוולם ובכבוד, איש איש ואמונתו יחייה... נ.ב מה שאנחנו רואים זה עוד כלום מה שקורה שם שהמצלמות מתביישות לצלם הכל מצונזר...

Jason2

New member
היא לא מאמינה יותר

וברור שהיא לא תקיים את מה שלמדה במשך 19 שנה. השאלה היותר חשובה היא למה זה כל כך מרתיח את אשר ועינב? למה כי שפרה מאיימת על הסמכות של אשר בידע שלה וזה הדבר שהכי מפחיד אותו ולכן ברגע שהיא תלך המילה שלו תהיה הדבר המוחלט היחיד ואין אף אחד שיערער עליה. זה אגב מה שקורה גם בעולם האמיתי. עינב סתם כרוכה סביב כל מה שאשר אומר. ואני לא שמעתי שום דבר ממנה שמכפיש את הדת אלא רק את האנשים שאוחזים במוקדי הכוח בדת ובבית הזה האדם הזה הוא אשר.

למעלה