עידכונים מהבית - 02.09 | יום ה- 32

cookies10

New member
מה שאנחנו שומעים בחוץ זה לא מה שאנחנו שומעים

מה שאנחנו שומעים מבחוץ זה לא מה שאנחנו שומעים מבפנים נכון שהיא לא צריכה להאמין זה החלטה שלה ושיבוסם לה אבל למה להראות את זה בצורה כזאת קיצנונית, ואני לא חושב שאשר ועינב מאויימים על ידיה כואב להם שהיא מזלזלת בדת וזה ברור בעיקר אנשים שחזרו בתשובה, ושמחפשים את האמת שלהם שהם מאמינים בו... לא אכפת להם אם תלך או תשאר אבל בגלל ההתנהגות הבזויה שלה הם מרגישים שלא מגיע לה להישאר במחיצם... חוץ מזה מי שכן יכול לערער את ביטחונם כששיפרה לא תהייה זה צבר ואם זה נכון שהוא צאצא של המקובל הרב בעל שם טוב.

לא משנה שצבר צאצא

של הבעל שם טוב, אין לו שום קשר לדת, הוא לא מאמין אז כמובן שזה לא יכול לערער לאשר את הבטחון. מצידי שאשר לא יהיה כ"כ דתי למרות שהוא עם כיפה על הראש. על זה אני לא שופטת אותו, ידוע שזה נורא קשה, אבל ברגע שהוא מתחיל להטיף בקשר לדת זה מה שמפריע. יושב בשולחן שבת עם מיקרופון לצווארו. מחלל את השבת ומדבר על דברי תורה כשמצלמה מצלמת בו וכל צופה שצופה בו מזכה אותו בעוד חטא. אם זה לא צבוע ומגעיל אז מה כן? ואשר העמיד את שפרה להדחה כבר מהתחלה, עוד לפני כל ה"יציאות הקיצוניות" שלה כביכול. ומבחינתי אשר כן מייצג את הדתיים והוא לא לעצמו כמו כל אחד שם, וזה מהסיבה הפשוטה שככה הצופים יראו וינתחו אותם. זה משהו שבלתי ניתן להפרדה. אתה לא יכול לשים כיפה ולהגיד שאתה בזכות עצמך בלבד, חילוניים שרואים מהצד מצפים שאחד עם כיפה על הראש לא יחלל שבת ומה לעשות, גם אם לא כל הדתיים כאלו, זה כן משפיע ויש סוג של הגיון בהשפעה הזאת. ככה המח שלנו חושב, לפי קבוצות של אנשים וזרמים. אפילו לא מתוך רוע, לכל אחד יש את הסטיגמות על איך דתי צריך להראות ואיך כל קבוצה בחברה צריכה כביכול להראות.

טוב נו , אז אני אהיה הסנגור של אשר ...

ואם הגענו למצב הזה , אז כנראה שמצבו של אשר הוא לא מהמשופרים . אשר פועל על פי המשפט : " המציל נפש אחת בישראל , כאילו הציל עולם ומלואו " כאשר הפרשנות לא סובבת רק סביב המונח להציל פיסית אלא גם רוחנית . אשר ( לטענתו ) בא לאח הגדול על מנת לתת ייצוג לדת ולמסורת ואולי על ידי כך לקרב אנשים לדת ולמסורת . במסורת היהודית ידוע שיש מצבים שהם דוחים שבת . כולנו הריי לא באים בתלונות אל הדתיים ומכנים אותם כצבועים כאשר מדובר בזאק"ה . ושם מדובר באנשים חרדים שעשו מלאכת קודש גם אם התרחש פיגוע בשבת . עבור חלק מהדתיים לקרב את היהודים אל המסורת והדת זה נושא חשוב מעין כמוהו שמכריע מתי יבוא המשיח ויגאל את עם ישראל . אז החשיבות היא מכרעת וברמה של חיים או מוות בעיניי אותם הדתיים ( נא לא לשפוט אמונות ) . על פי ראייתו של אשר ( וכנראה שהוא קיבל על כך אישורים מהרב שלו ) לשהות בבית האח הגדול ובאמצעות הפלטפורמה שהאח הגדול מספק לו לקרב יהודים אל עבר המסורת זאת מצווה מאוד גדולה . השאלה שבוודאי הכריעה את הכף מבחינת אשר ( והרב שלו ) היא : האם אותם האנשים היו מחללים שבת גם אלמלא אשר היה בתוכנית והיה משתתף אדם אחר . על כך התשובה היא כן רבתי . אשר לכשעצמו לא מחלל שבת או חג ושומר על הכללים הדתיים . האנשים שצופים או עובדים בתוכנית היו עושים כן גם אלמלא אשר היה בתוכנית . ואין אדם דתי שיפתח מקלט טלביזיה או אינטרנט רק על מנת לצפות באשר ( ועל ידי כך אשר יגרום להם לחלל שבת ) . ולכן , אין שום פסול ( ואף לא צביעות ) בנוכחותו של אשר בתוכנית האח הגדול . זה שזה מפריע לכם בעין או באוזן זאת כבר בעיה אחרת . וזה שאתם מצפים מכל דתי להיות " יותר קדוש מהאפיפיור " גם זאת בעיה נפרדת . אבל עזבו אתכם מלכנות כל אחד או אחת כצבוע או צבועה רק בגלל שאתם לא מחבבים את הרקע שהוא בא ממנו . תגידו מההתחלה שאתם לא מחבבים דתיים , ערבים , מרוקאים וכו' ותפסיקו לחפש סיבות מתחת לאדמה ולתרץ את אי האהדה שלכם . או שלחילופין תתחילו לשפוט על פי מה שמתרחש בתוכנית עצמה ולא על פי ההתרחשויות שקדמו לתוכנית ( חזרה בשאלה , חזרה בתשובה , ערבייה , מרוקאית , צרפתיה וכו ' )

ביקורת המוזיקה..תגובה

היי, בתור אחת שבאה מרקע כמו שפרה אני יכולה להגיד לך בוודאות שבדת השבת חשובה יותר מידי בשביל שאשר יחלל אותה ויטיף לדת עם מיקרופון לצאוורו. אני בטוחה שאם נשאל עכשיו כל רב הוא ידחה את העניין של לקרב לדת על חשבון השבת שאשר מחלל כל פעם מחדש. רק פיקוח נפש דוחה שבת, עניין של חיים ומוות ולא מבחינה רוחנית. יש עוד דרכים לקדם אנשים לדת, האח הגדול הוא לא האמצעי היחיד ולכן זה בפרוש לא כשר. דבר שני הוא ועוד איך מחלל שבת, חוץ מהמיקרופון שתלוי עליו, גם מצלמים אותו, ולפי הדת זה לא משנה אם הבנאדם חילוני או לא, אסור לך לגרום לו לחלל שבת, אם הוא יחלל שזה לא יהיה קשור אלייך, אל תוסיף לו אתה עוד עברה. ככה זה לפי הדת מתנהל. אז בשורה תחתונה אשר מחלל שבת גם מחלל ואין שום בעיה עם זה עד שהוא מטיף לדת וכופה עצמו על שאר הדיירים.

חולק עלייך

קודם כל הוא לא כופה . הוא מאפשר לכל אחד ואחת להחליט האם מתאים לו . דבר שני , החילול ייעשה בכל מקרה , השאלה היחידה היא האם במקום שהחילול ייעשה עם רק חילוניים שלא יחגגו חג כהילכתו או שהחילול ייעשה עם דתי בבית שיביא דבריי תורה . אלה השיקולים . הצלמים בכל מקרה יצלמו והסאונדמנים יעבדו בכל מקרה . כך גם המפיקים ואפילו הצופים . אני לא טוען שאין בכך חילול אבל לפי איך שנראה לי שאשר רואה את הדברים היות שהחילול ייעשה בכל מקרה אז עדיף שיהיה שם גם נציג של הדתיים . זכותך כמובן להמשיך ולזעוק שאעבס ואפילו לזרוק חיתולים על המרקע . אני ניסיתי רק להביא את דרך ההסתכלות האחרת על הדברים .

הוא מעמיד את הדיירים

במצב בעייתי, כי אם הם לא ישתתפו בקידוש הוא ידיח אותם יחד עם כל מי שישכנע בדרך בצדקתו. לדיירים לא נעים לא לכבד אותו, אבל אם רובם בבית אוכלים חלב ובשר ועכשיו צריכים לשמור על חלב בשר ולא לבשל בשבת שזה דבר לא נח ושהם לא מורגלים אליו, זה לא בסדר, כי הם הרב והוא אחד ויחיד שידע טוב מאוד לאן הוא בא וכמו שכבר אמרתי, אין דיעה פה או דרך הסתכלות. זו עובדה לפי התורה שאסור גם לחילונים לגרום לחילול שבת, אז יפה שאשר בחר להסתכל על זה אחרת, ולכופף את החוק כשהיה לו נח. אני בכלל לא נקטתי בו עמדה אישית, רק כותבת מנסיון איך הדברים נחשבים לפי הדת, אשר לא יכול להמציא תורה אחרת.

ועל זה נכתב :

לתורה 70 פנים . ויש לכל אחד ואחת את הפרשנות . מה שאת מתארת כמצב בעייתי גורם לי לחשוב שהדיירים החילוניים " קונים קולות " מאשר . ואז למשה מה שאת אומרת הוא שהם מוכרים את הערכים שלהם תמורת ההישארות שלהם בוילה . אני חולק עלייך . בתור חילוני מוצהר ואתאיסט גמור אני יכול לומר שאם הייתי שם בוילה הייתי מכבד את המסורת היהודית . יותר מכך , גם כשאני עושה מילואים במוצב שכוח אל עם אדם דתי אני מכבד את המסורת . ולא כי כופים עליי אלא כתוצאה של כבוד בין אדם לחברו . בדיוק כפי שאני לא אעשן במקום ציבורי אם יבקשו ממני לא לעשן ( וזה עוד לפניי חוק העישון ) . את רואה בכך אולי כפייה אני רואה בכך כבוד כלפיי האחר . אין שום פסול מלהתחשב בצרכיו של אינדיבידואל . אם כבר שלטון הדמוקרטיה לא רק דוגל בזכות הרוב להכריע אלא גם בשמירה וכיבוד של זכויות המיעוט . לעיתים זה גם על חשבון הרוב ליכאורה . וזה מה שבאמת מבדיל בין דמוקרטיה לשאר שיטות הממשל . ולכן מה שמתרחש כרגע בוילה נופל אצלי להגדרה של דמוקרטיה ולא של כפייה .

מייליי

New member
אתם משעשעים אותי כנסו לרגע ../images/Emo13.gif

אה תודה אתם כבר כאן
קצת ניסחפתם עם עניין הייצוג , אנשים הגיעו לתוכנית כדי לשחק ולא מעבר לזה לא מדובר כאן בטכס הרמת משואה לתתפארת מדינת ישראל . ואף אחד כאן לא התכוון לייצג קבוצה או סגנון או לאום . הכניסו אנשים שונים מקצוות האוכלוסייה , דת , לאום , דיעות וכולי רק כדי ליצור עניין ולראות איך הם מסתדרים . כל אדם שם מייצג את עצמו בלבד !!!! ובטוח שאם יראו מה שאתם כותבים זה ישעשע אותם כי מכל סגנון יש כלכך הרבה סוגי אנשים ודרגות של דת שזה אבסורד לחשוב שאחד מהם מייצג את כולם . באמת נראה לכם שרנין מייצגת את כל הערבים ??. האם זה הגיוני ? היא כלכך רחוקה מלייצג את רובם . האם הבובלילים מייצגים את כל המזרחים ? האם ליאון מייצג את כל ההומואים ? האם כולם מוחצנים כמוהו ? ממש לא ! כל אדם הוא עולם בפני עצמו . ולא הופך למשהו ייצוגי או מייצג או כל מה שתחשבו . אחרת באמתת נחטא בהכללות . וחבל . ותחשבו על זה

insane sanity

New member
איזה צחוק היא עושה?

מכפישה? מבזה? הכיצד אתה נסחף... ומעלה טענות ללא דוגמאות..? היא שינתה את דרכה.. מה הבעיה בזה? היא נולדה למשהו והחליטה שזה לא בשבילה. למה זה מפריע להם ולך? אתם שופטים אותה על לא עוול בכפה. היא בסה"כ עומדת מולו, בגלל שהיא רואה שהוא טועה בכל מיני דברים. נניח ואשר היה טוען כי אחת ועוד אחת שווה שתיים, כולם היו מתקוממים. אך, בגלל שהיא היחידה שמבינה ורואה זאת, היא גם זו שניצבת שם. והרשה לי, חגים הם לא אלה המקרבים אנשים. אנשים מקרבים אנשים.. אוקי.. קצת פרופורציות :)

cookies10

New member
חגים, אירועים, מסיבות וכ"ו מקרבים אנשים

טעות שלך, לא אנשים מקרבים אנשים... מאורעות מקרבים אחד את השני... ולגבי שיפרה זה רק מראה שלא קראת את ההודעות לפני ולאו דוקא את שלי, כי בשביל להגיב צריך בסיס.. לא צריך לענות תמיד עם אין על מה . ותרשי לי לא להגיב....

insane sanity

New member
שאלתי כי תשובה מציאותית עדיין לא ניתנה..

וחשבתי כי אתה ספציפית יכול לתת. מסתבר לצערי שלא. לגבי קירוב בין אנשים.. אם אדם לא רוצה להתקרב לאנשים, לא משנה בכמה אירועים הוא ישתתף. זה לא יקרה. קירוב תלוי באנשים עצמם לא בדברים מלאכותיים מסביב. וקל להגיב בלא להגיב. מאוד פשוט. זה בסדר.. אני מבינה :)

quarantine

New member
אתה טועה בגדול.

הוא בעצמו אמר שהיא מבינה יותר ממנו בדת כי היא גדלה במשפחה הכי חרדית והייתה חרדית עד גיל 19. מפריע לו רק הקטע שהיא עושה דווקא, ותגידו מה שתגידו הבחורה הזאת שקופה וזה יותר מידי ברור לעין. הבחורה הזאת צריכה להתעמת עם אבא שלה במקום להראות לעולם לאישתו שהיא חזרה בשאלה. בן אדם יכול לדבר במילים גבוהות ועדיין לדבר שטויות ואחרים לא שמים לב בכלל.

shiiiiira

New member
יש ספר כזה "מי רצח את רצח רבין"

יש ספר שטוען שיגאל עמיר לא רצח את יצחק רבין ז''ל יש הרבה דברים שלא יודעים מה קרה שם באמת והספר הזה בעבר היה למכירות היה בספרייה והציאו אותו אזניתן להשיג אותו רק למי שי אותו

למעלה