עידכונים מהבית - 02.09 | יום ה- 32

galho1

New member
אשר,שי,קרן ועינת למנגל....

אשר מאכזב אותי ובגדול!!!! כל דעת הקונספירציה שלו....הסכמתו של שי (שלא נכח בשיחה אך, דווח לו ע"י אשר) ועכשיו הלכלוכים של אשר (00.35) על שפרה (וצבר) כולל קללות עסיסיות בפני קרן ועינת (שזוכות להסכמה מלאה) כל אלה ועוד מסמנים את אשר, שי, קרן ועינת להדחה. פשוט מגעילים אותי (לאחר שהספקתי לחבב אותם). מאכזבים ביותר. להדיח אותם ומהר

טלטל99

New member
../images/Emo45.gifאשר כבר מעצבן יותר מנעמה. פשוט בלתי נסבל

בגלל שהיא היתה דתיה כל הזמן הוא מצפה ממנה ליותר. הוא דתי . ממש !! בדיוק כמו ששיפרה אמרה, הוא משתמש בדת לצרכים שלו ולתועלת שלו כשזה מתאים לו.

droriko

New member
לא להאמין שאנשים עדיין פוסלים אנשים אחרים

בגלל הדעות הפוליטיות שלהם פלורליזם בתחת שלי

אבירן200

New member
מי שינסה להעיף את אשר הוא חתיכת פארש!!!

כל מי שמנסה לשחק אותה פה כאילו הוא לא רואה את כל החרא ששיפרה מוציאה מהפה.. מנסים לעשות מעצמכם טיפשים?? בואו נזכיר לכם כמה וכמה דברים : שיפרה - בת לרב ! "יהודיה" לכאורה (וגם אם היא חזרה בשאלה ) זה לא אומר שהיא יכולה כל כך הרבה לשחק וללכך על הדת ! "ברית מילה" -אחד מהמסורות החשובות ביותר ליהודים (שזה לא אומר אם אתה דתי או חילוני ) -> שיפרה אומרת ככה : "למה צריך את הברית מילה ?" " זה לא אומר שאם אתה יהודי אז צריך לחתוך לך את ה... " ועוד ועוד ועוד... הדווקא שהיא עושה לאשר והבכוונה הזה, זה הדבר שמעצבן ביותר אצלה ! כמו שהיא אמרה בשיחה עם צבר ורנין: "אם אני רוצה אני יכולה ככה בקלות לעצבן את אשר" בקיצור שיפרה היא לא בנאדם שמגיע לו לזכות במיליון ובטח שלא להישאר בשלישיה האחרונה! אשר לעומת זאת, בנאדם שאולי לפעמים אומר דברים טיפשים, אבל הוא לפחות לא מזלזל במה שהוא -יהודי!

משום מה

גם אתה יוצא מנקודת ההנחה שממנה יוצא אשר . והיא : ששפרה עושה או אומרת הכל רק על מנת להתנכל לו אישית . אבל לפי דעתי לא כך הם פניי הדברים . שפרה פשוט מביעה את הרעיונות שלה ( שסותרים את הדת ) וזה לא מכוון לעבר אף אחד ספציפי . זכותה לטעון שברית מילה זה טקס ברברי ( לא יודע אם היא טענה כך , אבל מכיר גם כאלה שטוענים את הטענה הזו ) . כפי שזכותו של אשר לרמוז על כך שיגאל עמיר לא רצח את רבין . והוא לא אומר את זה במכוון על מנת להתנכל למישהו בבית . כל אדם זכאי לדיעה בין אם היא בנושא של דת ובין אם היא בנושא של פוליטיקה . ותמיד יהיה זה שיחלוק על הדיעה הזו . זכותם גם של אנשים שנולדו להורים יהודיים לא להאמין ואף לכפור בדת היהודית ( לא נתפס בעינך ? אז הנה קבל את זה כאקסיומה ) ולא אתה ולא אשר לא יכולים להחליט מה כן או לא ראוי להם לעשות . ולשפוט מתמודד רק על הבסיס הזה שהצגת ולקבוע כי לא " מגיע " לו לזכות במיליון זאת גישה שטחית ביותר . כי אפילו הדת עצמה גורסת שעדיף להיות אדם טוב מאשר אדם שמקיים מצוות שבין האדם למקום אבל מתנהג חרא בכל הנוגע לכללים שבין האדם לחברו . ואני לא טוען שאף אחד מהדיירים מתאים לאחת ההגדרות שהצגתי , רק מדגיש שלא רק על הבסיס הזה צריך לשפוט מתמודדים .

יNOT

New member
../images/Emo45.gif

לפחות היא מכבדת אחרים, ועושה מאמץ להבין תרבות ודת אחרת משלה. על מי עוד ניתן לומר את זה ?!

Prime Time

New member
נו באמת

אתה באמת חושב שגברת טמבור השתנתה? יש לה סיבות טובות מאוד לעשות את זה וההיגיון הפשוט אומר שזה לא מתוך כבוד לדתות ותרבויות אחרות... וד"א היום ה-2.10

d a n 6

New member
נכון מאוד

קודם כל היא לא טיפשה והיא יודעת שהיא צריכה לבלוט ושישמחו להראות את "הערביה קוראת תפילה של יהודים" שנית כל רק כמה שעות לפני היא התלוננה בפני צבר ושיפרה כמה מפריע לה שיש בבית "כפיה דתית" וזה מאוד לא נוח לה אז יאללה שתעוף.

יNOT

New member
אתה שומע את עצמך חושב?!

הרגע אמרת שהיא צריכה לעוף מהבית כי מפריע לה "כפייה דתית". ואתה יכול לראות עוד אנשים בפורום שמגדירים את זה ככפייה, והם מסתכלים מבחוץ, היא זו ששם ועם רקע תרבותי ודתי שונה וצריכה להתמודד עם זה. קל מאוד להעביר ביקורת בצורה כזו. זה לא אובייקטיבי לא ענייני אבל לפחות זה קל..

d a n 6

New member
קודם כל נורא קל להתלונן ולא להגיד כלום

אם כל כך רע לה היא יכול לדבר עם אשר ולהגיד לו שלא בא לה לעשות ככה וככה ןשנית כל אף אחד לא מכריח אותה לעשות כלום אבל אם היא כבר מחליטה לעשות משהו אז שתעשה אותו מכל הלב ולא תתלונן עליו אחר כך. אם את רוצה ללכת לבית כנסת אז סבבה לך ואם לא אז אל תלכי!

דן6 טיפוס משעשע שכמותך .

כבר שכחת את כל המהומה שקמה בעקבות כך שרנין קמה משולחן הקידוש ( למרות שזה לא נוגע לה ? ) . הריי בשניה שבה רנין תעלה את נושא הכפייה הדתית כביכול לדיון תתחיל שם מהומה רצינית ( ואני לא רוצה לחשוב מה יקרה כאן בפורום ) . כי כל הפצע המוגלתי בין אשר לשפרה ובין רנין הנוצריה ועינב המסורתית וכל אחד משאר המתמודדים עם הדרך שבה הוא מגדיר את עצמו ביחס לדת . רנין עושה כל מאמץ להמנע מכך על מנת לשמור על מה שקרוי אצלינו " שלום בית " . אין לזה קשר ללהיות אמיתית ויש לזה את כל הקשר ללהיות חכמה ובעלת אינטילגנציה ריגשית . זה ברור שהנושא הזה מתוח ורק צריך גפרור קטן על מנת לגרום להתלקחות . כבר יומיים הפורום הזה מלא בהודעות על כפייה דתית . ורנין היא זאת שצריכה לחיות יום יום שעה שעה עם התחושה שהיא שונה מכווולם שם בוילה . וזה בכלל לא תלוי בה אלא מן דבר כזה מוזר שהיא נולדה אליו כפי שאתה ואני נולדנו יהודים . אז הנה בשורה : זה לא נעים להיות בסיטואציה הזו שרנין נמצאת בה . האם זה אומר שהיא צריכה לעזוב בשל כך ? אני באמת חושב שלא . זאת סיטואציה לא קלה אבל בגדול יש גם לה וגם לנו רק מה להרוויח ממנה . לגבי המשפט : " אבל אם היא כבר מחליטה לעשות משהו אז שתעשה אותו מכל הלב " האם לפי דעתך האתיאיסט צבר ושי שלא שומר כשרות במוצהר הולכים לבית הכנסת מכל הלב ? הסיבה היחידה שהם לא מקטרים על זה כרגע זה רק בגלל שנראה שזה משרת את האינטרסים שלהם ( אל תדאג, הם לא מצאו את האלוהים דווקא בוילה של האח הגדול ) ובאותה המידה אם זה היה משרת את האינטרסים שלהם ללכת למסגד אז גם לשם הם היו הולכים . להם זה לא ממש משנה . העניין הוא שבסופו של דבר כולם שם מכבדים את אשר ואת המסורת היהודית . ועל כך צריך לכבד אותם . צריך לכבד יותר את אלה שיש להם קשיים אובייקטיביים כתוצאה מכיבוד המסורת היהודית ובכל זאת ממשיכים לעשות כן . ולנען האמת גם אם הן לא ירצו לכבד את המסורת היהודית כל אחת מסיבתה היא , אני אכבד אותן על כך .

d a n 6

New member
קודם כל אף אחד לא הכריח את רנין להיות בקידוש

אבל אם היא כבר נמצאת שם אז שלא תקום באמצע ותעשה סצינה ועוד תצווה שאף אחד לא ידבר על זה. שנית אני כן מאמין ששי וצבר הלכו לבית הכנסת מכל הלב וכשלא היה בא להם ללכת הם לא הלכו ואף אחד לא אמר להם כלום אז בטח שלרנין לא יגידו כלום. לגבי "השלום בית" אני לא מאמין שלרכל מאחורי הגב זה לעשות שלום בית,מה שרנין עושה זה להשפיע על אנשים אחרים לרצות להדיח את אשר כדי שהיא לא תצטרך כל הזמן להתמודד עם העובדה שהיא לא סובלנית כלפי הדת היהודית. אני לא חושב שהייתה לה שום בעיה לעשות משהו שקשור לדת המוסלמית למשל. דבר אחרון שיש לי להגיד הוא שרנין תמיד מספרת שהיא בן אדם רחב אופקים וסובלני אם זה היה נכון היא לא הייתה מתלוננת כל הזמן על כך שהקימו לאשר בית כנסת.

למעלה