עידכונים מהבית - 02.09 | יום ה- 32

ta li ba li

New member
אתם נטפלים לבן אדם הלא נכון....

שפרה היא "כלבה שמנסה להשליט סדר על אחרים"??? נראה לי שהתבלבלת, אם כבר מישהו מתאים להתבטאות הדוחה הזאת זה שי. הוא עושה "דווקא ובכוונה", הוא לא מוכן לשמוע דעות של אנשים אחרים ותמיד מוביל וויכוח לפסים אישיים רק כי הוא לא רוצה שמישהו יביס אותו בוויכוח האמיתי........ ואף אחד לא שם לב לזה , זה הורג אותי!! שפרה לא עשתה שום דבר רע. אתה פשוט יותר מתחבר למגננה של אשר מאשר לדעותיה של שפרה, וזה בסדר, אבל לא צריך להיות כל כך קיצוני. היא לא כפתה שום דבר על אף אחד, בינתיים היא רק הביעה דעה בעוד שבשורה התחתונה, אשר הוא זה שמחליט מה עושים. אז אין צורך להתנפל על שיפרה. היא הבנאדם האחרון שכופה משהו על מישהו!!

Jason2

New member
אם אבא שלה

שהוא יותר אדוק מאשר ויודע יותר בנושא, יכול להקדים את הקידוש, אין שום סיבה שאשר לא יכול. אני די בטוח שאם אבא שלה היה אומר את זה לאשר הוא היה הולך אחרי זה בעיניים עצומות. אבל שאישה תגיד לו את זה? ועוד חילונית? כולם רוצים קידוש וזה בדיוק הסיבה ששפרה רצתה להקדים את זה כדי שכולם ישתתפו ומה שקרה בסוף שאשר עשה קידוש עם ארבעה אנשים עייפים כי כולם ישנו.

אריאל5

New member
למי שלא יודע מותר להקדים את הקידוש

בארץ רק בשעה רבע לפני זמן הדלקת נרות וגם זה רק במקרה שיש ילדים קטנים או זקנים. כלומר הכי מוקדם יכלו להכניס שבת ב-17 עד שאשר היה גומר את התפילה והיו גומרים את הארוחה זה היה במקרה הטוב 18 אבל היא ביקשה שיקדים את הקידוש כדי שיוכלו ללכת לישון ב-17 כך שהיא צדקה שאפשר להקדים אבל אי אפשר כל כך הרבה

bibaso

New member
לא משנה מי צדק - העניין כאן היה חוסר נימוס

וזאת למרות שכנראה שיפרה צדקה שאין מניעה הלכתית למה שטענה. (על פי לינקים שהועלו בנושא בשירשור אחר). וזה היה חוסר נימוס , לא קשור לריבים ולא אמרה שלא יהיה קידוש.

סתונית5

New member
אולי במקום אולי תבדקי את העובדות????????

שפרה פנתה אליו מאוד באדיבות ובקשה שיקדים את הקידוש כדי שכולם ישתתפו בקידוש ובארוחת ערב ויוכלו ללכת לישון. היא הסבירה לו שאביה נהג כך. אשר הודיע לה שאין דבר כזה ואם היא תוכיח בכתובים רק אז הוא יקבל. שפרה הביאה את קיצור שולחן ערוך של אשר(!). קראה את הקטע הרלוונטי : והרי הקטע אותו קראה: קיצור שולחן ערוך סימן עז: דיני הקידוש והסעודות בלילה וביום יכולין לקדש ולאכול אף על פי שעדיין אינו לילה, אך הנוהגין כל ימות החול להתפלל מעריב בזמנה ובשבת מקדימין, אלו אסורין לאכול משהגיע חצי שעה קודם צאת הכוכבים. ולכן אם אין יותר מחצי שעה עד הלילה צריכין להמתין עד הלילה, ואז יקראו תחלה שלש פרשיות של קריאת שמע ואחר כך יקדשו. ואסור לטעום כלום ואפילו מים קודם קידוש. למי שמתקשה בהבנה יש לסעיף 2 חלקים. הראשון המודגש מאשר את דברי שפרה שניתן להקדים. החלק השני מתייחס לאפשרות להקדים רק מעט כלומר כחצי שעה עד הלילה ולמצב הזה יש סייגים. מכיוון שהכוונה היתה לאכול כבר בשעה 17:00 הרי שיש היתר ברור. אשר (לא קראתי ספר עד הכלא הצבאי) שהקריאה אינה הצד החזק שלו, קרא את כל הסעיף ברצף והחל להתווכח מהו לילה. מה שכמובן לא היה רלוונטי כלל לנושא הקידוש המוקדם. שפרה הבינה שאין עם מי לדבר ובקשה ממנו לא להתווכח. כמובן הוא המשיך בשלו ולכן בקשה ממנו הפעם בבוטות להפסיק את השיחה.

mooolly

New member
כן, גם אני חושב שהיא הוציאה אותו דפוק

אין לי סימפתיה לא לשפרע ולא לאשר... אבל הבחורה התחילה ויכוח, אין לי מושג מי צדק מביניהם ומי לא, אבל כשאשר בא לטעון את טיעוניו, היא משתיקה אותו... גם הקטע שהיה בבית כנסת. נראה לי שמרוב שהיא מחכה לריב עם אשר, היא כבר מדמיינת דברים...

ta li ba li

New member
שיפרה לא הוציאה אותו דפוק.. הוא עשה את זה לבד

היא לא התחילה ויכוח. אשר אמר לה שלא כתוב דבר כזה בספר, והיא בסך הכל רצתה להוכיח לו שכן יש. אחרי שהיא העמידה אותו על טעותו, הוא לא ידע איך להתמודד עם זה והתחיל ויכוח בכלל לא קשור על "מה זה לילה".. שיפרה הבינה שאין עם מי לדבר והפסיקה את הויכוח. מה ? היא תמשיך להתווכח איתו על סתם נושאים רק כדי לכבד אותו?! אשר הוא סתם אידיוט, גם אם אני הייתי במצב של שיפרה, הייתי עושה אותו הדבר כמוה. אשר חושב שכל מה שיש לו לומר הוא מוחלט ואין עליו עוררין! עד שמישהו בא ומנסה להוריד אותו מהעץ בדרך יפה ולקונית, כל האש מופנית אליו....! תפסיקו להגן על אשר כל הזמן, הוא יכול להיות מאד נחוש בדעותיו, אבל זה לא אומר שהוא צודק.

האם לדעתך יש סיכוי שאשר עולה על הגריל בראשון?

האם אשר פיתח אנטגוניזם כלפיו בעקבות כפיית הדת בימי החג וכל עניין בית הכנסת?

לא בת 16 - והחלטתי להגיב

שנה טובה לחברי הפורום. נקודת מבטי ממרומי גילי (45 )
קצת על עצמי לפני שאגיב ( יובן בהמשך ). מוצא-אשכנזי, אקדמאית, דתית לשעבר. בעוונותי התמכרתי לתוכנית ואף סימסתי ליוסי. דלות שפתו אינה מפריעה לי. הוא אמיתי, את מה שהוא שכח אחרים לא ילמדו גם בעוד 10 שנים. הוא היחיד מכל חברי הבית שידע מי היה ראש הממשלה במלחמת ששת הימים ( הצעירים לא למדו לבגרויות ? ), לא נכנס לפינות ומכבד את כולם. שפרה ולאון הכי פחות אהודים עליי. שפרה מתנשאת, פוזאית,ויסלחו לי כולם - רעה. לאון תינוק מגודל. דרשן תשומי כפייתי. מוציא שם רע לקהילה ההומו-לסבית. רבים מידידיי ההומואים מייחלים לרגע בו יועף. על השאר בהמשך... שנה טובה לכולם

bibaso

New member
בעיה שמטרידה את דיירי הוילה

מי שצופה בערוץ 20, בודאי שם לב שהם מתלוננים על עליה מדאיגה במשקל. במקביל ניתן לחזות בדיונים רבים בבית בנושא העצירות שממנה סובלים רבים מהדיירים, והחלפת חוויות הדדית בנושא. ניתן לתאר את המצב בצורה הספרותית "כשהדיירים נעים ממקום למקום בבית, נעים איתם גם כל המאכלים שאכלו מאז שקיבלו את תקציב האחרון, והם מטילים צל כבד על האויר בסלון, בחדרים, במטבח.." המצב החמיר עד כדי כך, שכשלאון התכוון ללכת לשרותים הוא הודיע: "אני הולך להוליד טלה"

קמבילי

New member
../images/Emo47.gif ביבאסו, איזה כשרון אתה

אתה שלום עליכם, או גוגול, או חנוך לוין, לא יודעת את מי זה הזכיר לי, זו התחלה של פרק ספרותי נפלא.

bibaso

New member
זה היה דוקא צ'כוב

התאור לקוח מהקטע שעינב ניסתה ללמוד בעל פה במשימת השינה.

קמבילי

New member
אה נכון, יש כאן אלוזיה לקטע ההוא

אבל הרעיון על המאכלים שהם מעבירים איתם ממקום למקום הוא שלך, וזה מה שהזכיר לי את הלוויניות או הגוגוליות. בקיצור תמשיך.

bibaso

New member
אם כבר מחמאות

אז מאז הפוסט שלך על פלנטת טבריה, כל פעם שאשר אומר "מסכנה" אני נקרע מצחוק.

bibaso

New member
ולא נשכח את הקרדיט לליאון

שה 'יציאה' שלו הולידה גם את הפוסט הנ"ל.

למעלה