עידכונים מהוילה - יום 29, ה- 29.9

קמבילי

New member
../images/Emo42.gifבוקר טוב לכולם! אל ייאוש

כל אחד שיורד מקליקת שי הוא לטובה. עכשיו שי טומן את המלכודת לקרן, אבל קרן יותר פקחית מנעמה. אני מקווה שהיא תדע לזהות מי המקור לנידוי שצפוי לה, ועליה לומר במפורש שהיא יודעת ששי העלה אותה על הכוונת וחותר להדיחה. זה ייטול הרבה מהעוקץ של התככנות שלו. ההצבעה אתמול ערערה את מעמדו של שי בבית כי הוא נשאר אחרון עם ג'ני. משום מה האנשים בבית מייחסים חשיבות לסדר שבו הוכרזו האנשים, אף שאנו יודעים בוודאות שליאון, למשל, קיבל קולות רבים ובכל זאת היה בין האחרונים. אתמול שמעתי אותם חוזרים שוב ושוב על סדר הקריאה, וכל אחד ייחס לעצמו אהדה בקהל על פי מקומו בטור. יוסי גם צפה בחוכמה שיתכן שיראו בשידור את ההתנפלות של שי על נעמה וזה יוריד מהאהדה שהציבור רוחש לו, ועכשיו הוא מן הסתם משוכנע שאכן כך קרה, ולשי אין תמיכה בציבור. קרן צריכה לפעול בחוכמה ולגייס אליה את יוסי, עינב, וונסה. ארבעה קולות נגד שי הם כל מה שדרוש לנו, והפעם, אם לא יהיו מניפולציות של ההפקה, הוא יקבל סוף סוף את הבעיטה המיוחלת בתחת.

אני סקרנית אם שי היה בין האחרונים,כי

הבנתי שלבן אדם הלא נחמד הזה יש מלא חברים, ככה מתרבב לו מידי פעם. למה ההפקה לא עושה לו כלום? הרי אמרו להם שאסור לרמוז לאחרים את מי להדיח, משחק אותה גבר ........... למה קרן אתמול בכתה.?

קמבילי

New member
ערן אמר שיש לו צבא של חברים

והופתע כשאף אחד לא הצביע לו. יתכן ששי מכיר עשרת אלפים איש, אז מה, למה שהם יצביעו לו? אם השרברב שתיקן לך את הכיור (וגבה מחיר מופקע) היה מתמודד, היית מצביעה לו? ההפקה מאכזבת אותי ביד החופשית שהיא נותנת לשי לייצר את הקליקות שלו, וההדחה אתמול הוציאה לי את החשק מהמשחק עד כדי כך שהפסקתי לצפות בשידור הישיר. אולי סתם נמאס לי ואני מתחילה להשתעמם. לא ראיתי שקרן בכתה אתמול אבל הבנתי שכולם קיבלו שנות-טובות מהבית והזילו דמעה. אני יודעת שכל אחד חייב לבכות קצת בריאליטי לפני המצלמה, אבל בכל זאת, אפשר לחשוב שהם שבויים אצל החמאס בעזה.

Saladin

New member
ליאון לא מפסיק להיות חמוד.

איך הוא מתעניין בתפילה ומקשיב לאשר. נראה לי שבסוף כל הדיירים (חוץ מרנין) יגיעו לתפילה, אלא שצריך 10 גברים למניין אז מביאים אנשים מבחוץ.

Saladin

New member
נראה לי שאיתי ושפרה עדיין לא סובלים זה את זו.

אין סיבה, פשוט חוסר כימיה מוחלט. נהדר!

קמבילי

New member
הערכה לגבי מספר המצביעים והשפעת הפורום

אמש בארוחת החג השיחה נסבה גם על "האח הגדול" ("נסבה" אומר שאני העליתי את הנושא - אף אחד אחר מהנוכחים לא ראה את התוכנית). עלו מספר דברים מעניינים. ראשית, הצעירים אינם רואים את התוכנית. היו בארוחה שני נערים, אחד בן 13 מתל אביב והשני בן 17 מירושלים. שניהם אמרו שבניגוד ל"הישרדות", למשל, התוכנית אינה על סדר היום שלהם ואין שיחות עליה. מכאן אני מסיקה שהנוער לא מצביע בתוכנית. קודם הערכתי שג'ני תקבל את קולות הנערים, אבל מסתבר שהם בכלל לא מצביעים במשחק. נושא שני שעלה הוא מספר ההצבעות. נאמר שב"כוכב נולד" במהלך העונה מספרי ההצבעות עמדו על כ-50 אלף קולות (הגמר הוא סיפור אחר). המספר הזה - 50,000 קולות - צוין באחד השידורים כשכמות ההצבעות היתה גדולה. מכאן שבפעמים אחרות, כשלא צוין מספר, ההצבעות היו נמוכות יותר. ב"האח הגדול" אף פעם לא מסרו מספרי מצביעים, מה שמחזק את ההרגשה שהמספר נמוך. לפי ההערכה סביב השולחן הגענו למסקנה שעד כה מספר ההצבעות ל"האח הגדול" היה לכל היותר 20,000, וכנראה פחות. במספרים כאלה לפורום שלנו יש השפעה ממשית.

droriko

New member
אם משפחה שלמה בארוחת החג מדברת על האח הגדול

זה לא אומר משהו על ההצלחה של התוכנית? והתוכנית לידיעתך קיבלה 25 אחוז רייטינג ביום שלישי שבוע שעבר, על אפף וחמתך.

אני מבין שזה קטע משפחתי כזה

לדבר על דברים שלא מבינים בהם בצורה שכאילו מבינים בהם ? ציטוט ? " אף אחד אחר מהנוכחים לא ראה את התוכנית). " אבל זה כמובן לא הפריע לכם לקבוע הנחות ייסוד ולהגיע למסקנות ... או שזו שוב פעם את שמתנסחת ברבים ? ועוד ציטוט : " לפי ההערכה סביב השולחן הגענו למסקנה שעד כה מספר ההצבעות ל"האח הגדול" היה לכל היותר 20,000, וכנראה פחות. " על מה מבוססת ההערכה הזו בקרב אנשים שלא צופים בתוכנית ולא בקיאים ברייטינג ? הריי זה סביר מאוד בעיניי שאנשים שלא צופים בתוכנית יחשבו שהרוב לא צופה בה ולא משתתף בה . וזאת כי הם מנותקים מההוויה של התוכנית . חחחחחחח פשוט בדיחה התגובה הזו שלך קמבילי . המשיכי כך שיעשעת אותי .

אורישקי

New member
../images/Emo46.gif

שי רוצה להעמיד להדחה את קרן והבובלינים(למה לכל הרוחות והשדים ההפקה לא נוזפת בו)

שוב אשר פולט שטויות כהרגלו

הרב הצדיק הגאון ניסה להסביר לדיירי הבית מדוע ראש השנה נמשך 2 ימים בזה שאם ראש השנה נופל בשבת, יהיה עוד יום שבו אפשר יהיה לתקוע בשופר. אני לא רוצה להאריך בהסברים על שחגים לא נופלים "סתם ככה" על ימים, ויש ימים בשבוע שחגים יכולים לחול בהם, ויש שלא, מכאן ועד עוד עשרות אלפי שנים קדימה, ככה שבהחלט אפשר היה לסדר שראש השנה לא יפול בשבת, אם זאת היתה בעיה. ההסבר הוא כמובן ההסבר שוונסה שאין לה שום קשר ליהדות נתנה, ושפרה חיזקה אותה. חבל שאשר מדבר על דברים שאין לו מושג בהם, וכך גורם לחילול השם חמור. להלן ההסבר על מדוע יש יומיים ראש השנה: 6 - שני ימים של ראש השנה על פי התורה ראש השנה הוא יום אחד בלבד, שנאמר (ויקרא כג, כג): "וידבר ה' אל משה לאמור. דבר אל בני ישראל לאמור, בחודש השביעי באחד לחודש יהיה לכם שבתון זכרון תרועה מקרא קודש". וכן נאמר בספר במדבר (כט, א): "ובחודש השביעי באחד לחודש מקרא קודש יהיה לכם כל מלאכת עבודה לא תעשו, יום תרועה יהיה לכם". אולם בפועל אנו מקיימים את מצוות ראש השנה במשך יומיים. וכדי להסביר את הטעם לכך, יש לבאר תחילה את יסודות הלוח העברי, וכיצד נקבע ראש החודש, ועל פי זה נוכל להבין מדוע בחוץ לארץ עורכים את כל החגים במשך יומיים, כשהיום השני נקרא יום טוב שני של גלויות, וכן מדוע גם בארץ ישראל ראש השנה נמשך יומיים. ומלכתחילה אני מתנצל על כך שאצטרך להאריך מעט, אבל בכל זאת כדי להקשיב כי הדברים יסודיים וחשובים. כידוע על פי התורה החודש העברי נקבע על פי מראה הלבנה, שכל שלושים יום לערך, הלבנה מסיימת מחזור. בתחילת החודש הלבנה נראית לעינינו קטנה מאוד, כקו דק, ובאמצע החודש הלבנה נראית במילואה ושוב חוזרת ומתקטנת, עד שבסוף החודש היא נעלמת מעינינו לחלוטין למשך כעשרים וארבע שעות, ולאחר מכן היא חוזרת וניראת, ואז מתחיל החודש החדש וזהו מה שנקרא בפינו 'מולד הלבנה'. ועל פי התורה צריכים לבוא שני עדים לפני בית הדין הגדול, ולהעיד בפניו שראו את הלבנה החדשה, ורק על פי זה בית הדין היה מקדש את החודש החדש. ולעדים היה תפקיד נכבד ביותר, משום שמחזור הלבנה אורך מעט יותר מעשרים ותשעה וחצי ימים, נמצא שלפעמים החודש חסר בן עשרים ותשעה ימים ולפעמים מלא בן שלושים יום. והכל היה תלוי בעדות העדים, שאם היו רואים את המולד עוד ביום השלושים, והיו מספיקים לבוא לפני בית הדין באותו יום ולהעיד, היה בית הדין מספיק לקדש את החודש החדש ביום השלושים, ומיד היו מקריבים את קורבנות ראש חודש, ואותו היום היה הופך ליום ראשון של החודש החדש. ואם לא באו עדים באותו יום, ממילא החודש היה מתקדש למחרת. לסיכום ראש החודש יכול להקבע או לאחר עשרים ותשעה ימים מהחודש הישן או לאחר שלושים. ולקביעת החודש ישנה, כמובן, חשיבות עצומה, שהרי כל החגים שלנו תלויים בתאריך החודשי, חג הפסח בט"ו בניסן, יום כיפור בי' תשרי, סוכות בט"ו תשרי. ולכן מותר היה לעדים אפילו לחלל שבת כדי ללכת לירושלים ולהעיד בפני בית הדין הגדול על המולד. ומאחר שבאותם ימים לא היו אמצעי תקשורת, מיד לאחר קידוש החודש היו יוצאים שליחים לכל רחבי הארץ כדי להודיע מתי נקבע ראש חודש, ועל פי זה היו יודעים את תאריכי החגים. אבל לחוץ לארץ לא יכלו השליחים להגיע לפני מועד החגים, ולכן קבעו חכמים שכדי לצאת מן הספק יקיימו בחוץ לארץ את כל החגים במשך יומיים. ובארץ ישראל היו מקיימים את החגים במשך יום אחד, כפי שנאמר בתורה, חוץ מבראש השנה, משום שראש השנה חל בראש חודש עצמו, כך שמחוץ לירושלים שום אדם בארץ ישראל לא יכל לדעת מתי בית הדין שבירושלים יקדש את החודש. ולכן גם בארץ ישראל נקבע שיקיימו את ראש השנה במשך יומיים. ואף שלאחר חורבן הארץ הננו קובעים את החודשים על פי החשבון ולא על פי העדים, בכל זאת תקנה הראשונה נשארה בתוקפה, ובחוץ לארץ מקיימים את כל החגים במשך יומים, ובארץ ישראל רק ראש השנה מתקיים במשך יומיים.

ועוד משהו

ראש ישיבת "האח הגדול" מצווה על האברכים והאברכיות של ישיבת "האח הגדול" לא לישון לפני השעה 12:37 . כי לא הוא ביקש , אלא האח הגדול באמת ביקש. לא ידעתי שבנוסף לאח הגדול גם אשר התחיל לנפק משימות לדיירי הבית. ועוד משהו: מאיפה ולמה לעזאזל יש להם שעון? אין אבא בובליל ידע בדיוק שהשעה היא 11:40? אולי שיביאו להם גם טלוויזיה עם יס מקס ונסגור עניין?

למעלה