עידכונים מהוילה - יום 29, ה- 29.9

הסיכום שלי

1 . כל אסטרטגיות ההדחה כלפיי שי נחלו תבוסה . אולי זה יגרום לחלק להבין שאין ממש טעם לקרוא להדחתו של מתמודד מסויים . ההצבעה היא בעד מתמודדים ולא נגד . 2 . חשוב לציין כי יתכן שדווקא השירשורים שפורסמו כנגד שי בשפה שלא היתה מביישת את אחרון המתלהמים בימי הביניים עזרו לשי להישאר בתוכנית . איך ? זה מאוד פשוט , דעות שמוצגות בדרך של אלימות מילולית מהולה בטיפשות מעוררות אנטיגוניזם . אז הרוב הוא בד"כ דיי שקט ולא מגיב לכל הודעה מטומטמת ומשתלחת . הרוב פשוט נותן את התרומה הקטנה כקונטרא וממתין . 3 . כל מי שמרמז על קונספירציות בתוכנית בשל ההדחה הזו של ג'ני . איבד למעשה את הלגיטימיות להמשיך ולצפות בתוכנית . ההיגיון הולך ככה : אם ההדחות מוטות על פי רצון ההפקה ( על פי טענת אלה שחושבים כך ) . אז מה הטעם להמשיך ולצפות או להשתתף ולשלוח אס אמ אסים ? אם הכל מפוברק לפי דעתכם , אז דעתכם ( בביטויה בפורום או באס אמ אסים ) כנראה לא חשובה . ולפי איך שזה נראה אתם רוצים שדעתכם תהיה חשובה . 4 . בהקשר לסעיף 3 כנראה שיש כאן מספר אנשים שלא יודעים או לא למדו " להפסיד בכבוד " . 5 . יש אנשים שלא ממש שופטים את המתמודדים על פי המצב או הסיטואציה . אלא יותר מתאימים את הסיטואציה והתגובה של המתמודדים למה שהם חשבו עליהם מלכתחילה . וזה נקרא דיעה קדומה . בקיצור אנשים שופטים את המתמודדים לא לפי מה שקורה אלא על פי הדיעה הקדומה שיש להם עליהם . 6 . חבל שג'ני עפה ( לפי דעתי ) אבל יש כמה דברים שיאמרו לזכותה . הדבר הראשון הוא שהיא לא עפה כי מישהו שנא אותה ( לא בבית וגם לא "בחוץ" ) . אלא כי היא לא " השתלבה " באוירת הבית הצבועה והתככנית . דבר נוסף הוא שג'ני לא שינתה את עורה בהתאם לציפיות ממנה ובהחלט שמרה על רמה וקלאסה מסויימת . בסופו של דבר נראה כי ג'ני היא היחידה עד כה שיצאה בכבוד מהוילה מבלי שדבק בה רבב ויכולה להסתכל על הפרקים הקודמים מבלי להתבייש בעצמה או במעשיה ( וזה הישג לא מבוטל ) . ולפי דעתי האישית היא גם לא דמות משעממת . היא פשוט יוצאת דופן בצורה שלא בלטה או עברה מסך ולא גירתה את הדמיון של אלה שמחפשים אחר הסיאוב . נכנסה נקיה ויצאה נקיה וזה משהו שמאוד קשה לומר אפילו על הכותבים בפורום הזה ( שלא לדבר על שאר הפורומים בנושא ) . 7 . ההפקה צדקה כאשר העניקה לנעמה פרידה מכובדת יחסית . ההפקה מבינה כנראה שהאנשים שהפכו למתמודדים באח הגדול הסכימו להרבה דברים כמו חשיפה וכו' . אבל מהרגע שהם הודחו/ פרשו מהמשחק אין טעם לערוך להם משפט שדה . הם אנשים ככל האנשים ויש לאפשר להם לחיות בכבוד ולחזור לחייהם עם כמה שפחות נזקים . ואני באמת מתקשה להבין את אלה שדורשים את דמם של המעומדים גם לאחר שפרשו או הודחו מהמשחק . בחייאת אנשים תשימו גבולות בין משחק לבין מציאות . היא או כל מתמודד אחר לא עושה לכם דווקא בהתנהגות שלו . לא רוצים להיות חברים שלו ? אף אחד לא מכריח . אבל בשורה התחתונה אף אחד מהמתמודדים לא עשה משהו אסור עד כדי כך שצריך לדון אותו לדיראון עולם . 8 . אנשים שחושבים במושגים של מגזרים בכל הנוגע להדחות ( המגזר הרוסי יצביע לג'ני ) יכול לחשוב באותה המידה שמגזר הנשים הברונטיות יצביעו בעד שפרה וכי המגזר הטריפוליטאי יצביע בעד הבובלינים והמגזר הערבי יצביע לרנין ( ומה עם המוסלמים ? הרי רנין נוצריה . אתם חושבים שבין כל הערבים בכל הדתות שוררת אהבה ? ומה עם אלה שחושבים שזה לא יאה שאישה תתמודד ? או שאישה תלך חשופה ? ) . בקיצור החשיבה המגזרית דיי מטופשת בעיניי . מה גם שמדובר בהתמודדות אישית . אמנם ההפקה בחרה להציג את המועמדים כמייצגי מגזרים ( מסיבות פופוליסטיות גריידא ) . אבל אתם לא חייבים למהר לאכול את זה . ויש לי רק שאלה אחת לאלה שעדיין חושבים שההצבעה נקבעת על פי מגזרים ( בצורה עיוורת כפי שטענתם שהרוסים יצביעו לרוסיה ) . אם זה באמת כך אז ההתמודדות הוכרעה הרבה לפני שהחלה . כי ברור שהמגזר היותר גדול בציבור ושהכי מאוחד סביב מתמודד אחד יגרום לו לנצח בתוכנית ( אלא אם אתם גם לא שותפים לתאוריית הקונספירציה שמופיעה בסעיף 3 ) . הגישה הזו של " הצבעה על פי מגזרים " היא גם גישה מתנשאת . היא יוצאת מתוך נקודת המוצא שמגזרים מסויימים מצביעים כמו עדר וללא שיקול דעת אמיתי . וזה כמובן שונה מאיתנו ( אלה שבד"כ כותבים על הצבעת המגזרים ) שחפים מכל גזענות ומודדים כל מתמודד על פי יכולותיו ( עאלק ) . 9 . שי נשאר לעוד שבוע ( הייתי חייב לחזור לנקודה הזו כי זו נקודה חשובה ועקרונית ) . אני לא מחבב אותו במיוחד , לא יותר או פחות משאר המתמודדים . אני חושב שהוא עושה את כל מה שהוא חושב שהוא צריך לעשות על מנת ליזכות במיליון ( לגיטימי או לא זאת כבר שאלה נפרדת ) . אבל עצם הישארותו של שי מוכיחה מספר עובדות לחלק מקוראי וכותבי הפורום הזה . מעניין אם המסר הזה יעבור ... 10 . נורא חסרות לי ההודעות בנוסח " עשינו את זה " . אני מניח שאני אתרגל לחיות גם בלעדיהן . או שמא מישהו יכתוב גם " נכשלנו " ? על כך נאמר "להצלחה אבות רבים , הכישלון הוא יתום ." אז הכישלון הוא אולי יתום אבל נולד לו צאצא וקוראים לו קונספירציה .
שנה טובה לכולם ולכל המגזרים .

תסתכלי קצת בתגובות להדחה .

יש שם תגובות של אנשים שעד לפני ההדחה האחרונה התהדרו בכך שהצליחו להעיף את ערן . ואחר כך קראו להדחתו של שי ( תוך כדי התלהמות כמובן ) . תוך בניית אסטרטגיות ודיבור בססמאות של " בואו נעשה את זה " ו " זה הצליח לנו פעמיים רצוף " . ואותם האנשים עצמם טוענים כיום שההדחה היא קונספירציה להשארתו של המתמודד שי . אני תהיתי האם מישהו יכתוב " נכשלנו " ? והאם הטענה באשר לקונספריציה היא הצאצא של הכישלון ? בקיצור מה שאני נסיתי לומר הוא : תנצחו בכבוד ותפסידו בכבוד .

יNOT

New member
../images/Emo13.gif לפחות עברית יפה

בקשר לסעיף 4 אם זה מתייחס אליי (אני פשוט מרגיש שאני זה ש"מתמיד" בפורום ללא צורך ), אני רק רוצה לומר שההפסד היה ברור עוד לפני הפוסט הראשון, אבל אם חיים עם כישלון אין ממש תקווה לעתיד. לקבל הפסד זה קל...לומר "לא עוד"...זה קשה. אהבתי את הסעיף 10 שלך, קצת איבדת את הקשר ל"כישלון" , ובמקום בחרת להיטפל למה הכישלון הוליד (ואיך כזה "נס" קרה ). העובדה שהכישלון יתום לא אומר שהוא לא נוצר, זה רק אומר שאין מי עוד שייקח אחריות על הכישלון. סה"כ משעשע לקרוא את הפוסטים שלך, אדם שטוען לאובייקטיביות שמרשה לו לבקר את שאר הפורום בצורה בוטה (מנומסת אך בוטה ), אבל מביע את דעותיו לגבי משתתפי התוכנית...איפשהוא בדרך איבדת את האובייקטיביות...זה בלתי נמנע...אבל עדיין משעשע.

אין אדם אובייקטיבי .

יש רק דיעות המוצגות בדרך אובייקטיבית .
ואל תמהר להרים את הכפפה של סעיף 4 לבד . לא רק אתה כתבת על קונספירציה . וכמעט כל מה שאני כותב לא מכוון לכבר דמות ספציפית . למעט אולי מקרים ספציפיים ואז אין ספק באשר למי זה מכוון ( בעיקר על ידי האדם הספציפי שזה נכתב עבורו ) . אז אם יש לך ספק באשר לשאלה האם זה נכתב ספציפית אליך דע לך שזה כנראה לא נכתב עליך . במקרה של קונספירציה אני פשוט לא מבין את הטעם לצפות ולעקוב אחר תוכנית שאתה לא מאמין ביסודות שלה . זה קצת כמו לקיים את הדת ויחד עם זאת לא להאמין שאלוהים קיים . לגבי סעיף 10 התייחסתי לכישלון כי היו אנשים שלקחו סוג של קרדיט על ה-"הצלחה" של ההדחות הקודמות . אז תהיתי האם ימהרו לקחת גם קרדיט על כשלונות של הדחות שלא מוצאים חן בעינהם . ומדובר פה בעיקר על כל ה-"אסטרטגים" שהמליצו למי צריך להצביע על מנת להעיף את שי . אני בהחלט מביע את דעתי על משתתפי התוכנית . אבל לא מכפיש אף אחד מהם בדרך . ואני בהחלט מבקר את הפורום ( לא את כולו אגב ) כי לעיתים זה פשוט גובל בביזיון הדברים החשוכים שנכתבים כאן . אני מאמין בחופש הביטוי ואני מאמין שחופש הביטוי חייב להיות הדדי . אז אני מפרסם מספר דעות קונטרא לפי הדברים שאני מאמין בהם ונותן לציבור הרחב להחליט . ואגב , אני שמח שאני גם משעשע ... זה מוסיף נופך לא צפוי למה שאני כותב

אני כנראה עייף ...

הרבה שגיאות כתיב כתוצאה מעייפות ... פרשתי לישון . שיהיה לכולם שנה טובה וחיובית !

IDAN30

New member
אחי, בפעם הבאה תצרף תקציר מנהלים ../images/Emo3.gif

אבל קראתי הכול
לגבי סעיף 3 - אני מאמין שההפקה בסוף קובעת מי יודח ולא הציבור, בין אם באופן ישיר (התעלמות מתוצאות אמת) ובין אם באופן עקיף (ניווט הציבור על ידי עריכה מגמתית). זה לא תאוריית קונספירציה, זה הבנה של איך עושים טלוויזיה, ואנחנו צריכים לחיות עם זה. שליחת מסרונים כן חשובה כי היא יכולה להשפיע על ההפקה, משום שההפקה לא תלך ראש בראש נגד הציבור. לגבי סעיף 7 - עריכה לא צריכה להיות בעד או נגד, היא צריכה להיות מאוזנת. לגבי סעיף 8 - אני חושש שאתה קצת נאיבי, ידידי. יש חשיבה מגזרית, יש הצבעה מגזרית, וצריך להתמודד עם התופעות האלו. הכחשתן לא תעזור. ודע לך שלא כל מי שמצביע על התופעה גם שותף בה.

bibaso

New member
אני מסכים מאד עם הרבה ממה שכתבת

אבל מתוצאות ההצבעה אין ללמוד כלום על אסטרטגיות הדחה. בסך הכל מי אמר שההצבעות בתוכנית היו ברובם הצבעות "נגד" ? כמה השפעה יש לחברי הפורום על הסך הכל הכללי של ההצבעות הכלליות ?? ואם יש להם השפעה - אז היו בפורום גם שירשורים נגד ג'ני - אז אולי בכל זאת השיטה כן עובדת ??

היו ויש שירשורים

כנגד כל מועמד כמעט למעט לאון . אז באותה הדמגוגיה אני יכול לטעון שעד כה מספר השירשורים שהוכתרו בהצלחה נמוך לעין שיעור ממספר השירשורים שכשלו .
ואתה בתכלס יודע בדיוק למה אני התכוונתי . כי את הרעש הגדול ביותר בפורום עשו אנשים שקראו להדחתו של שי . ושוב אני מעלה את השאלה/ספק . האם יכול להיות שיש כאן מספר אנשים שנכנסים בכינויים שונים על מנת לחזק את הדיעות של עצמם ? לפי דעתי איפה שיש אפשרות לעשות כן ימצא האדם שיעשה כן . ועל כן יש לקחת גם את " תחושת הפורום " בפרופרציה .

bibaso

New member
אתה מתכוון בעיקר לעניין של הקרדיט

שנלקח, אך עדיין לא הוחזר
אני מתייחס לעניין הקרדיט ההוא כ"ציונות" של מאמן לקבוצה לפני משחק חשוב. אל תתפס לעניין המאמן, זה יכול להיות גם הקפטיין או אפילו סתם שחקן.

לקיחת הקרדיט הוא

סימפטום דיי שולי בכל ההתנהלות הכוללות . מצידי שיקחו גם קרדיט על הפצצת הכור הגרעיני בעירק . הדרך בה נעשו הדברים , המילים שכתבו , המעשים שעשו על מנת להסית את הפורום כנגד מתמודד . זאת הבעיה העיקרית בעיניי . מי יש פה לומר ? הם הזדעזעו מהמעשים של שי בוילה ועשו בדיוק , אבל בדיוק ! את אותם הדברים כאן בפורום אם לא יותר חמורים . מה שלא מכובד בוילה גם לא יהיה מכובד בפורום . גם המתמודדים עצמם הם בני אדם . וקיימת חובה ( לא זכות ) לשמור על כבודם . מי שמעוניין שיכבדו אותו ואת דעותיו צריך קודם כל לכבד את הזולת . ( והטענה הזו ממש לא מופנית אליך . אתה דווקא דוגמא טובה לאדם שיודע לכבד את הזולת גם כאשר דעותיו שונות משלך . לפחות בכל הנוגע לחילופי הדברים בנינו ונדמה לי שלא רק .) אבל מי שלא יודע לכבד אדם אחר , שלא יצפה שיכבדו אותו . ואני מכיר כבר את הטענות הדמגוגיות של כל מיני אנשים כאן אז אענה להם מראש . הציגו את ערן כהומופב וכגזען . אבל בשורה התחתונה הוא כיבד גם את לאון וגם את רנין . הוא אולי לא דוגמא ומופת בשאר ההתנהלויות שלו אבל זה עדיין לא מתיר לאף אחד מיכאן לנהוג או לדון בו בלי מינימום של כבוד אנושי . ואם אתם מתכוונים להסביר את ההתנהגות שלכם בכך שיש כאלה שנוהגים בוילה באותה הצורה , אז הריי שאתם שמים את עצמכם באותה העמדה והמקום שלהם . אז תגידו לפחות שאתם בדיוק אותו הדבר כמו מושא התיעוב שלכם . ואתם חארות אותו הדבר כמוהם . ואז גם תפסיקו להצטדק ולהזדעזע כלכך ממעשה כזה או אחר ולעשות מהומות כאילו שאתם מאוד שונים מהם ואנשים ערכיים להבדיל מהם .

יNOT

New member
../images/Emo45.gif

אני כבר הסברתי את המניע להצגה המזוייפת הזו בעבר, אבל אני לא אחזור על זה שוב כי זה סוג הפוסטים שלא אוהבים בפורום.

יNOT

New member
תאמין לי שאני לא יודע למה זה קורה...

בהתחלה זה היה בגלל שהייתי אומר (מילה שאני לא יכול להגיד עוד ) אח"כ זה היה בגלל שאמרתי שיכול להיות שיש אנשים בפורום שלא בדיוק "צופים" כמוך וכמוני (שוב אני לא יכול להסביר יותר מדיי גם על זה ) עכשיו זה ממשיך בזה שאני מעיר על מה שאחרים מעירים, על המעשים או חוסר המעשים של ההפקה. רק דברי מעריצים או "בוא נדיח את זה/או את זו" לא מכעיסים את באי הפורום. לצערי יש לי דיעה משלי. יש דרך לשנות את זה!?

דורון

New member
לכל הערים בשעות אלה, עוד כמה דקות ג'ני הולכת

להתארח בתוכנית בוקר של קשת. יחד עם עידן קפון

למעלה