עידכונים מהוילה - יום 36, ה- 6.10

ShukyD

New member
מסכים איתך במאה אחוז

בתור חילוני גמור אני יכול להשתגע כשאני רואה פה דברים שאנשים כותבים אחד כותב שהוא לא מאמין ב"צ'יפופו" שיושב במרומים אחת כותבת שכל הכבוד לשיפרה שהיא מחממת אחת כותבת שכל סיפורי התנ"ך הן אגדות <וזכותה לחשוב ככה, אבל אני לא זוכר בעל פה את שאר הדוגמאות
> העניין הוא שנכון שלא צריך שתהיה כפיה דתית, אבל גם לא כפיה חילונית כנגד צריך למצוא את האיזון באמצע.. אני חושב שאשר עושה מעל ומעבר כדי להתחשב בחילונים ובצורת חיים שלהם. הוא לא מעיר להם כמעט על שום דבר ומשתלב איתם יפה מאוד אבל מילה אחת הוא יגיד על דת? כל הפלצני "חירות וחופש" יקפצו פה כאילו הכריחו אותם לטבול במקווה יש פה לפחות בנאדם אחד כמו שיפרה, שכל כך שונא את הדת בגלל שהכריחו אותו לגדול לתוכה וזו לא הייתה בחירה אישית שלו שזה בכלל לא משנה לו על מה מדברים ובאיזה הקשר, תמיד זה יהיה שלילי ותמיד מעליב אבל הוא אף פעם לא ישכח להזכיר ש"אני, בתור חרדי לשעבר" תראה לי בנאדם אחד שחזר בתשובה וכועס על ההורים שלו שלא גידלו אותו להיות דתי... השנאה שלכם מעוורת אתכם, אתם כל כך מתחסדים כשזה נוגע לרנין וללאון, אבל דווקא אצל אשר כשאין סיבה אמיתית, אתם שונאים בכל הכוח כועסים, זועמים, מתלהמים.. בלי סיבה בעצם. בגלל שנאת חינם נחרב בית המקדש. וכן, אני יודע שזה אגדות בשבילכם, אבל גם הבנאדם הכי אתאיסט שביום כיפור אוכל חזיר בחלב אימו, יודע בלי לחשוב בכלל שמשנאה לא יוצא שום דבר טוב. תפתחו את העיניים, גם אלה שמצדיקים את שיפרה בכל מחיר וגם אלה שמצדיקים את אשר בכל מחיר. אם בוחרים לראות בנאדם 24 שעות אי אפשר לצפות לראות רק את הטוב שבו אי אפשר לצפות שהוא יתנהג כמו שהוא מתנהג עם אנשים אחרים בד"כ.. זה תופס ליום יומיים ואז יורדות כל המסיכות ואת זה הייתם צריכים לקחת בחשבון ולהתכונן לזה. אני לא יודע מה איתכם, אני בבית לא מצליח למצוא באמת כעס או שנאה לא כפייה דתית, לא גזנעות, לא הומופוביה. שום דרמה, שום מתחים רציניים. שיפרה נגד אשר כי היא ילדה מתמרדת אשר נגד שיפרה כי היא כואבת לו בעיניים שי עושה חלטורות עם כולם וכל השאר פשוט חיים. זו המטרה של המשחק, זה מה שקורה, זה מה יש לא טוב לכם? תראו מפרץ האהבה. חפרתי

Martha

New member
רק אל תשתגע.

בתור חילונית גמורה, למצוא את האיזון זה נכון אבל אשר כופה את הדת כי הוא פשוט לא יכול אחרת. אין איזון בכל מה שקשור לדת. זה שחור ולבן ולכן גם אם ינסה, הוא לא יצליח. אני לא שונאת אף אחד אבל הייתי מדיחה את שי הרבה לפני שיפרה למשל. מפרץ האהבה? מישהו בכלל צופה בזה?

ShukyD

New member
תכלס לא להשתגע

אבל אנשים פה באים ביציאות לא מהעולם אני לא חושב שהוא כופה את הדת הוא מתחשב בהם יפה מאוד אבל הם לוקחים את זה כמובן מאליו כי הם רגילים כולם לחיות ככה אבל כשהוא מעז לבקש משהו <באמת, איך הוא לא מתבייש?> כולם יוצאים עליו גם שם, גם פה מה נסגר? כאילו.. אנשים מפחדים מהדת יותר מהמוות אל תדאגו חבר'ה, גם אם תדעו דבר או שניים על הדת וגם אם תכבדו אותה, היא לא תבלע אתכם לתוכה..

Martha

New member
לא הבנתי איך בדיוק הוא מתחשב

שהוא לא מבקש מונסה להכנס לבריכה עם בגדים ולא עם בגד ים? אני ממש לא יוצאת עליו ואני יודעת על הדת די הרבה ומאוד מכבדת אותה אך חוזרת ואומרת שאשר לא יכול למצוא שום איזון. הוא יכול לבקש מהם לא לבשל בשבת והם יכולים לא להסכים אם זה לא נוח להם. אי אפשר לראות רק את הצד של אשר. נסה לראות גם את הצד של שיפרה. משום מה, אתה מתקשה וחבל..

ShukyD

New member
אני לגמרי לא מתקשה

כי עובדה שהם עושים מה בראש שלהם בשבת והוא לא מבקש ממנה לשמור לא יפריע לו אם היא תפעיל מיקרו או תנור או אפילו גז בשבת פשוט בכלי משלה ומה זה מבקש לא מבקש, הוא נותן להם לחיות כמו שהם חיים, זה שהרוב חיים ככה לא אומר שהם צריכים לתת לו לחיות כמו שהוא חי.. כי מה כואב לה לקחת כלי אחר ולבשל בו אוכל? כואב לה? זה פוגע בה? כי באשר זה פוגע אם היא לא עושה את זה.. סתם? לעודד את העצלנות? בשביל שניה להוציא צלחת ליצור את הדרמה הזאת? גם את עושה רושם של אחת מאלה שלא מסוגלים להבין את העניין הקטן שזה שבשבילך השיגרה היא כזאת לא אומר שהיא גם כזאת בשביל אשר וזה שאת לא רואה את המאמץ שהוא עושה כדי לפרגן להם ולהתחשב, לא אומר שהמאמץ לא קיים.

אתה טועה..

כשאשר מבקש משהו מיד הם עושים את זה כדי שהוא לא ייפגע , כשעינב ביקשה לא לגעת בעוגה שאמא שלה הביאה אף אחד לא נגע , אבל אשר לא ביקש כלום בקשר לאוכל שאמא שלו הביאה ,וזה מה שעיצבן את שיפרה ,אם אשר היה מבקש ממנה היא לא היתה נוגעת, הוא העדיף לשמור את זה לעצמו ,וידע שעינב גם בקטע הדת וידע שזה יעצבן אותה,אז גם הוא חימם אותה על שיפרה וכך נרקמה השיתוף פעולה להדיח את שיפרה. ודבר נוסף ,נגיד שבקטע של האוכל לחג של אמא שלו אני עוד מבין את הכעס שלו ,כי שיפרה הרסה את כל האוכל , אבל אם הוא יודע שהרוב בבית חילוניים מה זה מפריע לו שאנשים מכינים אוכל בשבת ? למה הוא לא מתחשב בהם ?? הוא לא חייב לאכול את האוכל הזה ,יש מספיק אוכל אחר בבית. אם אני רגיל כבר שנים אצלי בבית להכין כל שבת בבוקר חביתה אז אסור לי בגלל 2 אנשים ששומרים ? לא רוצים לראות שמכינים אוכל בשבת ? שייכנסו לחדר שינה וישארו שם עד שיסיימו להכין. מבחינתי ,מה שאשר עשה זה דומה למה ששי עושה , שי צועק וכולם מפחדים ממנו , עכשיו אשר מאיים שמי שיכין אוכל בשבת או מתי שיפריע לו הוא ידיח אותו ואפילו מודה שיעשה שוב בריתות כדי להדיח את אותו אדם וככה הוא מפחיד אנשים מלהתעסק איתו. ואויי חפירה !!!!!!!!!!!!!!!!!

ShukyD

New member
לא ראיתי את הקטע שהפריעה לו שהיא בישלה

לפי מה שהבנתי כל העניין הוא על האוכל של אמא שלו והסיר או משהו כזה..

זו היתה הפעם הראשונה..

בשבת (שעתיים לפני צאת השבת) ,שיפרה וצבר הכינו אוכל , בגלל זה גם צבר עלה להדחה על ידי שניהם ,עיצבן את אשר ועינב שהם הכינו אוכל בשבת .

ShukyD

New member
אבל אתה מבין

אני לא אכנס עכשיו לקטנות כי יש צדק בזה, זכותם להכין אוכל בשבת וכו' אבל תחשוב שאשר עכשיו כל פעם שירצה לאכול יצטרך להסתבך עם איזה סירים כשרים ואיזה מחבתות לא.. זה לא נעים ואם זה כולה שעתיים לפני צאת השבת, עוד יותר, אפשר לחכות לא יקרה כלום לפי הישבן של שיפרה היא לא גוועת ברעב

זה העיקרון לא הזמן

אם בא להם להכין אוכל בשבת הם יכולים אפילו דקה לפני צאת שבת , אם אשר רואה שאנשים לא שומרים כשרות זכותו לקחת 2 סירים או כמה שהוא צריך לשים אותם בצד שרק הוא ישתמש בהם , כמו שביום הראשון בבית אשר ועינב לקחו 2 צלחות וסכו"ם ושמו בצד רק בשבילם כדי שלא יהיה ספק אותו דבר היה עושה גם עם שאר הכלים. אגב ממה שזכור לי הם לא השתמשו בסירים או משהו כזה , סתם הכינו בצק לאפייה בתנור ,(בגלל זה אשר אמר: "מה עשו ?פתחו פה קונדטוריה?") לדעתי פשוט הפריע לו שהוא לא יוכל לאכול מהאוכל הזה ,ואני מבין אותו זה באמת מתסכל ,אבל מה לעשות זו זכותם המלאה ואם הוא היה מאד רוצה הוא יכל לבקש מהם אני בטוח שהם היו מחכים עד צאת השבת. יש להם מזל שרנין לא יודעת לבשל כי כנראה שזה היה נפתח לפני זה ולא אחרי חודש וקצת.

ShukyD

New member
אבל זה לא עיקרון זה פרנציפ

כי לא באמת יכאב להם לחכות עם זה במיוחד אם זה מצריך כלים ולפני שניה אמרו שהקפיצו ירקות עם עוף עכשיו הכינו בצק לא הבנתי ואולי עדיף שהיה נפתח בהתחלה עד עכשיו כבר היו עוברים את זה

אתה מתבלבל בין 2 מקרים...

מקרה אחד זה העוף עם הירקות שאמא של אשר הביאה לחג מקרה שני בשבת שצבר הכין עוגות. מקרה החג אמרתי לך שאני עוד קצת מבין את הכעס של אשר, אבל מקרה השבת ממש לא , אולי שכחת שאין להם שעונים אז הם לא ממש יודעים מתי במדויק יוצאת שבת , אולי הם חשבו שיש יותר משעתיים ? העקרון הוא שמותר להם בכל זמן שהם רוצים להכין אוכל ,גם בשבת , אשר ועינב לא חייבים לאכול ממנו. כמו שיפרה גם עינב ואשר לא נראים שהם לא אוכלים מספיק שם.

ShukyD

New member
כן אבל עינב ואשר לא מתלוננים או פוגעים באחרים

כי הם "רוצים לאכול - ועכשיו!" אז זה סתם היה נסיון להחזיר באותו מטבע

עובדה שכן...

בשבת כשאשר ועינב ראו שצבר ושיפרה מכינים אוכל בשבת (שזה מתי שבא להם ומותר להם) ,הם דיברו על זה בניהם ואז הם סיכמו בניהם להדיח את שיפרה וצבר (את סוף הקטע הראו בטלוויזיה=ש"צ). אפילו אשר אמר שזה לא היה הקטע העסיסי שהוא אמר והיו קטעים יותר עסיסיים שהוא דבר רעה על שיפרה וצבר שאותם לא הראו.

thewish

New member
שוקי, כל מילה שלך נכונה! :)

אבל האמת? אשר שבאמת מחפש את שיפרה בקטנות, לצערי, ומראים את זה. אבל אתה צודק בכל דבריך האחרים *thumbs up*

עינב פלטה שאמרו לה בחדר האח הגדול

"אם את עוזבת היום את יוצאת כזאת קטנה" XD

ליטליקSD

New member
../images/Emo45.gif exactly

היא מאיימת כדי לקבל תשומת לב או משהו? רוצה לעזוב? לכי לחדר האח הגדול, תבקשי מזוודה ולכי. ומשהו לא קשור- עצבן אותי נורא לרות איך שהיא ואשר צוחקים בדרך לחדר האח הגדול כדי לקבל את העונש. ממש הזכירו לי שני ערסים בני 15.

matankzr

New member
והיא אמרה שהיא אמרה להם שהם טועים...

והיא תיצא הכי טוב והיא תיצא ענקית. והיא צודקת ב100 אחוז.

למעלה