אסטרטגיית-משחק של קהל - יש דבר כזה? יש.
הייתי מאד רוצה לדעת אם מישהו חושב כמוני. אשמח לקרוא דעות אחרות והארות. **** אני חושבת שגם לקהל צריכה להיות איזו יכולת לסכל מהלכים, ואסטרטגיה משל עצמו "כנגד כל הסיכויים" . טעות גדולה בעיניי: להצביע למועמדים לא אהודים רק כדי שמישהו אחר יודח. זה בעצם אומר: 1.לממן את ההפקה ואת חברות הסלולר 2.להוביל מועמד לא אהוד עליכם לגמר 3.להשאיר במשחק מועמדים שבאופן מובהק הם מתנגדי הפייבוריט שלכם. 4. לחשוב שלמועמדים אחרים חסרות הצבעות ובכך לחזק אותם בסקרים זה בכלל לא חשוב מאיזה "מחנה" כל אחד מאיתנו, הרי גם שפרה וגם עינב ניצלו מהדחה בזכות זה שתמיד היה מישהו פחות אהוד שעלה איתן לגריל. המידע היחידי והחשוב לצופים הוא: מי מעלה להדחה את מי. וההחלטה שלנו למי להצביע חייבת להיות פועל-יוצא של ההצבעות של הדיירים. לדוגמא: המועדף הוא יוסי? וונסה מצביעה להדיח אותו מאחורי גבו? וונסה לא תקבל קול מהתומכים שלו. המועדף היא שפרה? איתי מצביע נגדה? איתי לא יקבל קול מהתומכים שלה. כי איתי מחליש אותה. וכן הלאה....וכן הלאה. אנחנו הרי כבר מכירים את המשתתפים, אנחנו כבר מכירים את ההתערבות של הההפקה בכל כלי-התקשורת ובמשחק עצמו (גם בפורום יש שתולה שמפזרת מידע אמין מטעם הההפקה רק כדי לוודא שתהיה סקרנות לצפות והרייטינג יעלה) אין לכם מושג כמה הההפקה "משחקת" משחק מלוכלך עם הקהל ועם הרגשות של המשתתפים במשחק ועם המשפחות שלהם. כמה חילוקי הדעות בינינו לבין עצמנו משרתים את ההפקה. אני זוכרת מצויין שבסיבוב ההדחה כשניתנה לקהל זכות ההדחה"הבלעדית" וטרם נודעו התוצאות - אשר כבר קיבל בית כנסת מול כל המדינה בשידור חי (פעולת הסחה)רבע שעה לפני שבכלל ידע אם הוא נשאר במשחק או לא. תשימו לב - ארז טל מעביר תמיד מסרים סמויים לַקולות הצַפים. זה ידוע שהקולות הצַפים הם המכריעים בסופו של דבר גם בכל מערכת בחירות פוליטית. כשרצו להדיח את ג'ני הוא אמר: "השבוע יש לכם אפשרות להדיח את מי שאתם פחות רוצים לראות ...למשל....את המשעממים..." האם שמתם לב שתוצאות המשימה של שי להעיר חמישה אנשים לזריחה לא הובאה לידיעת הדיירים עד היום? והנורא מכל : סיפרו לנו עליה בשני פרקים ולא אמרו לנו שהיא נכשלה. פתאום מצאנו את עצמנו צופים במסיבת ברביקיו. ההפקה משתמשת בדיירים וזורקת, זה ברור. גם את שי בסוף זרקו כי את שי כבר התחילו לא לסבול בהפקה. (מנועה מלפרט). ניחא שהיא משתמשת במשתתפים, הם התנדבו לתת את עצמם, אבל למה להשתמש בנו בצורה כל כך בוטה? להפקה יש תקציב ענק ולמרות הכל יש תקלות סאונד ותקלות צפיה בדיוק ברגעים הכי קריטיים שבו הקהל ח י י ב לדעת מה מתרחש במשחק. בפרומואים הראשונים של התוכנית נאמר בפירוש שעפ"י כללי המשחק רק שני מועמדים יועמדו בכל שבוע להדחה, ופתאום זה הפך לחמישה רק כדי לסחוט הצבעות. בשבוע שנעמה עלתה להדחה ע"י 9 דיירים, ערן קיבל 6 קולות קרן ושפרה 5 כלומר: היו צריכים לעמוד רק ארבעה (שניים בגלל שוויון) להדחה . משום מה ההפקה שלפה גם את עינב שקיבלה בסה"כ רק 3 קולות (!) באותו שבוע, והעמידה גם אותה להדחה . ההפקה העבירה את עינב שוב את הסבל הזה של עליה להדחה, טרטרה את אמא שלה שוב לאולפן רק לצרכי תאוות רייטינג וכסף. וכל זה רק כי עינב הכניסה להם הרבה קולות. . בעיניי זה ניצול ריגשי. (וכל זה מבלי להזכיר את העונש הבזוי שעינב ואשר קיבלו על תיאום הדחות ועל הצ'ופר ששפרה וצבר קיבלו שהסירו אותם מאותה הדחה) גם שפרה צבר וונסה איתי...כולם מנוצלים שם. כולם. חוץ מרנין כמובן. הם נכנסים לפסיכולוג עם התמוטטות עצבים והוא מסבן אותם שהכל בסדר, אבל את המחיר שהם ישלמו כשהם יצאו, רק הם ישלמו. אפילו הכתבה ב"ידיעות אחרונות" שניסתה להוכיח שההפקה מגמתית ומתערבת, אפילו היא - היתה כתבה מגמתית וחסכנית שממנה העלימו חלק מהסעיפים הלא כשרים במשחק. והכתבה בחדשות ביום שישי בערב שהבליטה את בובליל כמשפחה של גזענים, היתה שוב ניצול של משפחה תמימה שחשבה שתקבל פרסום בחדשות...... בפועל - זה היה תרגיל הסחה מהכתבה ב"ידיעות אחרונות". אורנה בנאי חברה קרובה מאד של ארז טל..... מאד ברור שהיא התגייסה להפריך את ה"שמועה" שההפקה בעד הבובלילים. המסקנה שלי: אם יש לי פייבוריט, אני מצביעה רק לפייבוריט שלי , לא אממן את ההפקה של קופרמן ולא אתן קול למי שלא תומך במועדף שלי רק כדי להדיח מישהו שבכל מקרה יעלה גם בשבוע הבא – לא אחליש את המועמד שלי ע"י כך שאשאיר במשחק מישהו שמרמה אותו או מתנגד לו . האינטרס של המועמד שלי הוא האינטרס שלי ! ומי שטוב לו - טוב לי ולכיס שלי. יום נעים............... (-: