עידכונים מהוילה - ערב ראש השנה - יום 29

פיקו בו

New member
דקה..

דקה אז מה אתה אומר בזה? כבר איבדתי מה הדעה שלך ומה שלי? אני לא חושבת שהיא סותרת אחד את השני? אשמח להסבר.. וגם אתה כאילו דתלש? לא הבנתי כלום?

metrosexual

New member
אני חרד''ל

למרות שבנפש אף פעם לא הייתי דתי/חרדי את אמרת שהחברים הדתל''שים שלך בהתחלה אנטי ואז נרגעים...ואמרתי החרד''לים לא נרגעים והם נשארים ובכלל הדתי שחוזר בשאלה נשאר מסורתי ושומר פה ושם דברים חרדי שחוזר בשאלה הופך להיות לפחות חילוני גמור (ולעתים די קרובות אף אטאיסט כמוני)

פיקו בו

New member
אה..אני לא מכירה חרדים שחזרו בשאלה..

למרות שנגיד עכשיו יש לי מליון שאלות לשאול אותך אבל לא נכנס לך לפרטיות.. אממ יכול להיות שיש הבדל.. אני יודעת שלחזור בשאלה בגיל שאתה עוד בבית ספר זה בלתי אפשרי כמעט.. הכי מפחיד בעולם! ללמוד באולפנית ולחיות בבית בישוב דתי ולהחליט שזה לא מתאים לך זה מפחיד..בגלל זה אני לא ממהרת להכניס אותי להגדורת מהפחד מחברי הילדות. מתי חזרת בשאלה?

metrosexual

New member
בגיל 16:)

טוב יש לי 2 אחים שחזרו לפניי אז גרתי אצלם שנתיים לפני הצבא חוץ מאחות אחת ארבעתנו חזרנו בשאלה...(ההורים שלי חזרו בתשובה אגב)

פיקו בו

New member
איזה אומץ

לחזור בשאלה בגיל 16! אני בת 17 וחצי.. ואני מתה מפחד לעשות את הצעד הזה להיכנס להגדרה..גם אולי ככולם מאז שאני זוכרת אמרו שאחזור בשאלה ואני רוצה להוכיח משו.. (אז אני חייה בשקר..) גם בכל מקרה אני עוזבת את הבית עוד שנה..לתל אביב לעשות שירות לאומי והמטרה השניה להתחיל את החיים ממקום יותר נקי ואמיתי.. ההורים שלך חזרו בתשובה אחרי שנולדתם או לפני? ואתם בקשר איתם?

metrosexual

New member
אם בא לך בואי למסנג'ר

סורי פשוט לא רוצה לספר את כל חיי בפרהסיה:)

cookies10

New member
גם לרנין לא חסר

איך ההפקה נותנת לרנין לשיר בערבית בערב ראש השנה אני מתפלאה, מדוע מראים לנו בחג שלנו את רנין שרה בערבית עד עכשיו חודש שלם היא לא שרה בערבית, ולא דיברה ערבית מה קרה לה.... פתאום דוקא בראש השנה היא החליטה פתאום לפצוח את פיה בערבית. ההפקה לא מתביישת בראש השנה לצלם לנו את רנין שרה לנו בערבית במקום להראות את השולחן הערוך של חג ואת ראש השנה... חג שלנו אז מראים לנו את רנין, איזה צלם ואיזה הפקה, ככה מזלזלת בראש השנה שלנו שיהייה לכוולם חג שמח שתתגשמנה כל שאיפות ליבכם...

איזה שטויות אז מה אם היא שרה בערבית, קצת הגזמ

קצת הגזמת, מה קרה לכם, מה חשבתם שהחברה מהוילה צריכים להיות שפוטים שלכם וללכת לפי החליל שלכם? תקטלו בדברים הגיונים פה ושם, אבל בגלל שהיא שרה בערבית בראש השנה נשמע נורא? ממש הגזמה. היא בחורה שמכבדת את ימי שישי, ואת כולם, כל הכבוד לה.

cookies10

New member
לא מדובר עליה ספציפית שתשיר בערבית

אבל למה ההפקה היתה צריכה לצלם ולהשמיע לנו שיר שלה בערבית ודוקא בראש השנה בעוד שכל החברה הלכו לבית הכנסת להתפלל ובבית של האח הגדול שומעים את רנין שרה בערבית פה מדובר על ההפקה.. למה בראש השנה הם צריכים להשמיע שיר בערבית. הם היו יכולים לצנזר... תודה על ההבנה שלך...

Princess Galush

New member
ואם זה היה אנגלית?

גאד עוד מעט תסתמו את הפה לכל מי שידבר דברים שלא תרצו לשמוע.. אף אחד לא היה בבית, היא הייתה לבד. במי זה פוגע בדיוק? חח עלק לצנזר רק כי זה ערבית. XD מדינה חופשית לא? חופש הביטוי, משהו כזה..

אין מילים ... פשוט אין מילים .

שילוב כזה של בורות , טיפשות וצרות אופקים לא רואים בכל יום . אבל תהיתי האם וכאשר יהיו חגים נוצריים אז אסור יהיה לאשר לשיר או להתפלל בעברית על מנת לכבד את הנוצרים ואת רנין ? כי עד כמה שידוע לי כל המתמודדים הם תושבי הארץ בעלי זכויות שוות ( לפחות בתאוריה ) . ובארץ מתקיים גם חוק כזה שנקרא חופש הפולחן ( גם בנוגע לשיפרה וגם בנוגע לאשר ואפילו לרנין ) . אז אם מפריע לך שרנין שרה בערבית בראש השנה ? תחליפי ערוץ ! כי זה בטוח לא הפאק של ההפקה אלא הפאק של מי שחינך אותך ! ואגב מה דעתך על כך שבחלק מהתפילות והקידושים מברכים בשפה הארמית ולא בעברית ? חוצפה לא ? ורק על מנת לעצבן אותך עוד קצת
אני עכשיו מקשיב לאום כולתום שרה את אינתה עומרי . זה עדיין נחשב ראש השנה לא ? וככה סתם ליידע כללי , שיר יפה מאוד . אני ממליץ לך להקשיב לו פעם . ודעי לך שרוב המוסיקולוגים משווים את היצירה הזו לסימפוניות הגדולות של המלחינים המערביים כמו בטהובן ומוצארט . נ.ב מסתבר שעוד הצלחתי למצוא כמה מילים על מנת להגיב על האמירה האומללה הזו .

כי לא היה את מי לצלם - הם היו בבית הכנסת

ואומנם יכלו להתמקד ביוסי ושפרה אבל את יודעת צריך לגוון קצת.

שיתגשמו כל משאלותינו?

אז השאיפה הראשונה שלי היא שיפסיקו להיות אנשים גזענים ובורים כמוך בעולם. במקום לחשוב שזו ממש סוג של הקרבה בשבילה לשבת ולחגוג חג של יהודים אתה אומר למה היא שרה בערבית. שומעים מהתגובה שלך שאתה שונא אותה אך ורק כי היא ערבייה.

למעלה