גם אם הם לא מצנזרים והיו מראים עירום, עדיין לשים תמונות עירום בפורום היה אסור עד שהוגדר אחרת ע"י מנהלי הפורום. אם הם היו מראים עירום בזמן אמת זה לא אומר שלצופה מותר לצלם ולהפיץ תמונות כאלו, בכל זאת אנשים אמיתיים ומן הראוי לכבדם.
באמת שאנשים כבר יורים לכל הכיווינים בלי להסתמך על היסטוריית הפוסטים של הכותב הדיעות שהוא מביע... תשאל את מנהל הפורום, רק תיזהר שלא ישים אותך "בארגז חול" כמו שלי עשו, כשדיברתי על שתולים בפורום
עד כה נראה כי המשתתף הכי חלש בתוכנית היא ההפקה . לא ברור בדיוק למה ההפקה נוהגת כפי שהיא נוהגת . אולי זה ביטוי לאובר ביטחון עצמי ( הצופים יאכלו את מה שנאכיל אותם בכל מקרה ) . או שמא דווקא ביטוי של לחץ ( הרייטינג לא מספק ולכן צריך להמציא את הנוסחא מחדש עבור הקהל הישראלי ) . ואולי זה תלוי בנקודת ההשקפה שלנו . החלטתי לפרט את הטיעונים בעד ונגד ההפקה כפי שאני רואה אותם . נתחיל הפעם דווקא עם התחום הפופולארי של הנגד : מספר שיקולים שההפקה לא חשבה עליהם עד הסוף לפי דעתי : 1 . תיזמון : אם ההפקה רצתה שיתקיים ייצוג לכל המגזרים ובכלל זה הדתיים ( וגם לא רצו להעליב את המגזר הזה ) . היה עליהם לשקול שוב האם להתחיל את העונה בעת החגים . מה היה קורה אם היו ממתינים עוד חודש ? אני לא בקיא בכל חגי ומועדי ישראל אבל נדמה לי שחנוכה לא מצריך את אותם התנאים שדורש יום כיפור או ראש השנה ( לפחות מבחינת הקונצנזוס ). 2 . ליהוק : במידה והתיזמון היה דחוף או מאולץ בשל נסיבות או תנאים שלא בשליטת ההפקה היו צריכים לשקול את נושא השיתוף של מייצג המגזר הדתי בעת הזו . 3 . עמידה בהצהרות מול יישום : אם מדברים על ניתוק מהעולם החיצון כעל המוטיב המרכזי של התוכנית . יש לעשות הכל על מנת לעמוד בכלל הזה . הטריק של להכניס מתמודד מבחוץ פוגם בכך . וכמו כן כל נושא הקמת בית הכנסת והבאת המניין לתוך הבית מבחוץ . מה שמצחיק הוא שהם התעקשו על כך שהמתמודדים לא יענדו שעונים . 4 . המשימות : טענתי כבר בעבר שהמשימות דלות מחשבה . הן אמנם משעשעות לפרקים בעיקר כאשר עורכים את הכל לדו"ח בן 5 עד 10 דקות בתוכנית המרכזית בערוץ 2 . אבל היה אפשר לחשוב על משימות יותר מאתגרות ומרתקות . 5 . התערבות המנחים ואיבוד האובייקטיביות : קרה לא פעם שהמנחים ניסו להשפיע על ההצבעה ( ההצבעה הראשונה בנוגע למועמד יוסי היתה הכי בוטה . כמו כן התגובות של אסי עזר כאשר ערן היה עדיין מתמודד מן המניין ) . חבר'ה התפקיד שלכם הוא לא לעצב דעת קהל אלא להנחות . רוצים לעצב דעת קהל ? כנסו לפורום ונסו להשפיע משם . 6 . אי אכיפה של החוקים הכתובים : נו מה יש כבר להוסיף על מה שנאמר בעניין ? משום מה נראה לי שכשהם יחליטו סוף סוף לאכוף את החוקים זה יהיה בזמן הלא נכון על האדם הלא נכון ( נניח יקנסו אותם בגלל משהו תמים שלאון אומר לאשר והם יפרשו זאת כאסטרטגיה ) . 7 . השאיפה של האח הגדול בגירסא הישראלית לגייר את הפורמט ולהתאים אותו לישראל מזכיר לי את הנסיון של מקדונלדס לגייר את המותג . וכך קרה שיכלת לאכול בפסח במהלך מספר שנים ( נדמה לי שכבר ירדו מזה ) בסניפים שלא שומרים כשרות צ'יז בורגר בלחמניות כשרות לפסח ( לא היו לחמניות רגילות במקדונלדס בתקופת הפסח ). ועכשיו נעבור לנקודות האור של ההפקה : 1 . ( ניתן לשייך את זה לשלילי ולחיוב תלוי בהשקפה . אני בחרתי לציין את זה כמשהו חיובי ) התגברות על כשלים ובעיות : בהתחלה היו בעיות רבות בסאונד של התוכנית . ומתוך היכרות אני יודע עד כמה זה קשה לייצר שידור איכותי עם כלכך הרבה משתתפים ולפרק זמן כלכך ארוך . מן הסתם שתקלות יתרחשו וכו' אבל בבסך הכל לפי דעתי הם משתדלים ומצליחים לייצר שידור סביר . 2 . ליהוק : אני יודע שיש המון טענות כלפיי הליהוק של המעומדים . אני חושב שבבסך הכל בתמונה הכללית הליהוק הוא די נכון . אי אפשר שכל המתמודדים יהיו דומיננטיים או שכולם יהיו תככנים . צריך תמהיל נכון על מנת ליצור את הכימיה הנכונה בוילה . בכל מקרה במבחן המציאות ומבחן הפורום נראה שכל אחד מהמתמודדים משך אותנו אליו מספיק על מנת ליצור בו דיון ולעיתים קרובות דיון עירני מאוד . בנוסף אני חושב שהיה בבית האח הגדול דמות אחת לפחות שכל אחד שצופה בתוכנית יכל להזדהות איתה ( גם אם לפירקי זמן קצרים וגם כאלה שמזדהים איתם לפרקי זמן ארוכים ) . 3 . בסך הכל אם יורדים לרגע מהאולימפוס והדיונים על טוהר הריאליטי . אז התוכנית הזו מספקת עד כה את מה שהיא אמורה לספק בהתחשב בפרק הזמן שעבר מאז הפרק הראשון . אם מנסים לשניה לשפוט את התוכנית כתוכנית ריאליטי מקומית ולא כ"האח הגדול " הפורמט הידוע מהולנד . אז התוכנית מעניינת ולעיתים אף מרתקת . למעשה זה קצת מזכיר לי את ההופעה של דיפ פרפל שהיתה לא ממזמן בארץ ... הנגנים לא היו אותם הנגנים של ההרכב המקורי ורק הסולן ( שלצערי נמצא כרגע מעט אחריי הפיק ) היה מההרכב המקורי . ובכל זאת , זאת היתה הופעה של הדיפ פרפל . אם מתייחסים כך לאח הגדול אז הדברים מסתדרים מעט יותר לחיוב .