פורומים חדשים בתפוז אנשים

היויו

New member
מצטער על ההערה, אם היא פגעה במישהו.לא

זו היתה הכוונה.<פרט לזה שמישהו הזכיר חזירים לפני
> בכל אופן, אני מאוד מאמין שאין דבר כזה ישות עליונה כלשהי, או חיים שאחרי המוות, לכן נאי מאמין שאין גן עדן ובטח שלא לבעלי חיים. חוץ מזה,אם תסתכלו על זה מבחינה אוולוציונית, הרי שבאמת נועדנו לאכול בשר. אם את מאמינה לזה שאנחנו קרובים ב99.9% לפרימטים, דוגמא טובה היא שגם שימפזים אוכלי בשר (למרות שלרמת הקניבליזם שלהם אני לא מתכוון להגיע). הם גם המין היחידי שעד כמה שידוע (פרט לאדם), מקיים יחסי מין שלא לשם רבייה אלא לשם הנאה ופריקת לחצים. גם אם תסתכלו על מבנה הלסת שלנו - הניבים,השיניים הקדמיות שמתאימות לחיתוך ולא לתלישה של עשב, מראה שהיינו בנויים להיות אומניבורים (ולא רק קרניבורים, שזה טורפים בלבד.בעיה של יושבי הפורום ההוא שהם לא יודעים את המונחים נכון...) ועכשיו, משסיימנו את ההרצאה ב"תולדות האדם והבשר"
נחזור לחיים הטובים ולאחד הדברים שאני תמיד אומר.. "חיה ותן לחיות" -זה אחד המוטואים שלי בחיים.תעשה מה שאתה רוצה ב-ד' אמותיך ותן לי לעשות את מה שאני רוצה בשלי.

The Cat Woman

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

מצד אחד- כן, חופש הדיבור, הביטוי... אבל מצד שני- להגיד "מה הבעיה שלכם לאכול חזיר" בלי לזכור ש*במקרה* אנחנו יהודים וזה אסור לפי הדת, זה קצת פוגע באנשים כאן שמאמינים... בי אמנם לא, אבל אולי יש כמה שכן וכדאי לכבד את זה.

tbents

New member
*משתחווה*

כבוד הרב, הפגנת ידע
ולעניינינו, נממ...בשר

היויו

New member
"מממ.... המממ...בוווווווווררר....גגגגגררר.."

בבבייייייייייירררררר.... או במילים אחרות - 'סתמו, אתם לא יודעים מה טוב בשבילכם. הגוף שלנו נולד לעכל בשר והשיניים שלנו בנויות ולתוך ולכתוש בשר, אנחנו טורפים מלידה ומי שלא מודה בזה עושה עוול עם הגוף שלו (שלא לדבר על זה שעובדתית - קשה לנו להשלים באופן טבעי את מה שהגוף שלנו מחסיר מאי אכילת בשר).

tbents

New member
אבל למי כפת? ../images/Emo3.gif

ואם הוא לא היה בנוי, לא היינו אוכלים? טעים, זהו.

בולשיט.

אני רוצה לראות אותך רץ עכשיו ביער ותופס תרנגולת. לא לא, בלי רובים, בלי מלכודות, חיות לא משתמשות בדברים כאלו, יש להן רק ציפורניים ושיניים. אני בספק אם תצליח לתפוס אחת
אבל נגיד שתצליח,אני רוצה לראות אותך מצליח לאכול אותה. לא לא, לא מבושלת, בעלי חיים לא מבשלים את הארוחה שלהם מלפני שהם אוכלים. נגיד שהצלחת איכשהו לאכול את זה, למרות שלא תצליח כי השיניים שלך לא מספיק חזקות, יהיו לך כאלה כאבי בטן ושילשולים מהבשר הלא מבושל, שלא לדבר על האפשרויות השונות של טפילים שקיימים בבשר שלא בושל/לא בושל כמו שצריך, ובאמת שאתה לא רוצה לקבל אף אחד מהם. עכשיו תגיד שזה בא לנו באופן טבעי לאכול חיות כמו שחיות אוכלות בטבע חיות אחרות :] עובדתית קשה לנו להשלים? אני יותר מ7 שנים צימחונית, בלי שום בעיה רפואית, עשיתי בדיקות דם לא מזמן, לא חסר לי כלום, להפך, יש לי B12 מעל הממוצע, וזה בדיוק מה שאומרים שחסר לצימחונים. גם לא הייתי חולה בשום דבר יותר מ24 שעות כבר כמה שנים טובות. (לא, אני לא מהאנשים באנונימוס שמטיפים לאחרים להיות צימחונים, אני דוגלת בlive and let live אבל אני שונאת שאומרים דברים לא מבוססים).

The Cat Woman

New member
תקשיבי...

שמעת פעם על ניוון אבולוציוני? אנו מזה אלפי שנים רגילים לצוד באמצעים שיקלו על חיינו, לכן השיניים והציפורניים שלנו התנוונו וכבר לא משמשים לציד. יש הרבה דברים בטבע שהם ממש לא כפי שהם אמורים להיות... וזה בדיוק בגלל האבולוציה. גם אצל חיות, תתפלאי. לא נועדנו לצוד? אין תשובה חד משמעית לזה. אולי כן ואולי לא. ואם לסבתא היו גלגלים... בקיצור, שורה תחתונה- גם אני כמוך- מאמינה ב"חיה ותן לחיות". שכל אחד יעשה מה שבראש שלו. אני אישית הייתי צמחונית ופשוט חדלתי כי הגוף שלי היה כ"כ אנמי ורזה שזה היה פשוט עוול לא להתחיל לאכול בשר. אז יש אנשים שיכולים ללא בשר ויש אנשים שפשוט- לא! כמו כן, הרשי לי לזכיר לך או לחדש לך שברזל מן החי הוא לא ברזל המגיע מן הצומח.

הממ, מידע בסיסי, ובאמת בסיסי כי מעולם לא למדת

י את זה, באנתרופולוגיה, יודעים שהאדם היה צייד-מלקט, כלומר יכל לחיות גם על בשר וגם על פירות וירקות. ואני אתקן אותך, יש ברזל בברוקלי, בתרד, באצות, בשעועית, ובעוד כל מיני סוגים שונים של ירקות. כן, הברזל בבשר יותר קל לספיגה, אבל זה לא אומר שאין ברזל בצומח. אלו שני סוגים שונים של ברזל, hemen וnon hemen או משהו כזה. מדברים על זה הרבה בפורום תזונה צימחונית. ויש תזונה צימחונית בריאה, ויש תזונה קרניברית לא בריאה. זה לא שכל מי שצימחוני נמצא במצב רע וכל מי שאוכל בשר נמצא במצב טוב, זה ממש תלוי בעד כמה הוא אוכל ג'אנק פוד ובעד כמה הוא מקפיד. צימחונים בדרך כלל יותר מקפידים ואז הם נמצאים במצב יותר טוב. ההבדל הוא שאצל הצימחונים כאשר הם לא מקפידים ואוכלים רק ג'אנק ההידרדרות היא מהירה יותר. ואגב, ההמלצה הנוכחית של משרד הבריאות היא לאכול בשר (אדום) רק פעם בחודש אל לא פחות. בשר זה *לא* בריא. יש מספיק רופאים וגישות בריאותיות שאומרות להימנע ממנו.

lacrimosa girl

New member
זה כבר עניין של איזו גישה את מאמצת.

בשורה התחתונה- אין כזה דבר בריא/לא בריא. זה תלוי בבנאדם, עד כמה הוא בוחר שדרך החיים הספציפית שלו תהיה בריאה. [אחלה ניסוח מה? ><
]

The Cat Woman

New member
רגע... אני אמרתי שאין ברזל בצומח? ../images/Emo12.gif לא!

אני אמרתי שזה לא אותו סוג ברזל, כמו שאמרת- הברזל מן החי קל יותר לספיגה ולאנשים כמוני- שאין להם את היכולת כמעט לספוג ברזל (חוסר B12 גורם לזה) זה נורא קריטי. לי- הרופאה המליצה בחום להתחיל לאכול בשר אדום, לא הייתי אוכלת ב-כ-ל-ל. כמו כן היא המליצה גם על עדשים ירוקות וכל מני כאלה.

אה אוקיי, לא הבנתי אותך נכון.

בכל מקרה, הגישה שלי אומרת שכל עוד לא חייבים להרוג בשביל הישרדות אז לא להרוג. אם זה בשביל הישרדות אז ברור שצריך. כאשר הבריאות של מוצבת בסכנה אז זה הרבה יותר חשוב מלהיות צימחוני או לא להיות צימחוני.

Sensorium

New member
מסכימה עם רוב הדברים שכתבת

רק שאין כזה דבר "בשביל השרדות" ברזל מהחי נספג טוב יותר רק בגלל שהחיה כבר טרחה "לעבד" אותו בשבילנו, נו אז מה? גם אנחנו יכולים ! זה דורש יותר מאמץ, השקעה באוכל עם המצב כיום.. הרבה יותר פשוט קל ונוח ללכת לסופר ולקנות גופה.

The Cat Woman

New member
מה?!

ברזל מהחי נספג יותר טוב כי החיה כבר טרחה "לעבד" אותו בשבילנו? אשמח לראות הסבר לזה ממקור מדעי מוכח, עד אז- זה נשמע לי ממש מצוץ מהאצבע.

למעלה