פורומים חדשים בתפוז אנשים

היויו

New member
"גישה בריאותית" זה דבר שנוי במחלוקת תמיד

על כל מחקר שיוצא שאומר שקפה ושוקולד מאוד בריאים לנו, יוצאים עשהר שאומרים שלא. כנ"ל לגבי כל דבר בחיים.יש גישות ומחקרים שאומרים ככה, ויש גם אחרות.

Blade Of Fire

New member
שמע זה פשוט נוהג לפי חוק מיושן...

כל דבר, שנצרך במידה גבוהה מידי, מזיק לנו: יותר מידי תפו"א יכולים לגרום לסרטן יותר מידי שוקולד יכוןלים לגרום לכל בעיות הסוכר למיניהם יותר מידי קפה יכול לגרום לך ללחץ דם גבוה ועצבנות יתרה יותר מידי בשר יכול לגרום לך להשמנה מטורפת, כולסטרול ושאר בעיות ידועות....

../images/Emo45.gif

ובקשר לטענה של ענבר, אם כבר מדברים על אבולוציה - קופים. לא מי-יודע-מה ציידים, נכון? הם מסוגלים לאכול בשר ועושים את זה לפעמים, אבל רוב התזונה שלהם היא צמחית. (אני בעצמי לא צמחונית וזה יוצא קצת צבוע, אבל בבית כמו שלי זה מאוד בעייתי להיות צמחוני
)

היויו

New member
יש לך כמה שגיאות שנובעות מחוסר ידע, כנראה...

קודם כל - חיות כן משתמשות במלכודות.והרבה.ואסתפק בלאמר "עכבישים",למרות שיש הרבה דוגמאות נוספות. לגבי הבישול? את צודקת, אנחנו לא חייבים לבשל את הבשר, למרות שבעלי חיים ארסיים מזריקים לעיתים ארס שמפרק רקמות (נחשים, עכבישים) וזה חלק ממטרת הבישול. כאבי בטן? התוספתן, זה שלחלקנו כבר אין
היה אחד האיברים היותר חשובים בתקודו של האדם כטורף.מטרתו היחידה היתה לשחרר אנזים מיוחד שעזר לפרק בשר לא מבושל וקשה. תולועים ושטויות אחרות? בימים ההם (ואני מדבר על עד לפני 200 שנה בערך) בעלי חיים בטבע לא "סחבו" איתם שום דבר כמעט שיכל לסכן בני אדם. "הפרה המשוגעת","שפעת העופות" וכו' הם זנים של וירוסים שצצו רק אחרי התיעוש המרובה של תחילת המאה ה-20. ולגבי השיניים שלי?? אל תדאגי, השיניים שלי חותכות בשר יופי
. להרבה צמחונים יש חוסר לא רק בB12, אלא גם בברזל ואומגה 3 (כי צמחונים לא אמורים לאכול גם דגים, למרות שחלקם טוענים שזה בסדר,כאילו,הם לא חיות??).

או לא חשבתי על עכבישים../images/Emo122.gif

ואני לא מדברת על הפרה המשוגעת ושפעת העופות אלא יותר לכיוון של תולעי וו, תולעי סרט, עלוקות דם וכו'. כולן מועברות דרך בשר לא מבושל. (כן, אני קוראת ספרים הזויים בזמני החופשי, אל תשאל). לא ידעתי את זה עם התופסתן. באמת תהיתי למה הוא שם
בקשר לברזל תראה את התגובה שלי לענבר, לגבי אומגה 3 יש וויכוחים, טוענים שיש את זה גם באצות, אבל כרגע זה עדיין לא כל כך סגור. צימחונים שאוכלים דגים זה צימחונים מטעמי בריאות ולא מטעמי מוסר, בתכלס זאת אחת מצורות האכילה היותר בריאות, אבל זה דיי מפגר. נ.ב. לגבי השיניים, אתה מדבר מניסיון?

היויו

New member
א - לגבי השיניים שלי.. כן ,די.אל תשאלו,שלא

תצרכו לדעת. לגבי עכבישים - כמו שאמרתי, הם לא היחידים שטומנים מלכודות. אפילו הדינוזאורים השתמשו במלכודות, רק שהן היו יותר בגדר "מארב" ממלכודות פיזיות. בקשר לתוספתן - אצלי הוא כבר לא שם
. ולגבי התולעים... מעט,אבל ממש מעט אורגניזמים חיים (וזה כולל תולעים בד"כ) מגיעות דרך הקיבה .מיצי העיכול שבקיבה מסוגלים לעכל דברים מאוד מאוד רציניים, וזה כולל בערך כל אורגניזם חי.אם בקרה לא אכלת כלום ושתית משהו עם תולעים בו, אז אולי כן,כי מיצי הקיבה שתמיד שם מדוללים זמנית ולא אכלת כלום שיגרור שחרור של עוד מיצי קיבה.

מה שאמרתי בקשר לתולעים זה אמיתי :]

קראתי ספר שדיברו בו על זה המון (פיפס/ סקוט וטרפלד). הייתה שם גם הפנייה לספרים מדעיים שעוסקים בזה...

היויו

New member
תקראי את הספרים המדעיים קודם

הרבה ספרי מדע בדיוני/פנטזיה מתבססים על ספרים מדעיים, אבל מעוותים או נוטשים חלק מהעובדות כדי שיותר יתאימו לסיפורים שלהם. גם יש דיונוני ענק ותולעי ענק וכרישי ענק באוקיינוסים, אבל מדי פעם שוכחים לספר שאלו חיים בעומקים של כמה קילומטרים ולא רואים כלום (כאילו דאאא?? אין שם אור, בשביל מה הם צריכים חושי ראיה פעילים?? למקרה שסקוטית עם ציצים ענקיים תעבור בסביבה? נוב'מת). בקיצור - תבררי טוב את העובדות.כיום אול יתכאב לינו קצ תהבטן כי התוספתן האו באמת איבר יותר מנוון (או לא קיים) ולכן לא עושה את עבודתו נאמנה, אבל ת'כלס... את באמת חושבת שבריא לאכול היום את כל הירקות והפירות עם כל חומרי ההדברה ששופכים עליהן? או לשתות את המים בארץ,עם כל זבל והכימיקלים שמגיעים לכנרת ולמי התהום שלנו? או אולי לשתות חלב עם כל הסיליקון שיש בו וכל האנטיביוטיקה שדחופים לפרות? אנחנו חיים בעולם לא בריא, ולצערי צריכים גם לשחות עם הזרם

אני לא כזאת קלולס :]

ראיתי שחלק מהדברים שהיו כתובים שם נשמעו מוזרים מידי, אז הלכתי ובדקתי, הדברים האלו באמת קיימים. אולי הוא הגזים קצת בתיאור שלהם (ולא נכנסתי לתיאורים פה אז זה לא רלוונטי), אבל ברמת העובדות, כן זה אמיתי. גם היה פרק בהאוס על זה לפי מה ששמעתי מחברות שלי. אבל שוב, לא רלוונטי. רק דגים מתים שוחים עם הזרם
כמו שאמרתי כבר קודם, אני לא צימחונית בגלל הבריאות, אני צימחונית בגלל שאני לא מוצאת את זה נכון מצפונית, לא באתי להטיף לך להיות צימחוני, רק לא הסכמתי עם הטענה שלך שכל אורח חיים צימחוני הוא לא בריא, וזה באמת לא נכון.

היויו

New member
לא אמרתי שכל אורח חיים צמחוני אינו בריא

יש לי בני דודים שהם צמחונים מלידה.סבא שלהם היה רופא טבעוני (מאלו שלא אוכלים שום דבר שצריך לבשל ואוכלים דברים לא מבושלים) והם גדלו על "בלי בשר",ולא היו להם בעיות רפואיות.העניין הוא שחלק לא קטן מאלו שצמחוניים מבחירה לא עושים את זה נכון ואוכלים לא בריא ולכן חסרים להם ברזל,B12 ואומגה3 בגוף. מי שעושים את זה בצורה מבוקרת, בשילוב בדיקות דם תקופתיות (דבר שכולם צריכים לעשות,ד"א) וייעוץ של דיאטן,יכולים לחיות אחלה חיים,פשוט בלי הטעם של הבשר

זה לא מה שעלה מההודעה הראשונה שלך...

"הגוף שלנו נולד לעכל בשר והשיניים שלנו בנויות ולתוך ולכתוש בשר, אנחנו טורפים מלידה ומי שלא מודה בזה עושה עוול עם הגוף שלו" אבל לא נורא :]

אח..גם גונבת לי מהחתימה

וגם צמחונית, נו באמת. תסלחו לי שנאי לא נכנס לויכוח הזה, יש לי כלכך הרבה מה להגיד, [וכן זה נגד הצמחונים] כי אתם מדברים המון שטויות. כאילו ברור שיש גם המון אמת אצלכם, אבל מעצבן אות ישאתם אשכרה מאמינים בחלק מהשטויות שלכם.

The Cat Woman

New member
../images/Emo45.gifמיצי קיבה כ"כ חזקים שהם גורמים לאולקוס

לכן לא מומלץ ללעוס הרבה מסטיקים ובנוסף לא לאכול- הלעיסה גורמת לייצור מיצי קיבה במטרה לפרק את מה שאנחנו לועסים, אך מאחר ואנו לא בולעים כלום- מיצי הקיבה מתפקדים כחומצה בקיבה ופשוט גורמים לפצע שמאוחר יותר יהיה דלקתי= אולקוס.

lacrimosa girl

New member
../images/Emo31.gif אז מה?

אנחנו יכולים להתעלות מעל הצרכים הטבעיים של הגוף שלנו. אני עושה את זה כבר שנים.

למעלה