פרופ' לונץ מתארחת היום בפורום

0ne Man

New member
ערב טוב פרופסור לונץ

ובשם כל הגולשים, בשם שותפי צלף ובשמי אני, אני מודה לך על שהסכמת להתארח אצלנו הערב בפורום! אני מאחל לכולנו דיון מוצלח ומעניין!
 

0ne Man

New member
שאלה לפרופסור לונץ

אני כבד שמיעה עם ירידה של 90 דציבל בשמיעה. האם ניתוח של שתל כדאי לי? אם אעשה את הניתוח, האם אשמע הרבה יותר טוב? והאם הניתוח מסוכן?
 
המשך התשובה

וכמובן הערכה שמיעתית מלאה, כולל הערכה של התועלת ממכשירי השמיעה. כאשר קובע הרופא כי "כדאי לעבור את ניתוח ההשתלה" הרופא בעצם מתכוון לומר כי "הסיכוי לתועלת משמעותית הינו גבוה לעין ארוך מהסיכוי לסיכונים" וכן כי הסיכוי לתועלת רבה יותר מכל אלטרנטיבה אחרת מאד גבוה.
 

yuval r

New member
שלום למיכל

ובכן אני לא בקיא בעניין השתל הקוכליארי אך בכל זאת אשאל אותך. יש לי ירידה של 75 דיצבלים באוזן ימינית ואוזן שמאלית חרשת. כשאני מרכיב מכשיר שמיעה אני מסוגל לשמוע ולדבר בטלפון. לאחרונה יש לי חששות של התחרשות בגיל מסוים.אפילו אני מכיר כבדי שמיעה שיש להם ירידה רצינית עוד בשנות ה30 לחייהם. אם חלילה אתחרש לגמרי והמכשיר לא יעזור הייתי שוקל לעשות שתל קוכליארי. שתי שאלות:מה הן הסיבות להתחרשות כבדי שמיעה ואף בגיל צעיר.? שנייה-עדיף לבצע שתל באוזן שניזוקה ממזמן או שניזוקה לאחרונה? תודה וערב טוב יובל
 
סיבות לחרשות - לקוי שמיעה

הסיבות רבות חלקן מולדות וחלקן נרכשות. לא ניתן לתת תשובה כללית לשאלה זו. כדאי לבתע השתלה סמוך ככל האפשר לזמן ההתחרשות. גם אין צורך להגיע לחרשות מליאה. מצד שני חבל להשתיל אוזן עם יותר מדי שרידי שמיעה. השיקולים איזו אוזן להשתיל צריכים להעשות בזהירות ואחריות.
 

צלף

New member
האם במקרה של חרשים אוראלים

שמדברים ושומעים במכשירי שמיעה ומסתדרים איתם ויש להם ירידה מ- 70 DB ומעלה, האם היית ממליצה להם על ניתוח שתל...
ואם כן מה השיפור הממוצע החזוי ? והאם הצטבר ניסיון בהשתלה בארץ בשטח הזה
 
70 דציבל

לא לפי הסף בלבד נקבעת האינדיקציה, בעזרת שתל קל מאד להשיג עקומת שמיעה יפה, וגם בתדירויות גבוהות, אולם לא תמיד רוצים להגיע לסף של 20 צדיבל, כי אז נכנסים גם רעשים שאין בהם צורך
 
אוזן ביונית.. (שתל)

לאחרונה החלו להשתיל אוזן ביונית ברחבי ארצות הברית המקנה שמיעה וצלילי שמיעה כמעט באופן מלא לחרשים וכבדי שמיעה לעומת השתל הנוכחי הנמנה עם הדור הישן של השתלים באופן יחסי.. מה ידוע לך על כך האם יש הבדלים משמעותים בין 2 סוגי השתלים ובאחוזי הצלחתם?
 
אוזן ביונית

בארץ מושלים כל סוגי השתלים המושתלים בארצות הברית. שתל הינו "אוזן ביונית". ישנן שתי חברות (לפחות) שבחלק מהפעילות שלהן נקראות באופן רישמי "BIONIC EAR"
 
נסיון בארץ

הניסיון בארץ רב ביותר. לגבי סוג כבדי השמיעה שיכולים להנות מהשתלה, בראש עומדים מבוגרים ששמעו ונחרשו, או ילדים שנולדו חרשים ומושתלים בגיל צעיר. לגבי אנשים שנולדו חרשים ושוקלים אופציה זו בגיל מבוגר, רק האורליים באים בחשבון - בחלק מאנשים אלו צפויה בהחלט תועלת משמעותית, אבל לא אצל כולם. לכן יש לבצע הערכה מאד מקיפה.
 
אכן, אולם טרם קיבלתי תשובה ..

תהיתי אם ידוע לך על -האוזן המשווקת ע"י התאגיד לביוניקה מתקדמת (ADVACET BIONICS CORPORATION) שמסוגלת לעבד מיליון צלילים בשניה ולהעבירם ישירות לעצב השמיעה, מה שמבטיח שמיעה כמעט אבסולוטית. לשם השוואה - השתלים הקונבנציונליים יכולים להעביר רק 20,000 צלילים בשניה עד כה הושתלו למעלה מ-100 אוזניים ביוניות לחרשים לחלוטין ולמחצה. המפתחים שבראשם עומד הנוירולוג – אודיולוג ד"ר דאגלס ביגלו, אמרו שהטכנולוגית החדשות לעיבוד דיבור שהותקנו באוזן הביונית יכולות להחזיר לחרשים ולסובלים מבעיות שמיעה שונות את יכולת השמיעה, ולשפר בכך דרמטית את איכות חייהם. שלא כמו בשתלים הקונבנציונליים המושתלים באוזן, לאוזן הביונית יש זיכרון פנימי בעיבוד צלילים ומערכת בקרה לשמירת תוכנות שמע ותרגום צלילי הקול המאפשרים את העברת הצלילים ישירות לאוזן ללא כל מקור חיצוני שנלווה למתקן כפי שהיה בעבר במכשירים הרגילים. מה דעתך על כך? (אין שתל מסוג זה מושתל בארץ, נכון?)
 

צלף

New member
מה ההבדל בין האוזן הביונית לשתל

הרגיל
והאם היית ממליצה על האוזן הביונית גם לחרשים אוראלים
 

צלף

New member
עקומת שמיעה מתחת ל- 70 DB

כלומר ירידה בשמיעה עמוקה עד חמורה אבל מצליח לשמוע ולקיים תקשורות אוראלית באמצעות שרידי שמיעה וקריאת שפתיים שוטפת...
 

0ne Man

New member
אני מזמין את כל הגולשים בפורום

לשאול שאלות את פרופסור לונץ. הפרופסור תשמח לענות לכם על כל שאלה בנושא השתל הקוכלארי! שיהיה לנו דיון מוצלח!
 
למעלה