יש הרבה חרשים, שמגדירים את עצמם "חרשים גאים", עם "זהות חירשית", שמתנגדים בתוקף לרעיון של השתלת שתל קוכלארי אפילו במצב של חירשות מוחלטת. מה דעתך על עמדתם, ומה היית מציעה להם לעשות?
אין דבר יותר חשוב מזהות. אם אדם חושש כי יאבד את זהותו אסור לו לעשות דבר שיגרום לכך. בילדותי קראתי ספר על פטר שאיבד את הצל שלו, ואז חשבתי כי הצל של פטר היוה את זהותו. מאז אני מחפשת צל, וחושבת שצל הוא יותר מצל. כלומר - זהות. זה נושא חשוב. מצד שני השתל אינו קסם ולצערינו אינו הופך חרש גמור לשומע שלם.
השמיעה שונה משמיעה רגילה. הילדים יכולים לרכוש שפה מליאה אם הושתלו בגיל צעיר ומשוקמים באופן אינטנסיבי. עדיין - יש דברים בהם הם תמיד יהיו שונים מאנשים שומעים. לגבי דור חדש של מכשירים - בדרך כלל ניתן לבצע השתלה חוזרת באותה אוזן. - בנתיים " הרווחנו" 20 שנה של שמיעה יותר טובה מכפי שהייתה עם מכשירי שמיעה
אחוזי הצלחה של מה? יכולת לפתח שפה בילדים? לשמור על מקום העבודה? לשמוע את הילדים שלך? לשמוע חדשות? לדבר בדיבורית? לשמיעה פנים רבות כידוע, אבקש למקד את השאלה.
רציתי לדעת :מהם האחוזים של הגילאים שעוברים את השתל? ומה קורה שאדם שאיבד את שמיעתו ונשארו לו מעט שרידי שמיעה, והוא הולך לעשות ניתוח כזה, האם הניתוח מעלה את רמת שמיעה?מוסיף שרידי שמיעה שנפגעו? האם אדם זה יכול לשפר או להגיע לרמת דיבור יותר ממה שהיה קודם?
גיל 18 ההשתלה משולמת במלואה על ידי הממשלה. השתל מאד מועיל לאדם ששמע ונחרש (מועיל במהירות וטוב). אנים ששמעו ונחרשו בדרך כלל מדברים היטב. אם כבר השתבש להם הדיבור קצת, עקב החרשות, צפוי שיפור גם בכך.
שתל מורכב מ2 חלקים חלק הפנימי שמבצעים הרופאים מומחים לזה כמו מיכל לונץ וחלק החיצוני שזה מעבד שאחראי על עיבוד מידע והעברה לחלק הפנימי ברור שעל מעבד חיצוני לא צריך לבוא במגע במים ולא חושב שמתחשמלים מזה אבל אל תקחי את זה ב100 אחוז
השאלה שלי.. למה את ו אנשי המכון שמבצעים את הניתוח לא מציגים אדם בעל נכות עם אנטנה? אנחנו רוצים לראות אדם אמיתי עם אנטנה.... מה שאני חושבת זה שאתם מנסים על אנשים שבכלל לאקיימים או על ילדים חסרי אונים ... זה ניסוי או שזה אמיתי????תנו לנו הוכחה ממשית, לא אדם מצוייר אדם אמיתי עם אנטנה.
מה שיש זה מגנט שמושתל מתחת לעור ואליו מתחבר ומוחזק האוזניה שתמחברת בחוט למקלט שהוא קופסא קטנה על גוף המושתל. בשתלים חדשים גודל הקולט הוא כמו מכשיר שמיעה רגיל והוא נראה ככה. המגנט מושתל מעל לארכפסת של האוזן, איפוא ששמים את מכשיר שמיעה בדרך כלל. האנטנה שיכת למכשיר לגמרי אחר, וזה לאלו ששומעים דרך עצמות ואני רואה אותה לעיתים רחוקות. אל תעשי מאיתנו
בבחירת שתל יש 2 מעבדים אחד כמו מכשיר שמיעה רגיל ואחד כמו מעבד מגושם קצת ששמים בצד (בכיס וכדומה) לילדים קטנים מומלץ מעבד גוף בגלל שהוא יותר עמיד ממעבד שמאחורי האוזן וגם מעבד גוף יש יותר אפשרויות תוכניות + זמן סוללות ארוך יותר לעומת מעט תוכניות + סוללות מתרוקנות במהירות (ואין נטענות) לעומת זאת למבוגרים כדאי מעבד מאחורי האוזן כי זה טוב למראה וגם לא משתולל כמו הקטנים השובבים ... מעבד עולה כ3000 עד 5000 אלף דולר תלוי בחברה ובדגם