פרופ' לונץ מתארחת היום בפורום

liat017

New member
למה לא עונים לי? על שאלתי הראשונה..

מהם אחוזים של הגילאים שעוברים את הניתוח?????? מה בדיוק הניתוח תורם?? מה משפר בדיוק?

0ne Man

New member
ליאת- פרופסור לונץ כבר ענתה לך

הביטי מתחת לשאלה הראשונה שלך ותיראי את תשובתה

מה כבדי שמיעה רוצים

מתוך השאלות נראה לי שכבדי השמיעה (ברובם) רוצים להיות או חרשים או שומעים, האם מישהו "מסכים" להיות "משהו באמצע" מין אפור כזה? כמו רוב האנשים ברוב המובנים?

moran f

New member
אני לא מייצגת אף אחד כמובן

אבל לי בסדר איפה שאני. לא שהיה אכפת לי לשמוע נורמלי, אבל אני לא, ככה זה וזה בסדר.

ben naim

New member
אני פספסתי להשתתף בדיון ...

קודם כל אני חרש מלידה ואף פעם לא שמעתי כמו שומע או לפחות כמו כבד שמיעה שיכול לנצל את השמיעה באופן חלקי במידה והיה לי אפשרות אני אולי הייתי מוכן לנסות איך זה "לשמוע" מיכל , חבל שלא הספקתי להשתתף בדיון הקודם ומצטער

חרשות...

נחמד לשמוע - אבל אפשר להסתדר גם אם לא שומעים. זה הרי ברור, עובדה. ושוב נחזור לתשובה קודמת שלי - מושתל הינו עדיין כבד שמיעה (בינוני, קל...קשה להגדיר - זה אחרת כנראה)

0ne Man

New member
אני הייתי רוצה להיות שומע

השמיעה שלי יורדת לאט לאט עם השנים, ובקצב כזה תוך 10 שנים אתחרש לגמרי. ברור שהייתי מעדיף להיות שומע, אבל אם הבחירה היא בין החירשות לבין להיות כבד שמיעה אני בוחר להיות כבד שמיעה.

0ne Man

New member
אני ארצה להתנתח כאשר אתחרש

אבל רק כאשר אדע, שאין לי מה להפסיד. כל זמן שאני שומע קצת, אני חושש לאבד את המעט שיש לי

צלף

New member
אני מודה שאני אישית נרתע מרעיון

של שתל קוכליארי כי אני מיסתדר עם שרידי שמיעה שיש לי וקריאת שפתיים, ואני מצליח לקיים תיקשורת שוטפת עם כולם (בתנאי שאין רעש והשני מדבר ברור) אז להשקיע סכום של מכונית חדשה וניתוח ושנה של אימונים קשים וסיכון שלא יצליח רק כדי להיות כבד שמיעה משופר נראה לי לא שוה את המחיר הכבד... אני מוכן להשקיע את ההשקעה הזאת רק אם אהיה שומע כמו כולם או לכול היותר כבד שמיעה קל
מה דעתך

כנראה שזה ענין של גיל

בגיל מסוים, למשל אחרי 40, מתרגלים לרעיון שנהיה חירשים לעד (כבר התרגלנו למצב הנוכחי), ואין כוח להתחיל הכל מחדש עם כל אימוני השמיעה שיש לעבור וכו' כאשר הסיכוי לשיפור הוא אינו משמעותי ביותר (תקני אותי אם אני טועה), האם זה שווה את הסיכון? גם אני מהסס ודי נרתע מכך, האם זה אופיני למבוגרים מעל 40?

ben naim

New member
במידה והשתל היה בחינם

אמרתי לעצמי פעם במידה והשתל היה בחינם הייתי מנסה אותו על עצמי בכדי שאדע אם שווה לבצע השתלה לבן החרש שלי

אפשר לומר שיש לפחות 2 בעיות:

מחיר גבוה ואסתטיות (שתלים בולטים ליד האוזנים) אלו דברים שמונעים כל שיקול נוסף בנושא

יש גם שאלה - האם

זה יועיל לך? ועל זה אינני יכולה לענות מבלי שתעבור הערכה מליאה. חוץ מזה, כפי שדיברנו קודם בפורום - ל"זהות" יש ערך לא קטן. בשורה התחתונה, "חרשות אינה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות ואפר להסתדר עם זה לא רע" . פעם שמעתי את זה מחרשת. המצחיק הוא, שלימים החליטה לעבור השתלה- וגם אש היתה מרוצה.

לו הייתה לי אפשרות לסלקציה..

לא הייתי חולקת אם חוש "השמיעה" היה מושחז ומחודד כמו שאר חושיי שבחבילה(ראיה,ריח,טעם), כל דיציבל או שריד שמיעה נוסף היה מתקבל בברכה, כי בדרך זו אחרת איכות חיי עשוייה להשתפר רק לטובה (למרות שאני ערה לעובדה שישנו סיכון בניתוח, וניצבת לפני עוד דרך ארוכה והעבודה השחורה להשקיע כדי להשיג את מקסימום הפוטנציה האפשרית.-יצגתי את השקפתי האישית גרידא)

תגובות - מה כבדי שמיעה רוצים

תודה לכולכם. כל אחד רוצה משהוא אחר כנראה. וזה בסדר גמור. רק בקשר לכסף... לא "מגיע" "לכם" לשמוע? למה לשומעים "מגיע". לא "מגיע" לכם להיות מסוגלים להשיג מקום טוב יותר בתור ל.... וכו?

ben naim

New member
תראי

אני חושב שמגיע לנו לשמוע וצריך להיות כמה אפשרויות לשמוע באמצעות שתל או באמצעות עזרים אחרים. ובעקרון אם השתל היה בחינם אבל תהליך השיקום ארוך יותר ואין מסגרת וגם עולם העבודה לא מוכן לסבול העדרות מעבודה וזה בעיה לא פשוטה ולי זה היה פוגע בגדול בעבודה ואני לא יודע אם המחיר שווה את זה שיפטרו אותי לאחר שאעדר כמה שעות עקב אימוני שמיעה ודיבור כל הזמן במסגרת בבית חולים + במיחא (או בית ספר) ואני רואה שזה לא פשוט וגם יודע על זה (הבן שלי מושתל...)

למעלה