שאלון הכרות

באז באז

New member
סליחה

אבל אם בן אדם עובר לדבר בצורה כללית (ועושה את זה מפני שאי אפשר בלי פרטים מלאים לדבר על מקרה ספציפי) אז הוא עובר לדבר בצורה כללית. אז סליחה. את יכולה להגיד שזה לא נכון לעשות את זה, שזה לא רגיש. הרי היא בעצמה כבר מודעת לזה. אבל את לא יכולה להגיד לה שזה לא מה שהיה.

purplegiraff

New member
עוד אחת שקוראת רק מה שבא לה

העיקר שאת יכולה גם לפתוח פה גדול ולהמשיך בהתלהמות וסכסוכים: המשפט הבא אחרי הציטוט שלך. "זה היה גרוע, זה לא היה המקום, בטח שלא כשמישהי פותחת את ליבה כך לנסות להסיט את הדיון לסיפורים כלליים ואולי גם מאד מאד שונים מהסיפור שלה" תעזבי אותי באמאשלך.

קוקי, הפה הגדול הוא שלך

אני רק הארתי את מה שנראה לי נכון. יקירתי, יש אנשים שלא שווה להילחם למעם, תאמיני לי. ולא, אני לא באמת פסיכית. אלו רק סיפורים...

purplegiraff

New member
תיקון

המשפט:"לא חשבתי ולא התכוונתי שזה יתפרש כצחוקים." היה אמור להיות אחרי מה שכתבתי על הסמיילים. רציתי גם להוסיף- אחת המסקנות שלי מכל המקרה ההוא ומה שקרה וקשור בעקיפין עם חולמת, זה ככה: יש פורום, ויש חיים אמיתיים. חלק מהאנשים בפורום מכירים גם בחיים האמיתיים. אני הבנתי דבר אחד חשוב- כשיש לי בעיה- מכל סוג שהוא עם מישהו ב"חיים האמיתיים" שגם קשור לפורום אני לא אביא אותה לכאן. בשום מצב. בשבילי זה לא לעניין להתעסק בנושא לא פתור שיש לי עם מישהו לעיני כל האנשים פה שלא מכירים אותנו. ועוד יותר לא לעניין אם יש כאלה שמכירים במציאות ה"חיים האמיתיים" צד אחד ומצדדים רק בו. במיוחד שהמדיום הזה כ"כ מוגבל ובעייתי וכל מילה נתונה לאלפי פרשנויות אפשריות, וכ"כ הרבה יותר קל לכתוב, ורק אז לחשוב... זה גם מדיום שאפשר לנצלו כדי לפגוע בעוד דרך כאשר יש בעיה עם מישהו ב"חיים האמיתיים". וזה מה שקרה עם חולמת. זו גם היתה הבעיה שלי עם השרשור של ואסאפ, חוסר יכולתי להתיחס להודעתה בצורה הוגנת ואמפטית נבע בעיקר מחוסר יכולת להתנתק ממה שקרה לי בפועל באותו זמן ב"חיים האמיתיים". שוב, אל תחשבי שאני פה מצדיקה את עצמי. זו פשוט אחת ההבנות שלי. ומבחינתי- אני תמיד אתיחס בחשדנות להודעות של אנשים שמספרות על מישהו מהפורום ב"חיים האמיתיים". אי אפשר לדעת כלום, ולכן אני גם לא אגיב יותר לדברים כאלה, בטח שלא אם זה קשור למישהו שאני מכירה. מה שבטוח, אם יש לי בעיה כלשהי בחיים עם מישהו מהפורום- אני אפתור את זה או אטפל בזה מולו, באופן אישי, אולי עם עוד אנשים מחיינו שקשורים, אך לא על גבי הפורום עצמו. בעיני זה לא המקום. ובעניין זה שאת חושבת אולי שזה צבוע מצידי אחרי השרשור הנ"ל להגיד לאישון שזה לא יפה מה שהוא עושה, אולי את צודקת, ואולי זה פשוט בעקבות הבנות ומסקנות שלי לגבי הדברים שגם אני לא אעשה יותר.

טל קר

New member
תמשיכי לקרוא למה שקרה

"נושא לא פתור שיש עם מישהו" ו"בעיה עם מישהו בחיים האמיתיים" ולשיתוף בחוויה "התעסקות לעיני אנשים שלא מכירים אותנו" , ואחרי זה לא תביני למה באים אליך בטענות על התכנים הכל כך כל כך בעייתיים ופוגעניים בהודעות שלך הרי התנצלת והכרזת שהבנת. מה שחשוב זה לא ההצהרות שאת מנופפת בהן לכל עבר, מה שחשוב זה המהות של מה שאת עושה בפועל כלומר התכנים הנוראיים בהודעות שאת ממשיכה לכתוב.

purplegiraff

New member
את כ"כ מבינה רק מה שאת רוצה שזה

לא יאמן. את כל נושא ה"לא פתור" ו"בעיה עם מישהו בחיים האמיתיים" כתבתי לגמרי בהקשר של ההתנפלות הפתאומית של מג'נטה עלי כי מבחינתי זה גלש לחיים האמיתיים. ובהקשר של מה שקרה לי עם חברתי החולמת. ובכלל לא השוויתי מצבים אלו להודעה של ואסאפ. בנוגע לשיתוף בחוויה, כן אני כן הבנתי בדיעבד שזה כל מה שזה היה. אני עדיין יודעת שלגבי עצמי לא אשתף בחוויה- מכל סוג, בפורום אם מעורב בה מישהו מהפורום עצמו. וזו המסקנה האישית שלי ואני בסה"כ ניסיתי להעביר אותה, לא למתוח ביקורת על מה שאחרים עושים. המסקנה שלי נובעת בדיוק מזה שראיתי עד כמה בעייתי שיתוף כזה יכול להיות כשחלקים שונים מהנוכחים מעורבים בסיפור באופן חלקי וחד צדדי. ראיתי מה זה עשה לי. ואני לא מצדיקה את עצמי שם, שוב, בכלל לא. אין שומדבר פוגעני במסקנה שלי לגבי מה אני אעשה ולא אעשה, וחושבת שלמדתי משם כמה שיעורים טובים.

אישון36

New member
הדביל אנס אותה.

ומה שמציק לך זה שהיא כתבה בפורום שהיא נאנסה. אה שחכתי לכאורה. אבל את חייבת לדעת, אצלה בחוויה שלה היא ניכפתה למין - גם אם מחר הוא היה יוצא זכאי במישפט - אצלה היא עדיין הייתה נחשבת לנאנסת. לא היא חשפה את שמו.....הוא חשף את עצמו. אישון. עו"ד פלילי.

purplegiraff

New member
נודניק אתה עו"ד פלילי.

לא אמרתי שזה מה שמציק לי. לא מציק לי שזה מה שהיא כתבה בפורום. זכותה. רק תיארתי שאני הבנתי איך זה יכול להיות בעייתי ולגרום להרבה מאד נזק. גם לה, כמו שאני הזקתי. בדיוק בגלל המצב הזה של כל מיני אנשים שמכירים כל מיני חלקים חלקיים של הסיפור מכיוונים שונים. ושאני הבנתי בדיוק מזה שזה לא כדאי- בשבילי, לעתיד, בתקווה שלא יקרה לי משהו שאפילו מתקרב לזה. רק ניסיתי להגיד איך אני רואה היום פורום וירטואלי כמקום מאד בעייתי לכתוב בו דברים מסוימים, ולמה זה בעייתי. שיהיה לך, ברור, מאד מאד מציק לי מה שעבר עליה, יותר ממה שנדמה לכולכם פה. אבל לא על זה כתבתי. ובעניין החשיפה- איפה ראית שכתבתי שהיא חשפה את שמו? כתבתי שהתחלתי ממש להגן בשרשור הנ"ל בעקבות הצעתה של טל קר לחשוף את שמו, ומסיבות שהיו לי אז ואת חלקן גם הסברתי לך בתגובה שהתקשית כל כך לקרוא. זה שהוא חשף או לא חשף את עצמו זה כבר בכלל לא העניין שהאשמתי בו מישהו מלבד אותו עצמו.

טל קר

New member
יש כמה אמיתות שאולי תרצי בהזדמנות להתחבר

אליהן למשל הנה כמה שימושיות: * אנשים רבים לא סובלים מאמנזיה, זה שאת החלטת שעדיף לשכוח תכנים בעייתים שכתבת לא אומר שגם אחרים עשו זאת. * מאחורי השמות יש אנשים אמיתיים, כשמישהי מספרת דבר מהמציאות שלה להתיחס אל זה במרכאות ולכאורה כי זה "וירטואלי" זה מנותק ופוגעני ומגן על מי שהאינטרסים שלו הם שיחשבו על זה כעל "לכאורה" * אנשים שרוצים לשלוט במתי אנשים יזכירו משהו ומתי לא וכו' וגו' לא יכולים לעשות זאת בפורום. את יכולה להדביק את מחשבותיך בפתקים למקרר, את יכולה לפתוח בלוג ולהגביל את האפשרויות לתגובה, אבל בפורום כשאת כותבת, אפשר להגיב לך כשהמגבלה היא ברמה של התקנון (הכללי או של הפורום הספציפי) לא ברמה של מה בא לך לשמוע מתי שבא לך לשמוע. אולי את חושבת שמה שעשית זה משהו פעוט ערך שאפשר להזכירו רק בהקשרו, אבל זו המחשבה האישית שלך, יש אחרים ואחרות זוכרים וכשהם רואים את השם שלך זה משהו שנלווה אליו, וכשאת כותבת תכנים בעייתים כאלה שוב, הם יגיבו שוב.

אישון36

New member
וואו

זה היה ארוך. מזל זה שור, מוזניים, כבסא, אריה נחש וכו. ולמה זה מוזר לי ? שיצאתי לבלינד דייטים מישהי שאלה אותי שאלה ראשונה : "מה המזל שלך" ועניתי לה "חרא, אם זאת השאלה הראשונה". לגבי כל השאר אבקש סימני פיסוק, פיסקאות וכו. ויצאת עם נכה ? יופי. הכוונה אצלי הייתה למוגבלים בצורת הכתיבה, בקווי חשיבה וכו - לא ממש מעניין אותי מנכויות אחרות, יתרון/חיסרון המדיה. וגם אני בגיל 18 הייתי דביל. כולם אני משער, נו, אז מה ? זאת אומרת שהייתי הולך למקום בו אנשים בני 39 ישפטו אותי, הא היא לא ידעה שיש כאן אנשים מעל לגיל 18 ? אז אולי הגיע הזמן לראות מי כותבים - דקה לפני שמתחילים קודם לכתוב ? אז אולי היא באמת פיסחת ? או לפחות לא ממש סמל לתבונה - אבל לה יש תירוץ - גיל 18 (על זה אנו מסכימים לפחות). ואת יצאת עם פיסח ? יופי. השאלה שלי אחרי כל זאת, ועוד דברים - השאלה פשוטה, השאלה היא לא אם את יצאת עם פיסח ונכה, אלא, האם הוא יצא עם פיסחת ונכה. אישון. תאמיני לי יש המון לאן.

purplegiraff

New member
בליינד דייטים... רחמי.

אז מה אם זה היה ארוך... בעיות ריכוז? סימני פיסוק ופסקאות יש לי ברמה סבירה בהחלט, וגם איות נכון... אם כבר... למרות שהיא באה לכאן אתה רואה שהיא מסתדרת לא רע בכלל, גם עם בני 39. נכון, כדאי מאד לקרוא קצת לפני שנכנסים לפורום. אז היא טעתה שהיא לא עשתה את זה. זה מצדיק? הבנתי שהתכוונת למוגבלויות לא פיזיות, אוקיי? עיצבנת אותי במילים שבחרת. אולי כי יש לי קשר לנושא האמיתי. ובקשר לנכות והפיסחות שלי, חבל מאד שלא ניסית להבין יותר טוב את מה שכתבתי לך. שאשכתב עם 4 רווחים בין כל שורה ושורה ואז תבין? אני עדיין לא מבינה למה בחרת להעלות, דווקא כאן, ובכלל, את הנושא הזה שוב. לא ענית לי על כלום ממה ששאלתי אותך. ניסיתי להגיב ולהתיחס אליך בכבוד ולהסביר את עצמי קצת יותר, למה אתה עדיין חושב שאני "פיסחת ונכה"? לא יודעת. כן חושבת שהייתי מאד כנה. חבל שאתה בוחר לרדת לפסים של עלבונות אישיים ישירים במקום התיחסות ענינית.

אישון36

New member
תראי

עלבונות אישיים ? לא ממש. משום מה הרושם שלי היה שאת התחלת באיזשהו אופן, מה זאת אומרת ? שאני ילדותי ? לא יודע מה לומר לך על זה, אבל......כניראה שכן, שמי שמתחיל בלנסות להעליב שלא יתפלא אם קיימת תגובה מצידי, אם לא אז את פשוט לא מכירה את הדמות ושמה אישון. אישון הוא ילדותי וטריטוריאלי . מזכיר את מוטי ? אולי. אישון. חייב לזוז.

purplegiraff

New member
מה אתה מתחמק???

אם התכוונת לזה שכתבתי שיש כאן אולי גם בני 40 שאין להם הבגרות הנחוצה, אז זה לא היה אישי. שמך לא הוזכר שם וזה לא יועד אליך. ואולי התכוונתי דווקא לכמה בני 40 אחרים כאן, ואולי סתם רציתי להדגיש שזה לא הגיל, זה התרגיל. כשבתגובה אתה מעלה נושא נגדי- שאני הגנתי על אנס, כשאתה לחלוטין לא באמת יודע מה קרה שם, וכשדי ברור לרוב פה שאני מכה על חטא ובכלל לא גאה במה שיצא לי לעשות שם, וגם לא בסיבות שהביאוני לכך, ודי רוצה לפתוח דף חדש מאז (גם אם לא שוכחים לי, ניחא, לפחות יכירו גם צדדים אחרים ושימשיכו לשפוט כמה שבא להם) ובסוף גם קורא לי נכה פיסחת עילגת במילים או מה שזה לא היה, זה כן עלבונות אישיים. במיוחד שלא טרחת להגיד לי בזמן אמת שהיתה לך איזו בעיה איתי. מה קרה אישוני? מחסור ביצירתיות לעלבונות משעשעים ברוח קלילה כפי שהיתה התגובה שלי שאליה הגבת?. חדרתי לטריטוריה שלך??? בוא עלי עם מלחמות טריטוריה, בוא נראה אותך!!! ג'ירפה סגולה בתקופה עצמאית וטריטוריאלית מאי פעם.

aaa123

Member
זה פשוט לא נכון שאת הגנת על אנס

קראתי את ההודעות שלך,ופשוט לא ראיתי את זה. אנשים ייחסו לך פשוט דברים שלא אמרת,ולמרות שהבהרת במפורש שאת לא מתייחסת לוואסאפי עדיין המשיכו להתקיף אותך מאוחר יותר.

magenta73

New member
זה שאתה לא ראית את זה

לא אומר שזה לא קרה, או שאחרים לא ראו את זה.

aaa123

Member
יכול להיות שאת צודקת

במקרה שמחקת הודעות שלא ראיתי שהגנו על התוקף או במקרה שפספסתי הודעה כלשהי של הג'ירף בשרשור אז אני טועה.

magenta73

New member
אתה משהו אתה... באמת ../images/Emo13.gif

ומכיוון שאני חושבת שאני מבינה שאתה באמת בא ממקום נקי. מוזר, סליחה, לא מוזר, שונה, אבל נקי... אני אסביר לך בפשטות, אולי תבין - כל הודעה שיש בה אצבע על "לכאורה" או/ו שמטילה ספק בחוויה של ואטס-אפ, וסיפורה של מה שקרה לה - יש בה מההגנה על התוקף. כל הודעה בשרשור הספציפי ההוא שדיברה על משהו "כללי" אבל כיוונה לאותו הכיוון - של הלכאורה והספק - גם היא, בעצם, הגנה על התוקף. גם בפורום, וגם... בעצם, בטקטיקה של בית המשפט.

purplegiraff

New member
בוא נגיד את זה ככה

ההבדל היחיד בינך לבין אותם "אנשים" שכן ראו את זה, זה שהם ידעו שאני מכירה אותו ואתה לא. ומאד משמח אותי בכ"ז לראות שלמי שלא ידע את זה זה לא נראה ככה, כי זו באמת לא היתה הכוונה שלי. לא התכוונתי אלא להסיט את הדיון, בגלל ההצעה להעלות את שמו, וזאת היתה טעות מצידי, היה עדיף שאשתוק ואתן לו לסבך את עצמו לבד. ובטח ובטח שלא אפגע כך באנשים.

אישון36

New member
את מצפה ממני להיות מי שאני לא

איכשהו אני בדימיוני ראיתי אז את את העולם כחצר גדולה. ושלא היו בידי הכלים הנכונים .....הורדתי את הרמה. הזכרתי משהו שאס מלהזכיר ? לא נורא. אז הגענו למסקנה שאני יורד עוד ועוד ברמה ? זה נכון. אבל.... את הכנת לי להנחתה בתגובות שלך. תקראי ותראי. זה לא יפה מה שאני עשיתי ? ברור. אבל זהו אישון. (שלא) כובש את יצרו. אישון.

למעלה