שאלות לסגן ע', טייס חה"א

shimonev

New member
בערך כמה זמן

לוקח למסוק קרב חדש להיקלט בחיל-האוויר?

Aviation Addict

New member
../images/Emo41.gif שאלות לסגן ע', טייס חה"א ../images/Emo104.gif

ביום ראשון, 17.4.05 בשעה 12:00 יתארח כאן בפורום סגן ע', טייס בטייסת מסוקי השרף של חיל האויר, שיענה לשאלותיכם בפורום.
מסוק השרף הוא המסוק המתקדם ביותר מבין כלי הטייס בעלי הכנף הסובבת.
למסוק יש את המערכות המתקדמות ביותר בעולם, מערכת מכ"מ חדשה, מערכות קשר דיגיטליות, בחירת מטרות אוטומאטיות ומערכת טילי מכ"מ חדשה.
למסוק יכולת לתפקד בכל תנאי מזג האויר, בכל מקום בעולם. המסוק מבצע את משימתו הן ביום והן בלילה- ללא הבדל.
המסוקים שנרכשו יאיישו את טייסת השרף- "טייסת הצרעה"
המסוק הוא מסוק לונגבואו האמריקאי שעליו הוסיפו מערכות ישראליות בהן יש לנו ייחוד טכנולוגי שהופכות אותו למסוק הקרב המתקדם בעולם.
שאלות לטייס סגן ע' ניתן להתחיל להשאיר כבר עכשיו ממש כאן.
כדי להקל על על האירוח עצמו ולמען נוחות הקריאה:
אני מבקש שתשאלו את שאלותיכם אך ורק בתגובה להודעה הראשית הזאת,
לא להתווכח / לנהל דיונים / בשירשור השאלות,
לא לענות במקום האורח עד לאחר מתן התשובות ע"י האורח.
בתודה מראש ובילוי נעים.

יש לי שאלה

לא כל כך על ה"שרף" כי יש לי עליו פרטים אבל שאלה לטייסי המסוקי קרב הנתונים שלהם צריכים להיות דומים לטייסים קרב של מטוסים? מבחינת הגופניות של הטייס(משקפיים וכו') ?

סגן ע

New member
תשובה לגל

כן. המגבלה של המשקפים כרגע לא רלוונטית ובעצם כל מי שעם פרופיל 97ונתונים מתאימים יכול להגיע לכל המגמות

omer87

New member
שלום.....

האם הטסת בעבר על מסוק אחר(לא במסגרת קורס טיס)
אם כן, איך זה לטוס על מסוק כזה משוכלל בהשוואה לקודמים...
מה עובר עליך מבחינת ההרגשה בעת טיסה/משימה??
אני יודע שאי אפשר לספר הכל אבל יהיה נחמד אם תתאר את המשימות בהן אתה משתתף(בגדר מה שמותר)
האמנת שתגיע להיות טייס קרב?(תחביב מילדות?) תודה שהקדשת לנו מזמנך וחג שמח
---------------------------------------------------- אוקיי, החלפתי ניק לניק חדשישן הייתי במעין הפסקת כתיבה של כמה שבועות ואני מקווה שתראו הרבה הודעות של הניק החדש כאן בפורום...
תודה עומר(vitamin p לשעבר)

סגן ע

New member
תשובה לעומר

הטסתי בעבר מספר מסוקים במסגרת בית הספר לטיסה וטייסות קודמות. בהיבט הקדמה הטכנולוגית השרף חריג ביחס לשאר המסוקים בחיל האויר ולגבי התחושה אנחנו בשלב הטיסות הראשונות ככה שמוקדם להגיד.

kugar

New member
יש לי כמה שאלות

קודם כל, ממצב?
אם הייתה ניתנת לך האפשרות לעבור להטיס מטוס במקום מסוק היית רוצה? ואם כן איזה?
המסוק החדש הוא שיפור גדול מאוד ממסוקים אחרים שהטסת, אם הטסת?

סגן ע

New member
תשובה

לא. השילוב של המערכות המתקדמות עם הפעילת המבצעית של מסוקי קרב בחיל האויר היא התשובה.

boazt25

New member
שלום לסגן ע'

רציתי לשאול האם טייסי "שרף" שהיו בעבר טייסי אפאצי רגיל "פתן", צריכים היו לעבור הסבה ארוכה ל"שרף?" שאלה נוספת האם משך ההסבה ל"שרף" ישתנה לטייסים שבאים מחוץ למערך האפאצי דהיינו טייסי קוברה וכאלו שבקשו להסב עצמם ממסוקי סער או מטוסי קרב?

סגן ע

New member
תשובה

קודם כל על מנת להגיע לצוות ההקמה של השרף הטייסים היו דרושים לעבור הסבה בסיסית למסוק הפתן ואני באופן אישי הגעתי ממערך הצפע משם להסבה קצרה בפתן ואז הסבה סטדנרטית לשרף.

שלום לסגן ע'

לאחר סיום שירות החובה, האם אתה חושב שתמשיך בדרך התעופה בשמיים האזרחיים או בצה"ל? איך הגעת לתפקיד הטייס? האם תכננת מראש ללכת לקורס הטייס או שקיבלת זימון למיונים ובחרת להמשיך עם הזרם? האם שקלת לעבור למגמה אחרת, תובלה לדוגמא, או לחילופין האם בחרת לעבור למסק"ר במקום משהו אחר. מה היו השיקולים שלך? בתודה רבה,

סגן ע

New member
תשובה לטל

בשלב ראשון החלום שלי לא היה קורס טייס ומכוח המבחנים והזימונים הגעתי לקורס. בסופו של דבר אני שלם לגמרי עם ההחלטה ועדיין מוקדם להגיד אם אמשיך במסלול הצבאי. מהרגע שהגעתי למערך המסק"ר הבנתי שאין מקום מענייןיותר מבחינה מבצעית בחיל האויר ולכן לא היו שיקולים כאלה.

שאלות..

1
לפי מה הטייסים מתקדמים בדרגות ? (וותק? הכשרות?) 2
מה דעתך על התפקיד של הפקמ"ציות ? אני שואלת בתור פקמ"צית לעתיד הדיי קרוב שהוציאו ממנה את הרעל לחלוטין.. תודה מראש

AfroditA19

New member
שאלה לגבי ידיד שלי

הוא אמור לסיים את הקורס בינואר הקרוב במגמת מסק"רים . עכשיו הציונים שלו בלימודים באונ' לא הכי טובים שבעולם, יש מצב שיעיפו אותו על זה מהקורס?

סגן ע

New member
תשובות

טייסים מתקדמים בדרגות בעיקר לפי זמן הותק שלהם כמו כל חייל בצה"ל. לדעתי, תפקיד הפקמצית הוא שילוב מעולה של עבודה עם אנשים בתחומי עניין רבים וניסיון לא רע בלחץ ועבודה מאתגרת.

אפשר המשך שאלה? ../images/Emo13.gif

כמו שאמרת ההתקדמות בדרגות היא לפי הוותק, מסיימים את הקורס בדרגת סג"ם אני מניחה.. אז, כל כמה זמן עולים בדרגה? <סורי על החפירה..> ושוב שאלה בהקשר לפקמ"ציות, שמעתי לא מעט סיפורים על יחס של טייסים לפקמ"צית (במובן הרע) מה דעתך מהניסיון האישי ובכלל
תודה שוב

למעלה