שאלות לסגן ע', טייס חה"א

soloavia

New member
כמה שאלות

1) לאור פיתוח מערכות הגנה עצמית אקטיבית לטנקים בפני פגיעת הטילים (מערכות המנטרלות את הטיל עוד טרם הפגיעה - למשל מערכת "מעיל רוח" של רפאל (Trophy) ומערכות דומות של הרוסים (Shtora) והאמריקאים (VLQ-6 MCD) - חלקן מונעות פגיעת הטיל במטרה ואחרו משבשות אותו - עד כמה יהיה המסק"ר אפקטיבי במשימות נ"ט? 2) האם יש כוונה להמשיך בשידרוג הטייסת האחות? 3) האם יש הבדלים במערכות שיותקנו על המסוקים המשודרגים לעומת המטוסים ה"חדשים"? 4)האם מתוכנן רכש המשך (האם יש "אופציה" לרכש מסוקים נוספים)? 5) שמתי לב לכך שהגה הגובה של ה"שרף" צבוע בצידו התחתון בשחור - מדוע? האם הותקנו בו מערכות? 6) תו"ל המסק"ר דוגל ב"חמיקה למטרה" - לשם כך המסק"ר "זוחל" אליה ומנצל את תוואי השטח ומיקום השמש על מנת לעקב את הגילוי עד לרגע השיגור עצמו. ה"שרף" כבול למערכת כינון חימוש קורנת - ולכן עשוי להתגלות בעת שהוא מפעיל את המערכת - האם אין זו בעייה (האם השרף לא יפגע ממצב בו יותקנו על טנקים גלאי לייזר וגלאי מכ"ם שיאתרו הימצאותו בשטח ומיקומו)? 7) באתר חיל האוויר נאמר:"משימותיו העיקריות של המסוק בחיל כוללות הכנה לחדירה אווירית, איחוד כוחות בהתקפה אווירית.... השרף מתפקד בצורה טובה יותר גם במצבים של קרבות אוויר, משימות הגנת חופים, דיכוי הגנות נ"מ..." א. מסקנות הפעלת המסק"רים בעירק קבעה כי אין להפעיל את המסוקים מחוץ לגיזרת חיפוי ארטילרי או ככוח חלוץ. במשימות מעין אלו - קרוב לוודאי שיפגע.שהרי אז הוא פגיע (סיקרה מפורטת אודות לקחי הפעלת מסק"רים בעירק פורסמה ב"מערכות" ע"י סא"ל - מדריך בפו"מ - ציטוטים נבחרים הבאתי גם בפורום צבא ובטחון) ב. מה משמעות המושג - איחוד כוחות בהתקפה אווירית? ג. האם יש לשרף יכולת שיגור סטינגרים (ראיתי שיש לו נת"ל בקצה הכנף) ובארה"ב - לזה בדיוק הוא משמש. ד. בתערוכה ביום א' שעבר, הוצגו רקטות בסמוך ל"פתן" - האם יש לשרף יכולת להשתמש בהן? האם יש כוונה כזו? ה. האם מיכלי הדלק החיצוניים שנושא השרף ניתנים להשלכה באוויר? בהצלחה!

סגן ע

New member
תשובות לצחי

לגבי שאלות 1,2,4,5,6 ו-7 יש לפנות לגורמים המתאימים... לגבי שאלה 3 כל השרפים מיוצרים באותה רמה טכנולוגית ללא חסרונות בין אחד לשני. באופן כללי, השרף משפר בצורה משמעותית את היכולת המבצעית שהיתה עד היום במערך המסק"ר ובנוסף מביא עימו יכולות נוספות כמעט בכל תחום שרלוונטי למשימות חיל האויר. עד כאן.

soloavia

New member
מאוכזב.. תשובה מתחמקת

יש אפשרות לדון בעניין גם שלי ביות בש"ח... לא רציני

גיא246890

New member
כי רשמתה לו שאלה סיכום...!!

אם הוא היה צריך לענות על כול השאלה הארוכה הזו הוא לא היה מספיק לענות לאף אחד.... ובלת ברירה הוא היה צריך לסנן כמה שאלות......!! תלמד להבא לקצר....

סגן ע

New member
אהלן צחי

המטרה של הצ'אט הזה היא לעודד אנשים עם פוטנציאל לשרת בחיל האויר ולענות על שאלות כלליות בנוגע ליכולות השרף. הייתי מאוד שמח לשבת איתך בצורה יסודית על החומר אבל אתה תאלץ לפנות לגורמים המתאימים כיאה להתיחסות לתחום הבעייתי הזה. יום טוב

Daniel1988

New member
לכבוד סגן ע'. ../images/Emo160.gif

אודה עם תענה לי על מספר שאלות.
1. מהו ההבדל בין מסוק השרף החדש למסוק האפאצ'י הקיים בחיל כיום? 2. מניסיונך האישי כאדם שעבר את קורס הטיס. בתור תלמיד כתה י' מה אני יכול לעשות כדי לשפר את סיכויי להתקבל לקורס טיס ולהגשים את חלומי להיות איש צוות אוויר?(כגון-באלו נושאים להתמיד בלימודים, דרישות פיזיות וכו'). 3. מה עמדתך בתור טייס לגבי המודרניזציה שתעבור התעופה הצבאית\קרבית-מכלי טיס קרביים מאוישים ל-לא מאוישים. החל ממתי לדעתך כבר לא יהיה צורך בטייסי קרב?(לפחות לא על המטוס עצמו) בכבוד רב מאוד דניאל

סגן ע

New member
תשובות לדניאל

אהלן דניאל, 1. השרף מצויד במספר גדול של מערכות שלא קיימות במסוק האפצ'י הקיים (מכ"ם ועוד..) וכמעט בכל תחום מתקדם ומתוחכם יותר. 2. בשלוש שנים האחרונות קורס הטייס השתנה למתכונת אקדמיה לטיסה ולכן יכול להיות שיעזור לך להתמיד בתחומי הפיסיקה והמתמטיקה, אבל...תזכור תמיד שהמדד לא יהיה בתחומים הספציפיים האלה אלא בהתאמת התכונות שלך למקצוע הטיסה. בכל מקרה חשוב לזכור שהתכונות האלה מתמקדות בדרישות מאוד ספציפיות ולא מעידות עליך כאדם טוב או כאיש עם פוטנציאל מצוין לשרת בצה"ל. 3. כל נושא המטוסים הבלתי מאוישים תופס תאוצה בעולם ושווה שתתיעץ עם מבינים בתחום. תעשה חיים באזרחות

סגן ע'..

בתור חיילת המשרתת בחיל האויר יש לי שאלה , האם מסוק השרך יכלול בתוכו גם מצלמה מובנת ?

shecht

New member
עכשיו שאלה רצינית: למה לסכן אותך ?

ע' שלום, למה לסכן בנים נהדרים ומוכשרים כשניתן לעשות הכול עם כלי בלתי מאויש ? האמריקאים עושים את זה עם אותם כלי נשק, זמן התצפית שלהם ארוך יותר למטרה והם יכולים לצפות בה ככל שיחפצו מבלי לסכן את עצמם או כלים ששווים הון. אז למה ? הכל בשביל אתוס נושן ? אם תוכל להסביר מבלי להצדיק קרב אוויר (מגע) זה יהיה מצוין. בכל מקרה, תצליח !

סגן ע

New member
אהלן,

חשוב להבין שאנחנו עדיין לא בעידן שכלי טייס בלתי מאוישים נותנים מענה לכל המשימות שחיל האויר מבצע. אין ספק שגם האמריקאים הבינו את הסגולה שלהם אבל עובדה שמאות מסוקי אפאצ'י טסים בעירק מידי יום . האתוס עליו אתה מדבר מקבל התיחסות יומיומית ואין ספק שבשנים הקרובות התחום ילך ויגדל. מקווה שעניתי..

החריידי

New member
האם היתרון של המסוק הוא רק מבחינה

מבצעית או גם מבחינת נוחות לטייס או מבחינת עיצוב וכדומה? בתודה מראש!

סגן ע

New member
תשובה לחריידי

1. יש יתרון בולט לנוחות התפעול והטיסה. 2. גם בתחום המבצעייש לא מעט יכולות שיוכחו בשנים הקרובות.

כבאי

New member
שלום לסגן ע'

קודם כל אני רוצה לברך אותך ואת טייסי חיל האויר לרגל שידרוג היכולות לאחר קבלת מסוק הלונגבאו ברשותך האם אתה יכול לשתף אותנו בחווית הטיסה על המסוק ,האם יותר נוחה ,יותר בטוחה 1) איזה מנגנונים ישנם על המסוק להבטיח מפני טילי נ.מ ששמענו שכנראה ישנם אצל המחבלים בעזה ? 2) האם אתה יכול לשתף אותנו במסגרת האפשר איזה טכנולוגיות ישראליות הוכנסו ? 3) האם אתה יכול לתת לנו קצת נתונים טכניים על המסוק , משקל,משקל שהוא מצוייד , מהירות , חימוש , כמות דלק ? אני יודע שעל שחלק מהשאלות אולי לא תוכל לענות אבל כל תשובה או חצי תתקבל בברכה

סגן ע

New member
תשובות לכבאי

1. מערכת ההגנה העצמית היא מהמתקדמות בעולם. 2. מה שהופך את השרף למסוק הקרב הטוב בעולם הוא התוספת הישראלית כמעט בכל סוגי המערכות. 3. לגבי נתונים ניתן למצוא אותם בכל ספר או אתר אינטרנט של מטוסים ומסוקים בעולם.

Maple syrup

New member
תמרוניות

שלום. מהו כושר משיכת ה-g (חיובי ושלילי) המקסימלי של הלונגבאו? בתודה, אסף.

גיא246890

New member
שאלה בקשר לקורס טייס...???מאוד דחוף

יש לי כמה שאלות שאני ממש מחפש להם תשובות....!!!אני מקווה שתוכל לעזור לי... 1) האם בעיות מיגרנה משפיעות על התקבלות לקורס?? 2)האם חייב כושר גופני גבוה?. 3) והאם צריך תעודת בגרות בשביל זה??? השאלה הרשאונההההה מאודדדדדד חשובה ליייייי........!!! בתודה מראש..!!!

סגן ע

New member
תשובה לגיא

1. אתה תאלץ לפנות לגורמים הרפואיים של חיל האויר (ירפ"א) ... 2. מן הסתם, המיונים הראשוניים דורשים כושר גופני גבוה וגם השלבים הראשונים במהלך הקורס אבל כנראה שבאופן כללי נתונים נמוכים יותר מאלה של היחידות הקרביות בצה"ל. 3. אני לא עשיתי בגרות.

למעלה