שלום טום.
שמי תום. רציתי לומר שהתרגשתי מאוד מהתוכנית בכלל ומהסיפור שלך בפרט. אני מזדעזע כל יום מחדש מהבורות של החברה שלנו, מהסטיגמות ומהזילזול שמפגינים כלפי אנשים עם משיכה מינית שונה. בתור סטרייט, בתור אדם, ובתור ישראלי שלא מרגיש ישראלי בכלל - אני מתבייש. כל פעם שאני שומע על אירוע שלילי כלשהו שנוגע לקהילה הגאה, אני מרגיש סימפטיה רבה. כשקורה משהו כזה אני מרגיש שאני רק רוצה להתקרב לאותם אנשים שסובלים על לא עוול בכפם. מצער אותי שאנשים, בעלי משיכה מינית שונה מרוב האוכלוסיה, צריכים להתקבץ ב"קהילה", שהם לא יכולים להיות חלק נורמטיבי מכל השאר. זה עולם אכזר, אבל אני מקווה שהומואים, לסביות, טרנסג'נדרים ו-Bים ימשיכו להלחם על הזכות הבסיסית שניתנה להם לחיים הוגנים ושווים. ואני מאחל החלמה מהירה לכל הפצועים והנפגעים בבר נוער. אני רוצה לפרסם כאן שיר שכתבתי בתקופה האחרונה, שבין השאר גם נוגע בנושא הזה. המשך שבוע נעים ושלו. אנסה לחלום / תום ליברמן האם נזכה אי פעם לראות את הזריחה כאשר השמש מפצירה מעל הים בזמן שבעיר שוררת דממה והציפורים שרות אל העולם ברקע עוד חוזר הניגון העצוב של מלחמת אחים, טילים ודם ואני מקנא בך, ילדה שלי שאת שם למעלה ולא פה בין כולם זוכרת שרק רציתי לתת חיבוק לאותם בני אנוש חסרי תבונה בעודי מאמין שיסכימו הם לחיות בשוויון אמיתי, באהבה אך הם לא רוצים להקשיב מעדיפים לחיות באשליה שכאילו עוד יהיה כאן טוב שכאילו תגמר האפליה אני זוכר את אותו אדון נכבד שהחליט לקפוץ אל פסי הרכבת או את הבחורה עם המזרק שלא התעוררה מהתרדמת ואת הילד הקטן שצעק "אמא" בעוד דם ניגר מגרונה המשוסף נערה שרק רצתה להיות זמרת ונהג שיכור את חלומה קטף בחור שישב לתומו על ספסל או אישה שרצתה להנות בים אך מותם היה טעות בזיהוי של איזשהו עבריין מטומטם ואני עדיין זוכר את החיילת שמעולם לא חזרה הביתה בלי ידיעתה, ובתמימות רבה זכתה לקבל טרמפ אל העולם הבא אז מתי נזכה לראות את האור מתי יהיה בסדר, מתי יהיה טוב אנסה שוב להרדם, ולחלום שברחובות הדם יפסיק לזרום ושסוף סוף, יהיה שלום.