שירשור הפרק השבועי - פרק 10

טלטוש

New member
מסכימה איתך

שיפרה ביקשה בקשה לטובת כל בני הבית לאכול יותר מוקדם ונתנה טיעון שידוע לה שזה אפשרי עוד מילדותה. אשר שלא רגיל לזה אמר לה תני לי סימוכין. ברגע שהיא הלכה והביאה את הספר עם הסימוכין, הוא התחיל להתווכח איתה. אני כמו שפרה הייתי אומרת לו אותו הדבר, עזוב זה לא כל כך משנה. מי שמכיר דתיים יודע שאי אפשר להתווכח איתם על דת - הם תמיד צודקים.

איזה הכללה, מאפה הבאת את זה?

קודם אני מכירה הרבה אנשים שחזרו בתשובה ואינם פנטים , ואפשר לדבר איתם על הכול ולנהל דיון דיון או כול עניין דתי יכולים להעשות עם כול אדם ברגע שהוא נעשה בכבוד הדדי בהתבטאות קודם כול,. שנית שיפרה באה כביכול עם הוכחה, אשר בא ואמר לה את עניין הזמנים של הגדרות זמן היא ישר ברחה מהשיחה,. אם היא היתה איתנה הדיעות הזמן שכביכול היא יודעת בוודאות - היא לא היתה מתחפרת חזרה. נ.ב. אם היא יודעת הלכות והיא באה מבית כ"כ דתי, האם היא לא יודעת למשל שרנין לא יכולה לשבת איתם בקידוש או בערב חג בזמן הברכות? ואני שלא באה מבית חרדי יודעת את זה, אז כדי לא לפגוע ברנין ההיתי מציעה לה, אבל מאחר והיא אינה רצתה לשבת איתם בערב שבת לא ההיתי לוחצת בכלל לשבת רק להגיע לארוחה כארוחה ולא כקידוש. אשר לא בא להתווכח איתה, הוא רצה בסה"כ להעמיד עובדות כדי לראות אם בכלל יש משהו בדבריה, ואין זה פסול,. תחשבי כך, שאם יבוא רב מסויים ויגיד לי לעשות משהו אז אני אעשה בלי לאשר שהכוון יש בו הצדק? הרי לכול דבר בהלכות למשל יש סיבות ונימוקים והוכחות,.הם לא רק נאמרים הם גם מנותחים ... ועוד משהו חשוב שישי לי להעיר לגבי אלה שרשמו שכביכול אשר ליכלך על שיפרה! אשר לא ליכלך הוא אמר גם לצבר, היא אנטי דת ומי שיצא ממקום כ"כ דתי בא לא להקיא אין טעם לדחוף לה מים ... ואשר מבועס שהיא באה בקטע של תריז בינו לבין הדת, הוא ציין ואמר לה שאין לו בעיה שתעשה מה שהיא רוצה והוא יעשה תקידוש וכו' כמו שהוא עושה.

Fairywitch

New member
בטח שרנין יכולה לשבת איתם../images/Emo12.gif

השתתפתי פעם בפרוייקט שבמסגרתו התארחנו לארוחת שישי אצל משפחות חרדיות- והייתה בפרוייקט גם בחורה ערביה. ייתכן שיש איזו פרצה בהלכה בעניין הזה- אני לא מתיימרת לדעת. אני רק יודעת שנתקלתי במקרה דומה.

דרך ארץ קדמה לתורה

ולזה בדיוק הכוונה, לא יגידו למישהי מתוך קבוצה שאת לא יכולה לשבת בקידוש בגלל הדת שלה, אם הם היו צריכים למשל להזמין אנשים בודדים , הם לא היו מזמינים את אותה בחורה לכן ציינתי מאחר ורנין נמצאת בבית הם מזמינים אותה, אבל אם היא לא מעוניינת לשבת עימם בקידוש , היא עושה להם טובה הלכתית, לכן אין צורך להתעקש איתה בעניין,. אין קשר בין הקידוש לבין הארוחה עצמה. ועניין שגוי לא יכול להצתרף למסביב לקידוש ידוע בקרב הדתיים, אבל שוב מפאת כבוד האדם לא מבדילים אדם אחד בודד מתוך קבוצה. וידוע עוד שאנו לפני יום הכיפור כי ה' סולח על דברים שבין אדם למקום (ה') אבל לא מכפר על מעשים שבין אדם לחברהו (כאשר אותו חבר אינו סולח כמובן, לכן יש לבקש סליחה מחבר ולדאוג שיסלח לפני שאנו מחטטים בציציות שלנו לפני ה')

metrosexual

New member
לפעמים אנשים מוותרים על הריב

כי הם יודעים הם מדברים בן אדם אטום(אני אישית לרוב עושה את זה)

איתי בל

New member
הוא באמת חמוד קטן

יש הרבה דברים שאפשר להגיד על אשר גם לטוב וגם לרע אבל שניהם מתגמדים לעומת כמה חמוד הבנאדם הזה הוא פשוט מתוק ובא לי לצבוט לו את הלחיים אין חמוד מאשר עם החיוך המטופש והלב התמים והטוב שלו

Saladin

New member
הוא משעמם ונודניק.

לא מועיל הרבה להוספת עניין לדעתי, יכול לספק רק אתנחתא לענייני דת שבתכנית של היום (המשעממת מכל התכניות שהיו עד עכשיו) תפסה כמעט חצי מהתכנית. הסכסוך בינו לבין שפרה (שאגב הוא די אנכרוניסטי כי מאז שערכו את התכנית של היום הוא ושפרה די שיפרו את היחסים ביניהם) הוא אחד הדברים המשעממים בתכנית.

נועה21

New member
שפרה תחמנית....

הצליחה להביא את אשר לויכוח על שעת הקידוש ובסוף הוציאה את זה כאילו הוא מתווכח איתה... החצופה עוד אומרת לו "אני לא רוצה להתווכח על זה" בעוד שהיא בכלל התחילה את הויכוח!

BeN ShaDe

New member
וכמובן שגם עינב.

גם בוכה על סיגריות , גם בוכה על שעות השינה , גם מודה בעצמה שהיא מפונקת יותר מכולם , גם מוסיפה לכלוכים וסכסוכים וגם חולמת על זה שאנשים חותכים אותה. :|

Jason2

New member
היא לא התחילה ויכוח

היא ניסתה לשאול שאלה על סמך דברים שהיא מכירה ושאפילו כתובים בספר שלו. אשר ישר התנפח וגרר את זה לויכוח. אם יש צדק הוא יעוף בקרוב.

איתי בל

New member
שפרה לא תחמנית ואשר לא התנפח

אלו סך הכל שני אנשים שלא מבינים אחד את השני אשר מגיב על כך בצדק אחרי שהיא מתחילה דיון וישר סוגרת אותו עם ספר והיא מגיבה בצדק סך הכל הבחורה עברה לא מעט חרא בחיים שלה היא פשוט לא מצליחה להפריד בין החרא שלה לאשר זה לא עושה אותם לאנשים רעים זה סך הכל עושה אותם לאנשים שלא מצליחים להבין אחד את השני

Jason2

New member
אני לא אמרתי שהוא רע

אמרתי שהוא אדם מקובע ושמרן וטוב שהוא מצא את הדת שמאפשרת לו להישאר אטום.

no nick 1989

New member
איך אפשר להגיד עליו מקובע ושמרן?

ואטום? כאילו,בחייאת,לא ראית איך הוא חולה על לאון? ועל רנין? אם באמת היו מביאים דתי מקובע ושמרן ואטום הוא כבר היה על ההתחלה עף מהבית כי הוא ישר היה מסתסכך עם "ההומו והערביה". פשוט הוא לא מבין את שפרה וההתנהגות שלה מעצבנת אותו,ועובדה,לא רק אותו..ראיתי פה הרבה שרשורים על שפרה בזמן האחרון וזה לא שרשורים מלאי אהדה בדיוק.

כנסי

אני חושבת שאשר דווקא מבין טוב מאוד את שפרה אבל מרגיש מאוים ממנה. כאילו היא מערערת את הקרקע שמתחת רגליו. כמו הבנאדם שיבוא אחרי שאתה מאמין במשהו חזק ויגיד לך שאתה טועה. הוא פוחד לאבד את הבטחון בדת. הוא פוחד שהיא תערער לו את האמונה. דבר שני יפה שהוא חולה על לאון ועל רנין (למרות שכבר אמר את דעותיו הפוליטיות שהם לא ממש בעד רנין והעם שלה) אבל זה שונה. מעניין אם הבן שלו היה הומו הוא היה מקבל אותו ככה. להיות נחמד "מרחוק" הרבה יותר קל. כל עוד לא "מתלכלכים" בזה אני חושבת שהוא אוהב את לאון בעיקר כי הוא מצחיק אבל לא ממש מקבל את היותו הומו.

מעניין אם אשר

לא היה מלכלך עליה גם אם הם כן היו מקיימים ויכוח בנושא. הרי מעבר כבר לזה שזה מפריע לו להתווכח על הנושא הזה, גם האגו שלו נפגע באיזשהוא מקום. אני לא מסכימה עם שפרה בהתנהלות שלה מבחינת סגירת הדיון, אבל לגבי כל השאר כן. וזה באמת נראה שקשה להתווכח איתו. כולם יגידו שעכשיו לילה והוא יגיד שיום, אז קשה לו עם העובדה שהיא נכנסת למשבצת שלו. הוא רוצה אותה לעצמו.

למעלה