שירשור הפרק השבועי - פרק 10

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifכל כך! הוא ממש הגעיל אותי היום סופית-

יושב ומרכל על שפרה ו(בין השאר)על הבגדים שלה עם עינב?!?!?!? הוא עיוור? מילא שאין לו שכל- אבל גם לא עיניים?!?!? ואגב- הוא זוכר את "לא יהלך רכיל..."?!?!?! גועל, גועל, גועל- מייצג את הכפייה הדתית המדינה הזאת לעילא ולעילא. הלוואי שיעוף כבר, הדוחה הצבוע והפאתטי הזה

חחחחח קרעת אותי ...

לכתוב כאן בפורום את " לא יהלך רכיל " זאת כבר התבטאות מצחיקה . וגם סוג של יריה ברגל . ומה את עושה כאן ? לא מרכלת ? זה שאשר אדם דתי עדיין לא הופך אותו לאדם צדיק . הוא אולי שואף להיות ישר באמונתו . אבל אפילו הוא יודה שהוא לא צדיק ולא ממלא אחר כל ההלכות הקיימות . או שבעצם הוא אדם אנושי ומאמין בעת המודרנית . ואגב חילוניות , כללי הנימוס שבין אדם וחברו לא תופסים רק על הדת . אלא גם על חילוניים . אז לכתוב : " גועל, גועל, גועל- מייצג את הכפייה הדתית המדינה הזאת לעילא ולעילא. הלוואי שיעוף כבר, הדוחה הצבוע והפאתטי הזה " כאשר אף אחד חוץ ממך לא ראה אלמנט של כפייה דתית במעשיו של אשר . הוא אפילו ביקש לאחל שנה טובה לצבר שהוא אדם לא מאמין ולא ממלא מצוות . אם זאת תהיה הכפייה הדתית במדינה אני יכול לחיות עם זה בשקט . תגידי את חושבת ששנאת דתיים רק בשל היותם דתיים זה שונה בהרבה מגזענות ?

Fairywitch

New member
יש הבדל בין לכתוב בפורום-

לבין לרכל על אנשים שאני נמצאת איתם בקשר יומיומי- ואת זה אני לא עושה (אתה לא מתאר לך עד כמה זה אקטואלי בשבילי דווקא היום באופן ספציפי). ומה הקשר צדיק? אתה לא יכול לדבר על עשה ואל-תעשה ולעבור עליהם בצורה בוטה כזאת בעצמך. אתה לא יכול לדבר על לבוש חילוני "מדי" עם עינב הזנותית. אלה דברים ברורים שצועקים צביעות והתחסדות. וזה מגעיל ומקומם. יש הרבה שראו כפייה דתית במעשיו של אשר- מצחיק לשמוע שלא רואים את זה. קידוש כל שישי (שבמהלכו לאף אחד שם אסור להתחיל לאכול!), חימום על פלאטה כל השבת, תפילות השכם והערב... די כבר. שיהיה דתי לעצמו- למה להכריח את כולם לקחת בזה חלק וללכלך על מי ש-רחמנא ליצלן- לא מסכים איתו? באמת- איך העזו לא להסכים איתו? ALAS! ואם היית מכיר אותי היית יודע כמה זה מגוחך לחשוב שאני שונאת דתיים. אני לא אתחיל לקשקש על "חלק מחבריי הטובים ביותר", כי זה גם הרבה מעבר לזה. מה שאני שונאת זה טיפוסים כמו אשר שרוצים להיכנס לי לצלחת ולנשמה - אבל לא רואים את הפרחה הזולה שיושבת מולם ומדברת על דת כשכל החזה שלה נשפך החוצה (איך היא לא מתביישת להזכיר אלוהים ומסורת אין לי מושג).

אז לרכל על המתמודדים זאת לא רכילות ?

או שאולי ההפרדה בין מה שנחשב לריכול ומה שלא הוא על פי אמות המידה הסובייקטיביות שלך ? כי לפי אמות המידה שלי כל מה שעושים כאן בפורום במקרה הטוב זה לרכל ובמקרה הרע זה להשמיץ . אז זה יהיה בסדר מצידי לחשוב שכל העולם צריך לחשוב על פי אמות המידה שלי ? וזה מקשר אותנו לנושא ... אם עינב לדוגמא רוצה להתלבש איך שבא לה זה מונע ממנה להאמין באלוהים ? רק לאנשים שנוהגים בדרך מאוד מסויימת יש את הזכות להאמין באלוהים ? וכל האנשים שעוברים על אחד מעשרת הדיברות פה בפורום כאשר הם כותבים ביום שבת , גם הם לא מאמינים באלוהים ? ואני אזכיר לך שלעבור על עשרת הדיברות זה קצת יותר חמור מללכת חשוף על פי היהדות האורתודוכסית . ואת יכולה להתייעץ בכך גם עם חברייך הטובים . איפה שאת רואה " כפייה דתית " אני רואה שיתוף . את מה שאת מכנה כ " כפייה דתית " אני רואה ככבוד של אנשים למסורת ושהם עושים זאת ברצון . צבר לא איש מאמין ואין לו בעיה לכבד את אשר . לאון נוהג בניגוד להלכות היהודיות ואשר מכבד אותו . כבוד זה משהו שצריך לנוע ל2 הכיוונים . לא ראיתי עד כה את אשר כופה על מישהו לקום לתפילות , מי שרוצה קם . אשר חש ששפרה עושה לו דווקא . עכשיו אני חושב שהוא לא צודק בכך . אבל בין שניהם פעורה תהום גדולה ואלה רק הביטויים שלה . התהום נוצרה בגלל חוסר האמון הבסיסי בין השניים ומתוך מחשבה ( שבאה לידי ביטוי בהדחות ) שהאחד מפריע לשניה ולהיפך במכוון . וזה עניין יותר פסיכולוגי מאשר אמיתי או אישי . הם פשוט כל אחד בדרכו מייצג עבור השני את מה שצריך לחשוש ממנו . בתכלס אשר לא נכנס לך לצלחת ( אם כבר את זו שנכנסת לשלו , אבל זו התוכנית ) וזאת גם זכותו לדבר עם אפילו חשפנית או רחמנא לצילן זונה בתפקיד אם בא לו ועל כל נושא שבעולם . אולי דרך השיחה עם עינב הוא ניסה גם להעביר לעינב איזה מסר בדרך עדינה ועקיפה ? או שמא גם לכך אין לו זכות ? יודעת מה ? בואי תנסי להסביר לי את זכויותיו של אשר לפי דעתך .

Fairywitch

New member
טוב- יש כאן הרבה נקודות, אנסה לענות:

א. לגבי רכילות- לא, לדבר על המתמודדים זאת לא רכילות. ברגע שהם החליטו להעמיד את עצמם מול מצלמה 24 שעות ביממה- הם חשופים לביקורת, ולמתוח עליהם ביקורת זה לגיטימי. זה לא מאחורי הגב- מה שהם עושים חשוף לכולם. ב. אין דבר כזה "יותר חמור"- זה בדיוק העניין. יש מה שנקרא "קלה כחמורה" (גם שפרה הזכירה את העניין הזה). הוא לא יכול לבחור מתי נוח לו להיות דתי וצדיק ומתי לא. ג. עם העניין הפסיכולוגי אני מסכימה לחלוטין- אשר לא רואה את שפרה כבנאדם (או בת חווה
), אלא כמישהי שבגדה בדת. הוא מתעלם מהתרומה שלה לבית, מהעובדה שהיא נתנה לו לישון עוד קצת ולא העירה אותו במשימת השינה, מהעבר הצבאי הדומה שלהם- כל מה שהוא רואה זה בוגדת. לכן הוא עיוור לפריצות (הביגודית לפחות) של עינב וקרן, לאתיאיזם המוחלט של צבר, להומוסקסואליות של ליאון וכן הלאה. וזה מרגיז ומחרפן אותי. אם הוא לא היה יודע ששפרה חזרה בשאלה הוא היה חושב שהיא סתם חילונית ולא רואה בה בוגדת, ולא היה נגדה כל הזמן!! וז-ה - לא הוגן.

מסכים וחולק .

1 . לגבי הרכילות : המתמודדים גם הסכימו לשהות בוילה עם עוד 15 מתמודדים . הם ידעו שהמתמודדים ירכלו עליהם בינם לבין עצמם ולמעשה כולם עושים את זה , זה דיי חלק מהמשחק . אז על זה אין מה לבוא אל אשר בטענות . זה שהוא דתי לא מוציא אותו מהכלל בהתנהגויות אנושיות . התפיסה שהוא צריך להיות גם אדם יותר מושלם משאר האנשים כי הוא דתי זאת תפיסה דיי פרימטיבית בעיניי . בעיקר משום שהיא יוצאת מנקודת ההנחה שדתיים הם אנשים יותר טובים מחילוניים וזה כחילוני מאוד מפריע לי . מה גם שזה לא נכון בעיניי . אבל אי אפשר להשתמש בעמדה הזו רק מתי שנוח לי . זאת עובדה שקיימת בנוגע לכל הסיטואציות וגם כלפיי אשר . 2 . ביהדות יש דירוג של מצוות ויש יותר חשוב ופחות חשוב . עובדתית לעבור על אחת מ 10 הדיברות יותר חמור מאשר לעבור על ההלכה . משום ש10 הדיברות ניתנו על ידי אלוהים ואילו ההלכה ניתנה בידי בני אדם . הדתיים היותר מחמירים טוענים שצריך לשמור על כל המצוות כקלה וחמורה . אבל עצם ההגדרה הזו אומרת בפירוש שיש כזה דבר קלה וחמורה . 3 . לגבי העניין הפסיכולוגי יש בנינו הסכמה . אבל לא לשכוח שגם שפרה רואה באשר את הדבר שהיא חוששת ממנו ואת המייצג של כל הדברים שברחה מהם . וגם הפחד או החשש שלה לא מוסבר בדרך הגיונית כי אם היא היתה רואה באשר מתמודד ככל המתמודדים גם ההתייחסות שלה היתה שונה . נ.ב אל תתחרפני כלכך מהר ... זה מתחיל להדאיג אותי , אני חושש לבריאותך

moraz28

New member
שפרה תחמנית?

שפר אמיתית, בעוד אשר הוא דתי צעצוע, אחד שאינו יודע לשאול ורק עושה מה שאמרו לו לעשות והולך אחרי הדברים בלי לדעת למה עושים זאת, כמו עיוור וטיפש. שפרה מתמצאת בדת יותר ממנו, וכשהוא ראה שהיא אוכלת אותו בלי מלח הוא סובב את הדברים והתחיל להתווכח כי ההגנה הכי טובה היא התקפה. זה אדם דתי זה? על לשון הרע הוא שמע?

babylon4

New member
גם אני מסכים

לדעתי היא נהייתה מאוד בוחשת. גם ראיתי שיחות בוקר שלה ובמשימת השינה שהיא לילכה על אשר וגם על נעמה וכ"ו למרות שהיא משחקת אותה צדיקה מבחוץ.

כן!! להעיף את כל הנורמליים ולהשאר עם

העילג וביתו הקפריזית הקריזיונרית נפוחת הבז'ז'ים והשפתיים. להם הכי מגיע ! הם מצחיקים ו"חמודים"!( not).

ExsoTic Cop

New member
היה פרק משעמם כמו כל הסדרה הזאת לאחרונה..

מחר הם חייבים לעשות משימה שתעורר תבית אחרת כל הצופים יברחו להם.

יNOT

New member
../images/Emo3.gif הצופים יישארו לצערי

משיחות עם אנשים מחוץ לפורום על התוכנית, כולם הגיעו לאותה מסקנה, אנשים רואים את התוכנית כי אין משהו יותר טוב בטלוויזיה, וגם בגלל שזה משודר 24 שעות ביממה (אלו שבכל זאת יוצא להם לראות רבע שעה פה ורבע שעה שם ) אז אפשר לראות את זה כשנגמרים השידורים בשאר הערוצים (לאנשי הלילה למיניהם ) רוב הציבור מחוץ לפורום לא מתעניין בהפרות החוקים, בעריכה המגמתית. עיקר הציבור רואה את התוכנית המרכזית ומקבל אותה כמציאות. אילו שיודעים שמדובר בזיוף אומרים שוב "אז מה?!" אין משהו אחר לראות בטלוויזיה, ולפעמים מצליחים להצחיק . ככה שהפורמט לא הולך להשתנות , החוקים לא יישתנו , המשימות לא יישתפרו, הצופים כנראה יישארו , והרייטינג ייתאזן על מעל הממוצע. וכל זה בגלל שהציבור פראייר , והציבור משלם .

איתי בל

New member
מה פראייר מה?!

אתה יודע מי פראייר? אתה כולנו רואים את אותה התוכנית כולנו רואים אותה בחינם כולנו מקבלים את אותו השירות תוכנית במשך 24 שעות את חלקנו היא משעשעת יותר ואת חלקנו פחות אבל אתה לא נהנה ממנה... אתה רק עסוק בלהתעסק במי פראייר ומי לא ומי משלם ומי יצא גבר ומי חכם ומי טיפש חלאס! מה פראייר בציבור שהם רואים תוכנית בחינם שבה ההפקה עוברת על החוקים שהיא הציבה לעצמה? אתה פראייר שאתה מבזבז את הזמן שלך על השטויות האלה אם לשלום חנוך היה קבר הוא היה מתהפך בו הציבור מטומטם ומשלם על דברים הרבה יותר גרועים הרבה יותר ביוקר הציבור לא משלם על התוכנית הזו הוא מקבל אותה בחינם זה או שאתה מרוויח בידור או שלא רק אתה מפסיד מזה!

יNOT

New member
איתי, אין לי מושג מאיפה באת...

ומה בדיוק הטענות שאתה מעלה בפורום, אני באופן אישי בוחר להימנע מלהיכנס איתך לדיונים. כי אין לך בדרך כלל בסיס להם, אתה בוחר להתעלם מדברים שאחרים בפורום רואים ומגיבים עליהם. וגם כשברור לך שאין לך בסיס לטענת הנגד שלך , אתה פשוט אומר "עזוב זה תוכנית טלוויזה, הכל בחינם , למה מה רע?! " אז אין פה ממש דיון ואין פה ממש עם מי. *להזכירך את הדיון הארוך ומייגע שלך בקשר להפסקת השידורים באינטרנט בכיפור , אני עדיין מחכה ל"חוק" שעליו בחרת להתווכח.... כנראה גם כל מדינת ישראל.

איתי בל

New member
אם היית מקשיב לי אולי היינו עוברים הלאה

ולא היית מציק לאנשים מחוץ לפורום ובודק למה הם ממשיכים לצפות ולא היית ממשיך דלבר על זה פה ולא היית קורא לציבור שלם פראייר שממשיך לשלם אז תנסה להקשיב... אני לא!!! ידוע אם יש חוק כזה בכלל שאוסר לגבי שידור באינטרנט! לא אמרתי לרגע שאני כן יודע על כזה אם יש כזה אז גם שלדר לקט ביום כיפור זה מפר על החוק הזה אז כך שהדיון לגבי האם יש או אין חוק הוא איננו רלוונטי בכלל ואם אתה ממשיך לחכות שאביא לך חוק לגבי זה אתה שוב מבזבז את זמנך אתה עדיין לא טרחת הלסביר במה הציבור פראייר ואיך הוא משלם על זה שההפקה לא עומדת בחוקים שהיא הציבה לעצמה אם ההפקה עומדת בחוקים שלה זה בינה ולבין עצמה וזה לא העניין שלך בכלל אם אני אזרח שומר חוק זה עניין שלי פרטי ובין משטרת ישראל וזה לא עניינך לבדוק לי את זה בכלל קשת אם הם שומרים על החוקים זה בינך לבין עצמם לבין ההולנדים לבין הרשות השנייה אתה לא כאן על תקן בדיקת שמירת חוקים זה גם לא אמור לעניין אותך כפרה עלייך אני לא אומר את זה גם כדי לריב איתך או כדי לצאת צודק זה אפילו לא הדיון אני אומר לך את זה כדי שתבין את זה כלפי עצמך כדי שתהנה יותר כדי שלא תרגיש פראייר הרי הציבור כאן לא פראייר אתה היחיד שמרגיש פראייר ובצדק כי אתה מפספס את כל התוכנית בזמן שאתה עסוק בשטויות האלה פתח את העיניים תקרא באמת את מה שאני אומר לך תקשיב לי תראה שאני רק בעדך

insane sanity

New member
../images/Emo45.gif

לפחות שהעונה הבאה תשתנה, אם תהיה.. לפחות שילמדו לא להתערב.. לא להכניס צילומים של עוברים, מכתבים לימי הולדת ובית כנסת עם מניין! העניין יורד כשהמלאכותיות עולה..

droriko

New member
עונה הבאה זה עם סלבריטיז

זה הולך ליהות הדבר הכי מלאכותי שיש

Saladin

New member
הלוואי.

זה יגמול אותי סופית מהתכנית. ברגע שסלבריטיז מעורבים בעניין, זה הדבר הכי נלוז ודוחה שקיים.

למעלה