שלב ההצבעות - הסבר והבהרה

מרציפן5

New member
מנגולד עגבניות וטופו, סלט בריאות חם או קר

נכון יש הרבה שלבים אבל מי שיש לו סיר דגול ומחבת גדול שמיומן ועושה בו זמנית את הטיגון והשליקות חוסך זמן ומקבל סלט גדול ומפואר, בריא ודיאטטי שיאכלו ממנו יומיים שלושה
בכיף גדול. מי שרוצה אותו יותר מזין יכול להוסיף לני ההגשה עוד הזלפה של שמן זית משבח מלעלה
חומרים: 2-3 חבילות מנגולד גדולות ויפות 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות (אפשר זהוב, אפשר סגול). 2-6 שיני שום קלופות וקצוצות דק (לפי הטעם, ובכלל לא חובה). 4 עגבניות גדולות חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות. (הסבר שחוסך זמן מים ואנרגיה בהמשך) 1 חבילת טופו חתוכה 1X1 ס"מ בערך. תבלינים לפי הטעם-מלח, פלפל שחור, אבקת פפריקה מתוקה. שמן זית לטיגון, מים להרתחה. שמים במחבת גדול ועמוק עם מכסה את הבצל הקצוץ עם שמן זית ומטגנים עד להזהבה, חשוב לערבב מידי פעם. במקביל מרתיחים מים בסיר גדול, חותכים את המנגולד לגודל אכילה (בערך 4X4 ס"מ) ושמים אותו להרתחה של כעשרים דקות, עד לריכוך החלקים הלבנים. המהדרין שמים רק את החלקים הלבנים (מפרידים בזמן חיתוך)שולקים רק את הלבנים היטב ולירוקים נותנים אידוי קל בהמשך, לשימור הויטמנים, ביחוד B-6). כשהמנגולד מבושל חורצים איקס בתחתית כל עגבנייה ושמים אותן בקערה. שופכים את תכולת הסיר דרך מסננת על העגבניות לחליטה והורדת הקליפה שלהן. ככה ממחזרים את המים החמים, העגבניות יקבלו "שטיפה" והמנגולד ישאר במסננת. לאחר כדקה מוציאים את העגבניות, מצננים ומורידים את הקליפה בקלות, וקוצצים לקוביות. כשהבצל זהוב מוסיפים שיני קצוצות לטיגון מהיר יחד עם הבצל עד להוצאת טעמי שום מטוגן. כמובן, לערבב מידי פעם. כשעולה ריח שום מטוגן, מוספים את ריבועי העגבניות לבישול קל 10-15 דקות, וממשיכים לערבב מידי פעם. אם המחבת יבשה ניתן להוסיף מעט מים נגד חריכה (מכסה פותר את הבעייה). כשהעגבניות מוכנות, מקטינים אש ומוסיפים את המנגלוד* הטופו החתוך והתבלינים (מלח, פלפל, פפרקיה מתוקה לפי הטעם, בין כף לשלוש כפות) לחימום קל וספיגת טעמים. אם שמרתם את החלק הירוק של המנגולד ללא שליקה מוסיפים אותו לפני השאר, עד לריכוכו, ורק אז את המרכיבים האחרים (מנגולד לבן, טופו תבלינים). הסלט טעים חם, פושר אבל גם קר, וטעמו משתבח אחרי יום במקרר
אפשר לחממו שוב במיקרוגל או בסיר על הכיריים, בסיר רצוי לבדוק האם חסרים נוזלים, ואם כן, להוסיף מעט מים. ניתן לוותר על הטופו. לחובבי הקיטניות השלמות ניתן להמיר את הטופו בקיטניות מבושלות: למשל כוס שעועית מבושלת (אפילו הקופסא המושמצת של שעועית אפויה ברסק עגבניות הולכת נהדר). חומוס מבושל וכו'.
בתאבון
 

מרציפן5

New member
העוד יותר מהדרין בבישול בריא מאדים מנגולד

בסלסלת או רשת אידוי. ואז מומלץ לשים את החלקים הלבנים למטה והירוקים למעלה בסלסלה. הלבנים דורשים בישול הרבה יותר אינטנסיבי והטמפרטורה למטה בסלסלה גבוה יותר מאשר למעלה.
 

לוזית

New member
חמין צמחוני

מכניסים לסיר: חצי קילו שעועית יבשה שהושרתה לילה במים. רבע קילו גרגירי חומוס יבש שהושרו לילה במים שליש כוס גריסי פנינה שטופים 5 שיני שום חתוכות 1 בצל גדול חצוי 3 תפוחי אדמה שלמים קלופים אפשר 1 בטטה קלופה מוסיפים מים עד כיסוי וחמישית כוס שמן. מתבלים במלח, פלפל שחור הרבה פפריקה מתוקה ואבקת מרק עוף פרווה. מביאים לרתיחה ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי. מכינים קיגל: 1 כוס קמח רבע כוס שמן מלח ,פלפל שחור ופפריקה מתוקה אבקת מרק עוף פרווה חצי כוס מים רותחים מכניסים החומרים לקערה ומערבבים עד שנוצר גוש שאינו נדבק לדפנות הקערה. מכניסים את הקיגל לסיר החמין. מוסיפים לסיר ביצים לפי מס הסועדים. מניחים בסיר קבב או המבורגר סויה. מבשלים עוד רבע שעה ומעבירים לתנור בחום שבת או לפלטת שבת. החמין מוכן לאחר כ12 שעות.
 

לוזית

New member
הערה חשובה לחמין צמחי

יש להוסיף מים רותחים בכל פעם שהמים אינם מגיעים לידי כיסוי החמין. גם תוך כדי בישול וגם כשהחמין על הפלטה. בתאבון.
 

E v E T

New member
קינואה וירקות מעולים

שאפילו החבר הקרניבור התאהב במתכון -בצל אחד -קישוא אחד -2 גזרים -2 כוסות קינואה -מלח פלפל -כף כורכום -4 כוסות מים -2 כפות שמן זית *מגרדים בפומפייה בצל קישוא וגזר -מטגנים בצל ואחרי דקה מוסיפים את הקישוא והגזרים -מטגנים קלות -מוסיפים תבלינים -מוסיפים את הקינואה ומטגנים יחד עם הירקות בערך 3 דקות -מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים -מכסים את הסיר בערך 20 דקות על אש נמוכה -מכבים את האש נותנים לתבשיל "לנוח" קצת בתאבון הערה מי שרוצה יכול להחליף את הירקות בקוביות קטנות של בטטה יוצא מצויין
 

פוקסי99

New member
קובה צמחונית

לפני הכל 2 כוסות סולת כפית מלח להוסיף מים לבחוש הייטב לקבלת בצק ולהשאיר בצד ל1/4 שעה לפחות 1/2 קילו דלעת 1 בטטה בינוני 2 בצלים כפית כמון כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 2 כפיות פפריקה מתוקה 10 טיפות רוטב חריף FRANKS לא חובה אבל מוסיף טעם נהדר כ7 גבעולי נענעה ו1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצים דק את הדלעת הבטטה ובצל אחד שמים במיקרו ל15 דקות מוצאים ממתינים שיתקרר מעט ומועכים עם מזלק וקוצצים עם סכין(הבצל לא מתרכך מספחק כדיי להמעך הייטב עם המזלג עוזרים לו עם סכין) קוצצים דק במנדולינה את הבצל הנותר מוסיפים את התבלינים מערבבים הייטב וטועמים במקרה ויש צורך לתרן את התיבול זה הזמן הרוטב בצל גדול קצוץ דק כ1 קילו דלעת כתומה מנוקה וחתוכה לקוביות צרור נענע טריה (ממליץ לכולם לגדל נענה למי שאין גינה באדנית על אדן החלון) כפית מלח לימון 2 כפיות סוכר 2 כפות רסק עגבניות 3 כפות שמן קנולה מחממים את השמן בסיר כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל וכ7 גבעולי נענעה ולאחר כ3 דקות מוסיפים את הדלעת והכל תוך כידי בחישה נותנים לדלעת להכרך מעט ומוסיפים את המלח ואת רסק העגבניות בוחשים ומוסיפים כ4 כוסות מים חמים ממשיכים לבחוש כדקה מוסיפים את מלח הלימון והסוכר וטועמים כל אחד עכשיו יתקן את התיבול כדי לקבל את הטעם החמוץ מתוק כפי שהוא אוהב מי שלא אוהב להתעסק עם מלח לימון שיתחיל ב1/4 כוס מיץ לימון טרי ויתקן לפי טעמו. מוסיפים למרק עו מספר עלים של נענעה ונותנים להיתבשל על אש קטנה כ1/4 שעה באותו הזמן מכינים ליד הכיריים את המילוי את בצק הסולת וקערת מים מרטיבים את כפות הידיים לוקחים בצק בגודל כדור פינק פונק משטחים על האצבעות של יד ימין לוקחים ביד שמאל מהמילוי כמות של מילוי בגודל של זית גדול מניחים במרכז הבצק הפרוס הופכים את היד כך שאנו לוחצים על המילוי מלמטה כלפי הבצק מותחים את הבצק בעדינות שיכסה את המילוי וסוגרים את קצוות הבצק ומקבלים כדור יפה ממולא אני נתתי לו צורה אליפטית כדי להבדיל בין כדור קובה בשרי וצמחוני ןשמים בתוך המרק וכך ממשיכים עד אשר כל הקובות בסיר לפי הכמות שאתם צריכים מרימם את הסיר ומנענים כדי שהקובות ישקעו ויכוסו ברוטב מבשלים עוד כ1/2 שעה ובתאבון ניתן להחליף את הדלעת בבמיה
 

פוקסי99

New member
מרק כתומים בכיכר לחם כולל סדנה להכנת הלחם

קילו דלעת 3 בטטות 4 גזרים פלפל חריף ראש סלרי קטן בצל קצוץ גדול חבילה כוסברה 7 שיני שום קצוצים כפית כמון 1/2 1 כף חוויג' למרק 2 כפות מרק עוף כפית מלח 5 עלי דפנה 8 גרגירי פלפל אנגלי 4 כפות שמן מחממים את השמן בחום בינוני מוסיפים את הבצל מוסיפים את השום מוסיפים את כול התבלינים מטגנים תוך כדי בחישה כדקה שניים מוסיפים לסיר את כול הכתומים והסלרי וממשיכים לטגן תוך בחישה מוסיפים מים עד כ2 ס"מ מעל הכתומים מוסיפים מרק עוף ואת החוויג' מביאים לרתיחה במקרה ויש קצף מורידים ממיכים את האש לנמוכה ומבשלים כך 45 דקות לאחר 45 דקות מוסיפים חבילה של כוסברה קשורה בחוט תפירה וממשיכים לבשל עוד כ5 דקות מוצאים את חבילת הכוסברה מוצאים את עלי הדפנה מוצאים את הפלפל האנגלי מכניסים את הבלנדר סטיק ומפעילים עד קבלת מרק במרקם קטיפתי ניתן להגיש בתוספת גבינת טל העמק מרוסקת ניתן להוסיף כף לבניה נותן טעם נהדר.
 
למעלה