מנגולד עגבניות וטופו, סלט בריאות חם או קר
נכון יש הרבה שלבים אבל מי שיש לו סיר דגול ומחבת גדול שמיומן ועושה בו זמנית את הטיגון והשליקות חוסך זמן ומקבל סלט גדול ומפואר, בריא ודיאטטי שיאכלו ממנו יומיים שלושה
בכיף גדול. מי שרוצה אותו יותר מזין יכול להוסיף לני ההגשה עוד הזלפה של שמן זית משבח מלעלה
חומרים: 2-3 חבילות מנגולד גדולות ויפות 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות (אפשר זהוב, אפשר סגול). 2-6 שיני שום קלופות וקצוצות דק (לפי הטעם, ובכלל לא חובה). 4 עגבניות גדולות חלוטות וקלופות, חתוכות לקוביות. (הסבר שחוסך זמן מים ואנרגיה בהמשך) 1 חבילת טופו חתוכה 1X1 ס"מ בערך. תבלינים לפי הטעם-מלח, פלפל שחור, אבקת פפריקה מתוקה. שמן זית לטיגון, מים להרתחה. שמים במחבת גדול ועמוק עם מכסה את הבצל הקצוץ עם שמן זית ומטגנים עד להזהבה, חשוב לערבב מידי פעם. במקביל מרתיחים מים בסיר גדול, חותכים את המנגולד לגודל אכילה (בערך 4X4 ס"מ) ושמים אותו להרתחה של כעשרים דקות, עד לריכוך החלקים הלבנים. המהדרין שמים רק את החלקים הלבנים (מפרידים בזמן חיתוך)שולקים רק את הלבנים היטב ולירוקים נותנים אידוי קל בהמשך, לשימור הויטמנים, ביחוד B-6). כשהמנגולד מבושל חורצים איקס בתחתית כל עגבנייה ושמים אותן בקערה. שופכים את תכולת הסיר דרך מסננת על העגבניות לחליטה והורדת הקליפה שלהן. ככה ממחזרים את המים החמים, העגבניות יקבלו "שטיפה" והמנגולד ישאר במסננת. לאחר כדקה מוציאים את העגבניות, מצננים ומורידים את הקליפה בקלות, וקוצצים לקוביות. כשהבצל זהוב מוסיפים שיני קצוצות לטיגון מהיר יחד עם הבצל עד להוצאת טעמי שום מטוגן. כמובן, לערבב מידי פעם. כשעולה ריח שום מטוגן, מוספים את ריבועי העגבניות לבישול קל 10-15 דקות, וממשיכים לערבב מידי פעם. אם המחבת יבשה ניתן להוסיף מעט מים נגד חריכה (מכסה פותר את הבעייה). כשהעגבניות מוכנות, מקטינים אש ומוסיפים את המנגלוד* הטופו החתוך והתבלינים (מלח, פלפל, פפרקיה מתוקה לפי הטעם, בין כף לשלוש כפות) לחימום קל וספיגת טעמים. אם שמרתם את החלק הירוק של המנגולד ללא שליקה מוסיפים אותו לפני השאר, עד לריכוכו, ורק אז את המרכיבים האחרים (מנגולד לבן, טופו תבלינים). הסלט טעים חם, פושר אבל גם קר, וטעמו משתבח אחרי יום במקרר
אפשר לחממו שוב במיקרוגל או בסיר על הכיריים, בסיר רצוי לבדוק האם חסרים נוזלים, ואם כן, להוסיף מעט מים. ניתן לוותר על הטופו. לחובבי הקיטניות השלמות ניתן להמיר את הטופו בקיטניות מבושלות: למשל כוס שעועית מבושלת (אפילו הקופסא המושמצת של שעועית אפויה ברסק עגבניות הולכת נהדר). חומוס מבושל וכו'.
בתאבון