שלב ההצבעות - הסבר והבהרה

photoface

New member
סלט תפוחי אדמה ביוגורט

שוה מהסלט הרגיל.. טעים ומפתיע וגם יותר בריא! סלט תפוחי אדמה ביוגורט/ ג'ימלאיה 4 תפוחי אדמה בינונים או כ-10 תפוחי אדמה קטנטנים חתוכים לקוביות 1.5X1.5 ס"מ 3 ביצים 3 מלפפונים חמוצים בינוניים (מלח/חומץ מה שאתם אוהבים) 2 בצלים ירוקים קצוצים דק 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 כפות צלפים קצוצים 1/2 כוס יוגורט 3 כפות שמן זית מלח פלפל הכנה: מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר עם מים עד שיתרככו (המדד הוא- מתי אפשר לאכול אותם ישר מהסיר). על הביצים אני רוצה להתעכב שנייה: שמים ביצים בסיר עם מיים בדיוק עד שהמים מכסים את הביצים. מביאים את המים לרתיחה ומבשלים לא יותר משמונה דקות. להוריד מהאש.אם תתנו לביצים רק 6 דקות, הצהוב במרכז יהיה לח וטעים נורא, ככה אנחנו אוהבים. אם אתם אוהבים את הביצים שלכם מוצקות לחלוטין, 8 דקות זה מספיק. השיטה הזאת מבטיחה ביצים קשות עם חלמון צהוב ולא אפרפר. כשאתם מסננים את תפוחי האדמה מהמים תקפיצו אותם פעם פעמים בסיר/במסננת כדי לפצוע/ למעוך אותם אבל לא יותר מידי, שלא יצא פירה. ככה הם יספגו יותר טעמים (יותר פינות לרוטב להתפס) לא מקררים אותם. מוסיפים את כל החומרים לקערה. מערבבים בעדינות הכל, אני אוהב לאכול חם אבל כמובן שאפשר גם קר.
 

photoface

New member
מאפה חצילים משגע

פיתוח עצמי מקורי, קל להכנה וטעים בטירוף! מאפה חצילים/ ג'ימלאיה 1/2 חציל פרוס לחצאי עיגול בעובי של ס"מ 2 כפות שמן זית 3 כפות גדושות של גבינה לבנה 1 ביצה 3 כפות של פירורי לחם 30 גר' גבינה בולגרית מפוררת פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מורחים את פרוסות החצילים בשמן זית, ומסדרים בשכבה אחת בתבנית תנור גדולה. צולים בתנור בחום גבוה (אם יש אז על גריל) עד שהם שחומים מעט, הופכים באמצע. סה"כ כ-20 דקות. מצננים וחותכים לקוביות. מערבבים בקערה את כל שאר החומרים, ומוסיפים את החצילים. אני אפיתי את המאפים בשני כלים אישיים חסיני אש. כדאי למלא רק 3/4 מהתבנית, כי הם תופחים קצת בתנור. אופים בחום של 180 מעלות, 15 דקות או עד שהמאפים זהובים ותפוחים, ויחסית יציבים במרכז. אוכלים חמים לארוחת עורב מושלמת.
 

photoface

New member
תבשיל ירקות ירוקים מעולה

אביבי וירקרק... אפשר וכדאי לגוון בירקות לפי העונה! תבשיל ירקות ירוקים אביבי וקל/ ג'ימלאיה באמת שהחלק הכי חשוב פה זה שכל הירקות יהיו רעננים וירקרקים, אפשר לשחק עם הסוגים לפי מה שיש לכם. מעבר לזה צריך רק שמן זית מוצלח, לימון, ועשבי תיבול. אני אכלתי את זה מעל בורגול גס מבושל, אבל גם עם אורז או ליד כל מנה עיקרית זה יכול להיות מצויין כמובן. 1 ק"ג שעועית הולנדית, קוטמים קצוות וחותכים לאורך של 3 ס"מ בערך. 1 חבילה אספרגוס נקי, מסירים את הקצה העבה והגס, וחותכים גם כן לאותו אורך. 2 חופנים פול ירוק (בערך כוס). מוציאים מהתרמילים, מבשלים כ-5 דקות במים רותחים, וקולפים מהקליפה העבה. 5-6 עלי חסה שטופים, חתוכים גס או חופן עלי תרד נקיים. 1 בצל לבן פרוס. 3 שיני שום ירוק פרוסות בגסות. 5 כפות שמן זית רבע כפים גרגירי שומר (אם יש) מלח גס, פלפל שחור גרוס לפי הטעם 6-7 ענפי תימין קטנים קצוצים גס אופן ההכנה: מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה. מוסיפים את גרגרי השומר והבצל. מטגנים 2 דקות ומוסיפים את השום. מטגנים ומערבבים כמה דקות נוספות, רק עד שהבלצ שקוף ורך, והשום והשומר מעלים ריח חזק. מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות. מוסיפים את האספרגוס, החסה והפול ומתבלים במלח ופלפל. אחרי מס' דקות של טיגון וערבוב הצבע של הירקות אמור להפוך לירוק עמוק, חזק, והחסה אמורה ל"נבול". בשלב זה מוסיפים כרבע כוס מים (אם יש ציר ירקות או עוף- מה טוב). מביאים לרתיחה, מוסיפים את התומין ומכסים. על אש נמוכה נותנים לירקות להתאדות (בגלל שיש רק מעט נוזלים, הירקות עוברים יותר אידוי מאשר בישול) כ-10 דקות. טועמים ובודקים שהירקות מוכנים, שימו לב שהם אמורים להיות עדיין קצת פריכים, ירוקים מאוד, ועם טעם מתקתק ולא נבולים לגמרי ואפרפרים- על תבשלו יותר מידי! (טעות נפוצה עם ירקות מבושלים). לסיום אפשר לתת עוד שלוק של שמן זית, ומיץ מחצי לימון, וכמובן לתקן תיבול. ערבוב אחרון וסיימנו! טעים חם, על בורגול, קוסקוס או אורז, או קר.
 

p e b b l e

New member
קיש בצל טבעוני

רכיבים: בצק: 1 כוס קמח ½ כפית מלח 75 גרם מרגרינה 3 כפות חלב סויה 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך) מלית: 3 בצלים סגולים פרוסים לרצועות 3 בצלים ירוקים חתוכים כף חרדל ½ חבילת טופו מעוך 75 גרם גבינת טופו 3 כפות קמח כפית גדושה אבקת אפיה 4 כפות גדושות פירורי לחם מלח פלפל 2 שיני שום קצוצות 2 קוביות בזיליקום הכנה: מערבבים את חומרי הבצק, מרדדים ומניחים בתבנית קיש. אופים את הבצק 10-12 דקות עד שמזהיב. מטגנים את הבצל הסגול עם מעט שמן עד שמזהיב. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את הבצל הירוק. מערבבים את כל חומרי המלית ומניחים על הבצק. אופים בתנור מחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 35 דקות או עד שמזהיב.
 
את משתמשת בטופו רגיל?

או בטופו משי, או אולי טופו רך? ובאיזו גבינת טופו? אם אין אני יכולה אולי להמיר אותה במשהו? אולי אפילו לערבב שמנת אלפרו עם קורנפלור? או חלב סויה?
 

p e b b l e

New member
אני משתמשת בטופו רגיל

למרות שלא כל כך משנה אם משתמשים ברך. יצא לי פעם אחת להכין את הקיש בלי הגבינה והחלפתי אותה בחלב סויה ועוד קצת טופו. לא יוצא אותו מרקם אבל עדיין מאוד מוצלח. יכול להיות עם שמנת וקורנפלור יצא טוב, במיוחד אם תכיני מזה בשמל סמיך. ספרי איך יצא.
 
כמה שאלות

אני רוצה להכין את הקיש המופלא הזה לסופש ואני בודקת אם יש פה את כל המצרכים אז ככה לגבי חבילת הטופו את רושמת חצי חבילה כמה זה בדיוק ? כי יש לי בחנות 450 גרם אן 200 וחצי מכל אחד מהחבילות זה משמעותי לגבי גבינת הטופו - את מתכוונת לממרחים שאפשר לקנות בחנות? אם כן אז האם אני יכולה להשתמש בכזה עם זיתים בפנים או עשבי תיבול? כי אני לא מוצאת ממרח נקי ולגבי התבנית - איזה קוטר את משתמשת ב- 24 או 26? גם את זה אני צריכה לקנות אני כל השמן משתמשת בחד פעמי וזה די נמאס תודה על המתכון הנהדר הזה חבל לי שפרסמת כל כך מאוחר ואנשים דילגו עליו כי אני חושבת שמגיע לך לזכות ולא רק כי זה הרבה יותר קשה בלי ביצה ומוצרי גבינה
 

p e b b l e

New member
כמה תשובות

הכוונה שלי היתה לחבילת הטופו הגדולה יותר, אם את קונה את הקטנה, תשתמשי בכולה. לגבי גבינת הטופו, אכן התכוונתי לממרחים המוכנים. אם אין ממרח רגיל, אני חושבת שזה עם עשבי התיבול יתאים יותר מאשר זה עם הזיתים. התבנית שלי בקוטר 24. איזה צירוף מקרים, גם אני חושבת שמגיע לי לזכות... תודה על המחמאה, מקווה שתהני מהקיש.
 
למעלה