תבשיל ירקות ירוקים מעולה
אביבי וירקרק... אפשר וכדאי לגוון בירקות לפי העונה! תבשיל ירקות ירוקים אביבי וקל/
ג'ימלאיה באמת שהחלק הכי חשוב פה זה שכל הירקות יהיו רעננים וירקרקים, אפשר לשחק עם הסוגים לפי מה שיש לכם. מעבר לזה צריך רק שמן זית מוצלח, לימון, ועשבי תיבול. אני אכלתי את זה מעל בורגול גס מבושל, אבל גם עם אורז או ליד כל מנה עיקרית זה יכול להיות מצויין כמובן. 1 ק"ג שעועית הולנדית, קוטמים קצוות וחותכים לאורך של 3 ס"מ בערך. 1 חבילה אספרגוס נקי, מסירים את הקצה העבה והגס, וחותכים גם כן לאותו אורך. 2 חופנים פול ירוק (בערך כוס). מוציאים מהתרמילים, מבשלים כ-5 דקות במים רותחים, וקולפים מהקליפה העבה. 5-6 עלי חסה שטופים, חתוכים גס או חופן עלי תרד נקיים. 1 בצל לבן פרוס. 3 שיני שום ירוק פרוסות בגסות. 5 כפות שמן זית רבע כפים גרגירי שומר (אם יש) מלח גס, פלפל שחור גרוס לפי הטעם 6-7 ענפי תימין קטנים קצוצים גס אופן ההכנה: מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה. מוסיפים את גרגרי השומר והבצל. מטגנים 2 דקות ומוסיפים את השום. מטגנים ומערבבים כמה דקות נוספות, רק עד שהבלצ שקוף ורך, והשום והשומר מעלים ריח חזק. מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות. מוסיפים את האספרגוס, החסה והפול ומתבלים במלח ופלפל. אחרי מס' דקות של טיגון וערבוב הצבע של הירקות אמור להפוך לירוק עמוק, חזק, והחסה אמורה ל"נבול". בשלב זה מוסיפים כרבע כוס מים (אם יש ציר ירקות או עוף- מה טוב). מביאים לרתיחה, מוסיפים את התומין ומכסים. על אש נמוכה נותנים לירקות להתאדות (בגלל שיש רק מעט נוזלים, הירקות עוברים יותר אידוי מאשר בישול) כ-10 דקות. טועמים ובודקים שהירקות מוכנים, שימו לב שהם אמורים להיות עדיין קצת פריכים, ירוקים מאוד, ועם טעם מתקתק ולא נבולים לגמרי ואפרפרים- על תבשלו יותר מידי! (טעות נפוצה עם ירקות מבושלים). לסיום אפשר לתת עוד שלוק של שמן זית, ומיץ מחצי לימון, וכמובן לתקן תיבול. ערבוב אחרון וסיימנו! טעים חם, על בורגול, קוסקוס או אורז, או קר.