שלב ההצבעות - הסבר והבהרה

לביבות בטטה אפויות

המצרכים הדרושים להכנת 30 לביבות : 3 בטטות גדולות 1 בצל גדול מטוגן קלות בכף שמן 1 כוס פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה דק 1 כף טימין טרי 2 ביצים 1/2 כוס קמח תופח 1/2 כוס פירורי לחם מלא 1 כפית גדושה מלח 1/2 כפית פלפל שחור לרוטב: מעט שמן זית 1 בצל ירוק קצוץ דק 2 קופסאות יוגורט איכותי 2 שיני שום כתושות מיץ מחצי לימון מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: חותכים את הבטטה לקוביות, מניחים בתבנית ומכסים בנייר כסף. אופים בערך כ- 40 דקות בחום של 200 מעלות, עד שהבטטות רכות רכות. מרסקים את הבטטות בעזרת ממעך ירקות או מזלג ומעבירים לקערה. בינתיים מטגנים את הבצל ומוסיפים לקערה, מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול וטועמים, מתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ופירורי הלחם ומערבבים היטב. מסדרים תבנית עם נייר אפייה, מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. משמנים במעט שמן זית את נייר האפייה. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים קלות על התבנית. אופים בחום של 190 מעלות כ- 30 דקות , עד שהלביבות משחימות קלות. מכינים את הרוטב: שופכים לקערה 2 קופסאות של יוגורט 1.5% שומן , מוסיפים 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל לפי הטעם, מיץ מחצי לימון, כף שמן זית ובצל ירוק קצוץ דק. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מגישים עם הרוטב בצד ונהנים

GentlyWeeps

New member
מה אפשר לשים במקום ביצה ?

אם אני לא אשים ביצה הן יתפרקו לי? אני טבעונית..

הלביבות לא יתפרקו בלי הביצים

אבל המרקם של הלביבות לא יהיה אותו הדבר. אני לא יודעת במה את יכולה להחליף את הביצים כי אף פעם לא ניסתי להכין בלי ביצים, אולי פה בפורום טבעונים אחרים ידעו לענות לך על זה. בכל מקרה אין מה לדאוג, הן לא יתפרקו לך.

למעלה