שלב ההצבעות - הסבר והבהרה

פ ט ר י ה

New member
אין כמו בטטה, אחד הירקות הטעימים והמעשירים!

גיליתי אותה רק בשנה האחרונה ומאז היא מככבת אצלי בקציצות, במרק קובה, אפויים בתנור...משהו משהו, אשמח לשתף במתכונים!
 

פ ט ר י ה

New member
אז ככה,

כמו שציינתי, אני מאד אוהבת בטטה ומשתמשת במתכונים מהרשת ושל חברות אבל יש לי מתכון פשוט פשוט של תוספת שתמיד תמיד תמיד גורף מחמאות: אני לוקחת בטטה שלמה, שוטפת טוב טוב וחוצה אותה לאורך (לא קולפת, הקליפה עושה לה רק טוב). בקערה אני שמה שמן זית (בערך 1/3 כוס ל 4-5 בטטות יפות) , מלח, פלפל, וגם אבקת מרק בצל ואבקת מרק פטריות (אני ממש לא אוהבת את האבקות האלה, משאירה אותן רק בשביל המתכון הזה) - כף מכל אבקת מרק. את הכל אני מערבבת בקערה ואז טובלת מכל הצדדים כל חצי בטטה ומשכיבה הפוך על החלק הגדול (החתוך) בקערת פיירקס ומכניסה לתנור. את שארית הנוזל שנשאר אני שופכת מלמעלה, שמה בחום בינוני לבערך 25 דק'. המתיקות שיוצאת מהבטטה והשילוב עם התבלינים מוציא טעמים מדהימים! בתיאבון!
 
לביבות אפונה וגבינת פטה

החומרים הדרושים: חצי חבילת אפונה קפואה עדינה של סנפורסט 1 קופסא גבינת פטה 2 ביצים 4 כפות גדושות קמח מלח ופלפל כף שמן זית אופן ההכנה: שופכים את האפונה לתוך סיר עם מים רותחים ומבשלים כ- 5 דקות עד שהאפונה רכה. מעבירים את האפונה המבושלת למעבד מזון, מוסיפים את המלח והפלפל וכף שמן זית וטוחנים. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים את הביצים והקמח וממשיכים לטחון עד שמתקבלת עיסה חלקה. מעבירים את העיסה לקערה ומופררים לתוכה את גבינת הפטה, מערבבים מעט. מרטיבים את הידיים ומעצבים קציצות בגודל הרצוי . מניחים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות ואופים בחום של 190 מעלות בערך כ- 20 דקות עד שהלביבות מתחילות להזהיב. מגישים עם שמנת חמוצה ונהנים. בתיאבון !
 

Koala Girl

New member
ניסית את זה פעם עם אפונה משימורים?

בא לי לנסות ואין סנפרוסט
 
האמת שלא יצא לי , אבל אני מאמינה שיצא טעים

את מוזמנת לנסות ולספר איך יצא לך
 

pirge

New member
ביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק-נוסטלגיה

http://www.pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/לביבות-חצילים-ברוטב-אדום-חריף-מתוק http://www.pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/לביבות-חצילים-ברוטב-אדום-חריף-מתוק לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק פורסם בתאריך 23 בדצמבר 2008 @ 12:14 מופיע בקטגוריות: אוכל צמחוני, ירקות מבושלים אפויים מוקפצים וקלויים, לביבות וקציצות לביבות חצילים ברוטב אדום חריף מתוק נוסטלגיה אמא מכינה כבר עשרות שנים לביבות מגזר ברוטב אדום המתכון כבר בבלוג ואני שידרגתי ללביבות כרובית ופרחי כרובית ברוטב אדום היום ממשיכה הלאה לזרום עם לביבות חצילים ברוטב חריף מתוק כיאה לחציל האציל מתכון+תמונה:פירגה המצרכים לקציצות החצילים וההכנה: חציל גדול מקולף "שתי וערב" (משאירים מעט מהקליפה) פרוס ג ס מושהה שעה שמים במיקרו ומפעילים עד לריכוך (המצאה שלי) כ-5-8 דקות. מסננים היטב מנוזלים – מועכים את החצילים מבעד למסננת לקצוץ ג ס בעזרת סכין ולא למעוך מעבירים לקערה ומוסיפים: 2 בצלים קצוצים מטוגנים מוזהבים – (מלכתחילה אני מטגנת כמות של 4 בצלים ומפרישה חצי כמות ללביבות וחצי לרוטב) 3 כפות קמח רגיל ביצה כפית רסק עגבניות מלח פלפל שחור מערבבים ולפי הבלילה מחליטים אם להוסיף קמח - לא להוסיף הרבה קמח שלא יהיה קשה. מחממים 2 כפות שמן במחבת,ובעזרת כף מורידים לביבות שמנמנות מטגנים את הלביבות מ-2 הצדדים ומורידים לצלחת מצופה ניר מגבת לספיגת עודפי שמן (בגלל הייבוש במיקרו החצילים כמעט ולא צורכים שמן) מכינים רוטב חריף מתוק זה הרוטב שבחרתי ללביבות החצילים: 2 בצלים מטוגנים - מתוך ה-4 שטוגנו גם ללביבות 3 כפות רסק עגבניות 2 עד 5 שיני שום פרוסות דק כפית סוכר חום מלח ואבקת מרק עוף פפריקה מתוקה פלפל חריף קצוץ דק פלפל שחור כף רוטב צ'ילי מתוק 2 כוסות מים מרתיחים ומסמיכים מספר דקות. טועמים ומשפרים. מעבירים בזהירות את הלביבות ומבשלים ביחד עם הרוטב 5 דקות ולא יותר. מגישים עם לחם שחור טרי. תהנו UA:F [1.2.3_620] ציון: 5.0 מתוך 5 (סה"כ 4 הצבעות) -------------------------------------------------------------------------------- המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://www.pirge.co.il כתובת המתכון: http://www.pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/לביבות-חצילים-ברוטב-אדום-חריף-מתוק לחץ כאן להדפסה. © כל הזכויות שמורות 2009 - טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
 

אילנית12

New member
ממרח מעדשים ירקות.

לתמונות נוספות: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1611937 ממרח עדשים מקור ותמונות:אילנית12 ממרח מעדשים ירוקותמנה צמחונית טעימה ובריאה,נהדר גם לכריכים. העדשים עשירות בברזל,אשלגן חלבון,סיבים ועוד מסיעות להורדת כולסטרול רע בדם ובהורדת סוכר. (מתוך אתר "גאמנון") החומרים: 1 כוס בערך עדשים ירוקות שטופות 1 בצל קטן קצוץ שום קצוץ (לפי הטעם האישי) 1 עגבניה אדומה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות כמון מלח פלפל שחור כוסברה טחונה הכנה: מבשלים את העדשים עם מים,אני מוסיפה גם חצי כפית קימל טחון(למניעת גזים ) בערך חצי שעה.לבדוק מדי פעם אם המים לא התיבשו. (אם התיבשו להוסיף עוד מים) בינתיים מטגנים בשמן זית את הבצל והשום עד להזהבה,מוסיפים את התבלינים מערבבים ומכבים להבה. לאחר שהעדשים התרככו ,מסננים מוסיפים את תערובת הטיגון עם השמן ,מוסיפים את העגבניה וטוחנים. אפשר להוסיף בטחינת העדשים מעט שמן זית. (כול התיבלון לפי הטעם האישי) בתיאבון. יום נעים לכולם.
 
למעלה