רוטב פלפלים צהובים לפסטה
על פניו מתכון מאד פשוט, אך קוצר מחמאות וטעים להפליא. החומרים: • 1/3 כוס שמן זית • 10 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות נקי מגרעינים • 10 שיני שום חצויות (לא לכתוש ולא למעוך) • 1 כפית מלח • 1/4 כפית פלפל שחור ההכנה: במחבת רחבה וכבדה מטגנים בשמן זית, על אש נמוכה, את רצועות הפלפלים והשום, תוך ערבול מתמיד כ-15 דקות. מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים בטיגון תוך ערבוב עוד כ 45 דקות. לאחר כשעה סה"כ התבשיל הופך לרוטב סמיך. מומלץ להגיש מיד על פסטה מסולסלת (או כל פסטה אחרת) יוצא טעים ממש.