שלב ההצבעות - הסבר והבהרה

L o v e M e1

New member
בורגול ועדשים -ביס רודף ביס../images/Emo13.gif

החומרים: 1/3 כוס שמן זית 1 בצל אדום קצוץ 3 שיני שום קצוצות פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ כף טימין טרי (רק העלים) 2 כוסות בורגול גס מושרה במים קרים כוס עדשים ירוקות קטנות מושרות במים חצי כוס צימוקים קצוצים גס מושרים במיץ לימון 1 כפית כמון 1 כפית כורכום 1 כפית קינמון מלח פלפל כוס כוסברה קצוצה ההכנה: לטגן בשמן זית : שום, בצל, פלפל וטימין. מבשלים עדשים עד שתתרככנה (לא יותר מידי)מסננים ומוסיפים לשמן ומערבבים. מוסיפים בורגול מסונן (אין צורך לבשל)ומערבבים. מוסיפים צימוקים ביחד עם מיץ הלימון שלהם+ התבלינים ומערבבים. מכבים את האש, מוסיפים כוסברה ומערבבים. מכסים ומחכים 5 דקות. מרגע שטועמים, אי אפשר להמנע מעוד ועוד עד שלא נשאר כלום
 

מימזיס

New member
אורז אסייתי

מתכון שהמצאתי ברגע, וחזרתי לבשל ולאכול אותו עוד ועוד מצרכים 1 בצל קצוץ 2 שיני שום כתושות/חתוכות דק צילי טרי/גרוס לפי הטעם שליש חבילה כוסברה קצוצה כוס אורז 2 כוסות מים כפית מלח 3/4 כפית חמאת בוטנים 3 כפות סויה אפשר להוסיף גרידת ג'ינגר אופן הכנה לטגן את הבצל+שום+צילי עד שיזהיב להוסיף מלח להוסיף כוסברה ולערבב להוסיף סויה וחמאת בוטנים ולבחוש להוסיף את האורז להוסיף על כל כוס אורז 2 כוסות מים- לערבב ולבשל על אש גבוהה עד רתיחה אחרי רתיחה להעביר לאש קטנה לערבב כל חמש דקות סך הכל בישול כעשרים דקות, אבל לבדוק מדי פעם בתיאבון עדי כץ, בניית אתרים ממליצה על אתר חדש בתחום ההכרויות - למי שמחפשת בעל אמיד : אתר www.richdate.co.il
 

roeeya

New member
גיבעץ' - אמנם לא סקסי אבל הכי טעים שיש ../images/Emo13.gif

מבחינתי, אין כמו הג'יבעץ בתור תוספת עשירה לכל חודשי השנה - חם מתכון של סבתא משופר
מה גם שהמנה דלה בפחמימות לכן מאוד דיאטטית. המרכיבים: חצי ק"ג דלעת כרוב לבן כרובית פלפלים אדומים וצהובים קישואים גזר בצל שום מחית עגבניות - 100 גר' (קופסא אחת) מטבוחה - כ250 גר' 1. חותכים את כל הירקות לגודל נוח (ממש לפי הנוחות שלכם, אין לזה חשיבות) 2. מטגנים את הבצל בשמן/חמאה עד שנהיה קצת שקוף, מכניסים את שאר הירקות ומוסיפים כוס מים, מבשלים על אש נמוכה כשעה עם מכסה סגור. 3. כשהירקות כבר רכים מוסיפים את רסק העגבניות והמטבוחה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים עוד קצת מים אם צריך שכמעט יכסו את הירקות. מערבבים טוב הכל. 4. מבשלים עוד כחצי שעה עם מכסה פתוח ומגישים. בתאבון
 
אורז האוצרות שלי

מתכון טוב לכל מצב.... 2 כוסות אורז 3 סוגים-לבן,מלא,בר חציל קטן קצוץ 1 בצל גדול קצוץ 1 קישוא קצוץ 2 גזר מגורד חופן צימוקים 1 בטטה בינונית קצוצה 1 גמבה קצוצה 3 שיני שום קצוצות לטגן את הירקות לפי הסדר בשמן זית כמה שאוהבים להוסיף את האורז אחרון להוסיף 5 כוסות מיים בטמפ' חדר להרתיח לתבל במלח,פלפל,כף סוכר,כף קינמון,אבקת מרק למי שאוהב-כף להנמיך אחרי התיבול ולבשל כ-40 דק' על אש קטנה. לבדוק שיש מספיק מיים אחרי 20 דק'. כשמוכן לכסות בצלחת מרק כשהיא מונחת כל הסיר עם הקערה כלפי האורז.לכבות את האש להגיש עם שמיר/פטרוזיליה/עירית קצוצים בתיאבון :)
 
../images/Emo45.gif

המתכון נראה מעניין, אך יש לי כמה שאלות עליו : ''2 כוסות אורז 3 סוגים-לבן,מלא,בר'' 2 כוסות אורז כל סוג ? = 6 כוסות סה''כ? ''להוסיף את האורז אחרון'' מה זאת אומרת? האם לבשל את האורז ואז להוסיף את כל המצרכים האחרים? שאלה אחרונה האם המתכון יוצא מתוק? כי המצרכים האלו הם דיי מתוקים : 1 קישוא קצוץ 2 גזר מגורד חופן צימוקים 1 בטטה בינונית קצוצה 1 גמבה קצוצה
 

taloosh123

New member
לביבות כרובית וירקות בניחוח הודי

הלביבות הללו מתאימות מאד להגשה לצד אוכל הודי. הן מאד קלות להכנה ויכולות להאפות באותו הזמן שבו אופים את עוף הטנדורי שהבאתי פה בעבר. מבשלים כרובית אחת שלמה כשהכרובית מתרככת מעבירים אותה בבלנדר פעם אחת (מרקם פירה) מסננים את המים העודפים אם יש. שמים את המחית בקערה ומוסיפים: 1.5 כוסות של אפונה וגזר (קפואים או משימורים) מבושלים. 1 כפית קארי הודי 1 כפית גרגרי חרדל 1 כפית כורכום 1 ביצה מלח ופלפל מערבבים את התערובת יחד. יוצרים -בידיים משומנות- מהתערובת לביבות. מניחים על גבי תבנית אפיה. אופים במשך 45 דקות בחום בינוני - עד שהלביבות מזהיבות
 
רוטב פלפלים צהובים לפסטה

על פניו מתכון מאד פשוט, אך קוצר מחמאות וטעים להפליא. החומרים: • 1/3 כוס שמן זית • 10 פלפלים צהובים חתוכים לרצועות נקי מגרעינים • 10 שיני שום חצויות (לא לכתוש ולא למעוך) • 1 כפית מלח • 1/4 כפית פלפל שחור ההכנה: במחבת רחבה וכבדה מטגנים בשמן זית, על אש נמוכה, את רצועות הפלפלים והשום, תוך ערבול מתמיד כ-15 דקות. מוסיפים את המלח והפלפל וממשיכים בטיגון תוך ערבוב עוד כ 45 דקות. לאחר כשעה סה"כ התבשיל הופך לרוטב סמיך. מומלץ להגיש מיד על פסטה מסולסלת (או כל פסטה אחרת) יוצא טעים ממש.
 
למעלה