שלב ההצבעות - הסבר והבהרה

פשטידת פסטה ו-4 סוגי גבינות

החומרים הדרושים: 1 חבילת פסטה מבושלת ( איזה שאוהבים ) 2 קופסאות קוטג' 50 גרם חמאה מומסת 2 קופסאות גבינה לבנה 1 קופסא של גבינת פטה מפוררת 2 ביצים גבינה צהובה מגוררת לציפוי לפי הטעם עירית קצוצה לקישוט אופן ההכנה: מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות + הביצים והחמאה המומסת. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב, מעבירים לתבנית משומנת, מפזרים את הגבינה הצהובה מלמעלה ואופים בחום של 200 מעלות עד שהפשטידה משחימה. פורסים לפרוסות שמנמנות ,מקשטים עם מעט עירית קצוצה ונהנים. בתיאבון !
 
כרובית כמו מטוגנת (אפויה)

כרובית כמו מטוגנת (אפויה) מקור: אימא אווזה יום שישי בבוקר. תיכננתי להכין שניצלים וכרובית מטוגנת. אבל..... א. אין לי חשק לבלות הרבה זמן במטבח. ב. מטוגן פתאום לא בא לי (אוי ואי הקלוריות) אז מה אני עושה עם הכרובית (בהמשך גם מתכון עם חזה עוף)? מצרכים: 1 כרובית 1 ביצה 1 כף רוטב צ`ילי מתוק קצת מלח פירורי לחם ספרי שמן אופן ההכנה: 1. מבשלים את פרחי הכרובית עד שהם כמעט מוכנים (5-7 דקות) 2. מסננים ומקררים 3. משמנים קצת תבנית אפיה 4. מכינים בלילה מביצה, רוטב צ`ילי ומלח 5. טובלים את הכרובית בבלילה ואז בפירורי לחם 6. מסדרים את פרחי הכרובית על התבנית המשומנת ומרססים בספרי שמן מכל הצדדים 7. אופים עד להזהבה בצד אחד, הופכים צד ואופים עוד כמה דקות אתם שואלים האם יצא כמו מטוגן? בול כמו מטוגן בטעם, אבל בהרבה פחות עבודה והרבה פחות קלוריות.
 

מרציפן5

New member
רעיון ענקי../images/Emo24.gif תודה רבה../images/Emo3.gif

אוהבים אצלינו מאד כרובית מטוגנת אבל אני שונאת, ופשוט שונאאאאאת לטגן. גם הריח וגם הקלוריות.
אמא אווזה
(וגם שקשוקה אוהבים אצלנו..
, לא קשור..)
 
שקשוקה

שקשוקה מצרכים: 2 בצלים חתוכים 6 עגבניות חתוכות לקוביות 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 3 שיני שום פרוסות רסק עגבניות (100 ג"ר) סוכר (להוסיף לפי הטעם) מל"פ (מלח, פלפל) ביצים (כמה שרוצים) 1 כפית פפריקה אדומה הכנה: לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף שום והעגבניות ואת הפילפל, לבשל עד שהכל רך. להוסיף רסק, תבלינים, לבדוק טעמים. להוסיף ביצים ולהוציא במידת העשיה שאתם אוהבים.
 
מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות וכרישה

מרק ארטישוק ירושלמי עם פטריות וכרישה מרכיבים: 3 ארטישוק ירושלמי חבילת פטריות 1 כרישה 1 בצל 1 קישוא 3 כפות בורגול 2 כפות מרק פטריות מלח פלפל שחור אופן ההכנה: לטגן בצל וכרישה עד להזהבה להוסיף פטריות וארטישוק ירושלמי ולטגן עוד כ 5 דקות להוסיף את שאר המרכיבים להוסיף מים קצת מעל הירקות ולבשל כשעה בתאבון
 

peporain

New member
לביבות סלק, גבינה בולגרית ואגוזי מלך

מצרכים: 1 סלק גדול 100 גר' גבינה בולגרית 2 ביצים 1/2 כוס קמח + 1/2 כפית א. אפיה בצל קטן קצוץ ומטוגן להזהבה 2 חופנים אגוזי מלך - שבורים גס תיבול: מעט מלח, פלפל שחור גרוס הכנה: לקלף את הסלק ולגרר במגררת גסה. לסחוט אותו מעט, להוסיף לסלק את כל שאר המצרכים ולערבב לתערובת אחידה. לרפד את תבנית התנור בנייר אפיה ובעזרת כף לצקת לביבות שמנמנות. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-15 דקות מתכון ששימש לי להשראה - של ליה שומרון מתוך הספר "מתכון בטוח"
 

peporain

New member
פילאס במילוי ירקות

מצרכים: אריזת בצק פילאס (או פילו לפי אותו הרעיון) - מופשר לפי ההוראות אריזת לקט ירקות סיני להקפצה של סנפרוסט 1 בצל קצוץ 1-2 כפות רוטב צ'ילי מתוק תיבול: מלח, פלפל שחור להברשה - 1 ביצה טרופה, שומשום הכנה: מכינים את הירקות - לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה. להפשיר את הירקות תחת זרם מים, לסנן ולהוסיף למחבת, לטגן ביחד כמה דקות. להוסיף רוטב צ'ילי ולתבל לפי הטעם. לפרוס גליל של בצק פילאס ולחתוך לריבועים שווים. להבריש כל ריבוע בטיפונת שמן. להניח באמצע כף - שתיים מהמילוי, לקפל את הריבוע מהצדדים ולגלגל לסוג של אגרול. להבריש בביצה ולפזר שומשום מעל. לאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-25 דקות.
 

peporain

New member
ספגטי עם עגבניות שרי, פטריות ושמן זית

מצרכים: 250 גר` ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן לרוטב: כ-500 גר` עגבניות שרי 250 גר` פטריות טריות שמן זית תיבול: שתי כפות מלח גס, פלפל שחור גרוס, טימין הכנה: שוטפים את העגבניות שרי וחוצים לשתים. מוסיפים מלח גס ושמן זית - כרבע כוס. מערבבים, מכניסים לתנור לשעה וחצי על חום נמוך של 140 מעלות. מבשלים ספגטי לפי הוראות היצרן. מסננים את המים. במקביל שוטפים ופורסים את הפטריות, מטגנים במחבט גדולה עם קצת שמן זית. מוסיפים את העגבניות עם השמן זית שבו הוכנו. מוסיפים פלפל שחור גרוס וקצת טימין. מערבבים בעדינות, מטגנים יחד כשלוש דקות. מוסיפים את הספגטי, מערבבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור כחמש דקות נוספות.
 
ארוחת ערב קלילה, פשוטה, בריאה וכמובן צמחונית.

מטגנים בשמן זית בצל לבן קצוץ עד להזהבה. מוסיפים פטריות שמפניון חתוכות וגמבה אדומה מתוקה קצוצה לקוביות קטנות קטנות וממשיכים לטגן עד להשחמה. מוסיפים: פלפל שחור, מלח, שיני שום קצוצות, פטרוזיליה קצוצה- ומערבבים הכל. בקערה נפרדת מערבבים ביצים גבינה בולגרית ושופכים הכל על תערובת הפטריות והבצל ומבשלים על אש נמוכה עד שמתקבלת מאין חביתת פטריות ובצל. מניחים את חביתת הירק הזו על צלחת הגשה גדולה. לצידה מניחים לפי הטעם ומה שאוהבים: רצועות אבוקדו, קוטג', גבינת שום שמיר, גבינת רוקפור, גבינה מעושנת משולשת, זיתים שבורים או שחורים יבשים, טחינה............... כמובן שמוסיפים ירקות טריים כמו: טבעות מלפפון ועגבניה פרוסה- אוכלים עם צנימים שהכנו בזה הרגע מבגט טרי או שאוכלים עם לחם דגנים טרי או פוקצה. זוהי ארוחת ערב מפנקת, בריאה בטרוף, פשוטה, קלה להכנה וקלילה לעיכול. והכי חשוב- טעימה עד מאוד. מומלץ מאוד- היא משביעה ומשאירה טעם לעוד
 
למעלה