שרשור פרק 5

LG4

New member
בואו נשאל כך....

אחרי הפרק...תשאלו את עצמכם, את מי הייתם מעדיפים כאמא? זה יענה לכם על הכל.....

LG4

New member
תהיה או תיהי כנה עם עצמך שנייה...

שיוויון או לא..... תכלס אמא שעושה הכל בשבילך...זה ג'וי והפינס..... אמא שלא מזיזה תתחת והופכת גבר לסנג'י..זו סוג של פאנטזיה...שלא נמשכת הרבה ומתישהו מציקה..במיוחד שהם רואים משהו שונה, הכוונה לילדים של הסנג'רית. אז את'ה יכול'ה כמה שאת/ה רוצה לנסות להגשים פילוסופיות חיים/דיאולוגיות על השובניזם במזרח התיכון וכו'... אבל... אין כמו אוכל של אמא אין כמו ניקיון של אמא.... אין כמו אמא.........לא כולל את אלזה בתור אמא..שלא תטעו! אז כנות בבקשה....

khrui3

New member
צר עולמך כעולם נמלה

קשה לך לקבל את זה שלא כולם כמוך. אני לא רוצה אמא כמו אלזה, נקודה. וכדאי לך להתחיל להתמודד עם זה, שאם אנשים לא מסכימים איתך, זה לא כי הם לא כנים עם עצמם, אלא כי הפ פשוט לא מסכימים איתך. יש בזה משהו מאוד לא בוגר. אני לא רוצה שאמא שלי תחיה אך ורק סביבי, וכשאצא מהבית היא תתפכח ותגלה שלא עשתה כלום עם עצמה. אני רוצה שההורים שלי יהיו בני אדם מלאים גם בלעדי. ואני לא רוצה שאמא שלי תסווג מלאכות ל"מלאכות אמא" ול"מלאכות אבא", כי בסופו של דבר זה יחלחל אלי ויגביל אותי בחיים.

LG4

New member
פפששש איזה קביעה!

נחמד שאת יכולה ככה לבסס קביעה על בנאדם מה טיבו... מה שהמשפחה שלי לא יכולה, החברים, את פשוט עושה את זה בשנייה.. ועל מה מה את מסתמכת על הודעה בפורום...סאחטן עלייך. נכון אולי את צודקת, אמא שדואגת אך ורק לתחת שלה, זה ה-דבר. בכל מקרה אני לא מאחלת לך אמא כזאת (בתור אחת שהייתה לה אמא כזאת). ויש הבדל בין אמא שיש לה חיים אחרים לבין אמא שבסה"כ רוצה שלילדים שלה יהיה תא משפחתי חם וארוחה חמה. וזה נראה לי לא אפשרי שאמא אשר מגדלת 6 ילדים תחיה אך ורק סביב ילד אחד...(אם מקשרים את זה למקרה הספציפי הזה, לא נראה לי שלדאוג שלילדים תהיה ארוחה חמה זה כל כך "לחנוק את הילד"). "מלאכות אמא" מלאכות "אבא"...תכלס לא ראיתי את זה ממש קורה בפרק, אלא כל פעם שאורלי הזכירה את זה בדיבור. יש מציאות כזאת, שהאבא עובד כל היום והאמא בבית, אולי את מכירה?.. כל אלה שמתיימרים לחיות באידיאולוגיות/פילוסופיות חיים מטופשות..תכלס עצלנות. המשך חיים טובים!

תגובה

תודה רבה.....אכן לגדל שישיה ילדים זה אחרת לגמרי מלגדל שלושה או שניים אצלנו זה נעשה מתוך בחירה ואנחנו משתדלים לתת לכולם את הכל ואני לא מדברת על המובן הכלכלי מה גם שזה חלק חשוב כי אנחנו עובדים קשה ....שנינו בשביל זה....ועדיין אני בטוחה שבבית חייב אוכל חם ועדיין אני חושבת ששיוויון בא לידי ביטוי בחלוקת נטל פחות או יותר שווה ולא במילים והצהרות פמניסטיות

khrui3

New member
חבל לי עליך.

חבל לי עליך. את הרי אשה. ואת סבורה שכדי לנהל תא משפחתי חם ואוהב, את צריכה להיות עקרת בית (או עקרת בית + משרה חלקית להשלמת הכנסה למשפחה). במשפחה יש שני הורים, ואין סיבה שהנטל יהיה רק על אחד מהם. אשה לא יכולה לעבוד שעות ארוכות במשרה שמעניינת ומאתגרת אותה? רק גבר יכול? 1. בקשר למלאכות אבא ומלאכות אמא: אלזה אמרה לרוני שהוא צריך לעשות את התיקונים בבית במקום אורלי, כי אלו "מלאכות אבא". למה דווקא האבא חייב לעשות את התיקונים? מה זה משנה? ילדה בבית בו ההורים מסוודים מלאכות לפי מגדר, מוגבלת מראש בבחירת מקצוע לעתיד (אם החלום שלה זה להיות אינסטלטורית למשל, היא תפסול את זה מראש כי זאת "מלאכת אבא") 2. במציאות שלי לא האבא עובד כל היום והאמא בבית. אני לא מכירה מציאות כזאת. במציאות שלי שני בני הזוג עובדים. כשבני הזוג נמצאים בבית, אין סיבה שבהכרח האמא תבשל. מן הסתם, צריך לבשל, אבל זה באחריות שני ההורים. מאחלת לך להתבגר

LG4

New member
עשכיו בנימה ממש רצינית!

מאיפה את מביאה את השטויות האלה שכתבת?! "ואת סבורה שכדי לנהל תא משפחתי חם ואוהב, את צריכה להיות עקרת בית (או עקרת בית + משרה חלקית להשלמת הכנסה למשפחה)." תגידי את רצינית?? את מכירה אותי?? האמתי אני לא יודעת אם להתייחס לשטויות האלה שכתבת או לא. איך את בכלל מקשרת שאני רוצה להיות עקרת בית? שאני דוגלת( לא שאני חושבת שיש משהו רע בלהיות עקרת בית)....? רק תגידי לי מאיפה את מביאה את זה...? אבל חבל על המאמץ אני מניחה שאת ילדונת... אני לא יודעת בת כמה את.. ודי חבל לי שהפקת מכל הסיפור הזה קונוטציות כל כך שליליות. בסדר, נעביר את זה הלאה, יש אנשים קטנים בעולם הזה שחושבים שהם כבר יודעים הכל... מאחלת לי להתבגר? כל החיים זאת התבגרות אחת גדולה..גם אלייך זה יגיע בקרוב (כך לפחות אני מקווה). בהצלחה בהמשך הדרך ואני די חושבת שמיצינו את העניין.

תגובה

אומנם כך הוצגתי בפרק אבל כמו בפרקים קודמים הדמויות מוקצנות ומועצמות....מן הסתם אני לא כל היום בסירים בבישולים ובניקיונות ויש לי הרבה מעבר לזה ....צילמו אותנו שמונה ימים כמעט כל היום ולפחות אצלי המון דברים שאמרתי או עשיתי לא הראו ולא הושמעו חבל אבל לא נורא זו רק טלויזיה... תודה

khrui3

New member
תגובה לתגובה

לא הייתה לי כל כוונה להציג אותך באור שלילי. רואים שאת בן אדם טוב. אני בטוחה שהעריכה הייתה מגמתית, כדי להראות את הניגוד בין שתי המשפחות, וכך בחרו להציג אותך באופן שאינו מדוייק. קיבלתי את הרושם שבסה"כ את עובדת יותר שעות מבעלך (בישול + נקיון + עבודה בחוץ שלך מול עבודה בחוץ שלו) אבל מרגישה שאת עושה פחות. נורא עצוב לי עם זה שאת עושה כל כך הרבה, ומרגישה שאת עושה פחות מבעלך.

תגובה לתגובה

חבל שזה הרושם שקיבלת כי זה לא כך שלומי יוצא מוקדם מאוד וחוזר מאוחר מאוד בצילומי התוכנית הוא הייה יותר בבית אבל בימים רגילים זה לא כך....

boopymylife

New member
מממ... OK

את אלזה, עם חופשות פעם בכמה שבועות לצפונבונית חחחחחח (אין לי עצבים כל היום עם הקוצי מוצי, וגם אין לי עצבים כל יום לראות צפונבונית שקפה זה החיים שלה.. כיף רוב הזמן את החום הזה ואת האוכל של אמא, ואת הנקיון והנורמה, אבל לפעמים גם לעשות מסיבות בבית , שטויות, שאנטי, סטלבט מסג' קפה בריכה וזה..)

תגובה

אנחנו נופשים אנחנו נוסעים הרבה,אבל אנחנו מעדיפים בדרך כלל לעשות את זה כזוג או כמשפחה ,ותאמינו לי שאני יוצאת ומבלה ונמצאת עם חברות

אחחח איזה פרק...../images/Emo122.gif

ואו זה היה פרק מאוד חמוד...אלזה הזאת פשוט מתוקה אמיתית ויש לה משפחה מקסימה ואורלי ...אממ...איך נאמר...מרגישה כאילו כל החיים שלה זה חופשה אחת גדולה (זו גם מעלה מסויימת) בשני הבתים אין שוויון בכלל למרות שמשום מה אורלי בטוחה שהבית שלה שויוני לגמרי "חד וחלק" היה פרק טוב וקצת עצוב שזה הפרק האחרון והנה משפט שמסכם הכל: "היתי רוצה שמישהו יתפגר פה כדי שיהיה לי פחות פה להאכיל"

למקורית

תודה רבה ...אבל השיויון אצלי בה לידי ביטוי בחלוקת הנטל אם שלומי חוזר מהעבודה מאוחר אני לא אצפה ממנו להמשיך ולעבוד בבית או שכן?.... תודה על הפרגון...ושלומי בשלן מעולה

אין על מה...

מפרגנת בשמחה אבל למרות זאת זה לא ממש שויוני למרות שזה עדיף על השיטה של אורלי

למעלה