שרשור פרק 5

מגיבה

תראי אין דבר כזה שיוויון מוחלט....בני זוג צריכים למצוא את שביל הזהב כדי ששניהם יהיו מרוצים והמשפחה תתנהל בטוב...מה גם שבפרק לא הראו המון דברים שעשיתי כמו ששיחקתי כדור סל ועשיתי ספורט מה שכניראה הייה משנה את הדמות שלי במעט.... תודה שוב ביי

היי אלזה

אני שמחה שנכנסת לפורום היום יום שישי ובכל יום שישי אני אוהבת לשבת ולראות מה שהקלטתי במהלך השבוע אז ככה: הקלטתי אמא מחליפה כמו בכל שבוע ומאוד נהנתי לראות כרגיל, אבל לא יכולתי שלא לשים לב לניגודים שביניכן, את העקרת בית המושלמת והיא הליברלית המושלמת. ראיתי שהבת שלך אמרה שאת עושה יותר מדי ואין לך זמן לעצמך, שזה קומם אותי. אני מבינה שבעלך עובד קשה את עובדת בגן ילדים לכן גם את עובדת קשה, אל תשלי את עצמך את עובדת לא פחות ממנו, לנקות את הבית כל יום, לבשל, לגדל שישה ילדים זה ממש לא קל, תסכימי איתי כן? בקיצור מה את אומרת על מה שהבת שלך אמרה? אני מאמינה שכך את חושבת שצריך לחיות וזה הדבר שאת הכי אוהבת לעשות ורואים את ההרמוניה המשפחתית שלך ולבעלך אין סיכוי להתלונן או לא להעריך כי את מושלמת כאשה כל גבר היה רוצה אישה כמוך אבל אלזלה אנחנו בשנות האלפיים אשה יוצאת לבלות עם חברות, לומדת, הולכת למכון כושר, כדי להראות הכי יפה בשביל עצמה, משאית המדליות לא תגיע אליך כשהילדים יגדלו. שתהיה שבת שלום מקווה שתחזירי לי מסר, מאוד אשמח לדבר איתך על זה.

לניקוי ראש...

תאמיני לי שאני מפרגנת לעצמי .....למדתי בתל אביב שנתיים פעמיים בשבוע מקדש ברנע לתל אביב זה שלוש שעות נסיעה ברכבת או אוטובוס ולא הייתי יכולה לעשות זאת ללא תמיכה ועזרה של כל הילדים,הייתי חודש בדרום אמריקה עם אחותי ושלומי נישאר עם הילדים ניראה לך שמה שהם מראים זה ממש ככה הם מקצינים....ה ם מעצימים.....אני עושה כושר....עשיתי גם בימים בהם הייתי אצל אורלי,שיחקתי כדור סל עשיתי פילאטיס הלכתי ברגל אבל הם לא הראו כי זה לא התאים לדמות שהם רצו להראות....ותודה על הפרגון אשמח תמיד לענות ולשוחח אלזה

LG4

New member
ומה שהכי עיצבן אותי!!!!

הכי עיצבן אותי (סורי על ההתלהבות אבל עד שיוצא לי סוף סוף לראות את הסדרה הזאת!!) שאורלי לוקחת כתירוץ את כל הקטע של האי שווין, שהאשה רק במטבח כמשהו שוביניסטי, אבל בתכלס היא סתם עצלנית.

mey1235

New member
אין שוויון!!!

לא פה ולא פה. שוויון זה כשלא שמים לב בכלל מה האשה צריכה לעשות ומה הגבר צריל לעשות כמו בבית שלי. גם אמא וגם אבא מבשלים, מנקים, עושים הכל... מה שאפשר ואנחנו עוזרים להם כמובן במה שאנחנו יכולים. והבית שלי נקי ומסודר וכל הזמן יש ארוחות מבושלות ולא מהמקפיא. המשפחה שלי זה הדוגמא לשיוויון. אבל היה מצחיק לראות את שתי האמהות האלו... והילדה הזו שבכתה.. היייא אממממרה שששש אמממא ללללא עעעושה כככלום... חחח איך צחקתי...- אז מה עם היא אמרה ךמה את בוכה! :) זה רק מראה שהיא מפונקת. המשפחה של הבלונדה היתה מזה מצחיקה ונחמדה. כל הכבוד לבעל שתפס הכל בצחוק ופעם ע"פ החוקים למרות שראו שהואמת לזרוק על הצפונבונית הזו משהו- יכול להיות שהוא רצה לזרוק עליה את הפסטה לבדוק אם היא מוכנה
והבלונדה???? שיוויון??? מה שיוויוני בזה שהיא מבשלת- מנקה- עושה ועושה ועושה.. וכשהבעל הצפונבוני אומר לה שהיא לא צריכה ושהיא לא חייבת היא לא מבינה על מה כל העניין. אם תשאלו אותי, אני הזדהתי יותר עם הבלונדינית.- בגלל החוש האמהי. אבל יש משהו במה שתום אמרה לה- שהיא רק מנקה ומסדרת ולא מפנה קצת זמן איכות בשביל עצמה. אני הייתי מתחרפנת אם ההורים שלי לא היו מתפנקים מדי פעם. מגיע להם, הם הביאו אותי לעולם, הם דאגו לי כל חיי עד הגיעי לגיל 18. מגיע להם את כל הפינוק שבעולם! :) סוף סיכום הפרק לפי ראות עיני. מיטל

s.p.y

New member
תפסיקו לצחוק על בת ה- 12

כאב לה על מה שאמרו על אמא שלה, מה אתם נטפלים דווקא עליה? לגבי אורלי - היא ממש מגניבה. הייתי רוצה להיות ככה . לקחת את הכל באיזי בלי לחץ... איזה כיף. אלזה קצת מגזימה... מה זה הקטע שהיא מעירה את בעלה ב 2 בלילה? בגלל שהיא עובד קשה היא צריכה להתעורר ולהעיר אותו? זה ממש מוגזם. כמו כן יותר מידי בישולים ונקיונות. היה קטע שהיא אמרה שהיא לא דואגת מספיק לעצמה אלא יותר על אחרים, היא אמרה את זה בכאב. היא צריכה קצת להרפות מכל זה ולשים לב לעצמה.

אז מה עדיף?

לדאוג רק לעצמך וששאר העולם יקפוץ לך? אורלי ממש מגזימה היא מזניחה את המשפחה את בעלה ואת כל מי שמסביב ופשוט מתמקדת את ורק בה אם כל הכבוד (ויש כבוד) אני מעדיפה את אלזה עדיף מישהו שדואג אפילו יותר מדי מאש אחד שלא דואג לכלום זה מיעוט הרע

תגובה...

אני מעירה אותו פעם בחודשיים לשמירה מכיון שאנחנו גרים על הגבול עם מצריים. במקרה יצא שאורלי היתה בדיוק ששלומי היה צריך לקום לשמירה. ואני לא כל היום מנקה ומבשלת ואני מקבלת המון עזרה משלומי והילדים

ayaba

New member
אלזה, ישר כח../images/Emo70.gif

רואים את החום והאהבה שאת משקיעה בבית. אכן נכון, קיבלת נקודה למחשבה בעניין ההשקעה בעצמך, קיבלת מקפצה, תעזרי בה.
גם לי יש בית עם 4 ילדים, על חיות ויתרתי בשלב זה, והנקיון פחות (הרבה פחות) מודגש כאן, משתדלים לשמור על סדר ונקיון ברמה סבירה... אבל זה קשה במיוחד בנוסף ליום עבודה מלא עם ילדים קטנים. ואהבה כל הזמן

../images/Emo151.gifs.p.y

כשאמרתי את זה בהחלט חשבתי על זה שכשייש משפחה עם שישה ילדים מן הסתם ההתעסקות בעצמך הופך להיות קצת שולי אבל ההחלטה שיהיו לי 6 ילדים היא שלי ואני מאושרת עליה....ואני דואגת לעצמי ואני לא כל היום בבישולים וניקיונות ...לדוגמא...נסעתי לחודש לדרום אמריקה [מה שלא צוין בפרק כי זה לא מתאים...] ושלומי נישאר עם הילדים...אז זה שיויוני או לא?...זה פירגון לעצמי או לא?...אני יכולה להביא עוד המון דוגמאות.... תודה וביי

תגובה...

אני לא רק מבשלת ומנקה יש לי חיים מעבר לזה בטלויזיה מראים את זה מוקצן כדי להדגיש את השוני בין המשפחות ולמרות זאת שלומי עוזר מאוד וגם הילדים גם אם לא ראו את זה בתוכנית

guy golan

New member
אבל

אחת הילדות שלך אמרה שהן לא עוזרות לך כ"כ ודרך אגב כל הכבוד לך על האהבה את אחלה אימא

הבת שלי...

הבת שלי אמרה שיכול להיות שאני עושה יותר מדי אבל לטעמי הילדים עוזרים...והרבה...וגם שלומי

mey1235

New member
אז באמת החצינו

כי הכותרת של התוכנית הייתה שתי משפחות שמנהלות אורך חיים שוויוני ואני לא ראיתי שוויון באף אחת מהמשפחות. אני חושבת שלשתיכן יש את החיים שלכן ושתיכן נראו מאוד מאושרות עם זה. אבל זה לא שוויון מה שראינו. אם אתן אוהבות את אורך החיים שלכן וכל המשפחה שמחה ומאושרת עם אורך החיים הזה- זה מה שחשוב. ובאמת לא משנה מה ההגדרה שלכם כמשפחה. תחיו כפי שאתם רוצים ולפי מה שעושה לכם טוב. וד"א קבלו ח"ח (חיזוק חיובי) על ההשתתפות בתוכנית, דרוש אומץ משפחתי ע"מ להחשף כך.

../images/Emo41.gifלmey1234

אכן כן הדמויות מועצמות והכל מועצם אבל בלי זה לא הייתה תוכנית לא?....ברגע הראשון שראיתי את הדרך בא מראים אותי מאוד נעלבתי והייתי על סף בכי ממש אבל בהחלט יצאתי מתוך הנחה שזה יקרה אחרי שראיתי את הפרקים הקודמים ואני מתיחסת אל זה בפרופורציות הנכונות מה גם שהתגובות שאני מקבלת ממש נהדרות ומחממות לב... תודה רבה שוב

../images/Emo24.gifלmey

כשאת במשחק....בתוכנית...את מחויבת לחוקים וגם אם הוא אומר לי שאני לא חייבת אני כן כי ככה זה אצלי ואני מביאה אליהם את החיים שלי מה גם שאני העדפתי להשאיר את העוזרת אבל לא נתנו לי.... אצלי ביגלל המרחק יש בעיה להשיג עוזרת ביית תאמיני לי שברצון אתן למישהי אחרת לעשות את העבודה הקשה הזו ...אבל גיאוגרפית זה לא מתאפשר עובדה שאורלי בהחלפת חוקים לא הביאה עוזרת ...כי זה טכנית בעייתי...הרי לה יש היא יכלה לומר שהיא מביאה עוזרת כמו אצלה לא?.... ואכן כן זה כייף לפנק את הילדים אני נהנת מכל רגע שאני עושה את זה אם באוכל ואם בהתיחסות אני יודעת שגם אורלי מפנקת את ילדיה אבל בדרכים אחרות.... ביי ושוב תודה על ההתיחסות והפרגון

לlgb

אני לא חושבת שאורלי עצלנית ....הראו אותה באור כזה ...היא מפיקת ארועים ומן הסתם נמצאת גם עם ילדיה אבל הבחירות שלה שונות משלי וזה לגיטימי זה עניין של סדר עדיפויות העיקר שכל אחד מרוצה מהדרך חיים שלו... תודה בייי

אוסה

New member
מדהים !!!! חוץ מעצמה היא לא רואה

כלום!!!! הגבר עושה הכל בבית היא חינכה אותו היטב , ועוד הכניסה לו לראש שיש בניהם שיוויון ???!!!!!! איפה הוא? שימו
הבעל: מטפל בילדים (אוכל לבית הספר סירוק הילדות וכו...) היא : ישנה - חסר לו שיעיר אותה היא: יושבת בבית קפה , טיולים הוא: עובד היא: קמה בבוקר מחכה לקפה הוא: מכין קפה נראה כאילו הגבר מעין צעצוע שלה הוא דואג וקשוב לצרכיה ! אלזה היתה אמא מקסימה !!!!! אבל קצת מטופש לקום להעיר אותו! יש שעון מעורר , לא חייבים שיהיה שעון אנושי. וגם אם רוצים שעון"אנושי" יש את שירתי בזק!!!!!!!!! הילדה שבכתה - פשוט הטיחו לה את האמת בפנים - ומה לעשות ....האמת כואבת אמא שלה לא עושה כלום !!!!!!!! אפילו לא אוכל! "מה לא חיממת להם את האוכל??????" אני במקום הילדים הייתי בכיף מחליפה אמא .

אוסה

New member
לזרוק ספגטי לתקרה???????

שיוווו כמה שהיא עצבנה אותי!!!!!!!!! טוב שהיא מצאה מישהו ש"קשוב לצרכים שלה" (משהו בסגנון הזה היא אמרה)

למעלה